Viorel Patrichi: Italia dă jos femeile din pod. Ce-are Giorgia Meloni și n-are Giorgio Simion

De Viorel Patrichi  /  

ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice donație este binevenită. Doamne, ajută!


Giorgia Meloni este prima femeie din istoria Italiei, care va conduce guvernul de la Roma. O femeie de-a noastră, din popor. Giorgia Meloni s-a născut la Roma, la 15 ianuarie 1977. Tatăl ei era din Sardinia, iar mama ei din Sicilia; tatăl ei, un consilier fiscal, și-a părăsit familia când fata avea unsprezece ani, mutându-se în Insulele Canare.
 
Giorgia a crescut în districtul Garbatella. În 1992, la vârsta de 15 ani, ea s-a alăturat Frontului Tineretului, aripa de tineret a Mișcării Sociale Italiene (MSI), un partid politic neofascist. În acest timp, ea a fondat coordonarea mișcării studențești „Gli Antenati” (Strămoșii), care a luat parte la protestul împotriva reformei învățământului public, promovat de ministrul Rosa Russo Iervolino.

Giorgia Meloni are o fiică, Ginevra, pe care a cam făcut-o cu partenerul Andrea Giambruno, un jurnalist care lucrează pentru canalul TV Mediaset al lui Silvio Berlusconi. Ea a spus că este creștină și și-a folosit identitatea religioasă parțial pentru a ajuta la construirea mărcii sale nationaliste. Într-un discurs din 2019 la un miting de la Roma, ea a spus: „Sunt Giorgia. Sunt o femeie, sunt o mamă, sunt italiancă, sunt creștină.” În septembrie 2022, ea a continuat să îmbrățișeze vechiul slogan fascist italian „Dumnezeu, patria și familia”. Ea a spus că îi displace să fie legată de trecutul fascist al Italiei. 

Are o cultură aproximativă, ca majoritatea ziariștilor, dar e bună rău de premier. Care economie? Care management? Giorgia Meloni este o fană declarată a fanteziei, în special al lui J. R. R. Tolkien cu „Stăpânul Inelelor”, pe care ea l-a numit „text sacru”. În calitate de activistă de tineret în cadrul Mișcării Sociale Italiene, a participat la „Hobbit Camp” și a cântat împreună cu trupa folk extremistă Compagnia dell'Anello (numită după Fellowship of the Ring). Mai târziu, ea și-a numit conferința politică Atreju, după eroul romanului „Povestea fără sfârșit”. Extrema dreapta italiană s-a asociat în mod tradițional cu fantezia, pe care o consideră că împărtășește „viziunea sa despre spiritualitate împotriva materialismului”.

Cum spuneam, s-a alăturat Frontului Tineretului, aripa de tineret a partidului politic neofascist Mișcarea Socială Italiană (MSI) în 1992. Ea a devenit ulterior liderul național al Acțiunii Studenților, mișcarea studențească a Alianței Naționale (AN).

A fost consilier al provinciei Roma din 1998 până în 2002, după care a devenit președinta Acțiunii Tineretului, aripa de tineret a AN. În 2008, a fost numită ministru al Tineretului în Cabinetul Berlusconi IV, rol pe care l-a deținut până în 2011. În 2012, a co-fondat Frații Italiei (FdI) și a devenit președinta acesteia în 2014. A participat la 2014  la Alegerile eoroparlamentare din Italia și la alegerile municipale de la Roma din 2016 în calitate de candidat la primar; ea nu a fost aleasă la niciuna din alegeri. După alegerile generale italiene din 2018, ea a condus FdI în opoziție pe parcursul întregii legislaturi a 18-a, lăsând FdI să-și crească popularitatea în sondajele de opinie, în special în timpul Cabinetului Draghi, în care FdI a fost singurul partid de opoziție. FdI a ocupat primul loc la alegerile generale italiene din 2022.

Din februarie 2021, Giorgia Meloni este membră a Institutului Aspen, un think tank internațional cu sediul la Washington, D.C., care include mulți finanțatori, oameni de afaceri și politicieni. La 19 februarie 2021, Giovanni Gozzini, profesor la Universitatea din Siena, a insultat-o pe Meloni, spunându-i vorbe vulgare la un post de radio; atât președintele Sergio Mattarella, cât și premierul Mario Draghi au sunat-o pe Giorgia Meloni și l-au stigmatizat pe Gozzini, care a fost suspendat de consiliul universității sale. În octombrie 2021, Giorgia Meloni a semnat Carta de la Madrid, un document din 2020, care descrie grupurile de stânga drept dușmani ai Ibero-Americii, implicați într-un „proiect criminal”, care se află „sub umbrela regimului cubanez”. A fost redactat de Vox, un partid naționalist spaniol. Ea a participat și la congresul partidului Vox. În februarie 2022, Meloni a vorbit la Conferința anuală de acțiune politică conservatoare din Florida. Ea le-a spus activiștilor și oficialilor conservatori americani prezenți că trebuie să-și apere opiniile împotriva progresiștilor.

Consierată populistă de dreapta și naționalistă italiană, ea a fost calificată cu eticheta extremă dreapta. Ea se opune avortului, eutanasiei și parteneriatelor, căsătoriilor și educației parentale a cuplurilor de același sex, afirmând în schimb că familiile tradiționale sunt conduse exclusiv de perechi bărbat-femeie. Se opune primirii migranților non-europeni și multiculturalismului, ea a fost acuzată de xenofobie și islamofobie. Susținătoare a NATO, ea are opinii eurosceptice cu privire la Uniunea Europeană și a fost în favoarea unor relații mai bune cu Rusia înainte de invazia rusă a Ucrainei din 2022, pe care a condamnat-o, angajându-se că va continua să trimită arme în Ucraina. Ea și-a exprimat opinii controversate, cum ar fi lăudarea dictatorului italian Benito Mussolini în 1996 și a lui Giorgio Almirante în 2020, un colaborator nazist și co-fondator al MSI. 

Giorgia Meloni a speculat și prostiile gânditorilor de la Bruxelles, care iau măsuri contra intereselor naționale de pe continent. În primul rând, ei nu au avut o strategie unională în domeniul energiei și toate țările s-au trezit dependente de Rusia, chiar dacă unii lideri naționali au avertizat asupra acestui pericol. Înaintea alegerilor, Ursula von der Leyen, președinta Comisiei Europene, a făcut o gafă mai mare ca ea: italienii să aibă grijă să nu voteze „extrema dreaptă”, altfel vor pierde subvențiile UE. Și atunci, italienii au votat în valuri cu „Fratelli d Italia”. Așa că Ursula, dacă a făcut șapte copii, jos pălăria!, a rămas repetentă la politică. 

Premierul polonez Mateusz Morawiecki a sărit în apărarea Giorgiei. „Ursula von der Leyen a spus că Bruxelles-ul are instrumente pentru a disciplina Italia dacă acolo va fi investit un guvern care nu este convenabil pentru Bruxelles. Dorim o astfel de Europă? Este aceasta o democrație, este acesta statul de drept? Ca eurocrații de la Bruxelles să dicteze cum ar trebui să fie un guvern? Cine poate alege guvernele?”, a întrebat Morawiecki. După Victoria naționaliștilor din Suedia, Morawiecki jubilează. „Ar trebui să aleagă guvernele națiunile europene sau Bruxelles-ul cu Berlinul? Acesta nu este stat de drept, acesta este un dictat. Sunt foarte mulțumit de răsturnările care au loc în UE. Sunt mulțumit de noul guvern din Italia, care vine în sprijinul statelor naționale, sunt mulțumit și de noul guvern din Suedia și de faptul că Europa devine o Europă a valorilor reale”, a spus Morawiecki.

Ceva e putred în Danemarca, adică la Bruxelles, nu numai în Italia. La fel de penibil s-au comportat instituțiile europene și când a început Campania pentru Brexit. Și a fost o rușine pentru UE. Cum să reacționeze oameni ca mine când văd că coșcogeamite coaliția PSD-PNL nu poate opri măcar contractul pentru vaccinuri anti-Covid? În plină criză energetică, nătărăii din conducerea țării au închis capacități energetice importante. Nu cumva acești oameni vor vota cu George Simion? Vor vota cu el, fie și măcar că acest tânăr i-a dat o bleandă peste ceafă lui Virgilică Popescu, cel care călărește sistemul energetic al țării.  Vor vota cu el fiindcă orice român ar vrea să-i tragă o smetie unuia ca Virgilică. Așa că vă rog să nu vă minunați când veți vedea ce șoșoi va ieși din urnele de voturi. Sigur, au sărit unii de un stânjen: uite, domne, Giorgia Meloni este politician de dreapta, nu Giorgio Simion! Dar ce are Giorgia și nu are Giorgio? Mă rog, are, dar și Giorgio al nostru se gândește să dea bine pe lângă Nethanyahu sau măcar pe lângă Pompeo… Geaba, Giorgio! Vadim i-a făcut monument lui Yitzhak Rabin, și tot degeaba. A murit cu eticheta de extremist. De ce trebuie să te temi că vei fi calificat drept nationalist? Vântul bate, câinii latră... 

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews

Pentru știri necenzurate
abonează-te acum!

Este gratis și poți anula oricând abonarea.

Top 5 autori
ActiveNewsTV

MOARTE SUBITĂ - FILMUL DOCUMENTAR, TRADUS ÎN ROMÂNĂ

MOARTE SUBITĂ ȘI ÎN ROMÂNIA:

REMEMBER PLANDEMIA: „COLEGII” DE LA REALITATEA PLUS AU CERUT ARESTAREA ȘI ELIMINAREA NOASTRĂ. ALEXANDRA PĂCURARU FEAT VASILE BĂNESCU:

Ion Cristoiu: TOPUL CIOCLILOR APOCALIPTICI și Învingatorii lor între care și ActiveNews

O ALTĂ OPINIE: E timpul să-i băgăm pe toți acești nenorociți la închisoare. Nu iertăm nimic! Au omorât oameni!

Autentifică-te sau înregistrează-te pentru a trimite comentarii.

Comentarii (8)
 • Enya 28.09.2022 17:01
  Progresista de georgia si maimutoiul de george - creatiile sistemului.

  Oamenii trebuie pacaliti mereu sa voteze, nu conteaza cu cine, ca pun ei pe cine trebuie, insa fara legitimizarea poporului, sistemul pica!

  FARA LEGITIMIZAREA DATA DE POPOR, SISTEMUL PICA!

  Din 4 in 4 ani ne trimite salvatori, sa ne mai pacaleasca inca o data, si inca o data, mereu! Vreo cateva votari din astea si gata cu viata noastra in timp ce ei raman etern la putere!

  In campania alegerilor din vara lui 2020, aproape ca am fost agresata fizic pe strada, in sensul ca USR-istii se protapeau in fata mea si aproape ca ma opreau cu forta sa ma convinga sa merg la vot, iar cand le spuneam ca eu nu voi mai vota niciodata si ii intrebam cum de isi permit sa ma abordeze dupa toate nelegiuirile pe care le-au facut cot la cot cu ceilalti criminali, spuneau cu un tupeu imcredibil ca nu e adevarat, ca ei tin cu noi si incercau sa ma convinga mieros si viclean sa votez, cu cine doresc eu, numai sa merg la vot!!! Sistemul ii trimisese peste tot pentru ca sistemul e innebunit daca lumea nu mai voteaza, are nevoie sa existe alegeri pentru ca altfel oricand poporul poate sa spuna borfasului si criminalului de politician, auzi, tu cine esti, pe cine reprezinti, ca noi nu te-am votat, ce cauti tu in parlament si la guvern, cine te-a mandatat sa ma omori, sa ma saracesti si sa imi furi proprietatile si bunurile, ia coboara tu frumusel din parlament si LA STREANG CU TINE!!!!
 • Mars.60 Stefan 7649 28.09.2022 18:00
  Fara legitimizarea data de popor sistemul nu va pica. Va fi mai rau. De exemplu sistemul poate folosi forta armata si poate "guverna" si fara sa ma intrebe pe mine. Ca in China sau in Coreea de Nord. Votul e "zaharelul " cu care masele occidentale "civilizate" dar si cele din state comuniste au fost convinse pana acum ca traiesc in cea mai dreapta forma statala: democratia. In realitate stim impreuna cum stau lucrurile. Puterea se ia si se mentine cu forta. Legitimizarea e material de "rumegat" pt. politrucii sistemului in fata poporului obedient. S-ar putea sa gresesc dar e doar parerea mea.
 • Enya ► Mars.60 Stefan 7649 28.09.2022 18:53
  NU! Fundamental gresit!

  Delegitimizarea este acum mai mult ca niciodata necesara pentru ca NE OMOARA LA PROPRIU!

  Oricum ne omoara, de un glont va este frica dvs?

  Iar daca scot armata si iese razboi civil, SISTEMUL VA PICA PENTRU TOTDEAUNA, dar omenirea va merge catre evolutie si alte forme de guvernare a vietilor oamenilor, banilor si resurselor fiecarui popor!

  Cu frica au stat oamenii toata pandemia inchipuita, ce-au rezolvat? Au fost si injectati, le sunt date pe la nas razboaie din televizor, sunt saraciti artificial si dusi rapid catre hibridizarea totala cu genele demonilor (ingerilor cazuti)! E bine sa nu facem nimic?

  Va intreb omeneste: cand stiti ca toate leprele criminale de la parlament, guvern si coceni v-au pus capul pe taietor si nu se vor lasa pana nu coboara barda, mai aveti ficat si bila in dvs. sa ii mai alegeti vreodata? Barbatia consta si in astfel de actiuni, domnule, iar Rezistenta e formata din zeci, sute, mii de boicoturi!
 • Mircea Dragan 28.09.2022 21:37
  ''Ce-are Giorgia Meloni și n-are Giorgio Simion'' Eu stiu dar nu cred ca e voie sa scriu aici.
 • d.juan 29.09.2022 02:28
  Cineva din sistem (pensionar acum) a recunoscut intr-o carte ca sts are cel putin 3 milioane de CNP-uri vacante pe care le poate introduce oricand (ca ar fi votat), cum si unde vor ei. Au fost folosite de pilda atunci cand UDMR a "obtinut" voturi in judetele din sudul tarii. (Atata au recunsocut, dar va dati seama ca au trucat toate alegerile). Ca votati sau nu, nu le pasa de "legitimizare" cu asemenea sac de voturi pus deoparte.
 • DarkSoul 28.09.2022 17:40
  Au luat italienii o teapa colosala !!! Nu mai traduc dar va dau sa vedeti interviul dat de melonica in tara stapanilor globului : https://www.israelhayom.com/2022/09/16/i-believe-that-the-existence-of-israel-is-vital-and-i-will-make-every-effort-to-invest-in-greater-cooperation-between-our-countries/
  Zelenski o felicită pe Meloni. Ea îi răspunde: „Puteți conta pe sprijinul nostru loial” Meloni le mulțumește premierilor britanic, polonez și ceh – Lidera Fratelli d’Italia a mulțumit apoi pe Twitter pentru mesajele de urări, după victoria în alegeri, primite de la premierul britanic Liz Truss, premierul polonez Mateusz Morawiecki și premierul ceh Petr Fiala.
  ‘Multe mulțumiri, Liz Truss sunt gata să lucrez cu dumneavoastră și cu guvernul dumneavoastră’, i-a scris ea premierului britanic, ‘pentru libertatea, democrația, securitatea și prosperitatea națiunilor noastre.
  „Mulțumim Morawiecki, vom apăra împreună valorile noastre comune și securitatea europeană!”,este mesajul adresat premierului polonez. Și, în final, tweetul către premierul ceh, Fiala, care este membru al Partidului Conservatorilor și Reformiștilor Europeni, partid prezidat chiar de Meloni:
  „Vă mulțumesc, va fi o onoare să consolidăm munca noastră comună pentru o Europă mai bună!”.
  Sursa : tgcom24.mediaset.it
  Aspen va spune ceva !? O sa va spuna - https://twitter.com/DianeBerwick641/status/1574721720480571392?ref_src=twsrc%5Etfw
 • Coronoia 28.09.2022 21:11
  Am inteles ca individa a sustinut certificatul verde al rusinii si injectarea obligatorie. Gata, mersi, nu-mi trebuie sa stiu mai mult, pot sa trag apa
 • Mars.60 Stefan 7649 29.09.2022 13:40
  Promisiunea lui Fratelli d'Italia: "Adio vaccinare anti-Covid obligatorie și Green Pass"
  https://www.lastampa.it/speciale/politica/elezioni-politiche-2022/2022/08/30
  /news/lapromessa_di_fratelli_ditalia_addio_alla_vaccinazione
  _anticovid_obbligatoria_e_al_green_pass-7863259/

  Giorgia Meloni, principalul favorit la funcția de premier al Italiei: Nu vom reintroduce niciun certificat verde, vom face comisie de anchetă asupra gestionării pandemiei. Să fie totul CLAR
  https://r3media.ro/giorgia-meloni-principalul-favorit-la-functia-de-premier-al-italiei-nu-vom-reintroduce-niciun-certificat-verde-comisie-de-ancheta-asupra-gestionarii-pandemiei-sa-fie-totul-clar/

  https://www.lindipendente.online/2022/02/18/il-parlamento-italiano-ha-bocciato-labolizione-del-green-pass-dal-primo-aprile3/

  https://twitter.com/giorgiameloni/status/1503284219434446849

  https://www.giorgiameloni.it/2022/03/14/covid-meloni-green-pass-ha-solo-danneggiato-tessuto-economico-e-sociale-e-arrivato-il-momento-di-porre-fine-a-inutile-misura/

  https://www.ansa.it/sito/notizie/topnews/2022/03/14/green-pass-meloni-porre-fine-ad-una-misura-inutile_3fd686e2-7d24-4285-b4c7-0ff405ae7ca8.html

  http://www.opinione.it/politica/2022/03/14/duilio-vivanti_green-pass-meloni-fratelli-d-italia-facebook-salvini-lega-draghi-francia/

  https://www.secoloditalia.it/2022/03/la-meloni-lancia-la-petizione-per-abolire-il-green-pass-draghi-vuole-prorogarlo-fino-al-2025-follia/

  https://www.secoloditalia.it/2022/03/giorgia-meloni-con-due-video-smaschera-le-falsita-del-governo-su-green-pass-e-tasse-sulla-casa/

  https://www.money.it/mascherine-green-pass-obbligo-vaccini-covid-governo-meloni-cosa-cambia

Sprijină ActiveNews ca site-ul să poată continua mai departe lupta pentru ceea ce a avut mai scump poporul nostru peste veacuri: Țara, Credinţa şi Libertatea!

ActiveNews și noi, jurnaliștii lui, îl mărturisim pe Dumnezeu, pentru că-L iubim şi ne încredem în El. ActiveNews crede în România, în ceea ce am fost şi am putea fi ca popor.

ActiveNews este un site deținut în totalitate de acționari români. Dar de fapt ActiveNews este deţinut de fiecare cititor.

Dacă crezi în ceea ce credem și noi, sprijină ActiveNews ca acesta să poată lupta in continuare, pentru Adevăr, pentru România!

Susține ActiveNews


 1. LISTA TUTUROR VACCINIȘTILOR DIN ROMÂNIA. O inițiativă a cititorilor ActiveNews

 2. AU CERUT ARESTAREA ȘI ELIMINAREA NOASTRĂ pentru că devoalam Minciuna Covid. Acum vor amnistie și ne dau lecții de antivaccinism. Să nu uităm să iubim Cioclii Plandemiei: Alexandra Păcuraru și Vasile Bănescu la REALITATEA PLUS. VIDEO

 3. Dacă doriți să revedeți: Propagandă vaccinistă cu vedete, acum ascunsă de Ministerul Sănătății. Joacă: Victor Rebengiuc, Oana Pellea, Medeea Marinescu, Andreea Căpâlnă Moldovan, Pr. Francisc Doboș, Adi Despot și Irina Nistor. Bonus: Anca Alexandrescu

 4. Studiu halucinant: Nevaccinații sunt scoși vinovați de Sindromul Morții Subite

 5. MIRAREA CIOCLILOR APOCALIPTICI. Cititorii ActiveNews despre LISTA VACCINIȘTILOR: Probabil așa se mirau și naziștii când a fost deschis procesul de la Nuremberg. Tic-Tac...

 6. Până la urmă a murit: India s-a rugat în van pentru actrița Aindrila Sharma, de 24 de ani, cu cheaguri de sânge în creier. Zbor întrerupt: un pilot a decedat. Rapper mort în somn. Italiancă căzută la pământ, polițist american și un activist, morți subit

 7. A VENIT BOMBA: Documente oficiale demonstrează că Anthony Fauci și Bill Gates sunt responsabili pentru dezvoltarea virusului COVID-19 într-un biolaborator. CRONOLOGIA FAPTELOR

 8. Nemaivăzut! În China se scandează pe străzi: Jos Xi Jinping! Jos Partidul Comunist! (VIDEO)

 9. VIDEO: DIN CE ÎN CE MAI MULȚI ROMÂNI MOR SUBIT. AUTORITĂȚILE TAC. Christa Todea Gross: NU Există Sindromul Morții Subite!

 10. Marius Mioc: O persoană inteligentă (medic de meserie) care a dat ortul popii recent. Minim 3 doze, deci va ajunge în rai

Ultima oră

22:30

O tânără mamă moare subit după nașterea copilului, un tânăr de 20 de ani moare din cauze necunoscute, un actor de 50 de ani moare pe ZOOM și un britanic află de la legiști de ce i-a murit pe caldarâm soția acum 6 luni: Sindromul Morții Subite...

22:09

Elon Musk anunță când vor începe testele privind cipul implantabil în creierul uman

21:30

Povestea de Seară și Rugăciunea către Maica Domnului - Istorioara cu Tâlc la ActiveNews plus Ghicitoarea Serii. Povești pentru copii spuse de copii. AUDIO

21:10

Un profesor emerit de la Universitatea Kyoto avertizează că miliarde de vieți ar putea fi în pericol din cauza vaccinurilor anti-Covid. Prof. Dr. Sucharit Bhakdi spunea același lucru. VIDEO

20:55

Două cutremure slabe azi în România dar unul mai neobișnuit, în zona lacului Amara, la o adâncime de doar 8 km

20:03

Semne de Pace? - Biden este gata să discute cu Putin despre Sfârșitul Războiului – Build Back Better în Poligonul de Încercare Ucraina

20:00

Tânărul medic stomatolog Iulian Juncănaru a murit subit în urma unui infarct

19:25

CDC și CNCAV au mințit cu privire la faptul că miocardita provocată de vaccinuri este o problemă minoră: Un studiu german dovedește că 20% din morțile subite sunt cauzate de miocardită

19:05

După ce Zelenski a interzis Biserica Ortodoxă Rusă și SBU a percheziționat biserici și mănăstiri din Regiunea Transcarpatia, Biserica Ortodoxă Română este întrebată de CASD cum ajută credincioșii români din zonă

18:50

Părintele Benedict Cuciureanu a murit subit la numai 56 de ani. Cel mai probabil a decedat în urma unui infarct

17:40

Gafă sinistră: Ciucă l-a botezat pe părintele Cleopa - Cleopatra. Tăpălingeclanțele de la G4Media au schimbat repede Cleopatra cu Cleopa

17:30

Câteva ambasade ucrainene din Europa susțin că au primit pachete care conțin ochi de animal

17:14

Senatorul Rand Paul: Fauci are mâinile pline de sânge... A provocat moartea a 7 milioane de oameni... Nu va scăpa! (VIDEO)

16:50

Brad William Henke, actorul din serialul Orange is the New Black a murit în somn la vârsta de 56 de ani

16:30

Cum se mai promovează vaccinul anticovid la Viena. Primăria postează videoclipuri cu o persoană în costum de vaccin care îi atacă pe cei nevaccinați. VIDEO