Viorel Patrichi: Italia dă jos femeile din pod. Ce-are Giorgia Meloni și n-are Giorgio Simion

De Viorel Patrichi  /  

ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Giorgia Meloni este prima femeie din istoria Italiei, care va conduce guvernul de la Roma. O femeie de-a noastră, din popor. Giorgia Meloni s-a născut la Roma, la 15 ianuarie 1977. Tatăl ei era din Sardinia, iar mama ei din Sicilia; tatăl ei, un consilier fiscal, și-a părăsit familia când fata avea unsprezece ani, mutându-se în Insulele Canare.
 
Giorgia a crescut în districtul Garbatella. În 1992, la vârsta de 15 ani, ea s-a alăturat Frontului Tineretului, aripa de tineret a Mișcării Sociale Italiene (MSI), un partid politic neofascist. În acest timp, ea a fondat coordonarea mișcării studențești „Gli Antenati” (Strămoșii), care a luat parte la protestul împotriva reformei învățământului public, promovat de ministrul Rosa Russo Iervolino.

Giorgia Meloni are o fiică, Ginevra, pe care a cam făcut-o cu partenerul Andrea Giambruno, un jurnalist care lucrează pentru canalul TV Mediaset al lui Silvio Berlusconi. Ea a spus că este creștină și și-a folosit identitatea religioasă parțial pentru a ajuta la construirea mărcii sale nationaliste. Într-un discurs din 2019 la un miting de la Roma, ea a spus: „Sunt Giorgia. Sunt o femeie, sunt o mamă, sunt italiancă, sunt creștină.” În septembrie 2022, ea a continuat să îmbrățișeze vechiul slogan fascist italian „Dumnezeu, patria și familia”. Ea a spus că îi displace să fie legată de trecutul fascist al Italiei. 

Are o cultură aproximativă, ca majoritatea ziariștilor, dar e bună rău de premier. Care economie? Care management? Giorgia Meloni este o fană declarată a fanteziei, în special al lui J. R. R. Tolkien cu „Stăpânul Inelelor”, pe care ea l-a numit „text sacru”. În calitate de activistă de tineret în cadrul Mișcării Sociale Italiene, a participat la „Hobbit Camp” și a cântat împreună cu trupa folk extremistă Compagnia dell'Anello (numită după Fellowship of the Ring). Mai târziu, ea și-a numit conferința politică Atreju, după eroul romanului „Povestea fără sfârșit”. Extrema dreapta italiană s-a asociat în mod tradițional cu fantezia, pe care o consideră că împărtășește „viziunea sa despre spiritualitate împotriva materialismului”.

Cum spuneam, s-a alăturat Frontului Tineretului, aripa de tineret a partidului politic neofascist Mișcarea Socială Italiană (MSI) în 1992. Ea a devenit ulterior liderul național al Acțiunii Studenților, mișcarea studențească a Alianței Naționale (AN).

A fost consilier al provinciei Roma din 1998 până în 2002, după care a devenit președinta Acțiunii Tineretului, aripa de tineret a AN. În 2008, a fost numită ministru al Tineretului în Cabinetul Berlusconi IV, rol pe care l-a deținut până în 2011. În 2012, a co-fondat Frații Italiei (FdI) și a devenit președinta acesteia în 2014. A participat la 2014  la Alegerile eoroparlamentare din Italia și la alegerile municipale de la Roma din 2016 în calitate de candidat la primar; ea nu a fost aleasă la niciuna din alegeri. După alegerile generale italiene din 2018, ea a condus FdI în opoziție pe parcursul întregii legislaturi a 18-a, lăsând FdI să-și crească popularitatea în sondajele de opinie, în special în timpul Cabinetului Draghi, în care FdI a fost singurul partid de opoziție. FdI a ocupat primul loc la alegerile generale italiene din 2022.

Din februarie 2021, Giorgia Meloni este membră a Institutului Aspen, un think tank internațional cu sediul la Washington, D.C., care include mulți finanțatori, oameni de afaceri și politicieni. La 19 februarie 2021, Giovanni Gozzini, profesor la Universitatea din Siena, a insultat-o pe Meloni, spunându-i vorbe vulgare la un post de radio; atât președintele Sergio Mattarella, cât și premierul Mario Draghi au sunat-o pe Giorgia Meloni și l-au stigmatizat pe Gozzini, care a fost suspendat de consiliul universității sale. În octombrie 2021, Giorgia Meloni a semnat Carta de la Madrid, un document din 2020, care descrie grupurile de stânga drept dușmani ai Ibero-Americii, implicați într-un „proiect criminal”, care se află „sub umbrela regimului cubanez”. A fost redactat de Vox, un partid naționalist spaniol. Ea a participat și la congresul partidului Vox. În februarie 2022, Meloni a vorbit la Conferința anuală de acțiune politică conservatoare din Florida. Ea le-a spus activiștilor și oficialilor conservatori americani prezenți că trebuie să-și apere opiniile împotriva progresiștilor.

Consierată populistă de dreapta și naționalistă italiană, ea a fost calificată cu eticheta extremă dreapta. Ea se opune avortului, eutanasiei și parteneriatelor, căsătoriilor și educației parentale a cuplurilor de același sex, afirmând în schimb că familiile tradiționale sunt conduse exclusiv de perechi bărbat-femeie. Se opune primirii migranților non-europeni și multiculturalismului, ea a fost acuzată de xenofobie și islamofobie. Susținătoare a NATO, ea are opinii eurosceptice cu privire la Uniunea Europeană și a fost în favoarea unor relații mai bune cu Rusia înainte de invazia rusă a Ucrainei din 2022, pe care a condamnat-o, angajându-se că va continua să trimită arme în Ucraina. Ea și-a exprimat opinii controversate, cum ar fi lăudarea dictatorului italian Benito Mussolini în 1996 și a lui Giorgio Almirante în 2020, un colaborator nazist și co-fondator al MSI. 

Giorgia Meloni a speculat și prostiile gânditorilor de la Bruxelles, care iau măsuri contra intereselor naționale de pe continent. În primul rând, ei nu au avut o strategie unională în domeniul energiei și toate țările s-au trezit dependente de Rusia, chiar dacă unii lideri naționali au avertizat asupra acestui pericol. Înaintea alegerilor, Ursula von der Leyen, președinta Comisiei Europene, a făcut o gafă mai mare ca ea: italienii să aibă grijă să nu voteze „extrema dreaptă”, altfel vor pierde subvențiile UE. Și atunci, italienii au votat în valuri cu „Fratelli d Italia”. Așa că Ursula, dacă a făcut șapte copii, jos pălăria!, a rămas repetentă la politică. 

Premierul polonez Mateusz Morawiecki a sărit în apărarea Giorgiei. „Ursula von der Leyen a spus că Bruxelles-ul are instrumente pentru a disciplina Italia dacă acolo va fi investit un guvern care nu este convenabil pentru Bruxelles. Dorim o astfel de Europă? Este aceasta o democrație, este acesta statul de drept? Ca eurocrații de la Bruxelles să dicteze cum ar trebui să fie un guvern? Cine poate alege guvernele?”, a întrebat Morawiecki. După Victoria naționaliștilor din Suedia, Morawiecki jubilează. „Ar trebui să aleagă guvernele națiunile europene sau Bruxelles-ul cu Berlinul? Acesta nu este stat de drept, acesta este un dictat. Sunt foarte mulțumit de răsturnările care au loc în UE. Sunt mulțumit de noul guvern din Italia, care vine în sprijinul statelor naționale, sunt mulțumit și de noul guvern din Suedia și de faptul că Europa devine o Europă a valorilor reale”, a spus Morawiecki.

Ceva e putred în Danemarca, adică la Bruxelles, nu numai în Italia. La fel de penibil s-au comportat instituțiile europene și când a început Campania pentru Brexit. Și a fost o rușine pentru UE. Cum să reacționeze oameni ca mine când văd că coșcogeamite coaliția PSD-PNL nu poate opri măcar contractul pentru vaccinuri anti-Covid? În plină criză energetică, nătărăii din conducerea țării au închis capacități energetice importante. Nu cumva acești oameni vor vota cu George Simion? Vor vota cu el, fie și măcar că acest tânăr i-a dat o bleandă peste ceafă lui Virgilică Popescu, cel care călărește sistemul energetic al țării.  Vor vota cu el fiindcă orice român ar vrea să-i tragă o smetie unuia ca Virgilică. Așa că vă rog să nu vă minunați când veți vedea ce șoșoi va ieși din urnele de voturi. Sigur, au sărit unii de un stânjen: uite, domne, Giorgia Meloni este politician de dreapta, nu Giorgio Simion! Dar ce are Giorgia și nu are Giorgio? Mă rog, are, dar și Giorgio al nostru se gândește să dea bine pe lângă Nethanyahu sau măcar pe lângă Pompeo… Geaba, Giorgio! Vadim i-a făcut monument lui Yitzhak Rabin, și tot degeaba. A murit cu eticheta de extremist. De ce trebuie să te temi că vei fi calificat drept nationalist? Vântul bate, câinii latră... 

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews

Susține ActiveNews
PayPal
Participă prin sprijinirea noastră
la lupta pentru Adevăr!
Buton Donează acum
căci mâine nu se știe ce ne mai așteaptă.
Pentru știri necenzurate
abonează-te acum!

Este gratis și poți anula oricând abonarea.

ActiveNews România. Caută pagina noastră și pe Telegram.
Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România
Top 5 autori
VideoNews

Doamna Aspazia Oțel Petrescu, despre Sfântul Ardealului, Părintele Arsenie Boca:

Întreaga emisiune cu cercetătorii CNSAS Florin Duțu, Florian Bichir și Victor Roncea:

Adevărul despre bebelușii avortați și vaccinuri, de la ROR la PFIZER. Două VIDEO TRADUSE ÎN ROMÂNĂ

PFIZER: ”Ne-am străduit cât de mult am putut să nu menționăm liniile celulare fetale”

Autentifică-te sau înregistrează-te pentru a trimite comentarii.

Comentarii (7)
 • Enya 28.09.2022 17:01
  Progresista de georgia si maimutoiul de george - creatiile sistemului.

  Oamenii trebuie pacaliti mereu sa voteze, nu conteaza cu cine, ca pun ei pe cine trebuie, insa fara legitimizarea poporului, sistemul pica!

  FARA LEGITIMIZAREA DATA DE POPOR, SISTEMUL PICA!

  Din 4 in 4 ani ne trimite salvatori, sa ne mai pacaleasca inca o data, si inca o data, mereu! Vreo cateva votari din astea si gata cu viata noastra in timp ce ei raman etern la putere!

  In campania alegerilor din vara lui 2020, aproape ca am fost agresata fizic pe strada, in sensul ca USR-istii se protapeau in fata mea si aproape ca ma opreau cu forta sa ma convinga sa merg la vot, iar cand le spuneam ca eu nu voi mai vota niciodata si ii intrebam cum de isi permit sa ma abordeze dupa toate nelegiuirile pe care le-au facut cot la cot cu ceilalti criminali, spuneau cu un tupeu imcredibil ca nu e adevarat, ca ei tin cu noi si incercau sa ma convinga mieros si viclean sa votez, cu cine doresc eu, numai sa merg la vot!!! Sistemul ii trimisese peste tot pentru ca sistemul e innebunit daca lumea nu mai voteaza, are nevoie sa existe alegeri pentru ca altfel oricand poporul poate sa spuna borfasului si criminalului de politician, auzi, tu cine esti, pe cine reprezinti, ca noi nu te-am votat, ce cauti tu in parlament si la guvern, cine te-a mandatat sa ma omori, sa ma saracesti si sa imi furi proprietatile si bunurile, ia coboara tu frumusel din parlament si LA STREANG CU TINE!!!!
 • Mars.60 Stefan 7649 28.09.2022 18:00
  Fara legitimizarea data de popor sistemul nu va pica. Va fi mai rau. De exemplu sistemul poate folosi forta armata si poate "guverna" si fara sa ma intrebe pe mine. Ca in China sau in Coreea de Nord. Votul e "zaharelul " cu care masele occidentale "civilizate" dar si cele din state comuniste au fost convinse pana acum ca traiesc in cea mai dreapta forma statala: democratia. In realitate stim impreuna cum stau lucrurile. Puterea se ia si se mentine cu forta. Legitimizarea e material de "rumegat" pt. politrucii sistemului in fata poporului obedient. S-ar putea sa gresesc dar e doar parerea mea.
 • Enya ► Mars.60 Stefan 7649 28.09.2022 18:53
  NU! Fundamental gresit!

  Delegitimizarea este acum mai mult ca niciodata necesara pentru ca NE OMOARA LA PROPRIU!

  Oricum ne omoara, de un glont va este frica dvs?

  Iar daca scot armata si iese razboi civil, SISTEMUL VA PICA PENTRU TOTDEAUNA, dar omenirea va merge catre evolutie si alte forme de guvernare a vietilor oamenilor, banilor si resurselor fiecarui popor!

  Cu frica au stat oamenii toata pandemia inchipuita, ce-au rezolvat? Au fost si injectati, le sunt date pe la nas razboaie din televizor, sunt saraciti artificial si dusi rapid catre hibridizarea totala cu genele demonilor (ingerilor cazuti)! E bine sa nu facem nimic?

  Va intreb omeneste: cand stiti ca toate leprele criminale de la parlament, guvern si coceni v-au pus capul pe taietor si nu se vor lasa pana nu coboara barda, mai aveti ficat si bila in dvs. sa ii mai alegeti vreodata? Barbatia consta si in astfel de actiuni, domnule, iar Rezistenta e formata din zeci, sute, mii de boicoturi!
 • Mircea Dragan 28.09.2022 21:37
  ''Ce-are Giorgia Meloni și n-are Giorgio Simion'' Eu stiu dar nu cred ca e voie sa scriu aici.
 • d.juan 29.09.2022 02:28
  Cineva din sistem (pensionar acum) a recunoscut intr-o carte ca sts are cel putin 3 milioane de CNP-uri vacante pe care le poate introduce oricand (ca ar fi votat), cum si unde vor ei. Au fost folosite de pilda atunci cand UDMR a "obtinut" voturi in judetele din sudul tarii. (Atata au recunsocut, dar va dati seama ca au trucat toate alegerile). Ca votati sau nu, nu le pasa de "legitimizare" cu asemenea sac de voturi pus deoparte.
 • Coronoia 28.09.2022 21:11
  Am inteles ca individa a sustinut certificatul verde al rusinii si injectarea obligatorie. Gata, mersi, nu-mi trebuie sa stiu mai mult, pot sa trag apa
 • Mars.60 Stefan 7649 29.09.2022 13:40
  Promisiunea lui Fratelli d'Italia: "Adio vaccinare anti-Covid obligatorie și Green Pass"
  https://www.lastampa.it/speciale/politica/elezioni-politiche-2022/2022/08/30
  /news/lapromessa_di_fratelli_ditalia_addio_alla_vaccinazione
  _anticovid_obbligatoria_e_al_green_pass-7863259/

  Giorgia Meloni, principalul favorit la funcția de premier al Italiei: Nu vom reintroduce niciun certificat verde, vom face comisie de anchetă asupra gestionării pandemiei. Să fie totul CLAR
  https://r3media.ro/giorgia-meloni-principalul-favorit-la-functia-de-premier-al-italiei-nu-vom-reintroduce-niciun-certificat-verde-comisie-de-ancheta-asupra-gestionarii-pandemiei-sa-fie-totul-clar/

  https://www.lindipendente.online/2022/02/18/il-parlamento-italiano-ha-bocciato-labolizione-del-green-pass-dal-primo-aprile3/

  https://twitter.com/giorgiameloni/status/1503284219434446849

  https://www.giorgiameloni.it/2022/03/14/covid-meloni-green-pass-ha-solo-danneggiato-tessuto-economico-e-sociale-e-arrivato-il-momento-di-porre-fine-a-inutile-misura/

  https://www.ansa.it/sito/notizie/topnews/2022/03/14/green-pass-meloni-porre-fine-ad-una-misura-inutile_3fd686e2-7d24-4285-b4c7-0ff405ae7ca8.html

  http://www.opinione.it/politica/2022/03/14/duilio-vivanti_green-pass-meloni-fratelli-d-italia-facebook-salvini-lega-draghi-francia/

  https://www.secoloditalia.it/2022/03/la-meloni-lancia-la-petizione-per-abolire-il-green-pass-draghi-vuole-prorogarlo-fino-al-2025-follia/

  https://www.secoloditalia.it/2022/03/giorgia-meloni-con-due-video-smaschera-le-falsita-del-governo-su-green-pass-e-tasse-sulla-casa/

  https://www.money.it/mascherine-green-pass-obbligo-vaccini-covid-governo-meloni-cosa-cambia
 1. Olivia Steer: Și eu mi-am pus problema că dîrele albe din urma avioanelor ar fi fum de motor. Dar nu era “fum de motor”, ci cu totul altceva. Ce? Nu știu

 2. Olivia Steer: Nu sînt singura vinovată de "conspiraționism”! Din eternele abordări menite să ne intimideze și să ne închidă gura, despre dârele avioanelor: chiar dacă ar fi să se sprayeze cu metale grele sau alte chimicale, șanse zero de a ajunge în orașe

 3. Olivia Steer: Studiu de pe site-ul NASA: Formarea eficientă a aerosolului stratosferic pentru ingineria climatică prin emisia de vapori condensabili din avioane

 4. Reîntoarcerea MARELUI PONEI ROZ direct pe TRINITAS TV. Diana Maria Brăgaru: Slugă la doi stăpâni?! Bănescu îl promovează pe H.R. Patapievici, pe față, în BOR. Pe când și pe Mungiu-Pippidi și "Evangheliștii" ei?!

 5. Eu Săndesc, nu gândesc! Directorul Spitalului Județean Timișoara, dezamăgit de rata scăzută de vaccinare din România: ”Suntem în afara lumii civilizate”

 6. Falsurile noii ”investigații” Recorder demontate punct cu punct. Hărțuirea unor preoți ortodocși și a soțiilor lor pare o producție la comandă. Familiile Marinela și Mădălin Iscru și Raluca și Ionuț Lipan reacționează: RECORDER - FABRICA DE FAKE NEWS

 7. Libertatea de exprimare nu trebuie să încalce alte drepturi. Comunicat PNȚMM

 8. Daniel Polifrone: O filmare cu o aeronavă aflată la altitudine mare, care are pauze în eliminarea gazelor. Nimeni nu a reușit încă să vină cu o explicație pertinentă - VIDEO

 9. Tandemul Poturaev - Bănescu și Hristosul de Plastic

 10. Marș LGBT în București, de Sfânta Parascheva, cu sprijin financiar din străinătate

Ultima oră

21:56

Tatăl Laurei Roșca după autopsie: ”Nu-i drog, nu-i alcool, nu-i nimic”. Doi DJ români morți în condiții neelucidate: DJ Lalla pe plajă, DJ Claudiu Găzdaru, alias Dubphone, găsit mort în casă după 7-8 zile de la deces

21:10

Adevărul despre bebelușii avortați și vaccinuri, de la ROR la PFIZER. Două VIDEO TRADUSE ÎN ROMÂNĂ pe adresa Patriarhiei Române - Pfizer: ”Ne-am străduit cât de mult am putut să nu menționăm liniile celulare fetale”

20:30

Antonio Guterres, despre pregătirea pentru “următoarea pandemie” - ONU îndeamnă guvernele și platformele să-i urmeze instrucțiunile pentru cenzurarea “dezinformării” și “discursurilor instigatoare la ură”

20:00

Profesoara Emilia Corbei din Gorj și Oana Mocanu din Roman au murit subit la 48 și 44 de ani. Ambele lasă în urmă câte un soț și un copil mic

19:15

Ce mai aduce preotul-influencer Vasile Ioana

18:35

† Daniel Arhiereul: Până la canonizare, răstignirea Părintelui Arsenie Boca continuă!

17:37

Mărturia sfintei închisorilor comuniste, Aspazia Oțel Petrescu, despre Sfântul Ardealului, Părintele Arsenie Boca - VIDEO

16:30

Mihai Tîrnoveanu: Perversitatea regizorilor alogeni și a figuranților lor. Atacul la Sfântul Ardealului, Arsenie Boca

15:45

USR-ista Clotilde Armand a fost prinsă de Poliția Rutieră

15:00

DON'T LOOK UP! Să nu cumva să îndrăzniți! Nu ridicați privirea din pământ! Priviți numai in jos!

14:07

În buricul UE se formează un Nucleu Anti-Război

13:00

1 octombrie: Rugăciune pentru Acoperământul Maicii Domnului

01:00

1 Octombrie 911: Sfântul Acoperământ al Maicii Domnului - minunea de la ora 4 din Vlaherne. Maica Domnului mereu cu noi

00:10

1 octombrie: Sfinții Cuvioși Iosif și Chiriac de la Bisericani. „Rămâneți pe loc, că și aceasta este Grădina Mea” - Minunea de la Bisericani: Grădina Maicii Domnului. Ce a făcut Sfântul Ștefan cel Mare

22:00

Av. Marina-Ioana Alexandru: Filmul "Arsenie. Viața de apoi" este o imensă blasfemie la adresa ortodoxiei, la adresa creștinilor ortodocși români, la adresa Bisericii Ortodoxe Române