

Ivan a început să tragă cu rachete și cu drone spre porturile din sudul Basarabiei. Dacă aș avea mintea potcovită cu caiele de hrivne, ca Adrian Severin, aș zice că bine că Basarabia nu mai este a noastră. Păi ce-am face acum? Cum să mai apărăm și Reni, Ismail, orașul mareșalului Averescu, sau Cetatea Albă?
Ne-am luat de-o grijă, dar uite că Ivan vine spre noi și ne aruncă drone pe teritoriul nostru sacrosanct fiindcă este și teritoriu NATO, și teritoriu UE. Conducătorii noștri încă nu au priceput că noi suntem pe teritoriul nostru și NATO, și UE. Noi, nu americanii, nu nemții.
Așa se explică de ce au luat ai noștri foc cu gura că nu ne-a atins nicio schijă de dronă. Au dat declarații cu flăcări pe nări și au tras țolicul pe țambal. Numai că haholii tot îi dădeau că rușii ne-au lovit teritoriul și au început să-i împungă pe ai noștri cu imagini și filme care atestau că am devenit țintă indirectă.
Purtătorul de cuvânt al ministerului ucrainean de externe a afirmat pe 4 septembrie că drone rusești au căzut și s-au detonat pe teritoriu românesc în timpul atacului de luni din zona Dunării, potrivit Reuters.
„Potrivit serviciului ucrainean de pază a frontierei de stat, noaptea trecută, în timpul unui atac masiv al Rusiei în apropiere de portul Izmail, (drone) Shahed rusești au căzut și au explodat pe teritoriul României", a scris pe Facebook oficialul ucrainean Oleg Nikolenko, citat de Reuters. „Aceasta este încă o confirmare a faptului că teroarea rachetelor rusești reprezintă o amenințare uriașă nu doar pentru securitatea Ucrainei, ci și pentru securitatea țărilor vecine, inclusiv a statelor membre NATO", a mai spus el. Nikolenko a publicat o fotografie care arată flăcările unei explozii pe malul opus al fluviului Dunărea. Ministrul Angel Tâlvăr se ținea țațnțoș: „Structurile cu responsabilități ale Ministerului Apărării Naționale au monitorizat în timp real situația generată de atacurile rusești executate cu drone, atât în cursul nopții trecute, cât și sâmbătă spre duminică, asupra infrastructurii din proximitatea porturilor ucrainene de la Dunăre. În niciun moment, mijloacele de atac utilizate de Federația Rusă nu au generat amenințări militare directe la adresa teritoriului național sau a apelor teritoriale ale României.
Ministerul Apărării Naționale a luat măsuri de vigilență întărită în spațiul național terestru, maritim și aerian și contribuie la consolidarea posturii de apărare și descurajare pe flancul estic, conform planurilor naționale și aliate.
Ministerul Apărării Naționale reiterează faptul că aceste atacuri ale Federației Ruse îndreptate împotriva obiectivelor și infrastructurii civile din Ucraina sunt nejustificate și sunt în profundă contradicție cu regulile dreptului internațional umanitar”. Apoi, ministrul român de Externe, Luminița Odobescu, a negat că drone rusești ar fi lovit teritoriul României, potrivit The Guardian. „Teritoriul României nu a fost lovit de drone sau de resturi de drone în urma atacului de peste noapte asupra unui port ucrainean de peste Dunăre. Desigur, există un risc pentru că ceea ce s-a întâmplat acolo este foarte aproape de granițele noastre”, a declarat Luminița Odobescu, aflată într-o vizită la Berlin, scrie The Guardian.
Ucraina a susținut că are dovezi că drone rusești au „lovit” România, spune ministrul ucrainean de Externe, Dmitro Kuleba, citat de Reuters. Kuleba a spus că Kievul are „dovezi fotografice” care arată că drone rusești au lovit teritoriul României în timpul atacului aerian lansat de ruși peste noapte asupra infrastructurii portuare ucrainene de pe Dunăre: „Este inutil să nege, există dovezi fotografice”. Ministrul ucrainean de Externe a făcut aceste declarații după o conferință de presă la Kiev, scrie Reuters, notând că autoritățile de la București au negat.
Angel Tîlvăr a negat că drone rusești ar fi căzut pe teritoriul țării noastre. „Ministerul Apărării a negat faptul că drone rusești ar fi căzut pe teritoriul național și a făcut-o în cunoștință de cauză pentru că (...) suntem prezenți prin tot ce înseamnă capabilități menite să avertizeze și să monitorizeze situația din zonă, motiv pentru care informațiile pe care noi le dăm sunt sub semnul acurateței și al corectitudinii din toate punctele de vedere", a punctat ministrul Apărării într-un interviu pentru Agerpres. „Nu a existat nicio piesă, și nicio dronă și nicio altă parte a vreunui dispozitiv care a ajuns în România. Noi avem control total asupra spațiului nostru național. Am verificat absolut tot și pot să liniștesc populația. Nu a existat nimic ce a ajuns în România. Însă da, suntem îngrijorați fiindcă aceste atacuri au loc la o distanță foarte mică de granița românească”, a declarat pe 5 septembrie președintele Klaus Iohannis.
„Am avut, chiar astăzi mi-a spus domnul ministru al Apărării, atacuri care au fost verificate la 800 de metri de granița noastră, deci foarte, foarte aproape. Suntem însă alerți, suntem atenți și suntem în cadrul NATO foarte bine apărați. Pot să spun ce am mai spus: România beneficiază de garanții de securitate extrem de puternice, cele mai puternice din toată istoria noastră”, a adăugat Iohannis.
„Zona estimată a prăbușirii = malul românesc al râului, zona în jur de 45.328864, 28.803601”, potrivit GeoConfirmed, care se referă la latitudinea și longitudinea locului în care s-ar fi prăbușit drona kamikaze, o zonă agricolă de pe malul românesc al Dunării. Satul Plauru din comuna tulceană Ceatalchioi se află la mai puțin de un kilometru și jumătate de acest loc.
Văzând că e groasă, Angel Tîlvăr a plecat la Ceatalchioi să caute drone. „S-a văzut că într-un interval destul de redus temporar a fost o serie de atacuri, motiv pentru care cred că este important să întărim și noi măsurile de vigilență. Vom avea mai multe puncte de observație”, a asudat Angel Tîlvăr la Antena 3 CNN. Și dacă Antena 3 este CNN, și eu sunt avatarul lui Spartacus. Sau o fi Angel și nu eu? Până și Klaus a admis că nu a fost informat „cu precizie”.
Bă băieți, păi ce facem? Ne trezim cu Ivan prin Ferentari și voi spuneți lumii că România este în siguranță, că are grijă și vigilență? Dacă scapă rușii o drpnă spre Centrala de la Cernavodă, ce se întâmplă? Rade toată Dobrogea și toată Valahia, dar și jumătate din Moldova. Dar pot să trimită și haholii o asemenea dronă ca să bage războiul prin gard. Cine să verifice? Tîlvăr? Post factum? Ne jucăm de-a țara?
Cât contează România ca membră NATO-UE s-a văzut și după ce judecătorii din Cipru l-au făcut scăpat pe mafiotul Beny Steinmetz. El aparține poporului ales, cum să facă pârnaie? Judecătorii nu voiau să devină… antisemiți. El poate să fure și sicriul lui Lenin, și piramida lui Hufu. El este mai presus de legile omenești…
Văzând că ne suflă oricine în borș, Ucraina amenință că dă în judecată țările UE, inclusiv România, dacă nu vor ridica restricțiile legate de cereale pe 15 septembrie. Kievul vrea un drept de servitute pe unde poftește. "Cu deplin respect și recunoștință la adresa Poloniei, în cazul introducerii oricăror interdicții după (15 septembrie), Ucraina va duce cazul Poloniei și UE la Organizația Mondială a Comerțului", a declarat pentru Politico Taras Kachka, adjunct al ministrului ucrainean al Economiei. Kievul susține că restricțiile încalcă acordul de liber schimb UE-Ucraina din 2014. Comentariile lui Kachka au venit după un avertisment din partea lui Igor Zhovka, un consilier al președintelui Volodimir Zelenski. "Nu intenționăm să ripostăm imediat, având în vedere spiritul de prietenie și solidaritate dintre Ucraina și UE", a explicat Kachka. Dar amenințarea sistematică la adresa intereselor ucrainene "ne obligă să aducem acest caz la OMC", a adăugat el.
Conducătorii noștri au înțeles definitiv că nu trebuie să supărăm Kievul și de aceea Marcel Ciolacu promitea să ajute Ucraina „până la Victoria finală”. O dronă ucraineană i-a luat pe toți și îi tot foiește pe deasupra României, pe deasupra problemelor ei, para lel cu bunul simț politic…
Autentifică-te sau înregistrează-te pentru a trimite comentarii.
Eu cred ca acele resturi, daca exista, au fost duse acolo de ucraineni, au aruncat peste ele niste combustibil de drona si le-a dat foc...
In imaginile aratate de ucraineni se vedea o explozie...
Cum sa nu gasesti, timp de doua zile, zona unei explozii si apoi, in a treia zi sa gasesti niste resturi arse si fara urme de prabusire sau de explozie?
Cat despre datul in judecata a tarilor UE care vor prelungirea interdictiilor la importurile de cereale si alte produse ucrainene, e clar ca Ucraina vrea ca toate tarile UE sa fie slugile ei si sa faca ce pfteste Ucraina, doar in interesele Ucrainei.
Si interesele tarilor din UE, afectate de interesele Ucrainei, nu conteaza?...
Sa le de-a in judecata, dupa care, tarile date in judecata sa nu mai asigure nici un ajutor militar, umanitar, etc. Ucrainei si, nici macar, ajutor prin permiterea tranzitarii teritoriilor lor cu marfuri ucrainene.
Romania, in plus, va putea interzice incarcarea marfurilor ucrainene in porturile romanesti si tranzitarea apelor teritoriale cu marfuri ucrainene.
Sa vedem cine va avea de pierdut.
Dar poate că în tot răul se ascunde și un bine, cum spune zicala. Oricât de rău ar fi să nu ne pierdem speranța și nădejdea!
Doamne, miluiește.
Voltaire spunea că pentru a ne da seama cine ne controlează este suficient să înțelegem pe cine nu avem voie să criticăm. Avea dreptate, nu?
https://mihailandrei.wordpress.com/2023/09/07/proiectul-global-listening/
În cadrul podcastului “Pandemic Planet” difuzat de CSIS, Larson declara că e interesată să afle cum poate fi restabilită încrederea în guverne. Aceasta s-a referit la un raport al Forumului Economic Mondial în care se constata că coeziunea socială e grav compromisă. A vrut să surprindă “emoțiile, dispozițiile și perspectivele” oamenilor din întreaga lume, susținea ea. Organizatorii proiectului speră să identifice “teme cheie” care să rezoneze la nivel global. Pe această bază, ei intenționează să realizeze un studiu global din care să rezulte un “Indicator de Pregătire Socială” pentru fiecare țară în parte.
Teoria mea e ca rolul botnitzei a fost in primul rand ca instrument de evaluare al gradului de supunere a unei populatii. E de ajuns pt un guvern sa urmareasca pe live-camera imagini sa zicem dintr-o gara bine frecventata din capitala ca sa-si faca de acolo o idee de cat sa impinga "masurile pandemice": 90% din trecatori umbla imbotnitzati? Bun, pot sa mai bag o runda de arest la domiciliu, pot sa dau bice pe spinare populatiei sa-si mai bage inca un buster, pot sa continui bataia de joc. Doar 40% umbla imbotnitzati? O las mai moale, nu mai pot sa le bag sclavilor inca un buster pe gat, le zicem ca varianta asta de virus e mai blanda, incercam iarna viitoare cu alta varianta.
Ah, si in al doilea rand imbotnitzatul oamenilor mai are si rolul de a-i umili, banuiesc ca le produce un fel de gadilaturi sexuale "elitelor" cand vad masele de oameni imbotnitzati la comanda lor.