Vasile Bănescu pune o bombă cu ceas în Biserică

De Adrian Pătrușcă  /  

ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Acum, că a trecut vuietul Pogorârii Duhului Sfânt, ne putem întoarce la banalul cotidian. Bunăoară, la Bănescu.

Între Înălțare și Rusalii (de la Covid încoace, a devenit o modă să strici bucuria sărbătorilor!), purtătorul de cuvânt al Bisericii Ortodoxe Române a produs un interviu.

Cei familiarizați cât de cât cu chichițele presei l-ar numi: „interviu de spălare”.

Într-un „interviu de spălare”, protagonistul este lăsat să zburde, să bată câmpii nestingherit. Să se așeze, asemenea unei cochete fanate, în lumina cea mai favorabilă. Mai mult, reporterul slugarnic – după modelul lui Chicoș Rostogan când îl ascultă pe micul Ftiriadi – îi ridică invitatului întrebările la fileu.

Drept urmare, în interviul de pe blogul Melaniei CinceaBănescu, profită din plin și oferă un recital de elocință și narcisism.

Nestingherit de ziaristă, el vorbește despre părțile luminoase ale biografiei sale: despre bunicul matern, preot, deținut politic la Pitești, care îi împărtășea pe partizanii din Munții Argeșului și care l-a îndrumat pe Vasile spre Teologie, despre facultatea de Litere, unde i-a cunoscut pe Ioan Alexandru sau Zoe Dumitrescu-Bușulenga (Maica Benedicta), despre bursele de la Regensburg și Heidelberg, despre povara de a fi purtător de cuvânt...

Un ochi atent poate observa că, din prezentarea pe care și-o face, Bănescu nu doar că evită cu abilitate orice fel de umbre biografice, dar se străduiește să își scoată în lumină părțile „creștine”. Să își flateze filonul „bisericesc”.

Nedându-se în lături de la vorbe sforăitoare despre sine, precum:

„Am trei repere stabile: Evanghelia, propria mea conștiință și binele real al Bisericii.”

Repet: acesta nu este un citat din Vasile cel Mare, ci din Vasile Bănescu!

De ce simte Bănescu nevoia să fie „spălat”, nu am cum să știu cu siguranță. Pot doar să presupun că apariția interviului cu câteva săptămâni înainte de ședința Sfântului Sinod al BOR programat în iulie nu are cum să fie întâmplătoare.

Mai ales că, la ședința respectivă, ar urma să se discute și despre comportamentul purtătorului de cuvânt, care își permite să beștelească ierarhi și să asume poziții personale în numele BOR.

Poate că postamentul lui Bănescu se clatină. Sau poate că trebuie consolidat pentru noi ofensive ideologice. Vom vedea.

*

Apropo de poziții personale: din interviul Alba Lux nu putea lipsi chestiunea Calendarului.

După ce elogiază calitatea intelectuală și morală a partizanilor modificării Pascaliei, Bănescu face o afirmație uluitoare.

Iat-o:

„Sărbătorirea comună (cu Occidentul) a Paștelui... este o problemă pe care o văd rezolvându-se treptat, prin impulsionarea oficială a preoților care, de-a lungul următorilor ani, să le vorbească credincioșilor pe tema calendarului și a pascaliei, să le explice adevărul istoric.”

Așadar, Bănescu sugerează că decizia A FOST DEJA LUATĂ. Pe șest, fără să fie anunțată – necum dezbătută - public. Și că rămâne doar să fie aplicată conform unui PROGRAM judicios.

O acțiune de DE SUS ÎN JOS, asemănătoare propagandei pro-vacciniste din timpul COVID, „prin impulsionarea oficială a preoților”.

Când și cum a luat BOR decizia de a schimba modul de calcul al Paștelui?

Sau Bănescu forțează din nou mâna Patriarhului și a Ierarhilor, așa cum a făcut-o și în timpul Pandemiei?

La Sinodul de luna viitoare vom afla în sfârșit CINE conduce cu adevărat Biserica Ortodoxă Română.

*

Multe sunt lucrurile interesante din interviul lui Bănescu, dacă ai răbdare și ficatul rezistent să nu te oprești din citit.

Este un exercițiu util, așa cum, înainte de 1989, buchisirea printre rânduri a Scânteii dezvăluia ce se mai pregătea întru fericirea noastră.

Eu mă grăbesc să trec însă la aspectul cel mai grav al interviului. O adevărată bombă cu ceas pusă în Biserica Ortodoxă Română.

Prin comparație cu care, problema Calendarului pare doar o pocnitoare expirată.

În interviu, cuvântul „fundamentalism” – cu varianta „fundamentalist” – apare de nu mai puțin de 7 (șapte) ori.

De șase ori folosit de ziaristă, o dată de Bănescu.

De fiecare dată, Melania Cincea îl folosește în sintagma „fundamentalism / fundamentalist ortodox”.

Bănescu se ferește să lege textual „fundamentalismul” de „ortodoxie”. Vorbește însă de „fundamentalismul” din Biserica Ortodoxă Română, care trebuie combătut împreună cu „radicalismul” și cu „filetismul”.

Bănescu este prea citit ca să nu știe că expresia „fundamentalism ortodox” este o aberație. Și o găselniță ideologică servind ca rampă de atac pentru Stânga.

Nu întâmplător, sintagma „fundamentalism ortodox” a apărut în media și politică doar de vreo două decenii. Cam de când s-a declanșat Războiul Internațional împotriva Terorismului.

Expresia „fundamentalism ortodox” a fost folosită intenționat în pandant denigrator cu cea de „fundamentalism islamic”.

Se sugerează astfel (sau se spune abrupt) că și în Biserica Ortodoxă există un potențial Bazin Terorist.

Foarte puțin voalat, o face și Melania Cincea în întrebările pe care i le adresează lui Vasile Bănescu.

Iar purtătorul de cuvânt al Bisericii Ortodoxe Române, nu doar că nu o contrazice niciodată, nu doar că nu pune lucrurile la punct, dar îi dă ziaristei frenetice apă la moară.

Mai mult, el atestă existența în interiorul BOR a două tabere: „fundamentaliștii”și „pro-europenii”.

„Taberele din Biserica Ortodoxă Română există”, afirmă răspicat Bănescu.

Tot el face și o descriere a „fundamentaliștilor” ortodocși:

„Oameni care au citit extrem de puțin, oameni neformați intelectual, săraci cultural și nefinisați moral.”

În urmă cu câteva luni, într-un alt text-elogiu dedicat lui Vasile BănescuMelania Cincea oferea și ea o descriere plastică a „taberei fundamentaliste” din BOR, descriere pe care nici Bănescu, nici vreun alt responsabil al Bisericii nu au contestat-o:

„Un cor care include și conspiraționiști, și antivacciniști, și talibani ultraortodocși, și ultranaționaliști, și anti-occidentali sau putinofili pe față, și «pacifiști», și susținători ai «neutralității» în raport cu războiul declanșat de Rusia în Ucraina.”

Bref, un întreg și terifiant Bestiariu. O gloată de lombrozieni periculoși.

În contrast total cu cei din tabăra „pro-europeană”, care - spune Bănescu - sunt „intelectuali creștini”, cu „operă, anvergură culturală și morală”, cu „bună și curată intenție”.

Și care - adăugăm noi - par croiți după chipul și asemănarea lui Vasile Bănescu însuși.

Încercăm să ne revenim: așadar, purtătorul de cuvânt al Bisericii Ortodoxe Române afirmă că în BOR există două tabere între care sunt deosebiri ca de la Cer la Pământ.

Din întregul interviu – care consonează cu toată propaganda ce se revarsă în ultimul timp în capetele noastre - rezultă că aceste două tabere nu au cum să (mai) conviețuiască.

În acest caz, înseamnă că există doar două soluții logice: Schisma sau Stârpirea uneia dintre tabere.

„Fundamentaliștii”, ne spune Bănescu, sunt cel mai mare pericol la adresa Bisericii („cei mai redutabili adversari sunt cei care o compromit și o subminează din interior”).

„Fundamentaliștii ortodocși” sunt „conspiraționiștii” și „anti-vacciniștii” de ieri, catalogați ca „TERORIȘTI” de premierul Florin Cîțu și încadrați penal în timpul Pandemiei, care zădărniceau combaterea.

Și sunt „putiniștii” de azi, care pun în pericol apartenența României la Europa.

Veri buni cu „fundamentaliștii islamici” care până alaltăieri terorizau Occidentul, dar au dispărut ca prin farmec, eradicați fără îndoială de Războiul împotriva Terorismului.

Și cumetri cu „trumpiștii MAGA” care au atacat Capitoliul, dar au fost puși cu botul pe labe de valul de prigoană lansat de administrația Biden în alianță cu presa și cu corporațiile.

De unde se vede că nimic nu combate „fundamentalismul” mai bine decât un regim de forță. Nimic mai bun decât o Sfântă Dictatură pentru a salva Libertatea și Democrația.

Și, iată, Biserica.

Rezultă în mod logic că, pentru a evita o schismă în interiorul BOR, dar și un accident istoric al României în drumul spre deplina integrare euro-atlantică, singura soluție posibilă este Stârpirea „fundamentaliștilor ortodocși”.

Eradicarea lor fără milă, ca pe niște dăunători periculoși ce sunt.

 

P.S. De când am citit interviul, un gând nu îmi dă pace:

Printre partizanii din Munții Argeșului, pe care bunicul lui Bănescu îi împărtășea și pentru care a făcut ani grei de pușcărie la Pitești, nu s-or fi strecurat și niscai „fundamentaliști ortodocși”?

Donează pentru ActiveNews!

ActiveNews nu a primit niciodată altă publicitate decât cea automată, de tip Google, din care o îndepărtăm pe cea imorală. Aceasta însă nu ne asigură toate costurile.

Ziarele incomode sunt sabotate de Sistem. Presa din România primeste publicitate (adică BANI) doar în măsura în care este parte a Sistemului sau/și a Rețelei Soros. Sau dacă se supune, TACE sau MINTE.

ActiveNews NU vrea să se supună. ActiveNews NU vrea să tacă. ActiveNews NU vrea să mintă. ActiveNews VREA să rămână exclusiv în slujba Adevărului și a cititorilor.

De aceea, are nevoie de cititorii săi pentru a supraviețui așa cum este acum. Dacă și tu crezi în ceea ce credem noi, te rugăm să ne sprijini să luptăm în continuare pentru Adevăr, pentru România!
Sau direct în conturile Media Root de la Banca Transilvania:
RO02BTRLRONCRT0563030301 (lei)
RO49BTRLEURCRT0563030301 (euro)

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook
ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews


Pentru știri necenzurate
abonează-te acum!

Este gratis și poți anula oricând abonarea.

ActiveNews România. Caută pagina noastră și pe Telegram.
Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România
Top 5 autori
VideoNews

Gheorghe Becali: VACCINUL E LEPĂDARE! Toți cei care au împins la vaccinare trebuie să facă mai mult

Autentifică-te sau înregistrează-te pentru a trimite comentarii.

Comentarii (23)
  • Briel 07.06.2023 17:25
    Holy voodoo caută protagonist pentru psyco VI și cred că s-a găsit aici .....după privire judecând :)
  • dumbirish01 08.06.2023 11:51
    "Rusia este ultimul bastion al civilizației împotriva barbariei globaliste " Carlo Maria Viganò - arhiepiscop al Bisericii Catolice.
    https://www-stilumcuriae-com.translate.goog/intervista-di-mons-vigano-a-rossyia-tv-la-guerra-gli-usa-le-chiese?_x_tr_sl=it&_x_tr_tl=ro&_x_tr_hl=ro&_x_tr_pto=wapp
  • dumbirish01 07.06.2023 18:34
    _ue, "stat vasal" al marelui gangster mondial

    Decline of the EU w/ MEP Clare Daly, Alexander Mercouris and Glenn Diesen
    https://www.youtube.com/watch?v=M5gY0SFXQho
  • DanielSimion 07.06.2023 20:03
    Oare ce intelege Banescu prin ,, nefinisati moral,,?! Iar referitor la „Oameni care au citit extrem de puțin, oameni neformați intelectual, săraci cultural ”, tocmai ce s-a cantat duminica, in Biserica, de Pogorarea Duhului Sfant, ,,Bine esti cuvantat, Hristoase Dumnezeul nostru, Cela ce preaintelepti pe pescari ai aratat, trimitandu-le lor Duhul Sfant, si printr-insii lumea ai vanat; Iubitorule de de oameni, slava Tie!,,. Fariseii astia n-au inteles absolut nimic, de mai bine de 2000 de ani. Vai de sufletul lor!
  • Nenea Iancu 07.06.2023 23:48
    Adică pe unii care iaște neterminați, da' morali! Curat morali!
  • Wolf Edmond 07.06.2023 21:48
    Chiar nu înțeleg de ce este atât de băgat în seamă acest individ care nu are nimic de-a face cu ortodoxia. Omul are probabil școala de la Băneasa făcută cine știe cum și pregătire iezuită.
  • aspida 08.06.2023 09:02
    concluzia logică (?):
    suspinatul e omul serviciilor (servicii similare kgb-ului)…
  • Nata 07.06.2023 22:21
    Dar de ce nu trec occidentalii la ortodoxism cu modul nostru de a fixa data Pastelui, etc?
    Totul este o prostie - periculoasa, ce-i drept. Romanii vor ramane romani ortodocsi asa cum au pomenit dintotdeauna. A fi occidental nu inseamna a fi sfant sau civilizat neaparat - "civilizatia" lor e in plina decadere si demonism. Nu trebuie sa ne identificam cu asa ceva. Suntem frumosi fiind noi insine.
    Jurnalista si colegii ei de mentalitate pot fi si ei numiti "fundamentalisti occidentali sau ecumenici?" - vedeti ce usor este sa amesteci borcanele? Si, uite asa, in timp ce jurnalista nu are habar ce inseamna "fundamentalist", ne vom preface ca nu stim nici noi si vom folosi termenul ei de etichetare asa cum ne vine noua mai bine.
  • Nenea Iancu 07.06.2023 23:32
    Repet a mia oară, Bănescu spune despre alții ceea ce vede atunci când se privește în oglindă. Fundamentaliști, talibani, gălăgioși, lipsiți de finețe, subminatori din interior ca un elefant în magazinul de porțelanuri sau ca un reformist al Pascaliei în săptămâna dinaintea Paștilor. Sau ca un islamist care aruncă o biserică în aer în chiar momentul in care creștinii sunt în toiul Liturghiei. Oare pro-europenii morți după auto-publicitate chiar nu-și observă propriul fundamentalism? Și că veni vorba de oameni citiți, Bănescu oare l-a studiat pe Maiorescu și a sa teorie a formelor fără fond? Nu pricepe, săracul, că nu poți fi european decât prin cultivarea propriei identități naționale și, deci, a Ortodoxiei? Căci fatalitatea sau divinitatea a stabilit că prin asta se definește caracterul european al poporului român (din născare est-european și aparținător "creștinismul oriental"). Inși precum Bănescu vor să importe forme fără fond, prin asta aducând deservicii europenismului în varianta lui românească. Iar cu "fundamentaliștii ortodocși", să definească Bănescu la ortodocși cărei religii se referă. Pentru că există și evrei ortodocși și islamici ortodocși (necreștini cu toții, dar ortodocși ai religiei lor). Musulman înseamnă textual drept-credincios, iar drept-credincios înseamnă orto-dox. Deci despre ortodocșii fundamentaliști ai cărei religii vorbește cititul și profundul domn Bănescu?
  • Carbid 08.06.2023 11:54
    Foarte bine spus!
    Subscriu total comentariului dvs!
  • IC XC NI KA 08.06.2023 03:06
    Nu am înțeles ce-i cu trecutul vuietului Pogorârii Duhului Sfânt.. de ce trebuie legată una cu alta, pe modelul luatului în balon al celui care-i luat acum în balon ..
    Are vreo legătură ..cu vuietul?
    Ne permitem ce-și permite?!

    Și dacă tot ne aflăm în treabă că a trecut ..vuietul, în spiritul ăsta de glumă f “inspirată”, trebuie să știm, și-n glumă și-n serios, că Rostul Lui nu a trecut!

    Doamne, ajută!
  • RomeoB 08.06.2023 09:39
    Intrebarea care trebuia pusa: ARE DL BANESCU VREO BINECUVANTARE DE LA IERARH / PREOT CA SA-I JUDECE PE ORTODOCSI SI SA-I CLASIFICE PE DIVERSE CATEGORII ?
    Dl Banescu nu este nici macar diacon. In invatatura Sfintilor Parinti ESTE DOAR O OAIE CARE TREBUIE SA ASCULTE DE DUHOVNIC ! Dupa Sfintii Parinti, oaia are statulul de oaie chiar daca se considera om de cultura sau intelectual.
    Domnule Banescu, MARII ERETICI ( Origen, Arie, ... ) AU FOST SI MARI INTELECTUALI !
    Aveti grije sa nu va alegeti cu vreo anatema sau legatutra preoteasca/arhiereasca. PREA JIGNITI LA GTRSAMADA ! MASONERIA ale carei idealuri le slujiti mai mult sau mai putin constiant NU VA VA PUTEA DEZLEGA, EA INSASI FIIND LOVITA DE VREO 2 ANATEME !
  • Dorel Timpa 09.06.2023 00:38
    Asta nu e oaie, asta e capra!
    Iar despre mari intelectuali, poate știi vorba aia : unde este carte multa, este și multă prostie.
  • RomeoB 08.06.2023 09:42
    Din Slujba inmormantarii pt dl Vasile Banescu:

    Așa Doamne, Dumnezeul nostru, să biruiască mila Ta cea nemăsurată și iubirea de oameni cea neasemănată. Și de a căzut robul Tău acesta sub blestemul tatălui său, sau al maicii sale, sau sub blestemul său; DE A AMARAT VREUN PREOT SI A LUAT DE LA EL LEGATURA NEDEZLEGATA; DE A CAZUT IN GREA AFURISENIE DE LA ARHIEREU SI DIN NEPASARE SAU LENEVIE N-A DOBANDIT IERTARE; iartă‑l pe acesta prin mine păcătosul și nevrednicul slujitorul Tău.

    https://www.resurse-ortodoxe.ro/text/rug-ciunile-de-iertare
  • Sdv 08.06.2023 10:00
    Carevasazica, credinta "corecta" (sic!) este direct proportionala cu rafturile de carti citite si finetea gandirii denota adevarata onestitate in iubirea fata de Dumnezeu?! Nimic mai fals! Banescule, tu insuti esti dovada vie ca nu e deloc asa! Tu esti dovada ca sufletul bolnav nu poate fi vindecat prin ascutirea mintii si prin exercitiu filosofic mai mult sau mai putin steril.Iubirea de Dumnezeu poate fi la indemana oricui si in orice moment, asta e esenta! Examenul nu se da cu mintea, ci cu inima... In fata lui Dumnezeu intelectualii nu sar peste rand chiar (sau mai ales!) daca au "adeverinta" de la soros.Se dovedeste inca o data ca superioritatea imbecila de care dai mereu dovada nu este decat una a unui semidoct constipat cu spoiala de crestin.Esti atat de jalnic!
    Aparatorii ortodoxiei nu au drept scut vreo carte, ci chiar credinta insasi.Cititi sau necititi il au pe Dumnezeu in inima si asta nu le-o poate lua nimeni niciodata.

    P.S. F. bun articolul si f.f.f.grav ceea ce semnaleaza dl. Adrian Patrusca!
  • Pavel din Tars 08.06.2023 11:27
    În general apreciez activenews, sunteți printre puținii care mergeți pe calea dreaptă a credinței. Am, totuși, și câteva nemulțumiri în raport cu voi:
    1. Uneori păreți a sugera că știți mai bine ca Patriarhia ce este mai bine pentru Biserică. Sunt convins că nu așa ceva intenționați, dar vă garantez că din afară așa se vede.
    2. Cât privește data Paștilor, noi calculăm corect, conform Sinodului I Ecumenic, dar avem greșit etalonul, adică echinocțiul de primăvară. Și trebuie să fim realiști, etalonul calculului pascal este echinocțiul de primăvară (invit la studiu pe cel care vrea să mă contrazică). Părinții sinodali de la Niceea, inițial au îndreptat calendarul, care era deja cu aproape trei zile în urmă, apoi au emis modul de calcul. Alexandria Egiptului ar râde azi de noi, văzând că refuzăm să îndreptăm o eroare, iar la baza refuzului punem elemente de natură duhovnicească. Noi nu trebuie să ne aliniem cu nimeni în ceea ce privește data Paștilor, ci trebuie să corectăm etalonul de calcul, adică echinocțiul. Și atât! Părinții Sinodului din 325 știau că echinocțiul de primăvară este în 21 sau 22 martie. Dacă ne-ar vedea că noi îl ținem cândva prin 3 aprilie, ne-ar trimite la școală. Deci, trebuie să fim realiști și inteligenți, precum Părinții niceeni, și să ne raportăm corect la timpul astronomic, altfel, dacă Dumnezeu mai ține lumea încă 10.000 de ani, vom celebra Paștile odată cu Adormirea Maicii Domnului (sau, oricum, în toiul verii). Cele 13 zile care constituie diferența față de calendarul astronomic sporesc cu câte încă o zi odată la 128 de ani. Ce vom zice când vom ajunge să celebrăm Paștile în iulie?
    3. Războiul pe care îl duceți cu Bănescu nu este favorabil nimănui, cu atât mai puțin Bisericii. Nu vă transformați, vă rog, în presă de scandal! Puteți amenda elegant ceea ce nu vi se pare în regulă, dar nu în felul în care loviți în Bănescu. Mie mi se pare un bun purtător de cuvânt.
    4. Este ușor să dai lecții Patriarhiei, din afară, dar când trebuie să ții echilibru între toți / pentru toți, nu este atât de simplu pe cât pare. Cred că ați face mult mai mult bine susținând Patriarhia decât devenind critici extremi (repet, critica făcută cu măsură este binevenită). Gânduri bune!
  • Carbid 08.06.2023 12:07
    Foarte lucid, concis si de bun simț tot ce ați scris!
    Deci totul pleaca de la rit/stil vechi si/sau nou!
    Cine greseste atunci? Muntele Athos îl ține pe stil vechi, noi pe stil nou...
    Parintele Nil Dorobanțu condamna pe "stiliști"...Deci cum e bine???
    CUM s-a ajuns aici???
  • Carbid 08.06.2023 11:49
    ...„Oameni care au citit extrem de puțin, oameni neformați intelectual, săraci cultural și nefinisați moral.”..
    Va referiți la pescarii care au devenit Apostolii lui Iisus Hristos, dle Banescu???

    N-am avut ficat nici sa termin de citit complet articolul care este foarte bun...
  • Alex TG 08.06.2023 13:04
    Dar de cand este pacifismul un lucru rau?

    Spre ex. Identitatea de gen este un lucru bun, nu-i asa?

    De cand credinta este masurata iprin eruditie? Pai sunt oameni simpli, fara multa scoala, cu credinta mai mare decat 1000 de farisei..
  • Rusi 08.06.2023 14:27
    Un renegat
  • Mihai Maries 08.06.2023 17:53
    Referitor la lucrurile zis pozitive pe care dl. Banescu (nume sugestiv dealtfel, de la ban): Aveam un profesor la scoala un profesor care, atunci cand noi copiii ne impaunam ca am realizat cine stie ce, ne spunea "Lauda-ma gura, ca ti-oi da friptura" pe tonul adecvat. Referitor la fundamentalismul ortodox... Pai uitati-va numai in vietile sfintilor, in proloage si in paterice. Sunt pline de "fundamentalisti" pentru care singurul lucru demn de luat in seama a fost mantuirea sufletului. Daca are cineva dorinta de a cerceta pidalionul, canoanele spun clarca pastele nu trebuie sarbatorit odata cu iudeii. Problema e ca ne credem mai intelepti decat sfintii parinti, si poate mai traitori, dar nu e cazul. Oricum, cred ca cine ajunge azi preot, mai devreme sau mai tarziu are de ales: Ori imbraca camasa mortii, ori tradeaza.
  • Mu5ai 08.06.2023 23:17
    Băi CĂZĂTURĂ MORALĂ care ești mai SPURCAT decât iuda, du-te în Sodoma și Gomora în care ți-e locul. Nemernic ordinar!
  • Dorel Timpa 09.06.2023 00:32
    Banescule,

    ai uitat sa spui in ceveu lu matale că ești securist și comunist.
Ultima oră

13:20

Agentul Rusiei Marchel Mihăiescu: corigent la istorie sau propagandist al Moscovei?

13:09

Filmul “Trei kilometri până la capătul lumii”, regizat de Emanuel Pârvu, a fost selectat în competiția oficială Cannes 2024

13:00

Zoe Dantes: Sfântul Gheorghe plânge. De doi ani!

12:13

Liviu Alexa și Anca Alexandrescu au avut dreptate: Monstruoasa rețea-caracatiță a lui Florian Coldea șantajează oameni de afaceri cu sute de mii de euro și ”rezolvă” dosare în justiție. Înregistrări halucinante

02:00

Ultimă Oră: Gabriela Firea (PSD) și Sebastian Burduja (PNL), noii candidați la Primăria Capitalei! Alegerile de la București se încing

01:30

23 aprilie: Sfântul Gheorghe, purtătorul de biruință. Ștefan cel Mare și Sfânt l-a avut pe steagul său de luptă în toate bătăliile. LA MULȚI ANI!

01:10

”Aveam 30 ani când viața s-a oprit. Când s-a lăsat cortina și ziduri au început să fie înălțate” - Părintele Gheorghe Calciu Dumitreasa, martir anticomunist și mărturisitor ortodox al secolulul XX

00:30

ÎNDRĂZNEȘTE, VITEAZULE GHEORGHE! Cele 13 pătimiri ale Sfântului Mare Mucenic Gheorghe în iconografie

23:30

O profesoară îl apără din Olanda pe Vlad Țăranu, ”un stindard al iubirii de țară”: Scrisoare Deschisă către Ministerul Educației din România, direcția Colegiului Național "George Barițiu" Baia Mare și Inspectoratul Școlar Maramureș

23:10

Părintele Pimen Vlad din Muntele Athos a susținut conferința ”Povestiri din Sfântul Munte”, organizată de Arhiepiscopia Sucevei și Rădăuților - VIDEO

22:29

Subiți împreună! Un medic de pe Ambulanță din Italia a murit subit de infarct în timp ce resuscita un pacient care suferise un stop cardiac pe stradă

21:56

Primul pas spre eutansie legală în România? O lege ciudată a trecut de Senat: ”Terapia Durerii”!

21:32

Operațiune-fulger a Rusiei: Peste 20.000 de parașutiști iau cu asalt orașul ucrainean Ceasov Iar

19:59

Părintele Nicolae Tănase, replică incomodă la scandalul declanșat de progresiști

18:21

Fenomenul care ia amploare: Cazurile de cancer diagnosticate la persoane sub 50 de ani au crescut, la nivel global, cu 79%