Vasile Bănescu aruncă o bombă atomică în Dealul Patriarhiei

De Adrian Pătrușcă  /  

ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


La câteva ore după ce Vasile Bănescu a lansat în spațiul public un „punct de vedere” legat de avort, acesta a fost prezentat de majoritatea site-urile de știri ca fiind punctul de vedere al BOR.

Iată câteva exemple de titluri:

„Vasile Bănescu: BOR nu susține interzicerea totalitară a avortului. Cel nejustificat rămâne o crimă.”(știrileprotv.ro)

„Dispută privind dreptul la avort. Vasile Bănescu (BOR): Avortul nejustificat medical rămâne o crimă în fața lui Dumnezeu.” (dcnews.ro)

„Biserica Ortodoxă nu este împotriva interzicerii unui avort.” (bzi)

„Poziția BOR legată de avort: Biserica nu susține interzicerea totalitară. Preoții greșesc dacă se bagă în viața intimă a cuiva.” (spotmedia.ro)

„Patriarhia: Biserica nu militează pentru interzicerea „totalitară” a avortului, ci încurajează aducerea pe lume a ființei umane.” (digi24.ro)

„Biserica NU Militează Irațional și Nerealist pentru interzicerea totalitară a avortului, spune purtătorul său de cuvânt.” (libertatea.ro)

Prima remarcă: Faptul că textul lui Bănescu a fost preluat de presă ca o poziție a Bisericii Ortodoxe Română nu este nici o surpriză. Calitatea sa oficială de purtător de cuvânt al Patriahiei se reflectă fatalmente asupra a tot ce zice acesta.

Și Bănescu, om inteligent, altminteri, nu se poate să nu fi fost conștient, când a lansat textul, că acesta va fi prezentat și folosit ca o poziție oficială a BOR.

Acest scenariu s-a întâmplat identic, de mai multe ori, și în timpul pandemiei, când pozițiile particulare și vacciniste ale lui Bănescu au fost asociate cu poziția Bisericii.

Așa s-a ajuns ca Patriarhul să fie etichetat pro-vaccinist.

În al doilea rând: textul despre avort al lui Bănescu este asemănător tuturor producțiilor acestuia: supradimensionat și plin de cotituri (unsuroase, aș zice) și care, la final, lasă pe fiecare să creadă ce vrea. Sau să interpreteze cum îi convine, fără a putea fi contrazis.

Șirul de titluri de mai sus stă drept exemplu.

În toată poliloghia farfuridiană, semnată „Vasile Bănescu” (fără calitatea sa oficială, de purtător de cuvânt) după toate serpentinele semantice și cristianele logice în care se sforțează să fie nici prea-prea, nici foarte-foarte, nici fundamentalist, nici progresist, adică „să nu cază la extremitate”, două sunt expresiile de forță care rămân indubitabil în mintea cititorului. Aceste două expresii au constituit – firesc - și baza majorității titlurilor de presă.

Ambele expresii ascund multe capcane, de care nu se poate ca Bănescu (inteligent, altminteri, cum ziceam) să nu fi fost conștient atunci când le-a folosit.

Ce înseamnă „interzicerea totalitară a avortului”?

Ce înseamnă „avortul nejustificat medical”?

În cazul primei expresii, accentul cade inevitabil pe cuvântul TOTALITARĂ și te duce imediat cu gândul la Nicolae Ceaușescu și la „Decreței”.

Cum Ceaușescu a fost un monstru ale cărui vremuri nu vrem să le mai trăim (categoric incompatibile cu valorile europene) trebuie să fim foarte atenți, să facem pe dracu-n patru și să nu fim „totalitari”.

De acum înainte, „grație” lui Vasile Bănescu, orice tentativă de a interzice avorturile pe Dâmbovița (ca în SUA, bunăoară) va fi etichetată de tabăra stângistă, „pro-choice”, drept „totalitară”. Și se va turui că „însăși Biserica a spus că...”

În cazul celei de-a doua expresii, accentul cade pe termenul MEDICAL. Cine sunt medicii care pot „justifica un avort”? E vorba de aceiași „experți” care făceau propagandă pro-vaccin? Care explicau că fetușii ale căror linii de celule au fost folosite la producerea vaccinurilor ARN-mesager nu contează pentru că au fost puțini și avortați demult?

Și, tot ca în cazul vaccinurilor, există o „Știință” omologată în materie de „avort justificabil”, de care e musai să ascultăm, inclusiv în Biserică?

Nu uităm că același talentat domn Bănescu ne explica în timpul pandemiei că preoții, nefiind medici și experți, nu au dreptul să se pronunțe în legătură cu vaccinarea.

Au dreptul doar să binecuvânteze seringa.

Despre avort au dreptul să spună ceva preoții?

La fel ca în pandemie, purtătorul de cuvânt al BOR pare că s-a grăbit să contureze un punct de vedere oficios al Bisericii în privința avortului. Care să traseze directivele pentru clerici și ierarhi. Să stabilească „linia ideologică” la amvon.

Și, nu în ultimul rând, la fel ca în cazul vaccinării, Bănescu s-a grăbit și s-a pronunțat înaintea Șefului. Ca și cum ar fi dorit să îi pună pună pumnul în gură Patriarhului.

Știind că PreaFericitul va fi reticent să își contrazică flagrant purtătorul de cuvânt pentru a nu provoca un nou scandal exploatabil de inamicii Bisericii.

Comițându-și poliloghia și lansând-o pe piață, Bănescu a știut exact ce bombă aruncă în Dealul Patriarhiei.

Un text lung, sulfuros și îmbârligat ca o coadă...

PS - Pe care îl puteți citi integral, spre propria judecată, AICI.

Donează pentru ActiveNews!

ActiveNews nu a primit niciodată altă publicitate decât cea automată, de tip Google, din care o îndepărtăm pe cea imorală. Aceasta însă nu ne asigură toate costurile.

Ziarele incomode sunt sabotate de Sistem. Presa din România primeste publicitate (adică BANI) doar în măsura în care este parte a Sistemului sau/și a Rețelei Soros. Sau dacă se supune, TACE sau MINTE.

ActiveNews NU vrea să se supună. ActiveNews NU vrea să tacă. ActiveNews NU vrea să mintă. ActiveNews VREA să rămână exclusiv în slujba Adevărului și a cititorilor.

De aceea, are nevoie de cititorii săi pentru a supraviețui așa cum este acum. Dacă și tu crezi în ceea ce credem noi, te rugăm să ne sprijini să luptăm în continuare pentru Adevăr, pentru România!
Sau direct în conturile Media Root de la Banca Transilvania:
RO02BTRLRONCRT0563030301 (lei)
RO49BTRLEURCRT0563030301 (euro)

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook
ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews


Pentru știri necenzurate
abonează-te acum!

Este gratis și poți anula oricând abonarea.

ActiveNews România. Caută pagina noastră și pe Telegram.
Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România
Top 5 autori
VideoNews

ÎNTUNECAREA - Planul Diabolic de a întuneca Planeta Pământ prin inginerie climatică

Sfârșitul Umanității așa cum vor artizanii Marii Restări. VIDEO TARDUS:

Autentifică-te sau înregistrează-te pentru a trimite comentarii.

Comentarii (22)
  • Arcas 13.07.2022 21:26
    Din păcate, Preafericitul a cedat locul de episcop, ca purtător al cuvântului lui Hristos și al apostolilor, unui oarecare "purtător de cuvânt" după tiparul instituțiilor lumești. Din această cauză avem o astfel de situație nefericită în care nu ne mai vedem pe întâiul între episcopi ieșind și propovăduind poziția Bisericii. Mai este, însă, ceva! Faptul că, de multă vreme, BOR nu mai cuprinde în mod real întreaga societate care, în sondaje, se mai definește creștină ortodoxă. Sau, poate mai precis, această parte a societății nu mai trăiește decât superficial credința creștină. Pentru această parte, avortul e ceva ce este acceptat. Deci, mesajul Patriarhiei caută să menajeze această parte. După cum, probabil, caută să evite o luptă pe față cu intelighentia anticrestina.
  • brian duffy 13.07.2022 21:32
    cred totusi ca domnul banescu este mana cu care bor scoate castanele din foc
    sa nu uitam ca dincolo de marii sfinti si mucenici pe care i-a dat, biserica ortodoxa de oriunde a fost mereu intr-o ciudata relatie de complicitate cu statul
  • Maria888 13.07.2022 22:01
    Vasile Banescu doar oglindeste (cam prea fidel) punctul de vedere fricos al societatii care incearca sa fie ortodoxa intr-o tara in care, ca in Romania, face avorturi in spitale de stat, platite din banii nostri ai tuturor. Si pe urma avem o capela in curtea spitalului. Desi Crucea Rosie nu e Crucea Domnului, e un simbol ateu masonic introdus de criminali (armata) ca sa isi mai domoleasca furia cand se ucid unii pe altii ca sa vina arbitrii sa adune ranitii. Si deci avem intr-un spital platit de noi, asa zis neam ortodox, intr-o parte se omoara copii si mutileaza femei, in cealalta avem o capela sau un paraclis. Si mai vrei exemplu de ce inseamna caldicel?
    Pe urma mai sunt unii care il celebreaza pe criminalul satanist Ceausescu ca interzisese avorturile ca avea nevoie de corpuri pe care sa le vanda, sa le tortureze, sa faca ce vroia cu ele ca oricum romanii nu isi pun dop la nicio patima ca '"sunt crestini" si deci "mandri". Ceausecu care a prigonit multi crestini dar aprecia energiile icoanelor, ca si vrajitorii le plac pe alea, nu e tot omul din biserica ortodox, unii doar se energizeaza asa a fost si acest Antihrist de Ceausescu. Dar unii plang la mormantul parintelui Arsenie Boca omorat de Ceausescu din zavistie si plang si dupa Ceausescu (sau dupa afacerile lor din timpul lui). Pe romaneste fratilor acest mod caldicel de a scalda in viata se numeste "mare evlavie" si "o iubire completa", caci la noi este iubit si Irod si Sfantul Ioan Botezatorul. Ca unul avea bani si "era faraon" altul "era profet si deci scria horoscopul fara gres mai ceva ca Urania". Si pe urma fata lui Irod a ascultat o manea prea cool, a dansat, el a lacrimat, si fata vroia sa omoare pe profet ca asa ii ceruse mami a ei. Deci la noi e petrecere pe cai mari. Cum era si la rusi. Si in timpul unei piruete mai periculoase si-au scrantit glezna rusii si ai pornit razboi in Postul Mare si cine are minte pricepe ca acum chair de castiga razboiul nu e de la Dumnezeu. Si in ce ispita grea au cazut! Cum Putin care cladea biserici a facut asta? Da. Cum? Asa.
    Noi, Doamne fereste, cum ne vom scranti glezna in timpul marilor piruete pe care facem? Ca suntem si ortodocsi dar si liberali si in ton cu Europa si cu toate tarile protestante mai rasarite din Vest (adica cea mare "wink"), suntem si la biserica si la vrajitor si suntem peste tot frate ai zice ca am cucerit lumea. Inca n-avem o "drama cool" ca sa castigam premii la festivaluri doar ca suntem din Romania. Si pe unii artisti ii doare acest lucru, ca zici esti din Romania si ti se raspunde "a, de pe langa Ucraina yes? ". Vai noua! Doamne iarta-ne pe noi. Dar pe Vasile Banescu? De ce? Ca zis adevarul? Putea in acest caz sa zica altceva? Mai avea vreo credibilitate daca o facea? A zis cum a vazut.
  • Nenea Iancu 13.07.2022 22:09
    Cred că Vasile Bănescu e în conflict de interese sau face abuz în serviciu, deoarece, din funcția de purtător de cuvânt al Patriarhiei Române, el emite opinii personale care contrazic poziția oficială a Bisericii despre avort (pruncucidere), publicată chiar pe site-ul Patriarhiei Române:

    "Avortul și toate practicile avortive sunt păcate grele pentru că:

    a) prin ele se ucide o ființă umană: copilul;

    b) prin ele sunt afectate vocația și demnitatea femeii;

    c) ele prezintă riscul mutilării trupului femeii, al îmbolnăvirii și morții premature a mamei și a femeii tinere."

    "Societatea secularizată contemporană aduce justificări diverse ale avortului, justificări de cele mai multe ori de ordin medical și social. Fiind în lume, Biserica nu este indiferentă și nu poate fi nici derutată cu privire la motivele privind tendințele de justificare a avortului.

    Prin urmare,

    a) Dacă viața mamei este pusă realmente în pericol prin sarcină sau naștere, ar trebui să fie acordată prioritate vieții femeii, nu pentru că viața ei are o valoare mai mare în sine, ci datorită relațiilor și responsabilităților față de alte persoane, care depind de ea.

    b) În cazul în care investigația genetică descoperă un copil nenăscut anormal, recomandarea este de a naște copilul, respectându-i dreptul la viață, dar decizia o va avea familia, după ce acesteia i s-au adus la cunoștință de către medic și de către duhovnic toate implicațiile morale și de întreținere. Toate acestea trebuie rezolvate din perspectiva semnificației mântuitoare a prezenței unei ființe handicapate în viața fiecărei persoane și în viața comunității.

    c) Riscul avortului datorat violului sau incestului trebuie evitat mai întâi la nivelul educării cu privire la necomiterea acestor păcate. În cazul în care starea de graviditate s-a produs, copilul va trebui să fie născut și, după caz, înfiat sau adoptat.

    d) Avortul nu poate fi niciodată justificat, moral, de starea economică a familiei, de neînțelegerile dintre parteneri, de afectarea carierei viitoarei mame sau a aspectului fizic.

    Pentru prevenirea acestor grave păcate se consideră că este nevoie de un intens proces de mediatizare a gravității păcatului avortului (luându-se în calcul toate aspectele lui medicale, psihologice, sociale, religioase). Societatea trebuie să ofere soluții concrete pentru promovarea vieții în familie. Biserica trebuie să întreprindă un întreg efort de educare a omului de azi cu privire la scopul iubirii dintre bărbat și femeie. Activitatea pastorală a preotului privind tineretul trebuie intensificată. Biserica va trebui să sensibilizeze toți factorii care au ca obiect educarea populației sau se îngrijesc de sănătate; omul trebuie educat cu privire la ce înseamnă adevărata tandrețe și dragoste, trebuie educat să promoveze viața prin naștere de copii și prin creșterea lor în familie.

    Factorii de decizie politică și administrativă trebuie sensibilizați să favorizeze crearea condițiilor ca femeia să nu mai fie umilită, ca obiect de plăcere, nici ca ea însăși să se complacă în umilire, considerând această stare ca fiind normală."

    Sursa: https://patriarhia.ro/avortul-78.html
  • Stefan Mihoc 13.07.2022 23:36
    Părerea mea este că ar trebui să se ceară categoric demiterea individului din orice funcție a BOR. Să o ceară oricine, numai să o ceară. @ProVita
  • Stefan Mihoc 13.07.2022 23:37
    Părerea mea este că ar trebui să se ceară categoric demiterea individului din orice funcție a BOR. Să o ceară oricine, numai să o ceară. @ProVita

    Avortul nu e justificabil în absolut nici o situație. Biserica (nu patriarhia sau bănescu, ci Biserica lui Hristos) susține nenegociabil viața, și luptă necondiționat cu păcatul cumplit care este pruncuciderea. Punct.

    Câte ocolișuri veninoase în mintea încețoșată a necuratului.

    Argumentele că "preeminența vieții mamei aleasă de ea însăși, de exemplu" sunt atee, cel puțin spus.

    O mamă nu-și ucide fiul nici dac-ar fi să moară ea;
    sau, dacă-l poate, nu e mamă, ci este fiara cea mai rea.
  • Briel 13.07.2022 23:51
    Ce mare lucru să-l dea afară pe individ? ...este angajat al Patriarhiei?

    Drum bun și cale bătută :)) dacă Patriarhia se ia în serios ea însăși. Dacă nu, va sminti pe unii mai soft în head și va răspunde la Judecată.
  • INJECTIA FINALA 14.07.2022 01:04
    Vasile Banescu=Vulpe Batrana (VB)=Vorbitor pe Bani, vanitos cat doi curcani
    Va sfarsi mizerabil, nu va apuca
    Si dreptate este, multi ani



    Vulpoiul din Deal trimise o vulpe
    Cu ochii sireti si metehne multe
    Sa abureasca, la Trinitas,
    Adevarul si, cu mieros glas,
    Sa declare, la fiece pas,
    Ca el este BOR, zidar cu compas

    Pretios, ridicol, masca pe bot
    Gavareste fariseic, fals robot
    Dovedeste ca'l doare in cot
    De Iisus, de crestini, Nu'i pasa
    Platit de iude cu Bani si casa

    Pana ce Vulpoiul s'o satura
    Detot scarbit, teapa i'o da
    Si amandoi, de teama goi,
    Vor infunda iadul-gunoi

    NOI RAMANEM BISERICA-NOI !
  • INJECTIA FINALA 14.07.2022 01:08
    Nu enormitati, dle securist
    Ci condamnari la moarte ai rostit
    Chiar de erai putin trist
    Ca injectia nu se face purist

    Adica'n genunchi si cerand indurare
    De la clica dumitale
    Iar tu, sef de banda, sa nu le dai iertare
    Nici pentru margaritare

    Astfel ii intepi direct in buric
    Cum ti'a facut tie un bunic
    Inainte vazand drumu'ti criminal
    Te'a azvarlit apoi in canal

    O vrajitoare te'a pescuit
    Si'o viata'ntreaga te'a pregatit
    Cu'un batalion SRI instruit

    Sa devii vedeta demonizata
    La ordin, sa inseli tara toata
    Fara sa'ti pese de sangele tasnit
    Si seringa-coasa poporu'a nimicit

    Cat mai stai in scaun, dle naimit ?
  • INJECTIA FINALA 14.07.2022 01:16
    Preafericite Daniel,

    Apocalipsa in devenire

    Catedrala se va umple de morti
    Cadavre stivuite’n pronaos, in naos si in Sfantul Altar
    Asteptand Mantuirea promisa.
    Construiesti in zadar ?
    Sfintii pe pereti, plang.Toti.
    In trecut, erau rupti pe roti
    Azi, intepati de monstri si hoti
    Fulgerati pe strada si’n porti
    Cum vei raspunde pe eternul cantar ?

    E clipa, suna toaca, Preafericite
    Ca sa te’arati, Parinte !
    Deja clopotele bat ingrozite
    Bisericile se vor umple de morti. Sfinti si sfinte
    Dar si trupuri plecate nepregatite

    Iesi, te imploram, si cere tare
    Sa se opreasca masacrul vaccinarii
    Românilor, din si dincolo de hotare

    Numai tu poti, Parinte Patriarh
    Sa mai opresti macelul
    Programat, de la mic la ierarh
    Ingerul mortii ne masoara zelul

    Domnul va cantari, dupa chipul iubirii milostive
    Pe fiecare, dupa felul
    In care vom evita mortii
    In stive

    Hristos a Inviat, Preafericite !
    Toata suflarea asteapta cuvinte explicite
    Balanta Nemuririi suna tare
    Aceasta va fi jertfa ta.
    Cutezatoare. Pilduitoare

    Jertfa ta unica. Mantuitoare !

    +++

    Banescu e gura BOR
    Nu’i o cioara pe ogor
    Actioneaza murdar, criminal
    I s’a incredintat un canal
    Ce’l foloseste drept PUMNAL

    +++

    Dlui VB (Vulpe Batrana)
    Care infuleci oite din stana
    Esti infectat total de Satana
    Lasat’ai omenia si strana

    Dom filozof SRI
    Din scaun cine te va clinti ?
    Robot transhumanist, dl Vasile
    Mai minte credinciosii, câte zile ?

    Sub epoletii’i de aur, mascati
    Stau agentii securisti masati
    Sa nu’i ia mandrul fotel
    Un crestin Aristotel

    Care sa ne fie model
    De credinta, dragoste si tzel
    Cand s’ar adresa marelui popor
    L’ar apara cu mult spor
    In fata tavalugului cotropitor

    Dle Banescu, nu’ti este rusine
    Sa ramai pe loc, cand ai explodat mine ?
    Cu cinism salbatic, propagi vaccinari
    Diavol negru, cu focul prin nari

    Parjolesti o tara si’apoi te miri
    Cat te’or mai tine, amicii SRI
    Si’apoi regreti, cu capu’n pereti
    Cine tacea, filozof ramanea

    Dar vorbesti la comanda
    Chiar de’ai fi general, o banda
    De agenti ticalosi te preseaza
    Sa adormi România treaza

    Stiu, intre SRI si Dumnezeu
    Ingerul pazitor te cearta mereu
    Ai curajul, paseste afara
    Te va lauda intreaga tara
    Daca vei denunta vaccinarea
    Minciunile, manipularea

    Altfel, te vei prabusi de pe cereasca scara !

    +++

    Sri istul Banescu e gura BOR
    Nu’i o biata cioara pe ogor
    Actioneaza murdar, criminal
    I s’a daruit un canal
    Ce’l foloseste drept PUMNAL !

    Ce’l infige, ca mii de seringi
    In credinciosii ce dau in branci
    Sa sustina Biserica, Tara
    Si sa faca si prunci

    Dar vaccinul ii va steriliza
    Si pe foarte multi, ii va masacra
    Am scapat de secera si ciocan (?)
    Si iata filozoful-buzdugan

    Suiera moarte, uragan

    Lumineaza’l, Doamne,

    Ca’i sarpe si urangutan

    Sa dea marturie Tie

    Ca sa traiasca, an dupa an !

    +++

    Stire AGERPRES fake

    Dl Banescu, purtator de cuvant al Patriarhiei, si’a fracturat ambele picioare, cazand intr’o groapa in Catedrala, dupa ce’a incercat sa treaca neatent ? peste niste Sfinte odoare.

    Sentinta medicilor e categorica. Trebuie amputat.

    Dl Banescu e condamnat.
    Sa mearga in genunchi, neincetat.

    Breaking News

    Tocmai am aflat de la un credincios ca l’a vazut pe dl Banescu, care se ruga la Icoana Sfantului Ioan Gura de Aur
    In paraclisul Catedralei Mantuirii Neamului, in genunchi, cu lacrimi siroi, metanii facand.

    Sfanta Gura, minune, a inceput sa graiasca, adresandu’se penitentului si certandu’l :

    Vasile, tu porti nume de mare sfant
    Ce L’a slavit pe Domnul
    Prin fapta si cuvant
    Ce’a ajutat tot omul
    Cat trai pe pamant

    Daca vrei sa ai viata
    Si vertical sa fii
    Deschide’a ta Gura
    Si’ncepe’a glasui

    Si filozoful BOR se puse’a vorbi :

    O, Doamne’al indurarii
    Si Maica Ta Curata
    Ce rau facut’am tarii
    Cu vorba’mi blestemata

    Impins’am la boli grele,
    Nenorociri si moarte
    Milioane de oameni
    Ce nu vor avea parte
    Decat de’o vaccinare
    Si saci de plastic, sparte

    Vindeca’ma, Parinte,
    Si Tu, Sfanta Fecioara,
    Voi repara tot raul
    Si voi inchide haul
    Ce’am deschis, fara minte

    Atunci Izvorul Tamaduirii tasni
    Si printre candelabre si faclii
    Maicuta Domnului impodobi
    Pe viitorul mucenic, VBe !
  • __ 14.07.2022 03:24
    "Biserica nu comite intruziuni în intimitatea adâncă a vieții strict personale. "
    Chestia.asta, corectă de altfel, ar putea fi potentată de pregătirea mai bună teoretică înainte de nuntă, cumva,.după aia e mai greu să se schimbe și (deci) iată nici nu ne mai băgăm, din/rezultă păcate, din idei false folclor-iste.
    Ciorba-i bună dar oala e fără fond.
  • RomeoB 14.07.2022 08:51
    ASEMENEA AFIRMATII LEGATE DE ACORDUL BISERICII IN RAPORT CU AVORTUL, TREBUIE ARGUMENTATE CU CITATE DIN SFINTII PARINTI ! CEL CE LE FACE ISI RISCA GRAV MATUIREA ! !!! EU NU CUNOSC ASA CEVA !!! Mama care moare in timp ce incearca sa nasca un copil, DACA ESTE BINE SPOVEDITA SI IMPARTASITA, SE MANTUIESTE SI INTRA IN CEATA MARTIRILER !!!
  • Gligor 14.07.2022 18:06
    "ASEMENEA AFIRMATII LEGATE DE ACORDUL BISERICII IN RAPORT CU AVORTUL, TREBUIE ARGUMENTATE CU CITATE DIN SFINTII PARINTI !"
    Tocmai de aceea BANESCU va fi inclus intre Sfintii Parinti printr-un sinod similar in ”duh”cu cel din Creta, lucru ce s-ar putea real intampla cand va inceta jerfta cea de-a pururi si va incepe uraciunea pustiirii(din Daniel); poate chiar si mai inainte. Ce, daca acum ocupa loc de Episcop, nu ar putea ocupa si un loc vacant de ”sfant parinte”?
    .
    Parerea mea este ca si daca nu e spovedita si impartasita, mama care moare nascand intra in ceata martirilor prin insasi decizia ei de-a-si asuma riscul viatii proprii spre a-si indeplini menirea de femeie, cea de a naste copiii pe care i i-a dat Dumnezeu.
    Daca talharul de-a dreapta a intrat in Rai pentru o vorba, ea nu va intra pentru o fapta vrednica?
  • Gligor 14.07.2022 18:07
    "ASEMENEA AFIRMATII LEGATE DE ACORDUL BISERICII IN RAPORT CU AVORTUL, TREBUIE ARGUMENTATE CU CITATE DIN SFINTII PARINTI !"
    Tocmai de aceea BANESCU va fi inclus intre Sfintii Parinti printr-un sinod similar in ”duh”cu cel din Creta, lucru ce s-ar putea real intampla cand va inceta jerfta cea de-a pururi si va incepe uraciunea pustiirii(din Daniel); poate chiar si mai inainte. Ce, daca acum ocupa loc de Episcop, nu ar putea ocupa si un loc vacant de ”sfant parinte”?
    .
    Parerea mea este ca si daca nu e spovedita si impartasita, mama care moare nascand intra in ceata martirilor prin insasi decizia ei de-a-si asuma riscul viatii proprii spre a-si indeplini menirea de femeie, cea de a naste copiii pe care i i-a dat Dumnezeu.
    Daca talharul de-a dreapta a intrat in Rai pentru o vorba, ea nu va intra pentru o fapta vrednica?
  • Max Rasinareanul 14.07.2022 10:15
    Ciudat e ca nu pot afla nimic pe internet de Banescu.Cand e nascut si unde,din ce familie provine,e casatorit sau calugar?Aspecte legate de educatia primita mai gasesti dar radacinile lui familiale sunt de negasit.Cine-i el de fapt si de drept?Oare ăsta-i numele lui real?Daca puteti faceti o cercetare, sunt sigura ca surprizele vor fi pe masura.
  • Alex 14.07.2022 11:07
    si la ce ar ajuta? la mai mult hate pe BOR.. Sotia mea l'a avut profesor de religie acum ceva vreme. Prea de sus vorbea, ca si acum, nu intelege nici chimistul, nici baba de pe ulita ce zice el.. Trebuie unu' care sa mai coboare vorbele, sa fie mai pe intelesul tuturor. El incearca sa fie si pe intelesul pulimii, jurnalisti, stiristi, etc. dar si pe voia BOR.
    Dar.. ori una ori alta!
  • RomeoB 14.07.2022 13:18
    PRESIUNEA GLOBALISTA PRO AVORT - singura expkicatie pt afirmatiile domnului Banescu:
    VATICAN CITY (LifeSiteNews) – Vaticanul a anunțat astăzi că a aderat în mod oficial la Acordul climatic de la Paris, cunoscut pentru agenda sa pro avort și controlul populației, care stă la baza acestuia.
    O declarație emisă de Biroul de Presă al Sfântului Scaun arată că arhiepiscopul Gabriele Giordano Caccia, observator permanent la ONU, a depus pe 6 iunie în fața secretarului general al Națiunilor Unite actul de aderare al Sfântului Scaun, documentul oficial prin care Vaticanul a aderat la Acordul climatic de la Paris.
    ‘Sfântul Scaun’, se arată în declarație: „în numele și din partea Statului Cetății Vaticanului, intenționează să contribuie și să acorde sprijin moral eforturilor tuturor statelor de a coopera […] pentru un răspuns eficient și adecvat la provocările pe care le ridică schimbările climatice pentru umanitate și pentru casa noastră comună”.

    Vaticanul susține că prin aderarea la Acordul de la Paris, își exprimă solidaritatea cu cei săraci și cu generațiile viitoare, ca fiind cei mai afectați de ‘schimbările climatice’.

    Cu toate acestea, așa cum LifeSiteNews a raportat anterior, a fost observat de mult timp de către activiștii pro-viață, că Acordul din 2015 include o agendă de fond pentru promovarea avortului, contracepției și sterilizării, ca mijloace necesare de control al populației și de diminuare a consumului uman și a utilizării resurselor pământului. Modul în care astfel de lucruri sunt impuse țărilor mai sărace este prin legarea lor la finanțările și resursele dorite.

    În textul Acordului, astfel de probleme sunt acoperite de fraze precum ‘egalitate
  • RomeoB 14.07.2022 13:20
    VATICANUL S-A ALINIAT LA POLITICILE PRO-AVORT:
    În textul Acordului, astfel de probleme sunt acoperite de fraze precum ‘egalitatea de gen’ și ‘emanciparea femeilor’, și sunt asociate cu presupusa necesitate de a rezolva problema schimbărilor climatice printr-o abordare de tip ‘amestecă totul în toate’. Acordul prevede următoarele:

    Părțile ar trebui, atunci când iau măsuri pentru a combate schimbările climatice, să respecte, să promoveze și să ia în considerare obligațiile care le revin în ceea ce privește drepturile omului, dreptul la sănătate, drepturile popoarelor indigene, ale comunităților locale, ale migranților, ale copiilor, ale persoanelor cu handicap și ale persoanelor aflate în situații vulnerabile și dreptul lor la dezvoltare, precum și egalitatea de gen, emanciparea femeilor și echitatea între generații.
    Grupul de sensibilizare pro-viață Vocea Familiei a subliniat în 2015, atunci când a fost redactat pentru prima dată Acordul privind clima, că: „obiectivele de dezvoltare sustenabilă ale ONU folosesc ‘egalitatea de gen’ și ‘împuternicirea femeilor’ pentru a promova avortul și contracepția”.

    https://saccsiv.wordpress.com/2022/07/13/vaticanul-a-aderat-la-acordul-de-la-paris-privind-schimbarile-climatice-in-ciuda-faptului-ca-acordul-prevede-agenda-avortului-si-a-controlului-populatiei/
  • DanielaBMED 14.07.2022 13:27
    Preaplin de el insusi, saracul, se baga in toate cele ( lucruri importante ale vremii... ) si aveti dreptate, domnule Patrusca : din nefericire cuvintele lui sunt puse pe seama si in carca Bisericii ortodoxe romane. Chiar JALNIC ! ( amestecatura, ca in filmele in care o fi si ceva ”bun”, dar altfel, dupa ce le vezi, iesi smintit de-a binelea...! )
  • INJECTIA FINALA 14.07.2022 15:43
    Vasile Banescu

    Banescu, Vulpe Batrana
    Iar Izbeste greu in stana
    Indeamna la pruncucideri
    La avort si sinucideri

    E o scula diavoleasca
    Loveste, Daniel casca
    Vom sti oare cine este
    Patriarhul , rea poveste

    Vrea Preafericitul copii
    Multime, sanatosi, vii ?
    Atunci ce tine'o vulpe
    Pe cea mai inalta culme ?

    Ce tot ne arunca bombe
    De te crezi in catacombe
    Vulpe lasa, ucigasa
    Ai omori totu'n fasa

    Romanasii in burtica
    Inclusiv pe'a lor mamica
    C'o seringa blestemata
    Aoleu, Vulpe turbata

    Cu coada imbarligata
    Cu limba rea agatata
    Cu venin in beregata
    Pui de vipera, ce latra

    Vasile, tu nu vrei prunci
    Ca in moarte ii arunci
    Dracul are tepusi lungi

    Calci divinele porunci

    Fi'vei intepat pe stanci !
  • roman ortodox 14.07.2022 22:10
    Ma întreb ce urmează sa mai zică Vasile B. Poate o susținere lgtbq . Oare el sa fie homosexual? BOR-ul trebuia sa îl demită de mult, imediat după declarațiile lui pro vaccin.
  • Doomslayer 15.07.2022 14:09
    Chiar nu ma intereseaza pozitia BOR sau a purtatorului de cuvant al BOR, Cuvantul este cat se poate de clar pentru cei ce l-au auzit sau citit. Doamne ajuta!
Ultima oră

23:00

Ilinca și George Simion au un băiețel. Soția liderului AUR a născut azi, 24 aprilie 2024 - ”Mulțumesc, m-ai făcut bogat: tată de băiat!”

22:45

25 aprilie: Sfântul Apostol și Evanghelist Marcu; Sfântul Cuvios Vasile de la Poiana Mărului

21:39

Vrancea: Un polițist de la Penitenciarul Focșani de 43 de ani, găsit fără suflare la pământ într-o benzinărie. Botoșani: Un apreciat artist s-a stins din viață ”fulgerător” la doar 40 de ani: AVC

20:35

Marian Dumitru: ANTI-ROMÂNISMUL CA PROIECT DE ȚARĂ: După Valeriu Gafencu, Mircea Vulcănescu și Octavian Goga, acum a venit și rândul lui Mircea Eliade să fie "anulat", la Radio France Internațional (RFI)

19:40

Încălzirea globală, următoarea mare înșelătorie

18:20

Eduard Dumitrache: Părintele Ciprian Mega, aseară la Moscova

17:35

”Praful Saharian” - ”Teoria Conspirației”: ”Scoateți magneții. Puneți întrebări!” De ce autoritățile nu oferă nici o explicație despre compușii particulelor de pe cuprinsul României? Au murit ”experții” DSP? VIDEO

16:31

Syria TV: SIE refuză să comenteze știrea despre întâlnirea directorului cu președintele Al-Assad

15:53

Mihai Gheorghiu: Pitești 2024

15:30

Homo Blănosus: Marea Resetare se transformă în Desen Animat

15:05

În sfârșit o veste bună! 83% dintre suedezi doresc să folosească banii cash, în ciuda ultra-tehnologizării. Peste 6000 de persoane au primit deja implanturi de microcipuri în mâini pentru a le folosi la plățile fără numerar

14:15

Imaginile apocaliptice ale zilei - Atena, măturată de praful saharian

13:54

La Iași "praful saharian" a devenit argilă. Video de la Silviu Gurlui

13:43

Cristian Niculescu: Cine analizează praful saharian, totuși?

12:00

Av. Peter Costea: Domnule Cioloș, avortul nu înseamnă „îngrijire medicală”!