Valerian Stan: Situațiunea (CXXX). Un arhiereu impostor

De Valerian Stan  /  

ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Cu câteva săptămâni în urmă Realitatea Plus Tv l-a găduit pe Calinic, Arhiepiscopul Argeșului și Muscelului, cu o nouă șarjă de falsuri și alte mojicii la adresa Casei regale. Portavoce a lui Nicolae, prințul căzut, el a pedalat pe ideea că Regele Mihai l-ar fi desemnat ca succesor pe numitul, iar nu pe cine știu până și copiii de la grupa mică; anterior o făcuse la Pro Tv însuși succesorul închipuit și provocator, care știe bine că există inclusiv documente video și scrise care atestă contrariul. Și pentru ca falsurile să prindă cât mai bine, Preasfințitul s-a pretat nu doar să le acrediteze ca informații provenind din discuțiile pe care le-ar fi avut cu Regele dar și la o impostură cât casa, aceea de a se prezenta drept fost duhovnic al Regelui (cum se poate vedea din captura de pe ecranul emisiunii). Stau și mă întreb dacă poate exista ceva mai urât decât asemenea fapte, ce vor rămâne în contul Ierarhiei Bisericii noastre. Fapte fără precedent, de după 1990, în istoria legăturilor dintre Ierarhia noastră și Coroană, datorate în cazul de față unui personaj cunoscut pentru manierele sale cu iz securist, misogin și xenofob. În sfârșit, Casa regală cred că a procedat bine alegând o tăcere absolută în fața șirului de atacuri la adresa ei, durând de ani la rând, din partea fostului Principe și a suporterilor lui. Tot mai exasperați, se vede, că nu li se răspunde, iar opinia publică a început să fie indiferentă la monologul lor.

*Cel de la tarabă tocmai îmi punea în plasă cartofii, când o doamnă între două vârste se apropie și mă întreabă cât e kilogramul. Mai ales în asemenea momente îmi aduc aminte în ce țară și în ce timpuri trăiesc.

*Medicamentele cu efecte secundare sau alimentele cu e-uri etc nu ne vor dăuna dacă asupra lor vom face - cu credință! - semnul Sfintei Cruci. Cei care sunt sceptici pot să-și aducă aminte de cuvintele Mântuitorului potrivit cărora cei credincioși "Șerpi vor lua în mână și chiar ceva dătător de moarte de vor bea nu-i va vătăma, peste cei bolnavi își vor pune mâinile și se vor face sănătoși”. Pentru așa ceva se cere, desigur, cum spun, credință neclintită. Întrebarea e suntem noi în stare de aceasta?

*Trebuie să mă învăț să iubesc pe fiecare așa cum este el (mai puțin păcatele lui), și nu așa cum mi-ar plăcea mie să fie.

*Stresul care ne mănâncă zilele arată cel mai bine cât de slabi suntem în credință și în nădejdea în Dumnezeu. E grav că suntem atât de slăbănogi? Cred că e. Însă în niciun caz motiv de deznădejde! De ce? Păi mă gândesc, ca să dau numai un exemplu, la un episod, foarte cunoscut, cu Sfântul Apostol Petru. El avea cea mai mare râvnă și dragoste pentru Mântuitorul, motiv din care I-a și făgăduit că Îl va urma până la moarte. Moment în care, știm, Domnul Iisus i-a descoperit cum se va lepăda imediat de El. Iar noi, știind bine ce-a urmat, se cuvine să ne întrebăm de fiecare dată când ni-i greu: A avut sau nu credință și nădejde primul dintre Apostolii Domnului atunci când a făcut ce-a făcut? Deși tocmai fusese avertizat că va face ce-a făcut. Și deși văzuse cu ochii lui zeci și sute de minuni făcute de Iisus - ultima din ele nici mai mult nici mai puțin decât învierea lui Lazăr, cel mort și îngropat de patru zile. Răspunsul cred că acesta este: Nu, Petru n-a avut nici credință și nici nădejde în acele zile; și știm că nici ceilalți Apostoli n-au stat mai bine. Așadar, atunci când îngrijorările și stresul ne copleșesc, suntem slabi în credință și în nădejde exact ca Petru. Dar, cu gândul la marele Apostol însuși și la deznodământul acelor zile, de fiecare dată să ne rugăm lui Dumnezeu să ne ierte pentru puțina noastră credință, să ne întărească și să alunge de la noi orice deznădejde. Și stăruind în această atitudine, Dumnezeu nu ne va lăsa, iar povara ne va fi tot mai ușoară.

*În nopțile în care nu pot să adorm îi număr casele d-lui Iohannis.

*Prin Taina sfântă a spovedaniei noi creștinii ne putem schimba nu doar prezentul și viitorul, ci și trecutul.

Donează pentru ActiveNews!

ActiveNews nu a primit niciodată altă publicitate decât cea automată, de tip Google, din care o îndepărtăm pe cea imorală. Aceasta însă nu ne asigură toate costurile.

Ziarele incomode sunt sabotate de Sistem. Presa din România primeste publicitate (adică BANI) doar în măsura în care este parte a Sistemului sau/și a Rețelei Soros. Sau dacă se supune, TACE sau MINTE.

ActiveNews NU vrea să se supună. ActiveNews NU vrea să tacă. ActiveNews NU vrea să mintă. ActiveNews VREA să rămână exclusiv în slujba Adevărului și a cititorilor.

De aceea, are nevoie de cititorii săi pentru a supraviețui așa cum este acum. Dacă și tu crezi în ceea ce credem noi, te rugăm să ne sprijini să luptăm în continuare pentru Adevăr, pentru România!
Sau direct în conturile Media Root de la Banca Transilvania:
RO02BTRLRONCRT0563030301 (lei)
RO49BTRLEURCRT0563030301 (euro)

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook
ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews


Pentru știri necenzurate
abonează-te acum!

Este gratis și poți anula oricând abonarea.

ActiveNews România. Caută pagina noastră și pe Telegram.
Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România
Top 5 autori
VideoNews

Interviu cu Părintele Nicolae Tănase de după conferința ASCOR Constanța care a ”scandalizat” presa progresistă anticreștină și pe purtătorul ei de cuvânt:

De ce nu trebuie semnat Tratatul pandemic al OMS:

Autentifică-te sau înregistrează-te pentru a trimite comentarii.

Comentarii (1)
  • Andri 24.05.2022 19:52
    Frumos
  1. CNSAS a declanșat procedura de verificare a lui VASILE BĂNESCU. Purtătorul de cuvânt al Patriarhiei refuză să-și ofere datele instituției care cercetează trecutul său în raport cu Securitatea. DOCUMENT EXCLUSIV

  2. Noua Utopie climatică: Se pregătește scoaterea la mezat a Planetei – munți, păduri, câmpii, ape...

  3. Israelul s-a răzbunat pentru atacul iranian din noaptea de 13-14 aprilie. Explozii în apropierea sitului nuclear de la Isfahan

  4. Interviu cu Părintele Nicolae Tănase de după conferința ASCOR Constanța care a ”scandalizat” presa progresistă anticreștină și pe purtătorul ei de cuvânt. IPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, despre lucrarea de la Valea Plopului - VIDEO

  5. Progresistul sterp de la Patriarhie vs Tatăl a 500 de copii sau Mamona vs Dumnezeu. De ce Lumina de pe pieptul Părintelui Nicolae Tănase nu poate fi întinată de nici un Bănescu

  6. Vești proaste vaccinați: s-a descoperit ingredientul din ARNm care dă cancer și suprimă imunitatea

  7. Răspunsul Părintelui Nicolae Tănase la acuzele nefondate ale goarnelor progresiste

  8. ASCOR Constanța, despre afirmațiile “scandaloase” ale Pr. Nicolae Tănase: “Discursul trebuie analizat în complexitatea conferinței pe care a susținut-o și nu într-o formă trunchiată”. Progresistul Vasile Bănescu a pierdut cea mai bună ocazie să tacă

  9. Orwell a prezis Războiul Permanent de astăzi

  10. Producătorii români sunt discriminați în țara lor! Consiliul Concurenței, aliatul corporațiilor străine – Lidl, Penny, Auchan, Metro, Carrefour, Mega Image, Profi

Ultima oră

22:11

Theo Bratosin, AZnews: “Dacă mizerabilii, ipocriții și deontologii consideră că Părintele Tănase e o țintă care trebuie lovită, trebuie să facem scut în jurul său”

21:48

Pr. Bogdan Florin Vlaicu, în dialog cu Dr. Oana Mihaela Secara, despre tratamentul de detoxifiere de proteinele spike, creșterea ratelor mortalității cauzate de cancer, simptomele long-Covid post-inoculare și Tratatul pandemic al OMS – VIDEO Live

21:27

Luminița Arhire: ALINIEREA STELELOR

20:55

Noi decese ale unor sportivi tineri, în ultimele zile: tânără gimnastă a murit la doar 17 ani, răpusă de o boală fulgerătoare. Tânăr fotbalist din Republica Moldova, de doar 23 de ani, a murit subit pe terenul de fotbal. Alte cazuri de moarte subită

19:06

Vești proaste vaccinați: s-a descoperit ingredientul din ARNm care dă cancer și suprimă imunitatea

17:04

Scandalos: Parlamentul german a adoptat o lege care permite minorilor să-și schimbe legal sexul o dată pe an

16:00

Un nou partid la orizont? Petru Romoșan: An electoral ciudat: anul independenților

15:40

OMS, ”profund îngrijorată” de răspândirea gripei aviare la oameni, după ce o persoană din Texas s-a infectat. Din 800 de cazuri înregistrate, jumătate ar fi fost mortale. NOUA PLANDEMIE?

15:15

Adrian Onciu, OPOZIȚIA: A doua diversiune ”suveranistă” pentru propulsarea lui Geoană la Cotroceni

14:40

PSD era să cadă din lac în drogat. Marcel Ciolacu: Negoiță să stea pe sectorul lui

13:42

Un renumit medic malaezian și-a cerut scuze public pentru că a recomandat vaccinul anticovid în perioada pandemiei: ”Vă rog să mă iertați. Sunt incapabil să vă ajut financiar, dar vă pot oferi sfaturi medicale”

13:41

Noua Utopie climatică: Se pregătește scoaterea la mezat a Planetei – munți, păduri, câmpii, ape...

11:40

Jurnalista Cristina Leordeanu sare în apărarea Părintelui Nicolae Tănase: ”Să vedem ce scrie în cartea vieții celor care îl atacă. Si care n-au construit pentru alții nici măcar un coteț”

11:15

Răspunsul Părintelui Nicolae Tănase la acuzele nefondate ale goarnelor progresiste

10:29

Descoperire uluitoare: Manuscrise ale lui Emil Cioran, niciodată publicate, aduse la București. 100.000 de euro, prețul de pornire a licitației