Valerian Stan: Securiștii au fost patrioți. Situațiunea (CXLI)

De Valerian Stan  /  

ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Pe 7 iulie curent "Televiziunea română” (vorba vine) a difuzat "documentarul” (vorba vine) "Adevăruri despre trecut: Femei în Securitate”. Încă un episod, la TVR, din seria de tentative de reabilitare josnică a Securității criminale (ceva ce n-am mai văzut din anii negri ai lui Iliescu și ai FSN). Trei foști ofițeri femei au avut la dispoziție aproape o oră să pledeze manipulator nevinovăția - și "patriotismul”, atenție! - Poliției politice comuniste și al agenților ei. Argumente? Mai ales acesta, că Securitatea a fost o instituție a statului care a funcționat după niște legi, pe care securiștii le-au respectat. Nici un cuvânt despre faptul că numitul stat era o dictatură și că legile (mai ales cele pe care le-au servit securiștii) erau și ele, cum altfel, totalitare - adică esențial abuzive și nu o dată criminale. Și că de fapt Securitatea, dimpreună cu aparatul central al Partidului, constituia mașinăria groazei "regimului comunist criminal” (conducerea TVR ignoră batjocoritor faptul că statul post-comunist a condamnat în exact acești termeni dictatura prăbușită în Decembrie 1989). Din perorații precum că ele au servit în Securitate, și că au "funcționat după niște legi”, cele trei securiste au tras la unison concluzia că "n-au făcut niciun rău”. Ceea ce e o manipulare cât casa. Și că e așa o arată și faptul că cele trei securiste gureșe și viclene "au dorit” să nu fie filmate; îl citez pe reporterul care pretinde că a stat de vorbă cu ele: "Le-am respectat dorința de a-și păstra anonimatul”. Așadar, întrebarea este: Dacă "ați funcționat legal și n-ați făcut niciun rău”, de ce vă e rușine, securiste guriste, să vă vadă lumea? Să afle și vecinii, și foștii colegi din liceu, și oamenii din sat, și foștii profesori că ați fost securiste? Dar problema cu anonimatul celor trei manipulatoare ce au pledat fără rișine timp de aproape o oră la Televiziunea publică în beneficiul Securității nici nu e în primul rând a lor, ci a realizatoarelor emisiunii, două nume de ocară ce se cer ținute minte: Raluca Bibiri și Raluca Rogojină. O deontologie minimală spune și oricărui neinițiat că este inacceptabil ca o instituție a ororii comuniste să fie reabilitată la Televiziunea publică sub un anonimat pe care regret că nu-l mai pot cataloga din cauză că pe ziua de azi mi-am epuizat deja epitetele.

*Tocmai am dat peste aceste rânduri, scrise în noiembrie 2011, și pe care nu știu cum s-a făcut de nu le-am publicat. O fac în ideea că istoria o scriu oricum învingătorii: "Țărăniștii Ciorbea și Vasile Lupu s-au dus la prezidentul securist Băsescu să-i reconcilieze și să le reunifice Partidul. Asta e ca și cum martirii PNȚCD s-ar fi dus la torționarii lor să le refacă viața. La despărțire nu mai am să le spun celor doi decât atât: Hai sictir!"

*Ați observat că cei care-l tot pupă în fund pe Putin rămân fără nicio replică atunci când le aduci aminte că majoritatea copleșitoare a statelor lumii a condamnat atacul său banditesc împotriva Ucrainei? E adevărat și că măgarii de americani i-au corupt pe conducătorii lumii cu gagici de la Hollywood, dar măcar asta nu constituie o crimă împotriva umanității. Și încă ceva, aceiași pupători îți explică savant-inept cum Rusia a fost provocată de ucraineni prin aceea că și-au dorit să intre în NATO și UE; adică ar fi trebuit să intre nu acolo, ci în Rusia, ca și Crimeea, răpită de tâlharul Putin în urmă cu opt ani.

*Probabil că de fiecare dată când omul spune că "Situația e sub control" Dumnezeu Se duce și Se culcă liniștit.

*Viktor Orban pare deja sigur că e providențial. În UE și NATO îi place să fie, cum se zice, singur împotriva tuturor. În plus, pare că-și închipuie că dacă Trump și republicanii vor reveni îl vor lua de suflet cu toată această atitudine a sa (ceea ce ar putea să nu se întâmple întocmai). Este adevărat, da - chiar dacă Orban nu vorbește despre asta - reabilitarea  valorilor care au consacrat Occidentul este necesară. Iar pentru asta pledează cel mai convingător și mai legitim republicanii înșiși și Trump; iar la noi, fără stridențe, pentru cine a fost atent, urmașa marilor noștri regi. Însă totul trebuie făcut încercând să prezervi cât mai mult solidaritatea euro-atlantică, și nu s-o sabotezi. Și să încurajezi astfel fără voie și alte aventuri revizionist-criminale ca aceea a lui Putin  de la granițele Europei.

Donează pentru ActiveNews!

ActiveNews nu a primit niciodată altă publicitate decât cea automată, de tip Google, din care o îndepărtăm pe cea imorală. Aceasta însă nu ne asigură toate costurile.

Ziarele incomode sunt sabotate de Sistem. Presa din România primeste publicitate (adică BANI) doar în măsura în care este parte a Sistemului sau/și a Rețelei Soros. Sau dacă se supune, TACE sau MINTE.

ActiveNews NU vrea să se supună. ActiveNews NU vrea să tacă. ActiveNews NU vrea să mintă. ActiveNews VREA să rămână exclusiv în slujba Adevărului și a cititorilor.

De aceea, are nevoie de cititorii săi pentru a supraviețui așa cum este acum. Dacă și tu crezi în ceea ce credem noi, te rugăm să ne sprijini să luptăm în continuare pentru Adevăr, pentru România!
Sau direct în conturile Media Root de la Banca Transilvania:
RO02BTRLRONCRT0563030301 (lei)
RO49BTRLEURCRT0563030301 (euro)

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook
ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews


Pentru știri necenzurate
abonează-te acum!

Este gratis și poți anula oricând abonarea.

ActiveNews România. Caută pagina noastră și pe Telegram.
Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România
Top 5 autori

Autentifică-te sau înregistrează-te pentru a trimite comentarii.

Comentarii (2)
  • adyyon 29.07.2022 18:16
    Articolul scris la superlativ. Drept la țintă. Cît despre comunism, comuniști, etc... Dacă vor să scape de oprobriul public, să își facă mea cupla și să recunoască că au servit un sistem criminal. Trebuie să existe un moment zero în societate.
  • Corina George 31.07.2022 13:48
    totul se trage de la "lasta seculu" adică pe cine securiștii au făcut ca eroii neamului sa fie ascunși prin morminte cenzurate și cimitire uitate. au fost zic ei și bun dar și rai cine a trebuit. foarte bine doar ca nu i-am dorit. pe vremuri se spunea de "grija pentru om" dar romanul listez a continuat " dacă îmi dai 5 lei iti spun și pentru care om." au bătut cine a vrut au făcut orice avind magazine speciale și o legitimatie cu care puteau face orice. securiști au fost și vor mai fi. faptul ca au fost unii care au aparat țară depinde cum o vezi. cazul caraman care i-a tras-o la nato în cel mai profi mod. apoi tot el era consilierul lui Iliescu cel nou și capitalist pro nato și alte "pro-uri" nimic nou. s-a continuat cu Injecții pline de tbc pentru cei care plecau afara. s-a continuat cu bătută cu saci de nisip. și aruncați prin Șanțuri dar nu înainte de a fi și stropite cu tzuica. mă rog toți lupi cu măști de miei. azi oameni bogați plini de averi fără sa le pese citind la un pahar. eroi am fost eroi suntem încă. jigodii? Putin spus. oameni fără Dumnezeu sau aprind un altfel de Tata ceresc este clar. pentru ei credit este o loterie sa fie trecuți acolo pe răboj ca nu se știe. dacă țară o cere azi creștin mîine materialist. recent am văzut filmul despre cornel Chiriac făcută de o latura din tvr Doru Ionescu. ei bine am și prima varianta unde apăreau Octavian Ursulescu și Eugen Dumitru cu Cité o carte poștală primită de la cornel Chiriac chiar din lagărul din Austria. dece carte poștală ? pentru a fi citită ușor și a arata ca nu ascunde nimic. ei bine aceste cărți poștale au ajuns la distinșii care se lăudau de legătură lor cu cornel Chiriac ca deh timpurile doreau sa ii facă eroi nu? doar ca acel cornel Chiriac dorea sa arata celor din radio cine sunt securiștii de acolo fiind sigur ca vor primi acele cărți poștale. recent a fost redifuzată filmul despre cornel și iata ca secventele cu cei doi au dispărut. eu am acest film în original. la timpuri noi aceiași oameni. secăturile cu s de la idioți.
Ultima oră

23:30

SATANISME pe față la festivitatea de deschidere a Jocurilor Olimpice de la Paris. Cina cea de Taină cu TRANSSEXUALI - FOTO/VIDEO

23:00

Părintele Mihail Săsăujan îl pune la punct pe prolectultistul Alexandru Florian în cazul Sfântului Mărturisitor Dumitru Stăniloae: ”Elie Wiesel” aplică manipulator o metodă lipsită de profesionalism care ”convine ideii otrăvite” a autorilor înșelători

22:00

MĂRTURISITORII: Cum a plecat la Domnul sfântul neomartir Constantin Oprișan (26 iulie 1959). MĂRTURII

21:00

Dan Radovici: ROMÂNIA SCUFUNDATĂ. Opinie Invitat ActiveNews: "Nici o șansă să (mai) pocnească vestita mămăligă românească!"

19:30

UN DRAM DE NORMALITATE: Comunicatul Mănăstirii Petru Vodă despre Șoșoacă - ”cel mai firesc gest al ultimelor luni”. REVISTA PRESEI

18:47

Fapte, informații, date și... cifre: Dan Cristian Turturică, PDG al TVR, și-a mărit salariul brut la 42.000 lei/luna (5000 EURO NET)

17:55

BĂIEȚII CU FUSTIȚE. Luminița Arhire: O ”FEREASTRĂ OVERTON” LA NOI ÎN OGRADĂ

16:40

”Cine conduce SUA?” Acad. Eugen Mihăescu: De dragul DEMOCRAȚIEI

15:44

Senatorii AUR Ionuț Neagu și Andrei Dârlău solicită declararea premierului Ungariei, Viktor Orban, drept persoană INDEZIRABILĂ în România. Măsura ar atrage automat expulzarea extremistului antiromân de la Băile Tușnad

14:45

Mihai Tîrnoveanu: Viktor Orban și-a început descălecarea în România în uniforma de husar a criminalilor de români

13:50

ÎNCĂ UN PROFESOR HOMOSEXUAL VIOLATOR DE COPII! Acuzat de viol și abuz homosexual asupra unor minori, pederastul Sorin Spineanu Dobrotă, profesor la Liceul de elită Sf. Sava, a fost pus doar sub control judiciar. E un propagandist homosexualist notoriu

13:31

Jocurile sunt făcute: Obama o sprijină pe Kamala (VIDEO)

12:23

e-Factura B2C: Fiecare român ar putea avea un cod pentru cumpărături

12:05

Jocuri Olimpice incendiare - Franța acuză: "Atac masiv pentru paralizarea Căilor Ferate"

11:35

Carmen Iohannis, ținută de 5.000 de euro, la Paris - FOTO