Valerian Stan: Securiștii au fost patrioți. Situațiunea (CXLI)

De Valerian Stan  /  

ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice donație este binevenită. Doamne, ajută!


Pe 7 iulie curent "Televiziunea română” (vorba vine) a difuzat "documentarul” (vorba vine) "Adevăruri despre trecut: Femei în Securitate”. Încă un episod, la TVR, din seria de tentative de reabilitare josnică a Securității criminale (ceva ce n-am mai văzut din anii negri ai lui Iliescu și ai FSN). Trei foști ofițeri femei au avut la dispoziție aproape o oră să pledeze manipulator nevinovăția - și "patriotismul”, atenție! - Poliției politice comuniste și al agenților ei. Argumente? Mai ales acesta, că Securitatea a fost o instituție a statului care a funcționat după niște legi, pe care securiștii le-au respectat. Nici un cuvânt despre faptul că numitul stat era o dictatură și că legile (mai ales cele pe care le-au servit securiștii) erau și ele, cum altfel, totalitare - adică esențial abuzive și nu o dată criminale. Și că de fapt Securitatea, dimpreună cu aparatul central al Partidului, constituia mașinăria groazei "regimului comunist criminal” (conducerea TVR ignoră batjocoritor faptul că statul post-comunist a condamnat în exact acești termeni dictatura prăbușită în Decembrie 1989). Din perorații precum că ele au servit în Securitate, și că au "funcționat după niște legi”, cele trei securiste au tras la unison concluzia că "n-au făcut niciun rău”. Ceea ce e o manipulare cât casa. Și că e așa o arată și faptul că cele trei securiste gureșe și viclene "au dorit” să nu fie filmate; îl citez pe reporterul care pretinde că a stat de vorbă cu ele: "Le-am respectat dorința de a-și păstra anonimatul”. Așadar, întrebarea este: Dacă "ați funcționat legal și n-ați făcut niciun rău”, de ce vă e rușine, securiste guriste, să vă vadă lumea? Să afle și vecinii, și foștii colegi din liceu, și oamenii din sat, și foștii profesori că ați fost securiste? Dar problema cu anonimatul celor trei manipulatoare ce au pledat fără rișine timp de aproape o oră la Televiziunea publică în beneficiul Securității nici nu e în primul rând a lor, ci a realizatoarelor emisiunii, două nume de ocară ce se cer ținute minte: Raluca Bibiri și Raluca Rogojină. O deontologie minimală spune și oricărui neinițiat că este inacceptabil ca o instituție a ororii comuniste să fie reabilitată la Televiziunea publică sub un anonimat pe care regret că nu-l mai pot cataloga din cauză că pe ziua de azi mi-am epuizat deja epitetele.

*Tocmai am dat peste aceste rânduri, scrise în noiembrie 2011, și pe care nu știu cum s-a făcut de nu le-am publicat. O fac în ideea că istoria o scriu oricum învingătorii: "Țărăniștii Ciorbea și Vasile Lupu s-au dus la prezidentul securist Băsescu să-i reconcilieze și să le reunifice Partidul. Asta e ca și cum martirii PNȚCD s-ar fi dus la torționarii lor să le refacă viața. La despărțire nu mai am să le spun celor doi decât atât: Hai sictir!"

*Ați observat că cei care-l tot pupă în fund pe Putin rămân fără nicio replică atunci când le aduci aminte că majoritatea copleșitoare a statelor lumii a condamnat atacul său banditesc împotriva Ucrainei? E adevărat și că măgarii de americani i-au corupt pe conducătorii lumii cu gagici de la Hollywood, dar măcar asta nu constituie o crimă împotriva umanității. Și încă ceva, aceiași pupători îți explică savant-inept cum Rusia a fost provocată de ucraineni prin aceea că și-au dorit să intre în NATO și UE; adică ar fi trebuit să intre nu acolo, ci în Rusia, ca și Crimeea, răpită de tâlharul Putin în urmă cu opt ani.

*Probabil că de fiecare dată când omul spune că "Situația e sub control" Dumnezeu Se duce și Se culcă liniștit.

*Viktor Orban pare deja sigur că e providențial. În UE și NATO îi place să fie, cum se zice, singur împotriva tuturor. În plus, pare că-și închipuie că dacă Trump și republicanii vor reveni îl vor lua de suflet cu toată această atitudine a sa (ceea ce ar putea să nu se întâmple întocmai). Este adevărat, da - chiar dacă Orban nu vorbește despre asta - reabilitarea  valorilor care au consacrat Occidentul este necesară. Iar pentru asta pledează cel mai convingător și mai legitim republicanii înșiși și Trump; iar la noi, fără stridențe, pentru cine a fost atent, urmașa marilor noștri regi. Însă totul trebuie făcut încercând să prezervi cât mai mult solidaritatea euro-atlantică, și nu s-o sabotezi. Și să încurajezi astfel fără voie și alte aventuri revizionist-criminale ca aceea a lui Putin  de la granițele Europei.

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews

Pentru știri necenzurate
abonează-te acum!

Este gratis și poți anula oricând abonarea.

Top 5 autori
ActiveNewsTV

GIORGIA MELONI: NU SUNTEM NUMERE! SUNTEM PERSOANE ȘI TREBUIE SĂ NE PĂSTRĂM IDENTITATEA! Mă cheamă Giorgia, sunt femeie, mamă, italiancă, creștină!

CONSIMȚĂMÂNT NEINFORMAT - DOCUMENTAR TRADUS ÎN ROMÂNĂ:

Autentifică-te sau înregistrează-te pentru a trimite comentarii.

Comentarii (2)
  • adyyon 29.07.2022 18:16
    Articolul scris la superlativ. Drept la țintă. Cît despre comunism, comuniști, etc... Dacă vor să scape de oprobriul public, să își facă mea cupla și să recunoască că au servit un sistem criminal. Trebuie să existe un moment zero în societate.
  • Corina George 31.07.2022 13:48
    totul se trage de la "lasta seculu" adică pe cine securiștii au făcut ca eroii neamului sa fie ascunși prin morminte cenzurate și cimitire uitate. au fost zic ei și bun dar și rai cine a trebuit. foarte bine doar ca nu i-am dorit. pe vremuri se spunea de "grija pentru om" dar romanul listez a continuat " dacă îmi dai 5 lei iti spun și pentru care om." au bătut cine a vrut au făcut orice avind magazine speciale și o legitimatie cu care puteau face orice. securiști au fost și vor mai fi. faptul ca au fost unii care au aparat țară depinde cum o vezi. cazul caraman care i-a tras-o la nato în cel mai profi mod. apoi tot el era consilierul lui Iliescu cel nou și capitalist pro nato și alte "pro-uri" nimic nou. s-a continuat cu Injecții pline de tbc pentru cei care plecau afara. s-a continuat cu bătută cu saci de nisip. și aruncați prin Șanțuri dar nu înainte de a fi și stropite cu tzuica. mă rog toți lupi cu măști de miei. azi oameni bogați plini de averi fără sa le pese citind la un pahar. eroi am fost eroi suntem încă. jigodii? Putin spus. oameni fără Dumnezeu sau aprind un altfel de Tata ceresc este clar. pentru ei credit este o loterie sa fie trecuți acolo pe răboj ca nu se știe. dacă țară o cere azi creștin mîine materialist. recent am văzut filmul despre cornel Chiriac făcută de o latura din tvr Doru Ionescu. ei bine am și prima varianta unde apăreau Octavian Ursulescu și Eugen Dumitru cu Cité o carte poștală primită de la cornel Chiriac chiar din lagărul din Austria. dece carte poștală ? pentru a fi citită ușor și a arata ca nu ascunde nimic. ei bine aceste cărți poștale au ajuns la distinșii care se lăudau de legătură lor cu cornel Chiriac ca deh timpurile doreau sa ii facă eroi nu? doar ca acel cornel Chiriac dorea sa arata celor din radio cine sunt securiștii de acolo fiind sigur ca vor primi acele cărți poștale. recent a fost redifuzată filmul despre cornel și iata ca secventele cu cei doi au dispărut. eu am acest film în original. la timpuri noi aceiași oameni. secăturile cu s de la idioți.

Sprijină ActiveNews ca site-ul să poată continua mai departe lupta pentru ceea ce a avut mai scump poporul nostru peste veacuri: Țara, Credinţa şi Libertatea!

ActiveNews și noi, jurnaliștii lui, îl mărturisim pe Dumnezeu, pentru că-L iubim şi ne încredem în El. ActiveNews crede în România, în ceea ce am fost şi am putea fi ca popor.

ActiveNews este un site deținut în totalitate de acționari români. Dar de fapt ActiveNews este deţinut de fiecare cititor.

Dacă crezi în ceea ce credem și noi, sprijină ActiveNews ca acesta să poată lupta in continuare, pentru Adevăr, pentru România!

Susține ActiveNews


Ultima oră

22:30

CAZUL VISARION ALEXA - FIUL MASS MEDIA. Biserica are nevoie de duhovnici și rugători nu de vedete

21:39

Un studiu Oxford confirmă: decese din cauza miocarditei induse de vaccin

20:42

Cazul Visarion Alexa - Între duhul lumii și Duhul lui Dumnezeu

19:35

„Copiilor și nepoților să nu le fie rușine să se numească români”. Execuția învățătorului Ion Pridon din Făgăraș, erou al Rezistenței Armate Anticomuniste - 70 de ani - 27 septembrie 1952

18:36

Un imunolog european de top, expert în vaccinuri, crede că boosterul Covid-19 i-a accelerat dezvoltarea cancerului. STUDIU

18:00

Dacă folosim mașina de spălat noaptea salvăm Europa de Putin? „Mi-a fost foarte rușine pentru că nu am pus, real, umărul la binele comun și la a depăși acest obstacol cu care toți europenii se confruntă.” DILEMELE INFLUENȚĂRILOR

17:10

Marele protopsalt al Catedralei Patriarhale Mihail Bucă la aniversare. ÎNTRU MULȚI ANI!

16:34

Tucker Carlson: În Italia a fost o Revoluție Pașnică. S-ar putea ca în alte țări să fie Insurecții adevărate

15:40

Sabotaj, sau accident? Conducta Nord Stream 2, afectată de o scurgere de gaze în Marea Baltică. FOTO

14:40

Un medic anestezist din SUA a otrăvit săculeții de perfuzie mai multor pacienți. Un doctor a decedat, iar alți 11 pacienți se află în stare gravă. Tribunalul l-ar putea condamna la moarte

13:46

Romania se opune la Bruxelles reducerii efectivelor de vaci pentru a micșora emisiile. Petre Daea pune punctul pe ”i”: Nu suntem de acord cu o reducere atât de drastică

13:00

Combinatul chimic Chimcomplex concediază 400 de angajați ca urmare a creșterii alarmante a prețurilor la energie electrică și gaze naturale

12:30

Vladimir Putin ar putea anunța vineri anexarea la Rusia a teritoriilor ocupate din Ucraina. Astăzi este ultima zi a referendumurilor

11:45

Economistul Mircea Coșea, avertisment sumbru, pe fondul crizei din energie: Se vor închide firme, românii vor deveni șomeri! Este posibil chiar și un lockdown

11:00

Patronul B1TV aruncă bomba: Michael Schmidt, prietenul cel mai apropiat al președintelui Iohannis, e un șantajist filat de Interpol