Valerian Stan: Securiștii au fost patrioți. Situațiunea (CXLI)

De Valerian Stan  /  

ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Pe 7 iulie curent "Televiziunea română” (vorba vine) a difuzat "documentarul” (vorba vine) "Adevăruri despre trecut: Femei în Securitate”. Încă un episod, la TVR, din seria de tentative de reabilitare josnică a Securității criminale (ceva ce n-am mai văzut din anii negri ai lui Iliescu și ai FSN). Trei foști ofițeri femei au avut la dispoziție aproape o oră să pledeze manipulator nevinovăția - și "patriotismul”, atenție! - Poliției politice comuniste și al agenților ei. Argumente? Mai ales acesta, că Securitatea a fost o instituție a statului care a funcționat după niște legi, pe care securiștii le-au respectat. Nici un cuvânt despre faptul că numitul stat era o dictatură și că legile (mai ales cele pe care le-au servit securiștii) erau și ele, cum altfel, totalitare - adică esențial abuzive și nu o dată criminale. Și că de fapt Securitatea, dimpreună cu aparatul central al Partidului, constituia mașinăria groazei "regimului comunist criminal” (conducerea TVR ignoră batjocoritor faptul că statul post-comunist a condamnat în exact acești termeni dictatura prăbușită în Decembrie 1989). Din perorații precum că ele au servit în Securitate, și că au "funcționat după niște legi”, cele trei securiste au tras la unison concluzia că "n-au făcut niciun rău”. Ceea ce e o manipulare cât casa. Și că e așa o arată și faptul că cele trei securiste gureșe și viclene "au dorit” să nu fie filmate; îl citez pe reporterul care pretinde că a stat de vorbă cu ele: "Le-am respectat dorința de a-și păstra anonimatul”. Așadar, întrebarea este: Dacă "ați funcționat legal și n-ați făcut niciun rău”, de ce vă e rușine, securiste guriste, să vă vadă lumea? Să afle și vecinii, și foștii colegi din liceu, și oamenii din sat, și foștii profesori că ați fost securiste? Dar problema cu anonimatul celor trei manipulatoare ce au pledat fără rișine timp de aproape o oră la Televiziunea publică în beneficiul Securității nici nu e în primul rând a lor, ci a realizatoarelor emisiunii, două nume de ocară ce se cer ținute minte: Raluca Bibiri și Raluca Rogojină. O deontologie minimală spune și oricărui neinițiat că este inacceptabil ca o instituție a ororii comuniste să fie reabilitată la Televiziunea publică sub un anonimat pe care regret că nu-l mai pot cataloga din cauză că pe ziua de azi mi-am epuizat deja epitetele.

*Tocmai am dat peste aceste rânduri, scrise în noiembrie 2011, și pe care nu știu cum s-a făcut de nu le-am publicat. O fac în ideea că istoria o scriu oricum învingătorii: "Țărăniștii Ciorbea și Vasile Lupu s-au dus la prezidentul securist Băsescu să-i reconcilieze și să le reunifice Partidul. Asta e ca și cum martirii PNȚCD s-ar fi dus la torționarii lor să le refacă viața. La despărțire nu mai am să le spun celor doi decât atât: Hai sictir!"

*Ați observat că cei care-l tot pupă în fund pe Putin rămân fără nicio replică atunci când le aduci aminte că majoritatea copleșitoare a statelor lumii a condamnat atacul său banditesc împotriva Ucrainei? E adevărat și că măgarii de americani i-au corupt pe conducătorii lumii cu gagici de la Hollywood, dar măcar asta nu constituie o crimă împotriva umanității. Și încă ceva, aceiași pupători îți explică savant-inept cum Rusia a fost provocată de ucraineni prin aceea că și-au dorit să intre în NATO și UE; adică ar fi trebuit să intre nu acolo, ci în Rusia, ca și Crimeea, răpită de tâlharul Putin în urmă cu opt ani.

*Probabil că de fiecare dată când omul spune că "Situația e sub control" Dumnezeu Se duce și Se culcă liniștit.

*Viktor Orban pare deja sigur că e providențial. În UE și NATO îi place să fie, cum se zice, singur împotriva tuturor. În plus, pare că-și închipuie că dacă Trump și republicanii vor reveni îl vor lua de suflet cu toată această atitudine a sa (ceea ce ar putea să nu se întâmple întocmai). Este adevărat, da - chiar dacă Orban nu vorbește despre asta - reabilitarea  valorilor care au consacrat Occidentul este necesară. Iar pentru asta pledează cel mai convingător și mai legitim republicanii înșiși și Trump; iar la noi, fără stridențe, pentru cine a fost atent, urmașa marilor noștri regi. Însă totul trebuie făcut încercând să prezervi cât mai mult solidaritatea euro-atlantică, și nu s-o sabotezi. Și să încurajezi astfel fără voie și alte aventuri revizionist-criminale ca aceea a lui Putin  de la granițele Europei.

Donează pentru ActiveNews!

ActiveNews nu a primit niciodată altă publicitate decât cea automată, de tip Google, din care o îndepărtăm pe cea imorală. Aceasta însă nu ne asigură toate costurile.

Ziarele incomode sunt sabotate de Sistem. Presa din România primeste publicitate (adică BANI) doar în măsura în care este parte a Sistemului sau/și a Rețelei Soros. Sau dacă se supune, TACE sau MINTE.

ActiveNews NU vrea să se supună. ActiveNews NU vrea să tacă. ActiveNews NU vrea să mintă. ActiveNews VREA să rămână exclusiv în slujba Adevărului și a cititorilor.

De aceea, are nevoie de cititorii săi pentru a supraviețui așa cum este acum. Dacă și tu crezi în ceea ce credem noi, te rugăm să ne sprijini să luptăm în continuare pentru Adevăr, pentru România!
Sau direct în conturile Media Root de la Banca Transilvania:
RO02BTRLRONCRT0563030301 (lei)
RO49BTRLEURCRT0563030301 (euro)

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook
ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews


Pentru știri necenzurate
abonează-te acum!

Este gratis și poți anula oricând abonarea.

ActiveNews România. Caută pagina noastră și pe Telegram.
Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România
Top 5 autori
VideoNews

Părintele Arsenie Papacioc alături de IPS Teodosie, în 2004: Eu am militat pentru Mitropolia Tomisului!

Cine plătește pentru milioanele de decese provocate de vaccinurile Covid?

Prof. Constantin Barbu la ActiveNews și Starea de Libertate: Mitropolia Tomisului - Războiul și pacea documentelor

VIDEO: Marea Resetare contra BOR. Cum lovește România, Ortodoxia și păstorii ei, cu Ținta Teodosie. Emisiunea ActiveNews - Starea de Libertate cu Adrian Pătrușcă, Victor Roncea și Pompiliu Diplan:

Autentifică-te sau înregistrează-te pentru a trimite comentarii.

Comentarii (2)
 • adyyon 29.07.2022 18:16
  Articolul scris la superlativ. Drept la țintă. Cît despre comunism, comuniști, etc... Dacă vor să scape de oprobriul public, să își facă mea cupla și să recunoască că au servit un sistem criminal. Trebuie să existe un moment zero în societate.
 • Corina George 31.07.2022 13:48
  totul se trage de la "lasta seculu" adică pe cine securiștii au făcut ca eroii neamului sa fie ascunși prin morminte cenzurate și cimitire uitate. au fost zic ei și bun dar și rai cine a trebuit. foarte bine doar ca nu i-am dorit. pe vremuri se spunea de "grija pentru om" dar romanul listez a continuat " dacă îmi dai 5 lei iti spun și pentru care om." au bătut cine a vrut au făcut orice avind magazine speciale și o legitimatie cu care puteau face orice. securiști au fost și vor mai fi. faptul ca au fost unii care au aparat țară depinde cum o vezi. cazul caraman care i-a tras-o la nato în cel mai profi mod. apoi tot el era consilierul lui Iliescu cel nou și capitalist pro nato și alte "pro-uri" nimic nou. s-a continuat cu Injecții pline de tbc pentru cei care plecau afara. s-a continuat cu bătută cu saci de nisip. și aruncați prin Șanțuri dar nu înainte de a fi și stropite cu tzuica. mă rog toți lupi cu măști de miei. azi oameni bogați plini de averi fără sa le pese citind la un pahar. eroi am fost eroi suntem încă. jigodii? Putin spus. oameni fără Dumnezeu sau aprind un altfel de Tata ceresc este clar. pentru ei credit este o loterie sa fie trecuți acolo pe răboj ca nu se știe. dacă țară o cere azi creștin mîine materialist. recent am văzut filmul despre cornel Chiriac făcută de o latura din tvr Doru Ionescu. ei bine am și prima varianta unde apăreau Octavian Ursulescu și Eugen Dumitru cu Cité o carte poștală primită de la cornel Chiriac chiar din lagărul din Austria. dece carte poștală ? pentru a fi citită ușor și a arata ca nu ascunde nimic. ei bine aceste cărți poștale au ajuns la distinșii care se lăudau de legătură lor cu cornel Chiriac ca deh timpurile doreau sa ii facă eroi nu? doar ca acel cornel Chiriac dorea sa arata celor din radio cine sunt securiștii de acolo fiind sigur ca vor primi acele cărți poștale. recent a fost redifuzată filmul despre cornel și iata ca secventele cu cei doi au dispărut. eu am acest film în original. la timpuri noi aceiași oameni. secăturile cu s de la idioți.
 1. ”Noaptea, ca hoții!” Primăria Municipiului Iași a instalat o ”Hidră” jignitoare în fața Grupului Statuar al Voievozilor. ACTUALIZARE: Curatoare ”operei” este Ioana Ciocan, cea cu blasfemia de la ART SAFARI - FOTO/VIDEO

 2. Scrisoarea lui Dan Puric către conducătorii României de azi

 3. Șoc și groază pe culoarele puterii globaliste: Dan Puric președinte!

 4. Pericolul Iohannis: Tornada Ucraineană amenință să înghită România

 5. Omenirea a fost deja infectată cu nanotehnologie de supraveghere de ultimă oră? Dr. Ana-Maria Mihalcea: Vaccinații Covid emit o strălucire fluorescentă, vizibilă sub o lumină UV - Luciferaza și fenomenul Ochiul lui Horus - VIDEO

 6. Breaking News: CANDIDEAZĂ LA PREȘEDINȚIA ROMÂNIEI! Dan Puric - Gladiatorul Președinte - ridică mănușa și intră în cușca cu lei de la Antena 3, azi, la orele 21.45. Va candida sau nu va candida? - aceasta este marea întrebare. VIDEO ÎN DIRECT

 7. Franța: Opoziția față de “vaccinurile” ARNm, infracțiune care ar putea fi pedepsită cu până la 3 ani închisoare și 45.000 de euro amendă - Fascism medical în ascensiune

 8. Președintele Consiliului Județean Vrancea, Cătălin Toma, a murit la doar 46 de ani. "Vaccinarea reprezintă încă un pas spre revenirea la normalitate"

 9. Jacob Rothschild, descendent al familiei de bancheri Rothschild, a murit la vârsta de 87 de ani – asocierea acestuia cu sataniști? - FOTO

 10. Instanța și ActiveNews spulberă MAE în scandalul Canalului Bâstroe declanșat exact acum un an. Tribunalul București obligă Ministerul Afacerilor Externe să ne spună cine a semnat pentru Afacerea Bâstroe. Adică CINE A TRĂDAT - DOCUMENT

Ultima oră

10:27

Doliu în lumea televiziunii! A murit cunoscutul jurnalist Horia Enesel

09:58

Un fotbalist din Sibiu a murit la doar 40 de ani, după un cancer diagnosticat vara trecută

09:03

Fermierii din UE, front comun împotriva Ucrainei

08:45

Macron nu exclude trimiterea de trupe NATO în Ucraina: ”Vom face tot ce este necesar pentru a ne asigura că Rusia nu poate câștiga”

07:00

Marele Duhovnic al Ortodoxiei de la Marea Neagră, categoric pentru Mitropolia Tomisului. Părintele Arsenie Papacioc alături de IPS Teodosie: Eu am militat pentru Mitropolie! Înaltpreasfințite, Dobrogea și Sf. Andrei vă așteaptă de 2000 de ani! VIDEO 2004

06:30

27 februarie: Sfinții Cuvioși Mărturisitori Procopie și Talaleu

23:10

Părintele Ioan Istrati: Cum se naște un izvor

22:21

Morți subite în ultimele zile în rândul unor persoane tinere din România – tănăr de 25 de ani, sănătos - infarct miocardic; decese cauzate de cancer: pancreas diagnosticat înaintea Crăciunului; cancer mamar diagnosticat în vara 2022; și alte cazuri

22:00

Monahul Filotheu, mărturie despre Părintele Marcu Dumitru de la Sihăstria – Mărturisitorul lui Hristos (+26 Februarie 1999). Declarație în fața Securității, la Aiud: ”Adevărata libertate ne-o dă Dumnezeu, adică eliberarea din păcat”

21:33

Prof. Constantin Barbu: Erudiții Patriarhiei plagiază și falsifică Istoria Ortodoxiei doar pentru a contesta reactivarea Mitropoliei Tomisului. Patriarhul știe? Mitropolitul Marcus al Tomisului a participat la primul Sinod de la Niceea din anul 325 (III)

20:59

Chatbotul Google Gemini AI, întrebat de un utilizator, a dat răspunsuri halucinante: “comunismul nu trebuie judecat printr-o lentilă negativă”, “a spune că toți pedofilii sunt răi este greșit” - VIDEO

20:30

26 februarie 1950: Prima victimă a Experimentului Pitești. In Memoriam Academician Radu Ciuceanu: Cum a fost asasinat bestial studentul ”cu față de copil”, Corneliu Niță

20:00

ADEVĂRATA BIOGRAFIE A AGENTULUI BOLȘEVIC MIHAI ȘORA: Documente CC al PCR, CNSAS, DSS, CIE, DIE, SIE, MAE, MEN

19:50

Jacob Rothschild, descendent al familiei de bancheri Rothschild, a murit la vârsta de 87 de ani – asocierea acestuia cu sataniști? - FOTO

19:00

Pr. Petru Marcel Suciu despre Vasile Bănescu pe marginea unei facturi E.ON: ”Sensurile unor Hotărâri ale Sfântului Sinod sunt denaturate de purtătorul de vorbe patriarhal care încearcă să le alinieze unui curent corect politic” - FOTO