Valerian Stan: Schengen, dincolo de propagandă. Situațiunea (CXLVIII)

De Valerian Stan  /  

ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Se prea poate deci să ratăm din nou accesul în Schengen. Caz în care mă întreb dacă nu cumva problema e de fapt nu cu cei care se opun, cum tot acuză propagandistic politicienii, ci tocmai cu diletantismul, indolența și corupția cronică a acestora din urmă. Ca și cu problemele în continuare serioase din justiție - unele dintre ele ce pot fi abia citite de cei atenți printre rândurile rapoartelor MCV; nefiind deloc o întâmplare că, între altele, ambasade de la București sunt interesate în detaliu - și știu ce spun - de cauze în care instanțele încă îi mai calcă în picioare pe justițiabili. Iar alți magistrați, și nu tocmai puțini și neimportanți, se trezesc vorbind și făcând lucruri nu doar fără vreo lergătură cu statutul propriu, ci și sfidător împotriva acestuia. După plecarea Laurei Kövesi la Bruxelles, de exemplu, activitatea DNA e ceva ce tinde către zero, iar asta deloc din cauză că integritatea celor cu poziții publice importante ar fi crescut miraculos. Și totuși, extravagantul șef de azi al instituției vituperează propagandistic și el cum că "Cetățenii României au dreptul să intre în spațiul Schengen fără a mai fi umiliți la granițe”. În atari condiții, cine crede că Olanda e singura țară care se opune accesului nostru în Schengen s-ar putea să greșească grav, personal fiind aproape sigur că sunt mai multe alte asemenea țări, însă n-o fac public pentru a menaja buna-credință a românilor de rând, pro-europeni în proporție covârșitoare. 

*D-l Trump, speranța Rusiei? Cam de două săptămâni Putin a trecut motoarele războiului la ralanti. Aceasta pe teritoriul Ucrainei (victimă de jumătate de an a unei agresiuni care a stupefiat lumea). La Kremlin, însă, planurile de mobilizare generală a populației, între altele, anunță tot ce poate fi mai rău. Față cu cele ce se întâmplă mă întreb dacă nu cumva Putin așteaptă victoria ca și sigură în alegerile parțiale de peste o lună a d-lui Trump și republicanilor săi. Am mai scris, la debutul războiului fostul președinte american și-a arătat public admirația pentru strategia „genială” a lui Putin privind recunoașterea auto-proclamatelor republici Lugansk și Donețk. Pentru ca în urmă cu câteva săptămâni tot el să-și exprime regretul că Ucraina "nu a făcut o înțelegere cu Putin" încă de la început. Este adevărat că, cu o altă ocazie, el a și acuzat invadarea Ucrainei - ceea ce denotă o anumită inconsecvență tocmai la un asemenea nivel. Inconsecvență ce, chiar și numai ea, poate să încurajeze în mod absolut dăunător pornirile și așa samavolnice ale Moscovei; mai ales în contextul în care în cadrul NATO Putin are încă de la început doi suporteri aproape pe față - Turcia și Ungaria incalificabilului Viktor Orban. În orice caz, dacă Trump va trata imprudent dosarul războiului din Ucraina s-ar putea să se trezească cu probleme nu doar din partea votanților săi dar și din partea colegilor congresmeni - care, reamintesc, între mai multe altele, au votat masiv dimpreună cu democrații legea pentru sancționarea economică drastică a Rusiei (scorul votului - 414-17 - spunând el singur tot ce e de spus). Ca să nu mai spun că o Rusie care va fi încurajată în orice mod în ceea ce face de jumătate de an în Ucraina, și care nu va răspunde pentru sângele nevinovat vărsat și pentru tot răul făcut acolo, va deveni o tot mai mare amenințare pentru Europa. Și mai apoi și pentru întreaga lume civilizată, inclusiv deci și pentru țara d-lui Trump – asta dacă fostul președinte crede cumva că „America First” e calea izbăvirii de dictatorii sângeroși ai acestui veac.     

*Sunt raiul și împărăția cerurilor unul și același lucru? Auzim când de rai, când de împărăția cerurilor - când de ambele deodată. Sunt raiul și împărăția cerurilor (împărăția lui Dumnezeu) unul și același lucru? Sfinții Părinți (între ei Sfântul Ioan Damaschinul, Cuviosul Nicodim Aghioritul etc) ne spun că nu. Ci că în rai stau drepții numai provizoriu, până la Judecata de Apoi, când vor intra împreună cu Hristos întru Impărăția cerurilor, unde vor fi în comuniune cu Sfânta Treime și se vor împărtăși direct de slava Acesteia. Împărăția lui Dumnezeu este însuși locul slavei, unde se află așadar scaunul Preasfintei Treimi, situată deasupra cerurilor, în „cerurile cerurilor", despre a cărei slavă nimeni nu poate vorbi - nici om, nici înger, nici însuși Sfântul Pavel, care a fost răpit până la al treilea cer. Iar raiul este o grădină dumnezeiască (din care a fost alungat Adam) cu pomi, cu flori, cu păsări cerești, cu o fericire nedeplină, situată „în cer".

Donează pentru ActiveNews!

ActiveNews nu a primit niciodată altă publicitate decât cea automată, de tip Google, din care o îndepărtăm pe cea imorală. Aceasta însă nu ne asigură toate costurile.

Ziarele incomode sunt sabotate de Sistem. Presa din România primeste publicitate (adică BANI) doar în măsura în care este parte a Sistemului sau/și a Rețelei Soros. Sau dacă se supune, TACE sau MINTE.

ActiveNews NU vrea să se supună. ActiveNews NU vrea să tacă. ActiveNews NU vrea să mintă. ActiveNews VREA să rămână exclusiv în slujba Adevărului și a cititorilor.

De aceea, are nevoie de cititorii săi pentru a supraviețui așa cum este acum. Dacă și tu crezi în ceea ce credem noi, te rugăm să ne sprijini să luptăm în continuare pentru Adevăr, pentru România!
Sau direct în conturile Media Root de la Banca Transilvania:
RO02BTRLRONCRT0563030301 (lei)
RO49BTRLEURCRT0563030301 (euro)

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook
ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews


Pentru știri necenzurate
abonează-te acum!

Este gratis și poți anula oricând abonarea.

ActiveNews România. Caută pagina noastră și pe Telegram.
Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România
Top 5 autori
VideoNews

Interviu cu Părintele Nicolae Tănase de după conferința ASCOR Constanța care a ”scandalizat” presa progresistă anticreștină și pe purtătorul ei de cuvânt:

De ce nu trebuie semnat Tratatul pandemic al OMS:

Autentifică-te sau înregistrează-te pentru a trimite comentarii.

Comentarii (14)
  • Pixelu Albastru 25.10.2022 20:00
    Domnu' Stan îmi puteți explica ce dezavantaje au cetățenii români în afara celor 15 minute pierdute cât li se verifică Cartea de Identitate?
    Domnu' Stan pierderea e tot la ei. Le stau TIR-urile în vamă și li se ofilesc lalelele. Dar și așa pierderea este mai mică decât dacă portul Constanța ar prelua o parte din mărfurile ce intră în UE în defavoarea porturilor olandeze. Bașca n-am auzit că China să renunțe la proiectul Drumului Mătăsii.
    Eu zic să-și bage Șenghenul unde vor! Tot ei sunt pierzătorii.
  • Pixelu Albastru 25.10.2022 20:12
    Domnu' Stan, pă mine nu m-a stupefiat dăloc intervenția specială din Ucra. Nu c-aș ține cu ursul, dar bombardeaua era inevitabilă. Alții au băgat bățul prin gard. Era firește să se întâmple.
    Ucrii au căsăpit în WW2 vreo 800.000 de kăzărași. A venit momentul kăzărașilor dă pă olstrit să se răzbune. Nu cred că se opresc până când toți ucrii din Ucra e pa.
  • Valerian Stan 6954 25.10.2022 21:00
    Mă uit la predicția dvs din final și-mi vine să zic că la adăpostul anonimatului se poate scrie orice. Așa că vă întreb a suta oară, de ce vă ascundeți domnule identitatea? Asta făceau numai securiștii, care sub protecția anonimatului au comis și continuă să comită tot felul de mișelii. Și vă mai supărați când vă bănuiesc că sunteți securist.
  • brian duffy ► Valerian Stan 6954 26.10.2022 02:21
    poate fiindca la un mom.dat vor navali peste noi oamenii legii/cenzurii pt.lucruri pe care le-am spus sau gandit
  • brian duffy ► Valerian Stan 6954 26.10.2022 02:23
    ca ziarist poti fi aparat la o adica, ca om simplu nu
  • Valerian Stan 6954 ► brian duffy 26.10.2022 07:39
    Deci lașitatea e scuzabilă. Frumos! Așa au făcut Paul Goma și alți prigoniți ai regimului comunist, de exemplu? Sau eu, ca ofițer al armatei, în anii lui Ceaușescu? Îmi displace să vorbesc despre mine, dar puteți vedea pe web-site-ul meu cum m-a tratat regimul pentru că... n-am fost laș http://www.valerianstan.ro/biografie.html?pagina=2
  • Pixelu Albastru ► Valerian Stan 6954 26.10.2022 08:44
    Da, sunt laș. E nevoie și de d-ăștia, că altminteri n-am avea cu ce să comparăm prigoniții regimului.
  • Pixelu Albastru ► Valerian Stan 6954 26.10.2022 08:41
    Domnu' Stan, dumneavoastră vă dau și CNP-ul și numărul de la bocanci și grupa sanguină. N-aveți inimă să-mi faceți rău. De altcineva mă tem. De ăia care și dacă zici „perciuni” riști să înfunzi pușcăria. Da, mi-e frică. Și mi-e frică și mai tare când prezentați fața hâdă a justiței.
  • Pentru fiica mea 25.10.2022 21:07
    Așa de scârbit sunt de această asa zis uniune, ca sunt foarte bucuros că nu întram într-un gunoi mai mare. ue asta nu este ceea ce ne-a fost prezentat, este o minciună, gestionata de o gașcă de anticristi, este un lanț pus în jurul gâtului fiecărei națiuni și a fiecărui sclav. Foarte bine, poate mai avem o șansă, RO - exit, NATO exit! România Românilor!
  • Pixelu Albastru 26.10.2022 08:56
    Evident că numele este ales diversionist. Nu este vorba de nicio uniune. Altă diversiune este aia cu cetățeni ieuropeni, cică cu aceleași drepturi și obligații. Hait! Păi de unde, că fiecare stat membru are propriul Cod Civil, propriul Cod Penal și propriul Cod Fiscal. Au fost cinstiți doar când au împărțit Ioropa pe viteze. Au recunoscut fără să vrea că nu e cu uniune e cu colonie. Uniune pe bune a fost când s-au unit germaniile. Atunci n-au mai zis de germaniile cu viteze diferite și toate gogoșile aferente.
  • Pixelu Albastru 26.10.2022 11:11
    Capitalismul imaginat pe hârtie este raiul pe pământ, numai că, în practică, se lovește de o problemă imposibil de rezolvat și aceasta este criza de supraproducție. La intervale de 8-10 ani apare inevitabil criza de supraproducție care este denumită generic „criză”. Cine o generează? La obținerea profitului participă capitalul (mijloacele de producție) și munca (lefegii). Tendința fir
    ească, omenească a capitalului este să tragă jarul pe turta lui adică din profit să repartizeze muncii cât mai puțin posibil. Pe de altă parte are pretenția ca lefegii să cumpere toate produsele și serviciile obținute. Evident că este imposibil și rămân nevândute produse și servicii și imposibilitatea de a se relua ciclul. Cu alte cuvinte apare „criza”.
    Rezolvarea problemei este una singură. Statul se împrumută și dă banii lefegiilor ca să cumpere stocurile sau dă banii direct capitalului ca să se reia ciclul. Împrumuturile unui stat nu sunt altceva decât impozite ale cetățenilor amânate la plată.
    Bun. Deci, cine are de câștigat de pe urma acestei scheme?
    Evident, băncile. Ale cui sunt băncile? Nu vă spun dar bănuiți! Și astfel proprietarii băncilor ajung decidenții acestei planete.
    În afara schemei au mai rămas doar Rusia și China.
    Nu trebuie să mergem după fentă! Când au avut interes aceleași bănci au finanțat comunismul ca să înlăture Romanovii care nu-i prea iubeau.
  • brian duffy 26.10.2022 02:18
    haideti sa nu mai alergam dupa cai verzi pe pereti
    daca nu vom intra in schemgem e pt.ca atat noi cat si bulgaria vom intra intr-un razboi hibrid in ucraina, vorba cinematografica (noi cu caii si peisajele)
    iar ungaria reuseste sa ne fure de sub nas transportul de cereleale prin noul nod feroviar pe care l-a creat si prin care poate incarca 4 trenuri cu grane o data, noi nefiind in stare sa largim nici macar terminalul din portul constanta
    ponta zicea intr-un interviu proaspat ca pe vremea primului mandat al lui kwj ro a fost lasata 80% in mana us si doar 20% in mana ue
    din pacate acel 80% inseamna militar si nu economic
  • Urruss 26.10.2022 13:08
    Si-au facut olandezii calculele. Credeti ca ii intereseaza daca ar veni marfa in Constanta?
    La ei descarcarea este automatizata, descarca imediat o nava, la noi in Constanta cred ca le ia cateva zile sa descarce o nava.
    Pe ei ii intereseaza coruptia. Daca ar lasa fara vama, atunci ar intra in tara la ei tot felul de marfuri de contrabanda.
    Exemplu major de coruptie, cu noua legislatie in justitie trecuta astazi, de unde scapa atatia hoti.
    La "martea neagra" sau "ordonanta 13" au iesit atatia oameni in strada, acum e pustiu.
  • Pixelu Albastru 26.10.2022 21:22
    Prietene, ai de la mine un butoi de bere sau orice vrea mușchiulețul tău, la alegere. Ai scos propoziția secolului: „Pe ei îi interesează corupția”.
  1. CNSAS a declanșat procedura de verificare a lui VASILE BĂNESCU. Purtătorul de cuvânt al Patriarhiei refuză să-și ofere datele instituției care cercetează trecutul său în raport cu Securitatea. DOCUMENT EXCLUSIV

  2. Israelul s-a răzbunat pentru atacul iranian din noaptea de 13-14 aprilie. Explozii în apropierea sitului nuclear de la Isfahan

  3. Interviu cu Părintele Nicolae Tănase de după conferința ASCOR Constanța care a ”scandalizat” presa progresistă anticreștină și pe purtătorul ei de cuvânt. IPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, despre lucrarea de la Valea Plopului - VIDEO

  4. Progresistul sterp de la Patriarhie vs Tatăl a 500 de copii sau Mamona vs Dumnezeu. De ce Lumina de pe pieptul Părintelui Nicolae Tănase nu poate fi întinată de nici un Bănescu

  5. Noua Utopie climatică: Se pregătește scoaterea la mezat a Planetei – munți, păduri, câmpii, ape...

  6. ASCOR Constanța, despre afirmațiile “scandaloase” ale Pr. Nicolae Tănase: “Discursul trebuie analizat în complexitatea conferinței pe care a susținut-o și nu într-o formă trunchiată”. Progresistul Vasile Bănescu a pierdut cea mai bună ocazie să tacă

  7. Răspunsul Părintelui Nicolae Tănase la acuzele nefondate ale goarnelor progresiste

  8. Orwell a prezis Războiul Permanent de astăzi

  9. Producătorii români sunt discriminați în țara lor! Consiliul Concurenței, aliatul corporațiilor străine – Lidl, Penny, Auchan, Metro, Carrefour, Mega Image, Profi

  10. Directorul CIA: Ucraina va pierde războiul până la sfârșitul anului

Ultima oră

19:06

Vești proaste vaccinați: s-a descoperit ingredientul din ARNm care dă cancer și suprimă imunitatea

17:04

Scandalos: Parlamentul german a adoptat o lege care permite minorilor să-și schimbe legal sexul o dată pe an

16:00

Un nou partid la orizont? Petru Romoșan: An electoral ciudat: anul independenților

15:40

OMS, ”profund îngrijorată” de răspândirea gripei aviare la oameni, după ce o persoană din Texas s-a infectat. Din 800 de cazuri înregistrate, jumătate ar fi fost mortale. NOUA PLANDEMIE?

15:15

Adrian Onciu, OPOZIȚIA: A doua diversiune ”suveranistă” pentru propulsarea lui Geoană la Cotroceni

14:40

PSD era să cadă din lac în drogat. Marcel Ciolacu: Negoiță să stea pe sectorul lui

13:42

Un renumit medic malaezian și-a cerut scuze public pentru că a recomandat vaccinul anticovid în perioada pandemiei: ”Vă rog să mă iertați. Sunt incapabil să vă ajut financiar, dar vă pot oferi sfaturi medicale”

13:41

Noua Utopie climatică: Se pregătește scoaterea la mezat a Planetei – munți, păduri, câmpii, ape...

11:40

Jurnalista Cristina Leordeanu sare în apărarea Părintelui Nicolae Tănase: ”Să vedem ce scrie în cartea vieții celor care îl atacă. Si care n-au construit pentru alții nici măcar un coteț”

11:15

Răspunsul Părintelui Nicolae Tănase la acuzele nefondate ale goarnelor progresiste

10:29

Descoperire uluitoare: Manuscrise ale lui Emil Cioran, niciodată publicate, aduse la București. 100.000 de euro, prețul de pornire a licitației

10:08

Producătorii români sunt discriminați în țara lor! Consiliul Concurenței, aliatul corporațiilor străine – Lidl, Penny, Auchan, Metro, Carrefour, Mega Image, Profi

09:53

La Dubai a plouat într-o zi cât într-un an. Cele mai abundente precipitații din ultimii 75 de ani - VIDEO

09:42

Directorul CIA: Ucraina va pierde războiul până la sfârșitul anului

08:30

Progresistul sterp de la Patriarhie vs Tatăl a 500 de copii sau Mamona vs Dumnezeu. De ce Lumina de pe pieptul Părintelui Nicolae Tănase nu poate fi întinată de nici un Bănescu