Valerian Stan: Șanse istorice pentru România. Situațiunea (CLXVII)

De Valerian Stan  /  

ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


*Mobilizată de președinta Maia Sandu, clasa politică de peste Prut a convocat pentru 21 mai, la Chișinău, o Adunare populară la care frații basarabeni își vor reafirma identitatea românească și europeană. Evenimentul e un bun prilej pentru refacerea unității naționale - în cadrul unui stat nou, în care poporul are tot dreptul să aleagă ca România să redevină Regat. Putem ieși, în sfârșit, dintr-un marasm în care am fost împinși în urmă cu aproape 80 de ani de sovietici și din care nu ne-am mai eliberat cu adevărat nici azi.

*Să ai nădejde în Dumnezeu nu înseamă să crezi că, rugându-te ca mâine să ai o zi mai liniștită, o vei avea, ci să fii sigur că Dumnezeu te va ridica din fundul iadului, unde tocmai simți că te afli.

*Între infinitele binefaceri dumnezeiești ale întrupării Domnului nostru Iisus Hristos e aceea că de peste două mii de ani omenirea poate alege să nu mai "mănânce pâinea durerii” și nici să mai bea „vinul umilinței” (cum deplângea Psalmistul David), ci, din Potir, spre mântuire, să mânânce pâinea prefăcută în Sfântul Trup al Fiului lui Dumnezeu și vinul, în Scumpul Său Sânge.

*Un intelectual netrăitor în Dumnezeu e un intelectual neterminat.

*Dacă Dumnezeu nu e, nimic nu e.

*Că occidentalii s-au putut înșela în privința KGB-istului de la Kremlin e de înțeles. Dar e greu de înțeles cum ne-am putut înșela și mulți dintre noi, care am îndurat pe propria piele ce au făcut la noi compatrioții omologi ai celor din KGB.

*China reconciliază galopant și aproape forțat lumea musulmană, pe care și-o dorește aliată împotriva Occidentului, dimpreună cu India hindusă și Rusia - pretins creștină, dar imperialistă și tocmai vărsând sânge nevinovat în Ucraina, creștină și ea. Poate că un asemenea context va convinge în sfârșit establishmentul occidental de nevoia imperioasă a reîncreștinării  popoarele proprii, pe care însuși le-a descreștinat cu consecințe atât de grave.

*Ca să înțelegem cât de odioasă e CCR și în slujba căror nenorociți se află, voi reaminti de decizia ei scandaloasă din 2022, privind prescipția răspunderii penale, prin care a șters retroactiv orice răspundere pentru prejudicii totale la miliarde de euro. Un exemplu extrem de grăitor în sensul despre care vorbesc este dosarul „Flota”, având ca principal autor pe Băsescu (prejudiciu de peste 320 de milioane de dolari). Ajuns în anul 2005 pe rolul instanței supreme, dosarul a fost restituit de această instanță către DNA pentru a îndrepta o simplă neregularitate procedurală a rechizitoriului. Însă, prin încălcarea Sentinței ICCJ nr 293 din 27.04.2005 (definitivă), pe durata celor două mandate ale fostului președinte, conducerea DNA (Morar și Kovesi - ambii numiți de Macovei și Băsescu) a reținut în mod abuziv dosarul, pentru ca imediat după încheierea mandatelor prezidențiale în discuție să dispună (pe timpul lui Iohannis deja) nici mai mult nici mai puțin decât "clasarea cauzei”. Și pentru că exista riscul ca soluția DNA să poată fi revizuită oricând în viitor, CCR a adoptat decizia irevocabilă a ștergerii oricărei răspunderi, prin prescripție, a fostului președinte (unul din judecători fiind Daniel Morar). Și la fel au scăpat deja ori urmează să scape și alde Elena Udrea (de un dosar infinit mai grav decât cel pentru care șade acum închisă de praf în ochii lumii), la fel și fostul soț, gangsterul Dorin Cocoș, Ioana Băsescu șamd.

*Intelectuali rigoriști, asta am avut noi sub comunism și post-comunism. Ce e un intelectual rigorist? Unul care nu face nimic fără voie de la Poliție: de aia ne-a și mers și ne merge atât de bine ca țară.

*Poporul evreu a avut și are de la Moise această lege: "Străinul care s-a așezat la voi să fie pentru voi ca și băștinașul vostru: să-l iubiți ca pe voi înșivă”. Și totuși știm în ce mod oribil au fost tratați în istorie evreii mai peste tot în lume unde s-au așezat și ei, de nevoie, pe lângă străini; toate acestea îngăduite fiind și ele, desigur, de Dumnezeul lor și al nostru.

*Să porți un război nedrept, ca Putin, și să vrei să treci drept ortodox evlavios înseamnă să crezi că toată lumea e la fel de descreierată ca tine.
Donează pentru ActiveNews!

ActiveNews nu a primit niciodată altă publicitate decât cea automată, de tip Google, din care o îndepărtăm pe cea imorală. Aceasta însă nu ne asigură toate costurile.

Ziarele incomode sunt sabotate de Sistem. Presa din România primeste publicitate (adică BANI) doar în măsura în care este parte a Sistemului sau/și a Rețelei Soros. Sau dacă se supune, TACE sau MINTE.

ActiveNews NU vrea să se supună. ActiveNews NU vrea să tacă. ActiveNews NU vrea să mintă. ActiveNews VREA să rămână exclusiv în slujba Adevărului și a cititorilor.

De aceea, are nevoie de cititorii săi pentru a supraviețui așa cum este acum. Dacă și tu crezi în ceea ce credem noi, te rugăm să ne sprijini să luptăm în continuare pentru Adevăr, pentru România!
Sau direct în conturile Media Root de la Banca Transilvania:
RO02BTRLRONCRT0563030301 (lei)
RO49BTRLEURCRT0563030301 (euro)

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook
ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews


Pentru știri necenzurate
abonează-te acum!

Este gratis și poți anula oricând abonarea.

ActiveNews România. Caută pagina noastră și pe Telegram.
Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România
Top 5 autori
VideoNews

Monahul Filotheu – Cuviosul Arhim. Justin Pârvu și Sfinții Primului Sinod Ecumenic

România – Ukraina 3-0

Autentifică-te sau înregistrează-te pentru a trimite comentarii.

Comentarii (3)
  • vasile grozav 02.05.2023 06:18
    Lăudat fie Bideul cu capac din plastic. Când pescuiești doar de pe un mal, devine fireasca preocuparea pentru critica celuilalt. De aceea la pleiada de generali de birou, experți în arta războiului de țesut scoarte de copaci ravasiti, ce mai contează un înfocat adept al itelor produse de America și livrate prin curier la domiciliu?
  • Pixelu Albastru 02.05.2023 08:46
    Frateeee! Da adânc combați! M-ai lăsat în ceață!
  • Pixelu Albastru 02.05.2023 06:49
    * Mare pișicher și Moise! Știa foarte bine că străinii nu sunt acceptați printre ei și a legiferat o glumă care să-i pună într-o lumină favorabilă. Siracu’ popor evreu, cum a fost el tratat oribil de mai toți goymi de pe planetă! Primul lucru pe care l-a făcut animalul de Mao când a preluat butoanele Partidului Comunist Chinez a fost să expulzeze toți evreii din rândul partidului. Și uite ce bine le-a prins! Au ajuns șefii la lume, vorba unei alte evreice.
Ultima oră

23:15

Eroii care ne-au lăsat drept moștenire România încă sunt printre noi: veteranul de război Moș Nică Paiu, de 102 ani, despre luptele de la Cotul Donului: “Eram împușcat și la piept, și la mână. Și așa mergeam” - VIDEO

22:30

Monahul Filotheu – Cuviosul Arhim. Justin Pârvu și Sfinții Primului Sinod Ecumenic. Copiii vorbesc cu Părintele Justin la mormântul său. Ieromonahul Nicodim Grosu - Focul rugăciunii - VIDEO

22:22

Eurostat: România are cea mai mare inflație din UE, pentru a cincea lună consecutiv

21:30

România – Ukraina 3-0. Bucuria Victoriei – cât rezultatul unui Referendum

20:46

Pfizer, acuzat de procurorul general al unui stat din SUA că a conspirat cu guvernul și mass-media pentru a comite fraudă și fapte oneroase, inducând în eroare populația

20:06

S-a închis jocul pentru Klaus Iohannis: A pierdut și ultimul vot pentru șefia NATO – noul președinte al Slovaciei și premierul Ungariei îl susțin pe Mark Rutte

19:33

Scriitorul Constantin Barbu a primit titlul de Doctor Honoris Causa, acordat de o mare universitate din America. Interviul continuă: Despre un nou volum din Supracartea fără de ce

18:20

O bucurie pentru Geoană: Ana Birchall candidează la prezidențiale

18:07

Cântărețul Rod Stewart a fost huiduit copios după ce a afișat un portret al lui Zelenski la un concert din Leipzig, într-o regiune unde Alternativa pentru Germania a ieșit pe primul loc la alegerile europarlamentare - VIDEO

17:30

Părintele James Bernstein, cunoscut pentru cartea sa ”Uimit de Hristos. Călătoria mea de la iudaism la Ortodoxie”, a trecut la Domnul

16:47

Unde-s TREI puterea crește...

16:00

MIRCEA MARIAN vs NAȚIONALA ROMÂNIEI. Luminița Arhire: UN LIMAX DE PRESĂ

15:46

Sorin Roșca Stănescu: Dorin Cocoș o dă în primire pe Monica Macovei. Secretul lui Florian Coldea

15:32

Jumătate de milion de imigranți ar putea obține cetățenie americană conform unui nou plan al administrației Biden

15:23

Vânzările de Mașini Electrice se prăbușesc în Germania