Valerian Stan: Putin, ocara lumii. Situațiunea (CXX)

De Valerian Stan  /  

Ilustrație: Puiu Găzdaru

Ilustrație: Puiu Găzdaru

ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


A fost adoptată în sfârșit Rezoluția Adunării Generale a ONU privind Ucraina. Dintre cele 193 de țări membre ale organizației, 5 au votat împotrivă, 35 s-au abținut (între ele China, Cuba, India și Africa de Sud). Împotrivă s-au exprimat Rusia, Belarus, Coreea de Nord, Eritreea și Siria. Rezoluția a fost, deci, adoptată de o majoritate covârșitoare de 141 de țări. Semnificația deciziei Adunării Generale a ONU mi se pare a fi mai ales aceea că Moscova s-a izolat pe plan internațional chiar mai grav decât prin invadarea Cehoslovaciei din 1968. Sigur că Putin poate să ignore cinic și această realitate, însă o va face cu costuri tot mai dramatice pentru țara sa.

*Apartenența noastră la comunitatea euro-atlantică - comunitate ce va avea să reabiliteze grabnic valorile democratice și tradiționale proprii, grav deteriorate în ultimele decenii - este perfect compatibilă cu relații comerciale bune cu China și Rusia (altă Rusie, desigur, decât cea pe care Putin tocmai a târât-o într-o aventură războinică incredibilă). Împotriva unor relații bune cu China, de exemplu, au lucrat inclusiv politicieni români la vârf - între ei fostul prim-ministru Victor Ponta, care, cu premeditare, la una s-a angajat cu omologul chinez și alta a făcut apoi.

*Recent, la sediul Ministerului Apărării Naționale, Custodele Coroanei s-a întâlnit cu ministrul PSD al Apărării Naționale, Vasile Dîncu. Coroana și Armata. Când vrea, PSD poate fi, iată, un partid cu o conduită care să-i facă cinste.

*Fiind o ființă tare ciudată, nici chiar eu nu știu să spun de unde-mi vine plăcerea asta irepresibilă să tachinez (afectuos - musai!) prietenele din lista de Facebook care-și pun într-una poze cu pisica; să le tachinez mai ales cu ideea asta care mi se pare suspect de veridică, anume că doamnele în chestiune nu știu că domnii sunt de fapt mult mai interesați de păsărică decât de pisică. Așa se face că în urmă cu mai mult timp scriu pe una din pagini: "Aveți o pisică foarte drăguță... Dar păsărică nu aveți?” La care, știind că doamna are un car de umor, mă așteptam la o replică de genul: "Ba da, însă nu-i aia din mintea dvs plină de obsesii aviare”. Dar, nu, doamna s-a supărat mai rău ca Iohannis când îl întrebi câte case are. Drept aceea, vin și zic din nou, nu puneți cătușe umorului. Barem până vine Putin și la noi să ne scape de sasul cleptoman.

*Camionagiii americani se pregătesc de protest, cu un vârf al acestuia preconizat pentru 5 martie. După Canada, se prea poate ca și americanii să dea un avertisment serios fascismului de stânga. America ar putea ieși din asta mai întărită, și ar da speranțe lumii împotriva neo-marxismului globalist și pornirilor războinice ale unuia ca Putin.

*Pe Facebook, sumedenie de români simpatizanți ai piromanului rus. Așa-i când n-ai minte, te uiți amuzat la casa vecinului în flăcări, ca la un foc de artificii - de la care-i absolut exclus să iei și tu foc. Sau ca o rachetă a agresorului să aterizeze din greșeală, Doamne ferește, taman pe grădinița copilului sau nepotului tău.

*Fiți atenți aici Comunicat, din urmă cu câteva zile, al ANPC, scris de șeful instituției, Horia Constantinescu: „ANPC controlează Gazprom, Lukoil și magazinele Berezka, în toată țara (toate rusești, nota mea). Situația cumplită pe care o traversează omenirea la acest moment ne face pe toți să punem umărul la orice formă de stabilizare a păcii. În puținele zile trecute de la declanșarea conflictului din țara vecină, am elaborat un plan, în vederea desfășurării unor acțiuni de control la operatorii economici care au o cât de mică legătură cu ceea ce trăim acum. Comisarii ANPC au constatat deja nereguli și, în toate cele 8 regiuni ale țării, au fost aplicate, până la această oră, 104 amenzi contravenționale.” Cimpanzeul președinte se dovedește un infractor din punct de vedere legal (între altele el violează inimaginabil orice principiu al egalității de tratament și nediscriminării), iar, din punct de vedere uman, un gunoi. O slugă zeloasă, mereu atent la orice toană a stăpânului, iar, de fiecare dată când are dubii, se repede să-l lingă-n toate alea ca să nu-și piardă dregătoria. Apropo, maimuțoiul a fost făcut om de altă slugă, coana Dăncilă, om al austriecilor rivali de la OMV Petrom. 

*Prin poziția sa, ce se vrea mai mult decât prudentă în raport cu samavolnicia lui Putin din Ucraina, prim-ministrul ungar s-a izolat cu totul în rândul UE și al aliaților de până acum din Europa Centrală și de Sud-Est. Un exemplu este cel al președintelui Cehiei, Milos Zeman, pro-Putin de foarte mulți ani, care și-a schimbat radical poziția la câteva ore după ce trupele ruse au invadat Ucraina. El a recunoscut că s-a înșelat când a crezut că Putin nu va ataca Ucraina și a declarat că „nebunul trebuie izolat.”

*Nu-i exclus ca, eliberată de orgoliile KGB-iste ale lui Putin și ale Patriarhului Kiril, Rusia să contribuie major la consolidarea sobornicității Bisericii Ortodoxe.
Donează pentru ActiveNews!

ActiveNews nu a primit niciodată altă publicitate decât cea automată, de tip Google, din care o îndepărtăm pe cea imorală. Aceasta însă nu ne asigură toate costurile.

Ziarele incomode sunt sabotate de Sistem. Presa din România primeste publicitate (adică BANI) doar în măsura în care este parte a Sistemului sau/și a Rețelei Soros. Sau dacă se supune, TACE sau MINTE.

ActiveNews NU vrea să se supună. ActiveNews NU vrea să tacă. ActiveNews NU vrea să mintă. ActiveNews VREA să rămână exclusiv în slujba Adevărului și a cititorilor.

De aceea, are nevoie de cititorii săi pentru a supraviețui așa cum este acum. Dacă și tu crezi în ceea ce credem noi, te rugăm să ne sprijini să luptăm în continuare pentru Adevăr, pentru România!
Sau direct în conturile Media Root de la Banca Transilvania:
RO02BTRLRONCRT0563030301 (lei)
RO49BTRLEURCRT0563030301 (euro)

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook
ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews


Pentru știri necenzurate
abonează-te acum!

Este gratis și poți anula oricând abonarea.

ActiveNews România. Caută pagina noastră și pe Telegram.
Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România
Top 5 autori
VideoNews

Cum reușim să păstrăm noua generație pe linia de plutire? Răspund: Gabriela Alexandru și Iulia Țoța - NOUA EMISIUNE ActiveNews - Starea de Libertate. Transmisie VIDEO

Autentifică-te sau înregistrează-te pentru a trimite comentarii.

Comentarii (2)
  • __ 04.03.2022 16:54
    e greu de înțeles cum două țări cu aceleași înjurături se pot război. Înjurăturile sunt din adâncul trudei heterosexuale, ale cărei roade sunt bebelușii, care calmează războaiele.

    "Big booty hoes - up wit it!
    Hoochie mamas - up wit it!"
  • INJECTIA FINALA 09.03.2022 13:44
    PUTIKI(RI) LLER

    Io sunt Putin, lovitul, nebunul
    Improsc moartea cu tunul
    In orasul sau in catunul
    Inocent, sa nu ramana unul

    Cumplit ucigas, porni la razboi
    Contra ortodocsilor, macelu'i in toi
    Unde e Fiara, cuvantul de pace
    Cand Crestinul in sange zace?

    Ce faci Kirille, sustii masacrul
    Dracul o sa te intepe cu acul
    Amandoi veti fi omorati, ingropati

    La vesnica gheena , condamnati!
Ultima oră

00:15

29 martie: Sfântul Mucenic Marcu, episcopul Aretuselor și Chiril, diaconul

23:30

28 martie: Sfântul Cuvios Ilarion cel Nou, egumenul Pelechitului, Sf. Irodion, ucenicul Domnului și Sf. Ștefan Mărturisitorul, făcătorul de minuni

23:00

La Mănăstirea Paltin – Petru Vodă, maicile adună plante medicinale și le transformă în leacuri pentru lume. Cum puteți comanda - Reportaj VIDEO excepțional

21:50

A apărut revista „Familia Ortodoxă”, numărul din aprilie - Tema numărului: De ce suntem dezbinați? - FOTO

20:57

Internetul Corpurilor “va duce la dezvoltarea Internetului Creierelor” până în 2050 – studiu RAND Corporation, organizație strâns legată de Comisia Trilaterală – Apariția trans-omului: tehnologiile de augmentare umană

18:38

Certificatul de naștere pe hârtie va fi eliminat în Republica Moldova - se va întocmi doar în format electronic. Noi acte de identitate după model european, cu date biometrice

18:34

Războiul Nebunilor: O bandă de scăpați de la Săpoca încearcă să distrugă Lumea

18:00

Cum reușim să păstrăm noua generație pe linia de plutire? Răspund: Gabriela Alexandru și Iulia Țoța - NOUA EMISIUNE ActiveNews - Starea de Libertate. Transmisie VIDEO

17:55

NewsMoldova: Constructorii drumurilor Bucovinei mai au o speranță legitimă după ultimul termen din procesul cu Gheorghe Flutur: aceea că Înalta Curte va sancționa graba Curții de Apel Târgu Mureș

17:30

Loreta Popa, un om dedicat primei sale iubiri: CUVÂNTUL! Interviu ActiveNews cu promotoarea Muzeului Național al Literaturii Române: ”Fără acces la educație copiii noștri nu vor mai fi în stare nici să se semneze, dar să citească”

17:12

George Simion: Vom anunța “un bloc comun, democratic”, cu 30 de partide, pentru locale, pentru a bloca actuala coaliție - “Suntem în plină lovitură de stat”

16:54

Luminița Arhire: PUIUL VOPSIT GALBEN-ALBASTRU, CU TREI TRANDAFIRI PE TÂRTIȚĂ

16:00

Prot. Dr. Ioan Lisnic: Personalități marcante din sudul Basarabiei care au votat Unirea cu Patria Mamă-România

15:11

Noi dezvăluiri despre atentatul de la Moscova: Numărul victimelor ar putea fi mult mai mare decât cel anunțat oficial

14:45

Scholz îi face concurență lui Macron: ”Putin trebuie să-și retragă trupele din Ucraina”