Valerian Stan: Neo-marxismul revanșard

De Valerian Stan  /  

ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Treaba cu comunismul marxist și agenții lui stă așa. Această utopie criminală (circa 100 de milioane de morți - conform lui Stéphane Courtois, în "Cartea neagră a comunismului”)

a propovăduit în esență ura și lupta de clasă. Pretinzând că moare de grija celor săraci și că, corelativ, ceilalți trebuie deposedați de proprietățile lor și exterminați sau împinși la marginea societății. 

După prăbușirea în 1989 a comunismului european, ideologia a fost părăsită în mod declarativ de către elitele care o slujiseră din punct de vedere teoretic, iar peste tot în lume partidele comuniste au cunoscut un recul devastator. Însă, treptat, neîmpăcate cu eșecul istoric al ideologiei lor, numitele elite s-au reorganizat proiectând un plan revanșard global. Ele sunt de fapt cele care azi - în Occident mai ales, pe față - servesc neo-marxismului ateist, anulării identității omului (coroană și sacerdot al creației divine), globalizării (însemnând în esență desființarea națiunilor suverane și a statelor), servind ideologiilor de gen, avortului la scară industrială și scăderii populației planetei, „corectitudinii politice” celei mai desfigurate și desfigurante, și instituirii prin dictatură a unui egalitarism și control total asupra oamenilor. 

Urmași loiali ai marxiștilor care au eșuat în 1989, neo-marxiștii în acțiune în ultimele trei decenii și-au asigurat azi un important atu: o forță financiară fabuloasă. O statistică seacă ne spune că cei mai bogați 1% din lume dețin de două ori mai multe bogății decât 90% din populația mondială (Oxfam - ianuarie 2020). Iar miliardarii Occidentului - cei americani în special - atunci când nu sunt ei înșiși, nominal, parte a elitei neo-marxiste revanșarde (Soros, Bill Gates, Zuckerberg) sunt sponsori ai ei și ai planurilor sale. Averile lor (de fapt doar pe numele lor) au fost făcute într-un mod formal necorupt, însă neformal profund corupt - cu complicitatea guvernelor statelor controlate de elitele neo-marxiste urâtoare de Dumnezeu. Instituțiile financiare internaționale servesc și ele aceeași cauză. Iar 
"trasparența” privind activitatea lor (a FMI, de exmplu - contributorii Fondului, unde ajung dobânzile absolut colosale încasate în ultimele decenii de Fond etc) - e ceva demult grotesc. 

Și, ca să n-o mai lungesc, Poliția politică cea mai redutabilă a comunismului european criminal - KGB-ul - este, după ce Putin a preluat puterea, coloana vertebrală a unei Rusii pe față deja revizioniste și revanșarde; iar miliardarii ruși nimic altceva decât niște casieri ai KGB-ului, cum colonelul Putin nimic altceva nu e decât un subaltern care ori execută ori e executat. 

Cu tot acest mare rău are lumea de luptat. Iar părerea mea e că vor reuși doar acele națiuni care vor lupta sub semnul Sfintei Cruci; iar dacă nici ele nu vor birui, atunci pentru acestea va birui Dumnezeu Însuși. 

Cât privește eventualul loc al Chinei în această ecuație ce îmi pare a fi una eshatologică, nu-mi dau bine seama ce certitudini putem avea sau nu în acest moment. 

În sfârșit, cam ce miză poate să aibă neo-marxismul și propaganda lui în anii aceștia putem vedea chiar și dintr-un exemplu aparent banal de pe Wikipedia. Urmărind să producă o confuzie fundamentală în
"masele largi”, această tribună a agitatorilor neo-marxiști ateiști a creat o secțiune pe pagina care tratează subiectul Comunismului institutală Creștinism și comunism în care decretează nici mai mult nici mai puțin că „Idealul utopic comun al creștinismului și comunismului este crearea unei societăți în toate țările de pe pămȃnt în care să existe egalitate deplină socio-materială și fraternitate între oameni. Or aici infamia e maximă și dublă. Prima, vrând să sugereze că ideologia comunistă nici vorbă să fie (chiar atât de) criminală de vreme ce-i comparabilă cu religia iubirii. Iar a doua vrând să inoculeze celor neinformați -și, vai, ce-i cu generația tânără contemporană... - că creștinismul ar fi și el o ideologie, acolo, preocupată ca și comunismul să împărățească în această lume; agitatorii în cauză știind bine că dintre cei care se servesc din otrava lor de pe net prea puțini au fost vreodată interesați de cuvintele Mântuitorului lumii - între multe altele și acestea: „Împărăția Mea nu este din lumea aceasta

Donează pentru ActiveNews!

ActiveNews nu a primit niciodată altă publicitate decât cea automată, de tip Google, din care o îndepărtăm pe cea imorală. Aceasta însă nu ne asigură toate costurile.

Ziarele incomode sunt sabotate de Sistem. Presa din România primeste publicitate (adică BANI) doar în măsura în care este parte a Sistemului sau/și a Rețelei Soros. Sau dacă se supune, TACE sau MINTE.

ActiveNews NU vrea să se supună. ActiveNews NU vrea să tacă. ActiveNews NU vrea să mintă. ActiveNews VREA să rămână exclusiv în slujba Adevărului și a cititorilor.

De aceea, are nevoie de cititorii săi pentru a supraviețui așa cum este acum. Dacă și tu crezi în ceea ce credem noi, te rugăm să ne sprijini să luptăm în continuare pentru Adevăr, pentru România!
Sau direct în conturile Media Root de la Banca Transilvania:
RO02BTRLRONCRT0563030301 (lei)
RO49BTRLEURCRT0563030301 (euro)

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook
ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews


Pentru știri necenzurate
abonează-te acum!

Este gratis și poți anula oricând abonarea.

ActiveNews România. Caută pagina noastră și pe Telegram.
Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România
Top 5 autori
VideoNews

ÎNTUNECAREA - Planul Diabolic de a întuneca Planeta Pământ prin inginerie climatică

Sfârșitul Umanității așa cum vor artizanii Marii Restări. VIDEO TARDUS:

Autentifică-te sau înregistrează-te pentru a trimite comentarii.

Comentarii (20)
  • o.c. 24.07.2022 21:33
    cel care acum 2-3 ani îi acuza pe români chiar pe acest sait că nu le respectă drepturile homosexualilor, ne dă acum lecții despre neo-marxism. pfuu..!
  • Valerian Stan 6954 25.07.2022 08:27
    Vă cer să probați că eu i-am acuzat pe români că nu le respectă drepturile homosexualilor.
  • Henry Chinaski 24.07.2022 21:51
    subiectul este important si ingrijorarea normala, dar e tratat superficial in articol. marxismul este si astazi, cel putin, interesant pentru unii cetateni ai lumii nu pentru ca este o ideologie criminala ci pentru ca este altceva, cel putin acei oameni vad cu totul altceva in marxism.
    ii aduc la cunostinta autorului raspunsul dat unei marxiste celebre, pe numele ei roza luxemburg, de catre vladimir ilici lenin, atunci cand a fost intrebat de aceasta: "si cu cei care vi se vor opune ce veti face?" "ii vom pune pe toti la zid!", i-a raspuns lenin, si exact asa a facut. lenin a instaurat in rusia ceva ce seamana a marxism, a fost inspirat de marxism, dar nu a fost marxism. retorica antimarxista trebuie sa combata marxismul ca atare, pentru ca altfel nu va avea efect, pentru a-l combate cu adevarat trebuie sa-l cunosti. daca nu-l cunoastem ne rezumam la ateism, la introducerea avortului si alte asemenea chestiuni. importante, desigur, dar care astazi sunt chestiuni ce tin de statul laic.
    ii aduc aminte autorului ca umanitatea a comis nenumarate crime in timp, v-ati intrebat vreodata cum ar fi fost lumea astazi daca bizantul n-ar fi permis ca un milion de nestorieni sa fie asasinati de turci? chiar si astazi se mai descopera urme ale acestora in china sau in mongolia... despre genocidul armenilor sau de crimele infioratoare ale nazistilor ne infioram si astazi, in razboiul civil spaniol a murit 10% din populatia spaniei, 10%! oamenii comit crime, statele comit crime! statul roman, rege, guvern, primarie, scoate noaptea din puscarie niste oameni pe care-i considera dusmani personali, ii asasineaza miseleste, ii ingroapa noaptea intr-o padure, toarna peste ei var nestins si pun o lespede deasupra inainte sa-i acopere cu pamant. sa nu ramana urma! intr-un conflict "civilizator", aducator de "libertate si democratie", cea mai puternica armata din lume arunca cu napalm peste sate locuite doar de femei, batrani si copii.
    pot continua la nesfarsit... nu ideologiile comit crime ci oamenii, cliseu, dar adevarat. iar atunci cand criminalii conduc state se ajunge la crime ingrozitoare.
  • Valerian Stan 6954 25.07.2022 10:19
    Îți repet, cu tine nu mai am dialog. În mai multe rânduri (ți-am și scris de fiecare dată) ai făcut dovada că mă antipatizezi pentru că sunt un om anti-sistem, că mă lupt cu statul și cu sistemul lui nenorocit. Te înțeleg, ești avocat al acestui sistem. Și te doare că vă spun verde în față cine sunteți. De aia la un moment dat ai și zis redacției că ar fi bine să nu mai scriu aici! Cine mai poate face așa ceva decât un securist nefericit, ascuns ca un laș sub un biet pseudonim? Știu, vă doare că există presă liberă, că nu mai puteți voi aresta pe cine nu-i de acord cu voi și cu Partidul.
  • Henry Chinaski ► Valerian Stan 6954 25.07.2022 16:01
    chiar nu stiu de unde le scoti.
    nu raspund decat la chestia cu antipatia, chiar si acuza asta, cea mai nevinovata dintre toate, este falsa.
  • Elina 25.07.2022 11:49
    Si ce vrei sa spui? Ca e bun marxismul la om?
  • Valerian Stan 6954 ► Elina 25.07.2022 16:04
    Asta e personajul. Există și fosti ideologi comunisti de top care au ajuns la concluzie ca ideologia pe care au servit-o era de fapt criminală, insa CHINASKI apara aceasta ideologie.
  • Henry Chinaski ► Elina 25.07.2022 16:10
    in 1937 existau 900 000 de "locuinte" fara fereastra, in romania. doar 40% dintre cetateni aveau acces la un medic, existau inca boli precum pelagra, tuberculoza era endemica, sifilisul colcaia prin mahalale. nu stiu cum ar fi evoluat tara fara impunerea bolsevismului, dar stiu ca intr-o singura generatie aceste lucruri s-au schimbat radical.
    daca spun asta inseamna ca sunt un marxist si un securist nenorocit, cum zice autorul articolului? dumnealui judeca cam tot raportat la monarhie.
  • brian duffy ► Henry Chinaski 25.07.2022 20:00
    ...impunere a bolsevismului care a-nsemnat uciderea a zeci de mii de oameni numai la noi in tara.
    timpul nu mai are rabdare (desi stim si noi cine nu mai are rabdare)
  • adyyon ► Henry Chinaski 25.07.2022 22:52
    https://mihaiandreialdea.org/2020/01/10/nicolae-ceausescu-rau-sau-bun/
  • Radu Comsuta 24.07.2022 22:14
    Frumos spus!
  • Corina George 25.07.2022 14:02
    da așa este și totul pe timp de pace . 100 de milioane nu? cine conducea țările proaspăt populare. alături de radar și alții la noi era burah tescovici sau teohari georgescu. anah pauker robhinson, vasile luka, nicolsky sau goddberg din Cité știu , Leonte Răutu sau oingenstein și multi alții . lista fiind uriașă. a da și Saul Bruckner sau Brucan. pe cine un nurenberg al comunismului așa cum scrie la carte unde evreii așa cum spune și Steinhardt trecut la ortodoxie s-au răzbunat. primul popor care spunea ca este ales arata prima forma de fascism. eu au trimis în surghiun în pușcăriile comuniste au omori la greu. apoi spusele lui Benjamin freedman în cuvântarea avuta în 62 el fiind consilierul lui Wilson. dece nu se vorbesc toate astea? pai frica este semn de prostie și iată-ne conduși de alogeni peste tot. ei trebuie sa răspundă în urma acestor crime . Dumnezeu vrea adevarul. sa mai amintesc ca procesul Pacificului nu a existat? ca genocidul adevărat a fost în china? ca jurnalista de origine chineza dorea în sau sa deschidă acest proces? a fost găsită moarta la nici 35 de ani după amenințări, evreiești, japoneze, americane etc.atit

    limpede nu?
  • Mars.60 Stefan 26.07.2022 12:57
    Limpede da, dar celor carora le-au intrat gunoaiele corectitudinii politice in ochi sau mita astora in buzunare, n-au cum sa vada limpede cine-i "lucreaza" la doua capete si dau vina intotdeauna pe rusi, pardon... era sa zic Putin ! De fapt, comunismul, fascismul si neo-marxismul, neo-liberalismul si liberschimbismul libertarian sustenabil , inclusiv vaccinul anticovid, spirala lui Bivolaru si steagul curcubeu cu hexagrama plus schimbarile "climaterice" au fost inventate de Putin, cred eu, nu de cei enumerati pe buna dreptate mai sus dar degeaba ca "ei" tot nu pricepe, nu credeti? Deci, slavaucraina si lavaracald!
  • adyyon 25.07.2022 16:19
    Mesajul din articolul domnului Scorobete ar trebui, părerea mea, să fie subiect de dezbatere națională.
    https://www.activenews.ro/opinii/Miron-Scorobete-HARAP-ALB-POPORUL-ROMAN-OMUL-ROS-SI-OMUL-SPAN-174386
  • Mihai Cantuniari 25.07.2022 19:04
    Domnule Valerian Stan, este foarte bine ca ati publicat si poza unuia din ”stapanii lumii degradate de azi”. Chipul lui Soros e o comoara pentru fiziognomisti. Eu am citit pe el un orgoliu nemasurat, diabolic, si un dispret total pentru restul lumii. Mai priviti o data poza si va veti convinge.
  • Valerian Stan 6954 25.07.2022 21:05
    Personal am avut revelația asupra lui și intențiilor lui mai ales într-un moment relativ recent - angajarea pe față și agresivă împotriva lui Trump în 2016.
  • Enya 25.07.2022 21:50
    E demonizat. Si mie mi-a fost greu sa accept acest termen, dar tot ce s-a intamplat in ultimii 2 ani si jumatate au demonstrat veridicitatea “conspiratiilor”.

    kill gates e demonizat, la fel si sotul sau, melindul gates, reptila elisabeta (toti astia apartin unor dinastii doar ale lor, inchise celor normali, in care si-au transmis de la unul la altul in mii de ani “indatoririle” de a distruge Creatia lui Dumnezeu prin hibridizarea cu genele lor), reptila elon musk, faucci, biden (asta e atat de mult clonat incat nici nu mai stim a cata varianta apare in mass media, in scurta vreme o sa ne arate o simpla holograma ca fiind el, daca nu cumva au si facut-o deja), hillary clinton, avem si noi demonizati, kkhat, podgoreanul sarescu, posibil si dulapul, plus altii care stau in umbra si fac tot ce le sta in putinta sa distruga prin puterea lor imensa de decizie tot ce inseamna viata, Natura, Divinitate...

    Din aceasta inclestare pe viata si pe moarte dintre specia umana si specia NEumana a demonilor vor ramane in viata cei care cred cu adevarat in Dumnezeu.

    Falsii credinciosi vor claca la prima fomiță si vor accepta pecetea (ADN-ul demonilor) prin “vaccinarile” cu care ne vor teroriza mult timp de-aici incolo, de fapt, pana la finalul razboiului pentru cucerirea Terrei si infrangerea Divinitatii.

    Injectarea este cheia reusitei demonilor pentru ca numai prin aceasta pot transforma fiinta divina in hibrid demonizat.

    De-aceea, lupta adevarata a celor care cred cu toata fiinta lor in Dumnezeu se va da in jurul acestor nenorocite de “vaccinuri” cu care blestematii vanduti de eroi si politicieni ne vor teroriza la maximum pana vom claca. Dar noi nu vom ceda, nu vom claca, nu vom accepta!


    Nu purtam botnita!

    Nu ne testam!

    Nu ne injectam!

    Nu mai acceptam nici un fel de injectare a bebelusilor si copiilor pentru ca “vaccinurile” si “rapelurile” vor fi de-acum incolo cu genele demonice, sa-i castige chiar de la inceputul vietii, eliminand pericolul oricarei impotriviri ulterioare!

    NU MAI VOTAM SISTEMUL DE GUVERNARE PRIN PARTIDE POLITICE SI POLITICIENI NICIODATA IN VIATA ASTA! Pentru ca ii validam in functii SA NE OMOARE!

    Nu ne pierdem niciodata curajul pentru ca noi avem ceva ce nici demonii, nici demonizatii nu au: MANA DIVINA PROTECTOARE DEASUPRA NOASTRA!

    Curaj, fratilor, ca nu e dupa ei!
  • Mars.60 Stefan ► Enya 26.07.2022 12:24
    Bravo Enya, bine spus, glorie lui Dumnezeu, creatorul Vietii!
  • adyyon ► Enya 28.07.2022 23:51
    Așa este Enya, nu este după ei. Mai ales că avem ca exemplu pe sfinții închisorilor. Deci, de acolo vedem că Nimeni în afară de tine nu îți poate face nimic. Da' sînt unii care vor să ascundă asta de ochii majorității. Asta este. Acum este ceasul al doisprezecelea, la cum arată semnele timpurilor.
  • Mars.60 Stefan 26.07.2022 13:37
    Unde a aparut prima data marxismul? Unii cred ca in Rusia, altii cred ca in China, altii n-au habar si nici nu-i intereseaza, stand in frig, intuneric, mizerie si saracie cu botul in masca si ochii tinta la Putin sa-l vada murind de 5 ori pe zi de cancer conform mijloacelor de dezinformare oficiale! Eu am gasit oarece asemanari cu ideologia si actiunea neo-marxista in Arta supremă a războiului.
    Arta supremă a războiului este înfrângerea inamicului, prin
    înșelătorie, fără luptă, astfel:
    1. Discreditați tot ceea ce merge bine în țara inamicului;
    2. Implicați reprezentanții claselor conducătoare ai țării inamice
    în afaceri dubioase. Distrugeți-le reputația și, la momentul
    potrivit, supuneți-i disprețului propriilor concetățeni;
    3. Utilizați creaturile cele mai ticăloase și mai abjecte;
    4. Răspândiți discordia și conflictele între cetățenii țărilor ostile.
    Întărâtați-i pe tineri contra bătrânilor;
    5. Ridiculizați tradițiile adversarilor. Discreditați-le luminătorii de
    conștiință;
    6. Induceți în eroare inamicul, spre a-l conduce la temporizare
    și neglijență, apoi avansați cu repeziciune;
    7. Perturbați, prin orice mijloace, intendența, aprovizionarea și
    funcționarea armatei inamicului;
    8. Slăbiți voința luptătorilor inamici prin cântece și melodii
    senzuale;
    9. Dați inamicului fete și băieți tineri pentru a-i lua mințile, dar și
    jad și mătase pentru a-i zgândări ambițiile;
    10. Fiți generoși în promisiuni și recompense pentru informații;
    11. Infiltrați-vă peste tot spionii. Bazați-vă pe trădătorii care se
    găsesc în rândurile inamice;
    12. Făceți-l pe adversar să creadă că mai există o posibilitate de
    a se salva. Apoi, LOVIȚI.
    Scopul vostru trebuie să fie preluarea intactă a tot ceea ce se
    află pe pământ. În acest fel trupele vă vor rămâne odihnite, iar
    victoria va fi totală.
    Sun Tzu
    general chinez, părinte al științei militare
    sec. IV î. Hr.
    Orice asemanare cu ceea ce s-a intamplat in Romania in ultimi 30 de ani cu textul de mai sus e pur intamplatoare, cred eu... sau poate ca ma insel si nu vad limpede democratia si avantajul de a fi 30 de ani in UE si in NATO , nu si in Schengen ca "fratii" nostri unguri autonomi prin definitie... Ah, uitasem, dupa 30 de ani de democratie platita cu sange de unii dintre noi in 1989, ne-am ales si noi romanii care am pus umarul din greu in regimul de trista amintire la reconstructia in vreo 25 de ani a acestei tari, cu niste carduri ale "recunostintei" sociale umplute din 2 in 2 luni cu cate 50 de euro sa nu murim vezi-Doamne saraci si s-avem bani macar de lumanare anul asta!
Ultima oră

22:18

Părintele Ioan Istrati: “Vă spun o taină. 90% din realitatea ființei e inaccesibilă simțurilor trupului”

21:30

S-a făcut dreptate pentru elevul Vlad Țăranu, cu ”Basarabia e România”! Victorie a societății civile normale: Sancțiunea i-a fost anulată! EXCLUSIV

21:14

139 de ani de la recunoașterea autocefaliei Bisericii Ortodoxe Române: "Nerecunoscând nici o altă autoritate fără numai pre Mântuitorul Dumnezeu–omul". 2025 - 140 de ani și 100 de ani de la ridicarea la rang de Patriarhie

20:34

Proteinele Spike ajută celulele canceroase să supraviețuiască și să reziste chimioterapiei. “Vaccinurile” Covid pot avea efecte similare - studiu realizat de Brown University

19:30

RĂZBOIUL MONUMENTELOR, MONUMENTELE RĂZBOAIELOR. ȘI NU NUMAI... Mihai Ogrinji despre Monumentele Basarabiei și opera de refacere a lor dusă de avocatul Iulian Rusanovschi

18:40

Pfizer a ales conștient să nu informeze autoritățile de reglementare despre fragmentele de ADN din vaccinurile Covid, dezvăluie un înalt oficial de la Health Canada

17:40

Trump – Al doilea Pact cu Diavolul: După Covid, Războiul...

17:06

Programul pelerinajului de Florii din București

16:45

Frumoșii tineri care au înfruntat Armata Roșie și moartea cu zâmbetul pe buze. 66 de ani de la martiriul lui Victor Metea, luptător în Grupul Carpatin-Făgărășean al rezistenței armate anticomuniste din Munții Făgărașului (+ 23 aprilie 1958)

15:55

Urmărire ca în filme în Botoșani: Poliția a folosit 61 de gloanțe pentru a opri un tânăr de 25 de ani care nu a oprit la semnalele agenților. Bărbatul a fost stabilizat, dar cu leziuni grave

15:36

Mihai Tîrnoveanu: Vlad Țăranu ne spune că Basarabia este România. Acest nume predestinat a meritat să fie pedepsit pentru că militează pentru reunire?

15:10

Analiza ”Prafului Saharian”: arsenic, bariu, nichel, zinc, fier, aluminiu. Cum au acționat alte state în timp ce oficialitățile din România tac mâlc. Documente de la Institutul de Inginerie Chimică din Bosnia

14:09

Disoluția socială e doar primul pas din agenda globalistă | Bogdan Radu Herzog la Pe Drept Cuvânt #44 cu Florentin Țuca

12:18

Conferința interactivă ”Stop tratatului pandemic OMS: motivații medicale și juridice” la Cluj-Napoca. Invitați: Anca Nițulescu, Geanina Hagimă, Carmen Oțelea, Marina-Ioana Alexandru, Gabriel Marin, Elena Radu

11:59

Ptiu, drace! Joe Biden își face semnul Crucii la un miting pro-avort (VIDEO)