Valerian Stan: MISA, securiștii și un dizident. Situațiunea CI

De Valerian Stan  /  

ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


D-l Gabriel Andreescu e un „opozant anti-comunist” intrat demult în cărțile de istorie. Care însă nu vrea să ne spună nimic despre un dosar al său, de dinainte de 89, de la Parchetul militar - dosar ce pare să conțină mărturii neconvenabile despre ce-a făcut opozantul în realitate. Dar straniu e și că, prin primăvara lui 2004, pe când arestarea lui Gregorian Bivolaru-MISA devenise iminentă, d-l Andreescu, colaborator al ziarului „Ziua” pe atunci, a scris un articol în apărarea conducătorului MISA, text cuprinzând și un pasaj ce părea să fie un „autodenunț preventiv”. Andreescu dezvăluia legăturile sale vechi cu Bivolaru, din anii ’70 (!), ca și faptul că atunci când îl vizita pe Bivolaru, „am întâlnit aproape de fiecare dată și un securist”. Deci un dizident comunist îl vizita în mod repetat pe Bivolaru, mai mereu în prezența unui securist... Tare de tot asta! Dar timpul trece și, iată, zilele din urmă, peste vreo alți 17 ani, un important personaj politic actual face și el un autodenunț: a avut legături - „câțiva ani” (recunoaștere personală) - cu MISA  supremului Bivolaru. Personajul nostru, d-l Cioloș, spune că l-au interesat „fenomenul și experiența” de la MISA. Dar, în contextul dat, se pune întrebarea dacă interesul actualului aspirant la un nou mandat de prim-ministru era al unui simplu amator de Yoga sau, cumva, al unui securist în misiune printre „cursanții” racolați dubios de dubiosul Bivolaru? Pentru că, să fim serioși, după ce ai făcut poliție politică, fiind sub comuniști un tânăr gardian zelos tocmai al Doinei Cornea (fapt aflat abia într-un târziu), e foarte probabil ca Securitatea să aibă un plan pe termen lung cu tine - cum pare să fi avut și aici: prim-ministru, ales al stângii globaliste europene șamd. De observat că, asemeni lui Andreescu, și Cioloș a ascuns ani mulți două lucruri biografice importante. Așa încât cam asta înseamnă o țară cu adevărul din arhive păzit, și peste decenii, cu santinele înarmate până în dinți: o istorie schimonosită, o societate civilă și o politică pervertite și tocmite din birourile Securității, și tot așa.

*Când ne vom simți tot mai oropsiți, mai înjosiți și umiliți, să nu uităm că am putea purta Coroana ce-a înfruntat imperii.

*„Privegheați și vă rugați, că nu știți ziua, și nici ceasul când Fiul Omului va veni.” Vremurile par să ne spună că nicicând n-a fost mai imperios s-o facem.

*Am reușit să văd și eu așa-zisa investigație de presă „Clanul Marelui Alb”. Cel mai important lucru de spus mi se pare acesta: privită lucid și obiectiv, pretenția jurnaliștilor că Biserica Ortodoxă are o problemă de integritate la vârful ierarhiei e neserioasă prin raportare la „probele” aduse în film. Iar formularea „Clanul Patriarhului”, așa cum rezultă din fiecare dintre cele 51:35 de minute ale filmului, are tot atâta acoperire cât afirmația că realizatorii în cauză sunt ziariști de talia lui Julian Assange. Da, suspectul consilier PSD de la Capitală a făcut câteva afirmații pentru care ar merita cercetat puțin de Parchet. În rest, multă maculatură - două sau trei declarații interpretabile din partea a doi reprezentanți ai Bisericii, umflate de ziariști ca niște gogoși cu prea multă drojdie, multe presupoziții pe marginea unor realități virtuale, un vicar al Arhiepiscopiei Bucureștilor făcut grămadă și tot așa. Și, evident, aceeași obsesie de a lovi cu orice preț în Biserică și în ierarhia ei; formula găsită pentru Patriah - „Marele Alb” (cunoscută rasă de porci) - vorbește de la sine despre calitatea și intențiile pretinșilor ziariști de la Recorder. Și spun ce spun din postura celui care nu doar că a făcut și face jurnalism de 32 de ani, dar și care - să fiu iertat - în materia integrității publice are o experiență de top:  din cam tot atâția ani, și de largă recunoaștere publică. În sfârșit, dacă în calitate de ziarist, vrând să-ți iasă cu orice chip demonstrația, îl prezinți pe un vicar episcopal (i.e. Mihai Aurel) drept „adjunct al Patriarhului”, și, prin asta, și „unul din cei mai puternici oameni din Biserica Ortodoxă Română” înseamnă să crezi despre tine că ești foarte inteligent iar cititorii tăi sunt niște cretini. Cele de până aici le-am publicat pe Facebook în urmă cu cinci zile. Ieri, Recorder a venit cu niște precizări prin care recunoaște multiple probleme de documentare. Despre lipsa de probitate, despre judecata tendențioasă și lipsa de obraz, mai târziu – și maroniu. 

*Se aude că Cioloș ar fi depus la Parlament o listă cu propuneri de miniștri. La cum fuge toată lumea de el, eu zic să verificați să nu vă fi propus fără să vă întrebe.

*În fața celor răi de azi, un singur „Doamne, miluiește-ne!” ajută mai mult decât o sută de studii academice ori decât o mie de eseuri de cea mai înaltă ținută intelectuală.

Donează pentru ActiveNews!

ActiveNews nu a primit niciodată altă publicitate decât cea automată, de tip Google, din care o îndepărtăm pe cea imorală. Aceasta însă nu ne asigură toate costurile.

Ziarele incomode sunt sabotate de Sistem. Presa din România primeste publicitate (adică BANI) doar în măsura în care este parte a Sistemului sau/și a Rețelei Soros. Sau dacă se supune, TACE sau MINTE.

ActiveNews NU vrea să se supună. ActiveNews NU vrea să tacă. ActiveNews NU vrea să mintă. ActiveNews VREA să rămână exclusiv în slujba Adevărului și a cititorilor.

De aceea, are nevoie de cititorii săi pentru a supraviețui așa cum este acum. Dacă și tu crezi în ceea ce credem noi, te rugăm să ne sprijini să luptăm în continuare pentru Adevăr, pentru România!
Sau direct în conturile Media Root de la Banca Transilvania:
RO02BTRLRONCRT0563030301 (lei)
RO49BTRLEURCRT0563030301 (euro)

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook
ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews


Pentru știri necenzurate
abonează-te acum!

Este gratis și poți anula oricând abonarea.

ActiveNews România. Caută pagina noastră și pe Telegram.
Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România
Top 5 autori
VideoNews

ÎNTUNECAREA - Planul Diabolic de a întuneca Planeta Pământ prin inginerie climatică

Sfârșitul Umanității așa cum vor artizanii Marii Restări. VIDEO TARDUS:

Autentifică-te sau înregistrează-te pentru a trimite comentarii.

Comentarii (0)
Ultima oră

22:18

Părintele Ioan Istrati: “Vă spun o taină. 90% din realitatea ființei e inaccesibilă simțurilor trupului”

21:30

S-a făcut dreptate pentru elevul Vlad Țăranu, cu ”Basarabia e România”! Victorie a societății civile normale: Sancțiunea i-a fost anulată! EXCLUSIV

21:14

139 de ani de la recunoașterea autocefaliei Bisericii Ortodoxe Române: "Nerecunoscând nici o altă autoritate fără numai pre Mântuitorul Dumnezeu–omul". 2025 - 140 de ani și 100 de ani de la ridicarea la rang de Patriarhie

20:34

Proteinele Spike ajută celulele canceroase să supraviețuiască și să reziste chimioterapiei. “Vaccinurile” Covid pot avea efecte similare - studiu realizat de Brown University

19:30

RĂZBOIUL MONUMENTELOR, MONUMENTELE RĂZBOAIELOR. ȘI NU NUMAI... Mihai Ogrinji despre Monumentele Basarabiei și opera de refacere a lor dusă de avocatul Iulian Rusanovschi

18:40

Pfizer a ales conștient să nu informeze autoritățile de reglementare despre fragmentele de ADN din vaccinurile Covid, dezvăluie un înalt oficial de la Health Canada

17:40

Trump – Al doilea Pact cu Diavolul: După Covid, Războiul...

17:06

Programul pelerinajului de Florii din București

16:45

Frumoșii tineri care au înfruntat Armata Roșie și moartea cu zâmbetul pe buze. 66 de ani de la martiriul lui Victor Metea, luptător în Grupul Carpatin-Făgărășean al rezistenței armate anticomuniste din Munții Făgărașului (+ 23 aprilie 1958)

15:55

Urmărire ca în filme în Botoșani: Poliția a folosit 61 de gloanțe pentru a opri un tânăr de 25 de ani care nu a oprit la semnalele agenților. Bărbatul a fost stabilizat, dar cu leziuni grave

15:36

Mihai Tîrnoveanu: Vlad Țăranu ne spune că Basarabia este România. Acest nume predestinat a meritat să fie pedepsit pentru că militează pentru reunire?

15:10

Analiza ”Prafului Saharian”: arsenic, bariu, nichel, zinc, fier, aluminiu. Cum au acționat alte state în timp ce oficialitățile din România tac mâlc. Documente de la Institutul de Inginerie Chimică din Bosnia

14:09

Disoluția socială e doar primul pas din agenda globalistă | Bogdan Radu Herzog la Pe Drept Cuvânt #44 cu Florentin Țuca

12:18

Conferința interactivă ”Stop tratatului pandemic OMS: motivații medicale și juridice” la Cluj-Napoca. Invitați: Anca Nițulescu, Geanina Hagimă, Carmen Oțelea, Marina-Ioana Alexandru, Gabriel Marin, Elena Radu

11:59

Ptiu, drace! Joe Biden își face semnul Crucii la un miting pro-avort (VIDEO)