Valerian Stan: Justiția? Uite că se poate! Situațiunea (CXL)

De Valerian Stan  /  

ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


*Revin asupra poveștii, spusă pe scurt cu ceva timp în urmă, despre cum Agenția Națională de Integritate, n-a rezolvat nici până azi, după peste 500 de zile, o sesizare pe care i-am adresat-o cu privire la un caz cu indicii de incompatibilitate la una din primăriile din țară. Prinși de mai multe ori în culpă în privința aceasta, șefii acestei instituții - aflate sub un îndoielnic control al Senatului (fiind mai degrabă un stat în stat) - au explicat instanțelor dispuse să-i ia în serios (și din păcate există și una care a făcut-o - voi reveni odată) că de fapt legea lor n-ar stabili niciun termen de soluționare a sesizărilor. Când de fapt articolul 12 alineatul 1 din Legea 176/2010 este inechivoc: Agenția îndeplinește activitatea de evaluare, din oficiu sau la sesizarea oricărei persoane fizice sau juridice, cu respectarea prevederilor Ordonanței Guvernului nr. 27/2002 privind soluționarea petițiilor (terminologic, în înțelesul Ordonanței, "sesizările” fiind o sub-specie a "petițiilor”). Iar Ordonanța stabilește în scopul arătat un termen maxim de 45 de zile. La plângerea mea cu privire la acest caz, insolența juriștilor și șefilor numitei A.N.I. a primit recent un răspuns deopotrivă profesionist și echitabil din partea uneia dintre instanțele de fond ale Curții de Apel București, Secția a IX-a contencios administrativ și fiscal. Profesionist în sensul că ceea în dosar ce părea a constitui o nesoluționare în termenul legal a unei sesizări, instanța a considerat pe bună dreptate a fi un refuz nejustificat de a soluționa o petiție. Iar echitabil pentru că A.N.I. a fost obligată să-mi plătească 2.000 lei pentru daune morale (atât am solicitat) și 350 de lei cheltuieli de judecată (taxă judiciară de timbru). În sfârșit, așa cum îmi stă în obicei să nu ascund numele judecătorilor care nu odată îmi par a se purta ca veritabili bodyguarzi ai instituțiilor statului, voi spune și aici numele judecătoarei dovedind respect față de propriul statut și față de justițiabili (pentru că, lucru bine știut, în Justiția noastră nu-i suficient să ai dreptate, ci și să ți se dea): Roxana Andriescu; altminteri o mai veche și plăcută surpriză, despre care am mai scris și în articolul "Sunt un monoman”, în  decembrie 2020 (un proces cu C.N.S.A.S.).

*
Un sondaj despre cea mai antipatică persoană din țară arată că părerile sunt împărțite. Lumea susține că Iohannis e, iar el că Monica Tatoiu.

*Atenția tot mai constantă a statului, Școlii, Bisericii, comunităților locale și societății civile pentru situația concetățenilor romi, atât de proastă și nedreaptă în istorie, a început să dea de un timp bun roade vizibile. E o mare bucurie să constați așa ceva.

*Iubirea de Dumnezeu și de aproapele - asta-i cam totul, iar restul deșertăciune.

*De trei ani acum, de când sunt la putere, liberalii d-lui Iohannis o tot țin într-una cu nu știu cu ce mare creștere a economiei, timp în care oamenii trăiesc tot ca vai de ei. Treaba asta e ca și cum în timp ce d-na Carmen n-are ce-i trebuie președintele ar pretinde că-i priapic.

*Dacă vrei să pierzi și banii și pe cel fără minte, dă-i bani mulți pe mână.

*De la Măicuța Siluana Vlad citire

- Măicuță, eu cred că Dumnezeu e prea aspru.

- Cum adică aspru, ți-a făcut ceva? Tu de fumat, fumezi?

- Fumez.

- Și te-a trăznit Dumnezeu pentru asta?

- Nu.

- De mințit, minți?

- Mai mint câteodată.

- Și ți-a făcut vreodată ceva Dumnezeu?

- Nu.

- Dar pe la fete ai umblat?

- Da.

- Și ți-a plăcut?

- Mi-a plăcut.

- Și pentru asta te-a trăznit Dumnezeu?

- Nu m-a trăznit, măicuță, dar e păcat.

- Alta acuma, și tu ai vrea să nu fie nici păcat…


*Atunci când îmi e din cale afară de greu ori mă simt epuizat, ca să nu mă prăbușesc în deznădejde mă prăbușesc prin rugăciune în dragostea lui Dumnezeu.
Donează pentru ActiveNews!

ActiveNews nu a primit niciodată altă publicitate decât cea automată, de tip Google, din care o îndepărtăm pe cea imorală. Aceasta însă nu ne asigură toate costurile.

Ziarele incomode sunt sabotate de Sistem. Presa din România primeste publicitate (adică BANI) doar în măsura în care este parte a Sistemului sau/și a Rețelei Soros. Sau dacă se supune, TACE sau MINTE.

ActiveNews NU vrea să se supună. ActiveNews NU vrea să tacă. ActiveNews NU vrea să mintă. ActiveNews VREA să rămână exclusiv în slujba Adevărului și a cititorilor.

De aceea, are nevoie de cititorii săi pentru a supraviețui așa cum este acum. Dacă și tu crezi în ceea ce credem noi, te rugăm să ne sprijini să luptăm în continuare pentru Adevăr, pentru România!
Sau direct în conturile Media Root de la Banca Transilvania:
RO02BTRLRONCRT0563030301 (lei)
RO49BTRLEURCRT0563030301 (euro)

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook
ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews


Pentru știri necenzurate
abonează-te acum!

Este gratis și poți anula oricând abonarea.

ActiveNews România. Caută pagina noastră și pe Telegram.
Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România
Top 5 autori
VideoNews

Vlad Țăranu, elevul prigonit pentru Basarabia, la ActiveNews:

Autentifică-te sau înregistrează-te pentru a trimite comentarii.

Comentarii (0)
Ultima oră

21:42

Un interviu profetic din 2002 - dr. Michael Crichton, în dialog cu celebrul prezentator Charlie Rose: Virusul X și pericolul biotehnologiilor avansate - “ingineria genetică poate provoca mult mai multă distrugere decât bombele atomice” - VIDEO

20:20

CJ Hopkins: Miliția Gândirii, în acțiune - Congresul pentru Palestina, organizat la Berlin, epicentrul “democrației” europeane, a fost suprimat de ”Poliția pentru Combaterea Urii!”

19:30

Un profesor le scrie colegilor săi de la liceul George Barițiu din Baia Mare: Rușine, Domnilor Profesori! Scuipați-vă de trei ori pe zi. Dați-vă pumni! Dați-vă cu capul de pereți, doar s-o îndura Dumnezeu să vă dea un grăunte de minte. PENTRU VLAD ȚĂRANU!

18:26

Doliu în lumea muzicii de petrecere: S-a stins din viață Adriana Avramovici, supranumită “Piranda de la Timișoara”

17:41

Eșec?! Nici vorbă: Atacul Iranului este un Semn că s-a schimbat Lumea!

16:52

Sydney: Episcop, cunoscut pentru poziția fermă împotriva vaccinurilor Covid, a fost atacat cu cuțitul în timpul unei slujbe. Incidentul vine după ce sâmbătă a avut loc un alt atac violent cu cuțitul, în care au fost ucise șase persoane - VIDEO

15:55

Valerian Stan: De când sunt încârdășite la guvernare, PSD și PNL s-au dovedit pasive în mod premeditat în a aduce în țară fugarii condamnați pentru fapte grave de corupție

15:22

Sfidarea românilor la Carei. Primarul udemerist Kovacs menține inscripția cu strofa din imnul Ungariei în fața primăriei

14:21

Johnson & Johnson continuă să lanseze pe piață produse cu impact nociv asupra sănătății copiilor. După pudra de talc cancerigenă și după șamponul de păr pentru bebeluși contaminat cu azbest, a lansat siropul mortal, pentru piața din Africa

14:00

Mărturia celebrului medic cardiolog Aseem Malhotra, fost vaccinist, ștearsă de YouTube: Tatăl meu a murit în urma unui atac de cord pentru că AMBULANȚELE ÎNTÂRZIAU DELIBERAT în astfel de cazuri. Testimony delivered in the Helsinski District Court - ENG

13:20

Cutremur în lumea interlopă: Costel Corduneanu, zis Ștefan cel Mare al Moldovei, s-a stins din viață la numai 54 de ani

13:00

Capturile Conspiraționiste ale Zilei. Lemne de foc doar pentru dulăi

12:30

Zoe Dantes: Când te întorci din morți!

11:20

”Ochi pentru ochi, dinte pentru dinte”. Israelul promite să se răzbune după atacul Iranului

11:05

Dronele iraniene lansate sâmbătă seara au fost doborâte și de avioanele Typhoon staționate în România