Valerian Stan: Iuda se va mântui, oare? Situațiunea (CXXXVI)

De Valerian Stan  /  

ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Cu privire la întrebarea dacă lui Iuda  îi va fi iertat păcatul trădării Domnului și Învățătorului Său Iisus Hristos, Sfântului Nicolae Velimirovici ne învață, în esență, că nu această întrebare trebuie să ne preocupe, ci să ne îngrijim cum să ne mântuim fiecare sufletele noastre. Și continuă Sfântul: "Tu acum Îl ispitești pe Dumnezeu și întrebi dacă El dorește să ierte și să mântuiască duhurile din iad. Încerci milostivirea lui Dumnezeu, așa cum au făcut evreii, încercându-I puterea pe Gologota și zicând: <Dacă ești Fiul lui Dumnezeu, coboară-te de pe Cruce!>. Pentru ispitirea lor, evreii au primit plată pe măsură în lumea aceasta. Deci, păzește-te și tu, ca să nu primești răsplata celor de aceeași cugetare cu Iuda!” După care ne amintește că Mântuitorul "de multe ori l-a înștiințat pe Iuda să lase calea cea rea, dar el a rămas nepocăit. Mântuitorul Iisus Hristos a arătat față de el aceeași grijă și iubire ca și față de ceilalți ucenici, dar el a răspuns la iubire cu ură. Fiul lui Dumnezeu a îngenuncheat și i-a spălat picioarele cu puțin înainte de trădare, și cu mâna Lui i-a oferit o bucată de pâine înmuiată în sare. Cu pâine și sare noi îi primim pe invitații de rang înalt. Mântuitorul nostru, blând și smerit, a vrut să înalțe demnitatea lui Iuda, și de aceea i-a oferit pâine și sare. L-a dăruit cu pâine și sare, chiar înainte de trădare. Iuda a luat mâna lui cu pâinea și sarea din mâna Fiului lui Dumnezeu, le-a primit cu mâna, dar le-a respins cu inima, disprețuindu-le. Omul muritor a respins iubirea lui Dumnezeu Cel nemuritor. De aceea, la Cina cea de Taină, Dumnezeu l-a respins deplin și, <după ce a luat pâine, atunci satana a intrat în el>. Din acel moment, omul și ucenicul de dinaintea lui Iisus Hristos a fost șters din catastiful oamenilor și trecut în rândul cetelor duhurilor din iad." În sfârșit, rămâne însă și părerea de rău de final a lui Iuda pentru ce a făcut, părere de rău care nu l-a mai putut ajuta cu nimic de vreme ce, stăpânit de satana, a deznădăjduit și s-a spânzurat. Iar dacă în rugăciunile noastre particulare ne vom ruga, de exemplu, "Pentru toți cei adormiți de la Adam și Eva și până astăzi", Dumnezeu va face ce știe El mai bine și în acest caz.

*Faptul că, între mai multe altele, viitorul suveran al Marii Britanii deține (mici) proprietăți în România constituie de asemenea un important atu pentru noi, mai ales în vremuri nu tocmai predictibile precum cele prin care trece Europa.

*"Andra a șocat pe toată lumea." Pe net nu mai poți da un singur click fără să citești mereu și mereu fraza asta exasperantă. Al cărei rost l-am deslușit în sfârșit adineauri. Tipa e o fomistă de talia lui Esca, și soție a lui Măruță de la Pro TV - un alt fomist și el, cu toții niște mediocrități, obișnuite să scoată 10.000 de euro și dintr-un simplu pârț. Și cum a șocat Andra pe toată lumea? Se pretinde că la nu știu ce emisiune diva a fost deocheată din cauza unui pretins decolteu mai generos din care se pretinde că s-ar fi ițit niște țâțe mari. Valoare, taică, îți dai seama...

*Tristețea și achedia (descurajarea, lehamitea, toropeala), două boli grele ale sufletului, vin din lâncezeala în ne-iubire. Să ne ridicăm, deci, la rugăciune și la fapte bune!

*Pe Facebook primesc într-o zi cam zece invitații ale unora să le apreciez pagina; oameni care nu-s siguri dacă-s deștepți sau proști.

*Pentru un timp până și Enescu s-a dat cu comuniștii (de exemplu deputat pe lista lor); a făcut-o și pentru că soția sa era o materialistă atroce ce-și trata soțul, mereu cinstit în chip deosebit de Casa noastră regală, ca pe un trofeu banal. Dar și atâtea alte spirite înalte, de aici și de aiurea, s-au întovărășit de-a lungul timpului fie cu comunismul, fie cu nazismul ori cu alte orori ale istoriei. Iată de ce atunci când mă gândesc la asemenea adevăruri îmi vine să spun că toată muzica, tot cuvântul scris si toată arta acestei lumi nu sunt decât un surogat menit să dezmierde un om surogat și el. Asemeni mie și tuturor - vai nouă -, oameni căzuți prin neascultare și răutate de la fața Creatorului. Și nimic vrând să înțelegem nici mai apoi, și căruia I-am mai și trădat și răstignit Fiul.
Donează pentru ActiveNews!

ActiveNews nu a primit niciodată altă publicitate decât cea automată, de tip Google, din care o îndepărtăm pe cea imorală. Aceasta însă nu ne asigură toate costurile.

Ziarele incomode sunt sabotate de Sistem. Presa din România primeste publicitate (adică BANI) doar în măsura în care este parte a Sistemului sau/și a Rețelei Soros. Sau dacă se supune, TACE sau MINTE.

ActiveNews NU vrea să se supună. ActiveNews NU vrea să tacă. ActiveNews NU vrea să mintă. ActiveNews VREA să rămână exclusiv în slujba Adevărului și a cititorilor.

De aceea, are nevoie de cititorii săi pentru a supraviețui așa cum este acum. Dacă și tu crezi în ceea ce credem noi, te rugăm să ne sprijini să luptăm în continuare pentru Adevăr, pentru România!
Sau direct în conturile Media Root de la Banca Transilvania:
RO02BTRLRONCRT0563030301 (lei)
RO49BTRLEURCRT0563030301 (euro)

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook
ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews


Pentru știri necenzurate
abonează-te acum!

Este gratis și poți anula oricând abonarea.

ActiveNews România. Caută pagina noastră și pe Telegram.
Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România
Top 5 autori
VideoNews

Cum reușim să păstrăm noua generație pe linia de plutire? Răspund: Gabriela Alexandru și Iulia Țoța - NOUA EMISIUNE ActiveNews - Starea de Libertate. Transmisie VIDEO

Autentifică-te sau înregistrează-te pentru a trimite comentarii.

Comentarii (1)
  • INJECTIA FINALA 08.07.2022 04:02
    Suveranul si Golanul

    Un atu, viitorul suveran ?
    Mai bine un neaos golan
    Printu'i maltusianist
    Golanu'i suveranist

    Romanul, chiar păcătos,
    Il iubeste pe Hristos
    Englezul tradeaza tot
    Pomul ce naste Rod

    Golanul nostru respira
    Inima lui e o lira
    Britanicul ne vrea morti

    Noi robii Vesnicei Porti !
Ultima oră

20:57

Internetul Corpurilor “poate duce la dezvoltarea Internetului Creierelor” până în 2050 – studiu realizat de RAND Corporation, organizație strâns legată de Comisia Trilaterală – Cum se pregătește apariția trans-omului: tehnologiile de augmentare umană

18:38

Certificatul de naștere pe hârtie va fi eliminat în Republica Moldova - se va întocmi doar în format electronic. Noi acte de identitate după model european, cu date biometrice

18:34

Războiul Nebunilor: O bandă de scăpați de la Săpoca încearcă să distrugă Lumea

18:00

Cum reușim să păstrăm noua generație pe linia de plutire? Răspund: Gabriela Alexandru și Iulia Țoța - NOUA EMISIUNE ActiveNews - Starea de Libertate. Transmisie VIDEO

17:55

NewsMoldova: Constructorii drumurilor Bucovinei mai au o speranță legitimă după ultimul termen din procesul cu Gheorghe Flutur: aceea că Înalta Curte va sancționa graba Curții de Apel Târgu Mureș

17:30

Loreta Popa, un om dedicat primei sale iubiri: CUVÂNTUL! Interviu ActiveNews cu promotoarea Muzeului Național al Literaturii Române: ”Fără acces la educație copiii noștri nu vor mai fi în stare nici să se semneze, dar să citească”

17:12

George Simion: Vom anunța “un bloc comun, democratic”, cu 30 de partide, pentru locale, pentru a bloca actuala coaliție - “Suntem în plină lovitură de stat”

16:54

Luminița Arhire: PUIUL VOPSIT GALBEN-ALBASTRU, CU TREI TRANDAFIRI PE TÂRTIȚĂ

16:00

Prot. Dr. Ioan Lisnic: Personalități marcante din sudul Basarabiei care au votat Unirea cu Patria Mamă-România

15:11

Noi dezvăluiri despre atentatul de la Moscova: Numărul victimelor ar putea fi mult mai mare decât cel anunțat oficial

14:45

Scholz îi face concurență lui Macron: ”Putin trebuie să-și retragă trupele din Ucraina”

13:25

Dependența de Jocurile Online face ravagii în rândul trupelor ucrainene

13:00

Strategii malefice de escaladare a conflictului

12:41

Ion Cristoiu: Presa română știe ce se petrece la Kremlin, dar habar n-are ce se petrece la CCR cu Ordonanța de urgență privind comasarea alegerilor

11:40

OMS urgentează țările să semneze Tratatul pandemic: ”O nouă amenințare pandemică va apărea - și nu există nicio scuză pentru a nu fi pregătiți”