Valerian Stan: Dar, ce, americanii n-au făcut și ei rău? Situațiunea (CLVII)

De Valerian Stan  /  

ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Când le zici despre crimele lui Putin din Ucraina, simpatizanții lui (în general oameni cărora nu prea le-a plăcut istoria la școală) te iau la întrebări despre ce-au făcut americanii în Afganistan, Siria și nu mai știu pe unde. Făcându-se că nu știu împotriva căror orori au intervenit SUA în asemenea cazuri. Sigur că americanii au făcut și greșeli, pe care când a fost cazul le-au asumat - Irakul, de exemplu. Însă nimeni dintre acești oameni care, ca români, simpatizează în chip aproape masochist cu sceleratul KGB-ist, nu s-a întrebat vreodată cum ar fi arătat lumea fără SUA. Ce final ar fi avut Primul Război Mondial fără implicarea SUA? - caz în care inclusiv România Mare ar fi rămas, destul de probabil, doar un ideal al celor mai visători dintre înaintașii noștri. Ce deznodământ și cu ce consecințe (inclusiv pentru Europa și pentru noi) ar fi avut Al Doilea Război Mondial dacă SUA nu s-ar fi implicat din nou. Duceau sau nu Hitler și aliații lui "soluția finală” la final? Se înstăpânea sau nu Stalin peste Europa întreagă? Și cu ce succes inclusiv pentru comunismul criminal de pretutindeni? Ce se alegea de noi sub cizma sovietică dacă această oroare nu s-ar fi confruntat sistematic, timp de o jumătate de secol, cu opoziția unei mari puteri militare - dar și a libertății și prosperității - precum SUA? Dacă n-ar fi existat această mare putere, ce cataclisme ar mai fi generat monstrul comunist încercând cu disperare să se salveze de la prăbușirea de la sfârșitul deceniului IX trecut? Minte să ne dea Dumnezeu!

*Dacă n-ar fi atât de proști, cei care luptă împotriva lui Dumnezeu în loc să se bucure s-ar înfricoșa că le merg toate strună.

*Nemții dau din colț în colț cu livrarea tancurilor Leopard către Ucraina, iar americanii cu tancurile Abrams - care, să vezi drăcie, „sunt scumpe și consumă mult”.  Dacă povestea asta nu-i cumva o strategie comună de moment a celor  state (ceea ce am putea înțelege), atunci e ceva  puțin mai greu de înțeles, și poate foarte grav. Cumva vreo neînțelegere pe fondul războiului de lângă noi între americani și nemți (dimpreună cu aliații lor francezi).  Și uite așa îmi aduc din nou aminte că în toamna lui 2018 Germania și Franța declarau în comun că SUA constituie un potențial adversar militar al UE (iar asta în timp ce anterior, mai exact la 12 septembrie același an, Parlamentul European adoptase o Rezoluție ce exprima o voință contrară).

*Un oficial de la Kiev, Alexei Arestovici, fost consilier al lui Zelenski, care a demisionat recent după o declarație pe care și-a asumat-o ca fiind greșită, tocmai s-a întors împotriva intereselor țării sale declarând nici mai mult nici mai puțin că este puțin probabil ca Ucraina să câștige Războiul cu Rusia și că țara sa ar putea să dispară ca stat. Pe de o parte aș observa că dacă președinte i-ar fi fost Putin omul ar fi dispărut în secunda doi, iar pe de altă parte că Putin nu va putea să câștige acest război mai ales din cauză că el a fost pornit nu doar împotriva Ucrainei ci și împotriva lumii civilizate.

*Și mi-a poruncit mie Dumnezeul meu: Cu cel bun, bun fii. Cu cel drept, drept fii. Cu cel rău, fii bun. Cu cel nedrept, fii drept.

*E clar că UE și NATO trebuie să renunțe - cât mai curând - la regula unanimității în deciziile importante după recentul veto al Austriei la Bruxelles și în fața obstrucțiilor tot mai evidente și rău intenționate ale Turciei în NATO.

*Să-ți pese de oamenii măcelăriți de un dictator scelerat la granițele tale înseamnă să fii nu generos, ci întreg la minte.

*Pare că zilele lui Biden la Casa Albă sunt numărate; după un scenariu agreat de toată lumea, inclusiv de împricinat. În contextul de azi din lume, dar și de acolo, deloc fericit și unul și altul, SUA chiar ar avea mare nevoie de un nou start politic - convenit în comun de republicani și democrați.

*Când mă uit la murdăria lăsată pe trotuare de căței și la gunoaiele de pe lângă blocurile noastre îmi vine să nu-i mai tot bombăn într-una pe politicieni.

*Era să uit, Bruxellesul a închis MCV-ul peste niște mega-dosare precum crimele de la "Revoluție", mineriada din iunie 1990, "Flota".
Donează pentru ActiveNews!

ActiveNews nu a primit niciodată altă publicitate decât cea automată, de tip Google, din care o îndepărtăm pe cea imorală. Aceasta însă nu ne asigură toate costurile.

Ziarele incomode sunt sabotate de Sistem. Presa din România primeste publicitate (adică BANI) doar în măsura în care este parte a Sistemului sau/și a Rețelei Soros. Sau dacă se supune, TACE sau MINTE.

ActiveNews NU vrea să se supună. ActiveNews NU vrea să tacă. ActiveNews NU vrea să mintă. ActiveNews VREA să rămână exclusiv în slujba Adevărului și a cititorilor.

De aceea, are nevoie de cititorii săi pentru a supraviețui așa cum este acum. Dacă și tu crezi în ceea ce credem noi, te rugăm să ne sprijini să luptăm în continuare pentru Adevăr, pentru România!
Sau direct în conturile Media Root de la Banca Transilvania:
RO02BTRLRONCRT0563030301 (lei)
RO49BTRLEURCRT0563030301 (euro)

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook
ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews


Pentru știri necenzurate
abonează-te acum!

Este gratis și poți anula oricând abonarea.

ActiveNews România. Caută pagina noastră și pe Telegram.
Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România
Top 5 autori
VideoNews

Monahul Filotheu – Cuviosul Arhim. Justin Pârvu și Sfinții Primului Sinod Ecumenic

România – Ukraina 3-0

Autentifică-te sau înregistrează-te pentru a trimite comentarii.

Comentarii (5)
  • BLUE 22.01.2023 19:19
    Da,a fost România Mare după WW2!!! Dar spune ACUM CE s-a ales de ea!!!?? Îmm,aud??? România a ajuns acum absolut jalnic o COLONIE a americanilor și a tuturor vesticilor, de unde tinerii dotați au plecat,că nu aveau NICI un viitor,o țară vîndută COMPLET!!!,înrobită total!! Acum, România e doar gluma proastă a întregii Europe (ce să mai zic de "binefăcătorii"de americani!!)Mi-e silă de cei cu memorie selectivă!!
  • ion ion 7995 22.01.2023 20:23
    invazia Ucrainei e rezultatul actiunii americanilor de asemenea , de fapt a Nato dar care e condus de sua. Daca as fi fost in locul lui Putin as fi procedat la fel, in caz contrar razboiul s-ar fi dus pe teritoriul Rusiei poate peste cativa ani dar inevitabil, asta pt ca Nato n-a dus niciodata vreo actiune de aparare ci numai de atac, asa ca in opinia mea Rusia duce un razboi de aparare, chiar existential. Nato pregatea Ucraina pt razboi din 2012 si ar fi atacat Crimeea in prima faza prin Ucraina daca Putin ar mai fi asteptat. Oricum razboiul va continua si ne vor implica si pe noi intr-un fel sau altul, se creaza pretextul intai si apoi prostii se vor duce la moarte
  • Patriot Roman 22.01.2023 22:32
    Banii pt.inarmarea nazistilor au venit de la bancherii americani,strabunicul lui Bush Prescott. Bani pt revolutia rusa au venit din Germani si Elvetia. Noi trebuie sa vedem tot adevarul nu numa cel de suprafata.Lucrurile sint mai complicate decit le stiu majoritatea romanilor.. Imi pare ca dnu Stan vrea sa fie bine vazut de americani in conflictul lui cu basescu cu aceste art..Zici ca e Radu Tudor!
  • Valerian Stan 6954 23.01.2023 08:51
    Mă pun bine cu americanii pentru o viză, mă duc să-mi iau o pereche de blugi. Dar nu știu dacă-mi dau că Băsescu-i omul lor, ne-au anulat un referendum ca să rămână președinte.
  • Adryan 23.01.2023 05:10
    Domnule Stan, dumneata nu ai auzit de nicio profeție creștină despre acest război?
    Din când în când te arăți nemulțumit că nu i se trimit Ucrainei mai multe arme.
    Dumneata nu știi că Rusia nu va putea fi oprită decât când ajunge cu armatele la Ierusalim?
    În aceste condiții de ce să vrei război? Deja e aproape clar că ucrainenii vor pierde, nu era mai bine să accepte condițiile "dictatorului" decât și să piardă dar să aibă și țara distrusă?

    Ia uite câteva profeții ale sfântului Paisie Aghioritul:
    1. „Ceea ce s-a pornit acum în Balcani (se referea la războaiele din fosta Yugoslavie) nu se va opri. Ceea ce-l împiedică să se răspândească este stăpânirea rusească împărțită, care stă în coasta americanilor. Însă poporul rus îi va arunca și popoarele creștinești ale Balcanilor vor reveni. Rușii vor acum să iasă la Marea Mediterană, acesta va fi imboldul. Însă nu va fi acesta adevărul, ci faptul că Dumnezeu îi provoacă precum instrumentele Lui. Aceștia coborând vor stinge și vor pierde într-o săptămână vijelia turcească. Și, când vor ajunge prietenii Turciei (adică urmașii cruciaților), adică popoarele din NATO, ca s-o salveze, atunci acolo va fi marea conflagrație și vor fi nimiciți“

    2. „– Când vei auzi la televizor de mutarea granițelor maritime, atunci va veni și războiul.
    – Și care state vor participa la acest război?
    – Ascultă, după provocarea turcilor, rușii vor coborî în strâmtori, dar nu ca să ne ajute pe noi. Ei vor avea alte interese. Însă, fără să vrea, ne vor ajuta pe noi. Atunci turcii, că se apere strâmtorile, care au importanță strategică, vor concentra acolo și alte forțe. Pentru aceasta vor retrage trupele din teritoriile ocupate. Atunci celelalte țări ale Europei, Anglia, Franța, Italia și încă cinci-șase state ale Uniunii Europene vor vedea că Rusia va ocupa teritorii și își vor spune: „Nu mergem și noi acolo ca să luăm niște teritorii?” Toți însă vor dori „partea leului”. Și astfel vor intra și europenii în război.
    – Noi ce vom face? Armata grecească va lua parte la acest război?
    – Nu. Guvernul va hotărî să nu trimită armata. Trupele grecești vor păzi doar granițele. Faptul că ele nu vor lua parte la acest război va fi pentru noi o mare binecuvântare a lui Dumnezeu. Căci cei care vor participa la război se vor pierde… Atunci, fiindcă grecii se vor înfricoșa, mulți se vor întoarce la Biserică, la Dumnezeu și se vor pocăi. Și, pentru că va exista pocăință, grecii nu vor păți nimic rău. Dumnezeu se va milostivi de Grecia, deoarece lumea se va întoarce către Biserica, către monahism și vor începe să se roage. Mulți turci se vor boteza creștini. Atunci împăratul Constantin va mijloci ca orașul Constantinopol să fie dat grecilor. Acest împărat este evlavios, este bun.
    Altă dată, Starețul mi-a spus: Guvernarea cetății de către greci va fi atât militară cât și politică.“

    3. „Monah aghiorit: In vara anului 1991 am mers la chilia Panaguda impreuna cu niste colegi de-ai mei, politisti. Acolo l-am intrebat pe Staretul Paisie despre diferite subiecte nationale si mai ales despre nenumaratele provocari venite din partea turcilor. Atunci el ne-a raspuns:
    “Turcii ne vor lovi dar Grecia nu va suferi prea mult. Nu va trece mult timp dupã atacul turcilor si rusii îi vor lovi pe turci si îi cor cãsãpi.
    Asa cum rupi o coalã de hârtie tot asa va fi sfâsiatã Turcia. O treime din turci vor fi ucisi, o treime se vor încrestina, si o treime va merge în adâncurile Asiei. Folosirea apelor Eufratului de cãtre turci pentru irigatii va fi o preînstiintare ca a început pregãtirea marelui rãzboi care va urma.
    Dupã destrãmarea Turciei, Rusia, va continua rãzboiul pânã va ajunge în Golful Persic si îsi va opri trupele lângã Ierusalim. Atunci puterile occidentale îi vor soma pe rusi si le vor da 6 luni. Rusia însã nu-si va retrage trupele si atunci puterile occidentale vor începe sã aducã trupe pentru a-i ataca pe rusi.
    Rãzboiul care va izbucni va fi mondial si in cele din urmã vor pierde rusii. Se va vãrsa mult sânge. Marile orase vor deveni ruine. Dar noi, grecii, nu vom participa la acest rãzboi. Toti cei din jurul nostru se vor sfâsia unii pe altii, însã noi vom sta de-o parte.”
    A doua întâlnire a fost in vara anului 1992. Pe atunci eram încã politist. Am întrebat iarãsi despre problemele nationale si am primit acelasi rãspuns. Când am plecat Staretul mi-a spus: “Ei, stai aici! Unde mergi? Aici vei rãmâne”. Stia ca mai târziu aveam sã devin monah.“

    Mai multe în linkul următor:
    http://www.cuvantul-ortodox.ro/profetiile-cuviosului-paisie-aghioritul-despre-turcia-grecia-cipru-si-cum-incepe-razboiul-mondial/
Ultima oră

23:15

Eroii care ne-au lăsat drept moștenire România încă sunt printre noi: veteranul de război Moș Nică Paiu, de 102 ani, despre luptele de la Cotul Donului: “Eram împușcat și la piept, și la mână. Și așa mergeam” - VIDEO

22:30

Monahul Filotheu – Cuviosul Arhim. Justin Pârvu și Sfinții Primului Sinod Ecumenic. Copiii vorbesc cu Părintele Justin la mormântul său. Ieromonahul Nicodim Grosu - Focul rugăciunii - VIDEO

22:22

Eurostat: România are cea mai mare inflație din UE, pentru a cincea lună consecutiv

21:30

România – Ukraina 3-0. Bucuria Victoriei – cât rezultatul unui Referendum

20:46

Pfizer, acuzat de procurorul general al unui stat din SUA că a conspirat cu guvernul și mass-media pentru a comite fraudă și fapte oneroase, inducând în eroare populația

20:06

S-a închis jocul pentru Klaus Iohannis: A pierdut și ultimul vot pentru șefia NATO – noul președinte al Slovaciei și premierul Ungariei îl susțin pe Mark Rutte

19:33

Scriitorul Constantin Barbu a primit titlul de Doctor Honoris Causa, acordat de o mare universitate din America. Interviul continuă: Despre un nou volum din Supracartea fără de ce

18:20

O bucurie pentru Geoană: Ana Birchall candidează la prezidențiale

18:07

Cântărețul Rod Stewart a fost huiduit copios după ce a afișat un portret al lui Zelenski la un concert din Leipzig, într-o regiune unde Alternativa pentru Germania a ieșit pe primul loc la alegerile europarlamentare - VIDEO

17:30

Părintele James Bernstein, cunoscut pentru cartea sa ”Uimit de Hristos. Călătoria mea de la iudaism la Ortodoxie”, a trecut la Domnul

16:47

Unde-s TREI puterea crește...

16:00

MIRCEA MARIAN vs NAȚIONALA ROMÂNIEI. Luminița Arhire: UN LIMAX DE PRESĂ

15:46

Sorin Roșca Stănescu: Dorin Cocoș o dă în primire pe Monica Macovei. Secretul lui Florian Coldea

15:32

Jumătate de milion de imigranți ar putea obține cetățenie americană conform unui nou plan al administrației Biden

15:23

Vânzările de Mașini Electrice se prăbușesc în Germania