Valerian Stan: Cu căciulile în mână. Situațiunea (CLII)

De Valerian Stan  /  

Președintele Austriei, Alexander Van der Bellen

Președintele Austriei, Alexander Van der Bellen

ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


*Cu câteva ore înainte de decizia privind Schengen statul român (halal!) șade încă cu căciula în mână în fața Kaiserului de la Viena. Neducând pe nimeni mintea să le spună scurt austriecilor: Domnilor, votați Domniile Voastre cum vreți, dar să nu uitați un singur lucru (pe care altminteri îl știți mai bine decât noi), că nu doar România are nevoie de Austria, ci și Austria de România. P.S. La ora la care expediez textul redacției televiziunile ne informează că "Un desant de europarlamentari români și află la Viena și caută să discute cu cancelarul austriac”. Stau și mă întreb dacă poate să existe ceva mai caraghios decât atât.

*Părintele Patriarh tocmai a conferit Familiei regale o distincție instituită anul acesta de Biserica noastră. Da, Preafericite, asta-i calea pentru țară, restabilirea legăturii de veacuri dintre Biserică și Domn.

*Congresmenii democrați, sprijiniți de cei republicani, i-au luat președintelui Biden dreptul de a mai injecta armata. Ca să vezi decadență, nici Covidul nu mai e ce-a fost cândva...

*Putin a anunțat că va face o vizită, nu se știe când, în teritoriile ucrainene anexate în mintea lui plină de halucinații. La ce crime are pe conștiință, omul caută o nenorocire care să-l scape de ștreang. Cum ar fi o diversiune inventând o tentativă de asasinat din partea ucrainenilor - care altminteri ar avea tot dreptul să procedeze astfel. Și să nu uit, simpatizanților de pe aici ai criminalului v-ar plăcea ca și copiii și nepoții voștri să-i aștepte pe Moș Nicolae și pe Moș Crăciun asemeni copiilor ucrainenilor?

*În dosarul Ucraina Victor Orban sabotează deja pe față UE. Probabil că va veni și aici o scandență, la care Ungaria va plăti cumva nedrept pentru orgoliul și capriciile acestui om.

*Până la vârsta de acum am făcut suficiente porcării ca să mă căiesc până în ultima clipă a vieții, și să nu mă  îndreptățesc vreodată din faptele mele.

*Compatrioți ciopor ironizând pe Hagi pentru gramatica lui aproximativă; unii chiar încrâncenați și răutăcioși, și pe care îi poți bănui că ei înșiși au aflat abia după ce au luat bacul că "ia" se scrie și despărțit. Acum dacă cineva ar vrea să fie răutăcios i-ar întreba pe cârcotași dacă e vreunul printre ei care să fi atins în profesia lui performanțele lui Gică în fotbal. Sau, și mai răutăcios, dacă li s-ar da să joace o minge nu s-ar dovedi ei mai caraghioși decât Gică fotbalistul cu gramatica lui câteodată suferindă. Așa că zic să-și vadă fiecare de treaba lui ca să fie bine și să nu fie rău.

*În ultima lună zeci de milioane de brazilieni s-au ridicat împotriva fraudelor de la recentele prezidențiale. Iar armata ar putea interveni pentru a împiedica instalarea președintelui socialist ales fraudulos. Ceva fără precedent, la care liderii occidentali s-ar cuveni să ia aminte. Dar, apropo, ați auzit la vreo televiziune un singur cuvânt despre cele din Brazilia?

*La ortodocși, preotul (până și cel pe care noi îl credem "cel mai nevrednic”) face ceea ce nici îngerii, nici heruvimii și serafimii nu pot să facă: la cererea lui Duhul Sfânt se pogoară și preface pâinea și vinul în Trupul și Sângele Domnului. Desigur că nu se cuvine să facem din asta un merit al nostru, ci să fim pururea recunoscători bunului Dumnezeu pentru tot ce ne-a dat.

*Guvernul a mai scos una, că pensiile militare vor crește diferențiat, în funcție de actualul lor cuantum. Ceea ce e mai mult decât o discriminare, e o tâmpenie. Care într-o țară încă în viață ar duce la zeci de mii de procese. Guvernul lui Moș Teacă Minte Seacă...

*Putin și Lavrov sunt când "surprinși" când "indignați" de luările de poziție și criticile venite zilnic, de mai peste tot din lume, la adresa crimelor lor. Te cred și eu, se strânge ștreangul...

*Ia, puțină liniște și atenție aici la două declarații recente. „Mi-e teamă de un singur lucru, să nu mor neîmpărtășit. În rest, nu are de ce să ne fie teamă. Sunt un om normal și cred. Credința se trăiește și se arată prin ce facem, și dacă facem bine atunci înseamnă că avem credință. Nu e greu să faci bine în politică” (prim-ministrul Ciucă, șef la PNL). "N-am luat o decizie dacă voi candida la președinție. Haideți să schimbăm în primul rând unde a greșit PSD” (președintele PSD Marcel Ciolacu). Citești și te ciupești, să fii sigur că nu visezi. Și totuși, deocamdată eu n-aș arunca cu flori. Dar nici cu pietre.

*Mergeam azi pe stradă socotindu-mi niște sume din conturi, și la un moment dat mi-am dat seama că am trecut pe lângă Domnul Iisus. M-am întors din drum dar nu mai era acolo.

Donează pentru ActiveNews!

ActiveNews nu a primit niciodată altă publicitate decât cea automată, de tip Google, din care o îndepărtăm pe cea imorală. Aceasta însă nu ne asigură toate costurile.

Ziarele incomode sunt sabotate de Sistem. Presa din România primeste publicitate (adică BANI) doar în măsura în care este parte a Sistemului sau/și a Rețelei Soros. Sau dacă se supune, TACE sau MINTE.

ActiveNews NU vrea să se supună. ActiveNews NU vrea să tacă. ActiveNews NU vrea să mintă. ActiveNews VREA să rămână exclusiv în slujba Adevărului și a cititorilor.

De aceea, are nevoie de cititorii săi pentru a supraviețui așa cum este acum. Dacă și tu crezi în ceea ce credem noi, te rugăm să ne sprijini să luptăm în continuare pentru Adevăr, pentru România!
Sau direct în conturile Media Root de la Banca Transilvania:
RO02BTRLRONCRT0563030301 (lei)
RO49BTRLEURCRT0563030301 (euro)

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook
ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews


Pentru știri necenzurate
abonează-te acum!

Este gratis și poți anula oricând abonarea.

ActiveNews România. Caută pagina noastră și pe Telegram.
Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România
Top 5 autori
VideoNews

Înmormântarea Părintele nostru Justin Pârvu

Primul film documentar despre Mihai Eminescu

Mihai Eminescu - Marturie despre mine însumi

Autentifică-te sau înregistrează-te pentru a trimite comentarii.

Comentarii (3)
  • Sabin G 07.12.2022 13:52
    Dar sa nu uitam ca regele ne-a abandonat
  • Valerian Stan 6954 07.12.2022 15:09
    După ce au abandonat-o comuniștii și securistii, chestia cu vagoanele cu aur si cu regele care ne-a abandonat au preluat-o nostalgici ca dvs.:)
  • Mihai Cantuniari 08.12.2022 06:41
    Toata povestea asta josnica, abjecta, se putea solutiona cu putina demnitate romaneasca, dar care evident nu mai exista: Domnilor, nu ne vreti. Foarte bine. Nici noi nu va vrem, asa ca faceti bine si luati-va catrafusele si dividendele si carati-va! Asa s-ar fi procedat inainte de 89, dar nu acum cand ne caciulim penibil la un Occident abuziv care oricum se va prabusi. Chiar nu ne dam seama?
Ultima oră

23:28

Prăznuirea Voievodului Ortodoxiei Românești, Părintele Justin de la Petru Vodă - 11 ani de la înveșnicire. FOTO-REPORTAJ și OMAGIU VIDEO

23:10

Pr. Ioan Istrati: Despre Eminescu nu poți gândi decât în două cu lacrimi

22:00

ADEVĂRUL DESPRE ROMÂNUL ABSOLUT: MIHAI EMINESCU - MĂRTURIE DESPRE MINE ÎNSUMI. Mărturisesc: Vladimir Beliș, Dimitrie Vatamaniuc, Ion Filipciuc, Theodor Codreanu, Nae Georgescu, Ilie Bădescu, Mihai Ungheanu, PF Patriarh Teoctist

21:00

OPERA POLITICĂ a Românului Absolut, disponibilă tuturor online într-un portal unic: Mihai-Eminescu.Ro. Academia Română și NeamUnit oferă și aplicația gratuită Mihai Eminescu - Întreaga Operă

20:20

Istoria celor patru fotografii cunoscute ale lui Eminescu și primul film documentar despre Românul Absolut, realizat în 1914. GALERIE FOTO / VIDEO

19:45

George Simion: "Am luat decizia de a candida pentru funcția de Președinte al României!"

19:19

Pentru prima oară de la începutul războiului, Putin și-a prezentat condițiile de pace cu Ucraina

18:00

30 DE ANI de ZIUA și o anchetă celebră: LIICHEANU

17:00

Prof. Ilie Bădescu: 15-16 Iunie – Ziua nașterii în Cer a Dreptului Eminescu. ”De din vale de Rovine/ Grăim, Doamnă, către Tine…”

16:00

Moarte subită în fotbal la doar 26 de ani: Matija Sarkic, portarul naționalei Muntenegrului. Tot azi, a murit la 54 de ani, "după o scurtă boală", Kevin Campbell, fost atacant pentru Arsenal

14:41

Luminița Arhire: DESPRE LIICEANU sau O DEZAMĂGIRE CU DAMF DE „BOIS D’ARGENT”, DE LA DIOR

13:30

Mărturia medicului care a primit creierul lui Eminescu: Mutilarea și profanarea moaștelor acestui martir nu a fost românească. Prof. Constantin Barbu: Eminescu a fost ucis pentru Transilvania și credința ortodoxă. DOCUMENTE: Interogatoriul și Autopsia

12:30

Jurnalistul Ion Spânu scoate la lumină secretele privind Asasinarea lui Eminescu. ActiveNews publică în premieră extrase din volumul reputatului jurnalist, noua ediție

11:33

Mihai Eminescu a murit pe 16 iunie 1889, nu pe 15. Chipul de Hrist al Românului Absolut, chinuit și răstignit pe Golgota Neamului Românesc și întâlnirea cu Duhovnicul Neamului, Părintele Justin Pârvu

11:00

135 de ani de la asasinarea lui Mihai Eminescu. MARTOR OCULAR: ”Mâna îmi era plină de sânge”. Eminescu a cântat “Deșteaptă-te, Române!” cu câteva clipe înainte de a muri și a strigat ”România liberată!” când a fost internat