Valerian Stan: Copii LGBT duși la filme cu heterosexuali. Situațiunea (CLXIV)

De Valerian Stan  /  

ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Presa a relatat că la mijlocul lunii trecute elevii claselor a VII-a și a VIII-a de la Colegiul Național „Școala Centrală” din București au fost duși să vizioneze filmul „Close” (ca activitate educativă, desfășurată în parteneriat cu Institutul Francez).
 
Alianța Părinților a adresat un protest conducerii Colegiului, incriminând inclusiv ceea ce Alianța a numit „mesajul principal” al filmului: "dacă o persoană de același sex îți face avansuri, adică manifestă față de tine <interes romantic>, trebuie să răspunzi acelor avansuri, deoarece altminteri acea persoană se va sinucide, iar tu te vei simți vinovat”. Protestul a rămas pentru un timp deja destul de lung, și la această dată, fără răspuns. Cele petrecute presupun desigur un comentariu categoric mai amplu decât ce voi scrie eu aici. Adică, pe de o parte, că promotorii ideologiei de gen stăruie într-un mod deja tracasant și respingător într-un mediu cultural categoric diferit, mai religios și cu perspective diferite asupra vieții sociale și a obiceiurilor decât în societățile de origine ale acestei ideologii. Într-un mediu cultural, religios și social ca al nostru ține de firea lucrurilor să respingi asemenea idei atâta vreme cât, aș da un singur exemplu, nouă nici prin minte nu ne-ar trece să producem filme cu copii heterosexuali la care să ducem copii LGBT cărora să le spunem că, dacă nu acceptă avansurile unei persoane de sex opus, acea persoană se va sinucide, iar ei se vor simți vinovați. Și, în sfârșit, cred că autoritățile din Educație ar trebui să se asigure că genul acesta de evenimente nu sunt puse la cale de persoane sau organizații rău intenționate și provocatoare, ce vor să acrediteze imaginea unei societăți românești ostilă alterității etc.

*Vacă bună de muls, Primăria Capitalei e din nou jinduită febril de pungașii PSD-iști.

*În capitolul 6 al Evangheliei după Luca găsim și acest verset: "Dacă dați împrumut celor de la care nădăjduiți să luați înapoi, ce mulțumire puteți avea? Că și păcătoșii dau cu împrumut păcătoșilor, ca să primească înapoi întocmai”. La întrebarea dacă prin această învățătură Mântuintorul ne cere să dăm cu împrumut și să nu mai luăm înapoi, cred că răspunsul e evident negativ, după cum tâlcuiește și Sfântul Vasile cel Mare, în Omilie la Psalmul 14: "Atunci când vrem să dăm ceva unui sărac în numele Domnului, este un dar și un împrumut în același timp. Este un dar pentru că nu nădăjduim nimic în schimb, dar un împrumut pentru că Domnul plătește în locul aceluia, căci primind El mărunțișuri prin persoana săracului, va da în schimb daruri minunate.”
 

*"România educată"
 

"Educată" de Iohannis,

Țara noastră

E o proastă

Care rabdă o ciubotă

Să îi fie Vodă.

 
*Greta Thunberg, cea cu "încălzirea globală", are tot mai des probleme cu poliția de peste tot din cauza unor forme de protest încălcând legea. Mă tem că globaliștii prestidigidatori și mintea ei slabă vor conduce această copilă către un martiraj tragi-comic.
 
*Repet și aici, cei care tot caută nod în papură Ucrainei tocmai aflată sub teroarea rușilor sunt ori grei de cap ori rău intenționați. Pentru că dacă ucrainenii vor fi învinși, în pofida eroismului lor extraordinar - de un Putin criminal și nebun dar învingător - vom urma noi.

*Apropo de luna plină dumnezeiască din nopțile acestea pe cerul Bucureștilor, în popor există destule superstiții pe maginea ei, sumbre unele din ele. Asemenea prejudecăți existau chiar și în rândurile poporului ales, și chiar și în vremea Mântuitorului. Ne amintim de tatăl care s-a dus la El deznădăjduit, căzându-I în genunchi și zicând: "Doamne, miluiește pe fiul meu că este lunatic și pătimește rău, căci adesea cade în foc și adesea în apă'. Sfinții Părinți ai Bisericii noastre ne spun însă că nu luna cauza suferințele celui bolnav, ci diavolul. Care, pândind când era lună plină, intra în fiul „lunatic”, făcându-i astfel pe oamenii care vedeau cazuri de acest gen să învinovățească și să hulească lucrurile create de Dumnezeu ca și cum ar fi ele cauzatoare de rău.
Donează pentru ActiveNews!

ActiveNews nu a primit niciodată altă publicitate decât cea automată, de tip Google, din care o îndepărtăm pe cea imorală. Aceasta însă nu ne asigură toate costurile.

Ziarele incomode sunt sabotate de Sistem. Presa din România primeste publicitate (adică BANI) doar în măsura în care este parte a Sistemului sau/și a Rețelei Soros. Sau dacă se supune, TACE sau MINTE.

ActiveNews NU vrea să se supună. ActiveNews NU vrea să tacă. ActiveNews NU vrea să mintă. ActiveNews VREA să rămână exclusiv în slujba Adevărului și a cititorilor.

De aceea, are nevoie de cititorii săi pentru a supraviețui așa cum este acum. Dacă și tu crezi în ceea ce credem noi, te rugăm să ne sprijini să luptăm în continuare pentru Adevăr, pentru România!
Sau direct în conturile Media Root de la Banca Transilvania:
RO02BTRLRONCRT0563030301 (lei)
RO49BTRLEURCRT0563030301 (euro)

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook
ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews


Pentru știri necenzurate
abonează-te acum!

Este gratis și poți anula oricând abonarea.

ActiveNews România. Caută pagina noastră și pe Telegram.
Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România
Top 5 autori
VideoNews

Monahul Filotheu – Cuviosul Arhim. Justin Pârvu și Sfinții Primului Sinod Ecumenic

România – Ukraina 3-0

Autentifică-te sau înregistrează-te pentru a trimite comentarii.

Comentarii (2)
  • Arcas 09.03.2023 23:08
    Nu cred că e cazul să plângem prea mult pentru că rușii kieveni se bat cu rușii moscoviti! Nici să deducem că sacrificarea noastră pentru primii ne va aduce mai multă liniște și alte avantaje, că realitatea ne contrazice, a se vedea piața cerealelor și cazul Bastroe! Precum nu reprezentăm pentru moscoviti ceva, nici kievenii nu dau mai mult pe noi!
  • Patriot Roman 10.03.2023 00:27
    EMINESCU cel mai mare poet si roman dintotdeauna are o poezie.,,Cine-au indragit strainii,/ manca-i-ar inima cainii,/ Manca-i-ar casa pustia,/ Si neamul nemernicia! Este DOINA lui MIHAI EMINESCU MARE PATRIOT SI ZIARIST NEPERECHE.
Ultima oră

23:15

Eroii care ne-au lăsat drept moștenire România încă sunt printre noi: veteranul de război Moș Nică Paiu, de 102 ani, despre luptele de la Cotul Donului: “Eram împușcat și la piept, și la mână. Și așa mergeam” - VIDEO

22:30

Monahul Filotheu – Cuviosul Arhim. Justin Pârvu și Sfinții Primului Sinod Ecumenic. Copiii vorbesc cu Părintele Justin la mormântul său. Ieromonahul Nicodim Grosu - Focul rugăciunii - VIDEO

22:22

Eurostat: România are cea mai mare inflație din UE, pentru a cincea lună consecutiv

21:30

România – Ukraina 3-0. Bucuria Victoriei – cât rezultatul unui Referendum

20:46

Pfizer, acuzat de procurorul general al unui stat din SUA că a conspirat cu guvernul și mass-media pentru a comite fraudă și fapte oneroase, inducând în eroare populația

20:06

S-a închis jocul pentru Klaus Iohannis: A pierdut și ultimul vot pentru șefia NATO – noul președinte al Slovaciei și premierul Ungariei îl susțin pe Mark Rutte

19:33

Scriitorul Constantin Barbu a primit titlul de Doctor Honoris Causa, acordat de o mare universitate din America. Interviul continuă: Despre un nou volum din Supracartea fără de ce

18:20

O bucurie pentru Geoană: Ana Birchall candidează la prezidențiale

18:07

Cântărețul Rod Stewart a fost huiduit copios după ce a afișat un portret al lui Zelenski la un concert din Leipzig, într-o regiune unde Alternativa pentru Germania a ieșit pe primul loc la alegerile europarlamentare - VIDEO

17:30

Părintele James Bernstein, cunoscut pentru cartea sa ”Uimit de Hristos. Călătoria mea de la iudaism la Ortodoxie”, a trecut la Domnul

16:47

Unde-s TREI puterea crește...

16:00

MIRCEA MARIAN vs NAȚIONALA ROMÂNIEI. Luminița Arhire: UN LIMAX DE PRESĂ

15:46

Sorin Roșca Stănescu: Dorin Cocoș o dă în primire pe Monica Macovei. Secretul lui Florian Coldea

15:32

Jumătate de milion de imigranți ar putea obține cetățenie americană conform unui nou plan al administrației Biden

15:23

Vânzările de Mașini Electrice se prăbușesc în Germania