Valerian Stan: China: nota bene. Situațiunea (CLV)

De Valerian Stan  /  

ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Fiecare zi care trece fără ca Putin să obțină mult speratul ajutor din partea Chinei confirmă că într-adevăr, așa cum reprezentanți chinezi au spus-o din capul locului, liderii de la Beijing n-au știut de planul odios al lui Putin și nici nu l-ar fi susținut. 

*Prințul Harry a recunoscut în recentul său volum de memorii ("Spare") că a luat cocaină, ciuperci „magice” și a fumat canabis. Cum care prinț? Cel care de trei ani s-a rupt de Familia regală britanică și pe care de atunci o tot împroașcă cu noroi - încurajat de consoartă și stipendiat generos de binevoitoarele medii zise progresiste. A recunoscut cu gura lui, Familia regală suportându-i cu discreție, tot timpul, toate răutățile. 

*„Rugați-vă neîncetat” - ne învață Sfântul Apostol Pavel. Dar cum aș putea să fac eu aceasta în tumultul lumii în care trăiesc - și peste rugăciunea de peste zi ori de la Biserică? E nedrept cineva cu mine și-mi face un rău? „Doamne, iartă-l!” Îmi face cineva un bine? „Doamne, răsplătește-i!” Văd pe cineva greșind cu ceva? „Doamne, luminează-l, că azi greșește el iar eu mâine!” Am un moment în care mi-i greu? „Doamne, nu mă lăsa!” Tocmai m-a scos Dumnezeu dintr-un necaz sau dintr-o ispită? „Îți mulțumesc, Doamne, slavă Ție!” Mi s-a întâmplat un necaz? „Îți mulțumesc, Doamne, pentru tot ce mi-ai dat și-mi dai!” Văd pe cineva plângând pe stradă? „Doamne, ajută-l!” Fac o faptă bună sau îmi fac datoria cum se cuvine la locul de muncă? Rugăciune sunt și acestea.

*Corupția e o caracteristică atât de definitorie pentru statul român încât ar trebui înscrisă și în Constituție.

*N-am mai auzit demult de vreun raport al "partenerilor noștri euro-atlantici” despre "libertatea presei din România”. Și posibil să nici nu mai auzim vreodată. Cine a fost atent a văzut că așa zisa pandemie a fost folosită inclusiv pentru etatizarea pe față a principalelor instituții de presă. La noi, de exemplu, cu 50 de milioane de euro din buzunarele noastre (din ce știm deocamdată) statul și-a subordonat practic toate televiziunile. „Pandemia” a trecut însă studiourile lor emit în continuare pe o singură voce - Vocea Guvernului. După modelul "partenerilor noștri euro-atlantici”, dimpreună cu care e musai să vorbim din nou pe o singură voce - aceea a "guvernelor noastre”. Că altfel, dacă presa-i de capul ei, e nenorocire cu războiul lui Putin - care, să vezi coincidență, a pornit taman când pandemia se fâsâise iar popoarele euro-atlantice începuseră să iasă în stradă masiv și din cale afară de primejdios pentru „guvernele noastre” globalist-ateiste. Perspectivele? Îngrozitoare. Adică niciun semn că vreodată vom mai avea o presă liberă. Sau în orice caz până când câinele de pază al democrației nu va redeveni ce a fost cândva, iar nu câinele de pază al inamicilor democrației.

*Vreme de 25 de ani, Iliescu, Emil și Băsescu au stat în gură numai cu democrația, statul de drept, anticorupția ș.cl. Sasul măcar - place sau nu - a zis-o la un moment dat pe aia dreaptă: România e un stat eșuat.

*Mai multe instituții guvernamentale ucrainene, inclusiv parlamentul de la Kiev, au aniversat recent nașterea lui Stepan Bandera, cel care în Al Doilea Război Mondial a condus o mișcare naționalistă ucraineană ce a participat la asasinarea în masacrul de la Volânia a circa 100.000 de civili care nu erau de etnie ucraineană (cei mai mulți, polonezi). Guvernul de la Varșovia a criticat ieri în termeni severi acest fapt. Dacă la aceasta mai adăugăm și recenta critică a Guvernului român că legea privind minoritățile naționale din Ucraina a fost adoptată fără consultarea Comisiei de la Veneția și a comunității românești locale, rezultă cu evidență că se cuvine ca liderii ucraineni să trateze asemenea teme cu categoric mai multă atenție. Chiar dacă din cauza lor personal nu văd pentru moment un motiv care să pună în vreun fel în discuție solidaritatea cu atât de greu încercat azi poporul vecin; dar și aflat tot azi de multe ori, în multe privințe, între ciocan și nicovală.

Donează pentru ActiveNews!

ActiveNews nu a primit niciodată altă publicitate decât cea automată, de tip Google, din care o îndepărtăm pe cea imorală. Aceasta însă nu ne asigură toate costurile.

Ziarele incomode sunt sabotate de Sistem. Presa din România primeste publicitate (adică BANI) doar în măsura în care este parte a Sistemului sau/și a Rețelei Soros. Sau dacă se supune, TACE sau MINTE.

ActiveNews NU vrea să se supună. ActiveNews NU vrea să tacă. ActiveNews NU vrea să mintă. ActiveNews VREA să rămână exclusiv în slujba Adevărului și a cititorilor.

De aceea, are nevoie de cititorii săi pentru a supraviețui așa cum este acum. Dacă și tu crezi în ceea ce credem noi, te rugăm să ne sprijini să luptăm în continuare pentru Adevăr, pentru România!
Sau direct în conturile Media Root de la Banca Transilvania:
RO02BTRLRONCRT0563030301 (lei)
RO49BTRLEURCRT0563030301 (euro)

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook
ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews


Pentru știri necenzurate
abonează-te acum!

Este gratis și poți anula oricând abonarea.

ActiveNews România. Caută pagina noastră și pe Telegram.
Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România
Top 5 autori
VideoNews

Monahul Filotheu – Cuviosul Arhim. Justin Pârvu și Sfinții Primului Sinod Ecumenic

România – Ukraina 3-0

Autentifică-te sau înregistrează-te pentru a trimite comentarii.

Comentarii (5)
  • IC XC NI KA 08.01.2023 22:24
    Amin. Ref. steluța doi :)
  • Pixelu Albastru 09.01.2023 11:19
    *Eu, ca securist nenorocit, sper ca rușii șă-i pună cu botul pe labe pe banderiștii ucraineni și pe susținătorii lor de pretutindeni.

    *China susține indirect Rusia prin cumpărarea masivă de materii prime. Este cel mai bun ajutor dat Rusiei. BRICS nu s-a spart ci se întărește. Cred că mai apare un „I”, de la Iran. Probabil se va numi BRICIS. Ca să crape masoreții de la FMI și BM de ciudă!
  • Valerian Stan 6954 09.01.2023 14:00
    Rușii termină cu ucrainenii și după aia se ocupă de noi. Putin e în faliment fix din a doua zi în care a invadat Ucraina, omule.
  • Pixelu Albastru ► Valerian Stan 6954 09.01.2023 14:19
    Și ce ne mai iau rușii nouă, românilor? Alții să-ți facă griji, ăia de ne-au jefuit pe timp de pace!
  • Carbid 10.01.2023 11:11
    "...Corupția e o caracteristică atât de definitorie pentru statul român încât ar trebui înscrisă și în Constituție...."

    Aici vă înșelați, dle Stan! Corupția e caracteristica definitorie a tot omului căzut!
    Numai cei despatimiți nu sunt corupți!
Ultima oră

15:36

Gestul teatral al lui Duda și Al III-lea Război Mondial

15:30

Armata Română nu vrea să trimită sistemul Patriot către Ucraina

13:50

Interviul care a trecut neobservat în presă. Aleksandar Vucic: ”Europa va fi în război în cel mult trei sau patru luni. Ne verificăm stocurile de petrol, făină și zahăr”

13:33

Bombă pe scena politică din Franța! Macron ar putea activa articolul 16

12:21

România preia comanda NATO în Marea Mediterană

12:07

Istoria Neamului ale Țasta de la Vădastra (XV): "Copereți-o, fi a dlacu, copereți-o!" - Apariția chiloților în sat

12:06

Dan Bittman la ”Pe Drept Cuvânt”: Nu aveam de niciunele, dar nu renunțam la visele noastre. Nu renunțăm la luptă! Merită să mori pentru libertate! - VIDEO

11:44

Ședință crucială în Coaliție. Reprezentanții PSD și PNL stabilesc data alegerilor prezidențiale

11:31

BBC: Locuitorii din Gaza sunt condamnați la ”o moarte lentă”: trăiesc între gunoaie, printre șerpi și câini vagabonzi

10:29

Moment amuzant între Vladimir Putin și Kim Jong Un: Nu s-au putut înțelege care să intre primul în limuzină

09:34

ȘOC ÎN RUGBY! Starul neozeelandez Connor Garden-Bachop a murit subit la 25 de ani

09:18

Moarte subită în comunitatea ortodoxă din Austria. Consilierul parohial Iacob Andreca a murit la numai 50 de ani

08:55

A apărut numărul 1 din acest an al revistei semestriale ”Brașovul și eroii neamului românesc”

08:41

Întrebarea zilei: Cînd și-a dat OK-ul SRI pentru angajarea lui Coldea în Albania?

23:15

Eroii care ne-au lăsat drept moștenire România încă sunt printre noi: veteranul de război Moș Nică Paiu, de 102 ani, despre luptele de la Cotul Donului: “Eram împușcat și la piept, și la mână. Și așa mergeam” - VIDEO