Valerian Stan: Ce alt lucru mai binecuvântat decât ca o casă regală să înalțe o biserică ortodoxă? Situațiunea (XCIV)

De Valerian Stan  /  

Ieri, în Parcul Regal Săvârșin a avut loc o slujbă de sfințire a crucii așezată pe locul unde va fi ridicată Mica Biserică, în următoarele douăsprezece luni. Ce alt lucru mai binecuvântat decât ca o casă regală să înalțe o biserică ortodoxă?

Ieri, în Parcul Regal Săvârșin a avut loc o slujbă de sfințire a crucii așezată pe locul unde va fi ridicată Mica Biserică, în următoarele douăsprezece luni. Ce alt lucru mai binecuvântat decât ca o casă regală să înalțe o biserică ortodoxă?

ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


*Pe când încă era pe cai mari, mai exact prin primăvară, mai exact pe 22 mai, d-l Orban a anunțat că, dacă tot va obține în toamnă un nou mandat la șefia PNL, „iau în calcul să candidez și la Președinție”. Iată-ne însă în toamnă, iar d-lui Orban nu doar că i-a pierit cheful de Prezidenție dar - ce lume rea... - s-a lins pe bot și de propria-i succesiune la Partid. Ceea ce, dacă cu Partidul mai treacă-meargă, cu Prezidenția e ceva monstruos de nedrept, dar și groaznic de injust. Nesuferită treabă să nu învârți și tu pe degete, din Palatul regal al Cotrocenilor, o Republică moștenită de la Stalin și condusă până de curând de alde Iliescu și Băsescu - două secături parvenite și ele, și poate mai mari decât tine...

*The Washington Times tocmai dezvăluie că „schimbarea fundamentală” din era de după „atentatele teroriste" din 11 septembrie 2001 a direcționat - fabuloasă coincidență! - „trilioane de dolari către firmele din industria de apărare”. Asemenea adevăruri explică din ce cauză sunt atât de atacați peste Ocean, și nu doar, „conspiraționiștii” - cei ce îndrăznesc să se întrebe, chiar și numai în gând, dacă pe 11 septembrie lucrurile s-au petrecut exact ca în Evanghelia celor din Ministerul Adevărului de peste Ocean. Însă în exact aceeași manieră agresivă vedem că sunt atacați mai nou și cei care-și pun întrebări privind „pandemia” și dictatura instaurată în numele ei (tot „conspiraționiști” și aceștia, firește). Iar aceasta cred că dă dreptul popoarelor să suspecteze că Occidentul trăiește de vreo două decenii (sau poate că mai mult) într-o oribilă minciună.

*Observ tentația de a reabilita din istorie lucruri mai mult decât discutabile. Generalul Iulian Vlad nu mai e nedemnul șef al Securității lui Ceaușescu, ci un om care a făcut atâtea pentru țară. Foștii conducători ai Mișcării legionare nu doar că nu au și ei vreo răspundere pentru nenorocirile din epocă, dar sunt pur și simpli glorificați. Iar asta pentru a se răspunde unor antipatii personale - în cazul de față la adresa Casei regale. Și e nedrept, pentru că regalitatea românilor nu a însemnat doar ce a făcut (și) greșit Carol II, ci și Independența de la 1877, făurirea statului român modern, cea mai mare dezvoltare economică, făurirea României mari și atâtea altele, niciodată pomenite și ele. Regele Mihai a asumat cu toată claritatea ceea ce tatăl său a făcut (și) rău. Ați văzut în istoria noastră multe asemenea asumări personale? Judecați drept, domnilor, pentru că drept ne va judeca și Dumnezeu pe noi! Regele Carol, cu toate ale sale răspunderi (nici mai puține - dar nici mai multe, doar pentru că așa ne-ar conveni nouă!) - a avut de-a face cu un context internațional infernal, în care chiar de violențele și asasinatele Legiunii n-ar mai fi avut nevoie; să nu uităm că sângele a început să curgă în decembrie 1933, odată cu asasinarea prim-ministrului Duca (urmat pe parcurs, tot la acest nivel, de Armand Călinescu și Nicolae Iorga însuși). Și apoi, cu Mișcarea legionară n-a avut conflicte sângeroase numai Carol al II-lea. De ce doar arareori și în treacăt amintim de reprimarea de către însuși aliatul Ion Antonescu a rebeliunii legionare din ianuarie 1941? Și apoi, dar și în sfârșit, ce argument mai e și acesta - adus pentru a-l pune într-o lumină neapărat bună pe Corneliu Codreanu, și neapărat în întuneric pe Rege - că Hitler l-ar fi dorit pe el prim-ministru. Presupunând că chiar e așa, d-l Hitler nu mai e și aici cel cu Dictatul de la Viena și cu Pactul cu Stalin?

*Ordinul „în lucru” al ministrului Cseke Attila, privind Loteria vaccinării (15 milioane de lei din banii publici, „premii” pentru persoanele vaccinate cu schema completă) - încă o aberație de inspirație nazistă, discriminatorie și anticonstituțională. Îl voi ataca imediat ce va fi publicat în Monitorul oficial.

*Guvernul tocmai a anunțat că, în București, rata de infectare ar fi, astăzi, de 3,3 la mie - și că, deci, aici se va intra sub dictatura „scenariului roșu”. Pentru că ororile vin în cascadă, și nu-mi pot pierde prea mult timp cu ele și cu autorii lor, voi fi scurt. La noi și în Occidentul care ni-i deja lagăr de concentrare, oamenii suportă monstruozitățile pe care le suportă exclusiv pe baza unor cifre la care, ca victime, nu au absolut niciun acces. Și pe care n-au voie să le conteste exact așa cum nici sutele de mii de victime ale unor dictatori nebuni ca Idi Amin ori Pol Pot n-au putut să-și conteste propriii călăi. La așa-zisele cifre, nimic altceva decât niște falsuri odioase, nimănui nu-i este permis accesul din motive de, sigur că da, „protecție a datelor cu caracter personal”. Iată motivul din care UE a pus la punct, ani la rând, ca pentru o execuție finală, teroarea GDPR. Dar, nu vă faceți iluzii, „scenariști” scelerați, veți răspunde curând!
Donează pentru ActiveNews!

ActiveNews nu a primit niciodată altă publicitate decât cea automată, de tip Google, din care o îndepărtăm pe cea imorală. Aceasta însă nu ne asigură toate costurile.

Ziarele incomode sunt sabotate de Sistem. Presa din România primeste publicitate (adică BANI) doar în măsura în care este parte a Sistemului sau/și a Rețelei Soros. Sau dacă se supune, TACE sau MINTE.

ActiveNews NU vrea să se supună. ActiveNews NU vrea să tacă. ActiveNews NU vrea să mintă. ActiveNews VREA să rămână exclusiv în slujba Adevărului și a cititorilor.

De aceea, are nevoie de cititorii săi pentru a supraviețui așa cum este acum. Dacă și tu crezi în ceea ce credem noi, te rugăm să ne sprijini să luptăm în continuare pentru Adevăr, pentru România!
Sau direct în conturile Media Root de la Banca Transilvania:
RO02BTRLRONCRT0563030301 (lei)
RO49BTRLEURCRT0563030301 (euro)

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook
ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews


Pentru știri necenzurate
abonează-te acum!

Este gratis și poți anula oricând abonarea.

ActiveNews România. Caută pagina noastră și pe Telegram.
Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România
Top 5 autori
VideoNews

ÎNTUNECAREA - Planul Diabolic de a întuneca Planeta Pământ prin inginerie climatică

Sfârșitul Umanității așa cum vor artizanii Marii Restări. VIDEO TARDUS:

Autentifică-te sau înregistrează-te pentru a trimite comentarii.

Comentarii (11)
  • Codreanu 22.09.2021 22:50
    ,,Ce alt lucru mai binecuvântat decât ca o casă regală să înalțe o biserică ortodoxă? ''

    ...un alt lucru Binecuvântat ar fi ca acesta ,,casa regala'' sa isi ceara scuze public pentru crimele comise cu sânge rece de către membrii ei...

    https://www.activenews.ro/cultura/21-22-septembrie-1939-Unul-dintre-cele-mai-odioase-acte-de-terorism-de-stat.-252-de-persoane-au-fost-ucise-fara-judecata-sub-Dictatura-lui-Carol-al-II-lea.-Autoritatile-au-expus-cadavrele-victimelor-pe-STRAZILE-oraselor-tarii-136688

    ...de-asemenea, ar fi de apreciat ca acesta ,,casa regala'''sa își explice în amănunt cum oligofrenul de mihai a complotat cu rusii/trădat interesele tarii, doar pentru a rămâne pe tron.
  • Valerian Stan 6954 23.09.2021 08:11
    Sunt vechi, domnule. Ceaușescu, Securitatea și istoriografia lor au spus decenii la rând exact de spuneți dvs.
  • Codreanu ► Valerian Stan 6954 23.09.2021 11:14
    Nu am fost nici măcar UTCist.
  • Andrei Serban 23.09.2021 08:59
    Tu pana la urma esti fan Codreanu sau Antonescu , deoarece ultima afirmatie are rol de a-l apara pe Antonescu si oricum e falsa. Colaborarea regelui Mihai nu a fost cu rusii ci cu aliatii ( acestia nu fiind aliatii Romaniei apropo ) Sunt documente si chiar stenograme care atesta acest adevar , regele Mihai a primit de la aliati o telegrama in care i se solicita ca Romania sa iasa din razboi in unele condintii , de altfel favorabile Romaniei. Acest mesaj regele Mihai l-a gestionat bine , el anuntand partidele politice si solicitandu-le sa ia o decizie. Partidele politice au decis ca sunt bune conditiile dar un singur impediment era si acesta era maresalul Antonescu care de altfel s-a si opus vehement iesirii Romaniei din razboi si ruperii aliantei cu Germania nazista desi pierdeam razboiul , armata rusa era la 150 km de Bucuresti inainta vertiginos, iar nemtii se retrageau nu le pasa de prostii de romani.

    PS: regele Mihai nu a luat decizia arestarii maresalului Antonescu pentru a ramane pe tron (a fost arestat pentru nesupunere ) de altfel nici nu a ramas o data cu venirea la puterea 2 ani mai tarziu a comunistilor ( care l-au condamnat la moarte pe Antonescu si care l-au alungat din tara pe rege ) . Iar asa zisele crime care de fapt au fost executii publice ( executia publica este ca si pedeapsa capitala ) si au fost la ordinul lui Carol al-2-lea care nu-i suporta pe legionari , el este de altfel si de data aceasta criminalul moral al lui Codreanu care era inchis pe nedrept si executat impreuna cu alti legionari sub pretextul evadarii , iar nu "membrii familiei regale" cum spui tu ci "un membru" si ala o "uscatura a familiei regale" .
  • Valerian Stan 6954 ► Andrei Serban 23.09.2021 09:17
    Încerc să fiu... fan al adevărului. Iar în privința lui Antonescu cred că cel mai obiectiv a judecat Regele Mihai, ceea ce de altfel am scris și detaliat tot aici cu ceva timp în urmă.
  • Valerian Stan 6954 ► Andrei Serban 23.09.2021 09:28
    Spuneti: "Carol al-2-lea nu-i suporta pe legionari". Dar, domnule, ce sentimente putea să aibă Regele față de conducătorii legionari când, doar acest exemplu, au patronat asasinarea prim-ministrului țării?
  • o.c. ► Andrei Serban 23.09.2021 09:34
    păcat că aliații ăștia au uitat să-i dea și convenția de armistițiu pe care să o semneze. a trebuit să așteptăm asta până pe 12 septembrie deși mihai viteză a anunțat semnarea ei încă din 23 august.
  • Codreanu ► Andrei Serban 23.09.2021 11:06
    Nu sunt ,,fan'' Codreanu si Antonescu, [nici nu am cum] doar nu sunt ,,vedete'' de cinema/circ, untold...eroilor neamului nostru le respect memoria ii îndrăgesc, ii admir.

    ...Pentru a avea o opinie argumentata citește istorie nu urmari stirile la PROSTv... o carte documentata este ,,Armata Maresalul si Everii '' scrisa de Alex Mihai Stoenescu.
  • Valerian Stan 6954 ► Codreanu 23.09.2021 12:51
    La câte prostii a debitat așa zisul istoric Stoenescu...
  • Catalin1972 ► Andrei Serban 23.09.2021 12:00
    Fostul rege a primit o telegrama de la Aliatii occidentali ? La ce data ,ce scria in ea ? E prima data cand aud de o asemenea telegrama
    In noiembrie 1916 ,germanii nu doar ca erau aproape de Bucuresti ,chiar il ocupasera !Din cate stiu ,Regele Ferdinand nu a predat neconditionat Tara si Armata ci s-a retras in bucatica de tara ramasa neocupata continuand lupta !Fiul cel mic al regelui murise de tifos ...ar fi putut sa lase tot ,sa de-a naibii tara si sa-si salveze copilul ,dar nu a facut-o !Antonescu a fost direct implicat in organizarea continuarii luptei in Moldova,de ce credeti ca ar fi facut altceva 28 de ani mai tarziu ?!
    Antonescu nu a fost in conflict cu Codreanu ,ci cu Sima !Daca aveti dovezi ca ar fi aparut Codreanu in 1940 ,nu ezitati sa le prezentati,vor face cu siguranta valva printre istorici !
  • Andrei Serban ► Catalin1972 23.09.2021 18:17
    Faceti o confuzie, eu am raspuns mesajului user-ului "Codreanu" si este vorba despre sfarsitul celui de al doilea razboi mondial vis-a-vis de regele Mihai , capitularea si Antonescu. Am mentionat de legionari deoarece era vorba si de citez "membrii casei regale" in speta regele Carol al 2 lea si rolul lui in denigrarea case regale prin asasinarea lui Codreanu , respectiv condamnarea la moarte publica a celorlalti legionari multi dintre ei nevinovati decat de faptul ca erau din aceeasi barca cu asasinii lui Armand Calinescu. Din pacate nu m-ati inteles, iar telegrama primita de regele Mihai de la aliati o gasiti aici https://www.activenews.ro/cultura-istorie/Ce-s-a-intamplat-la-23-august-1944-Un-document-dezvaluie-posibilul-DIALOG-dintre-Regele-Mihai-si-Maresalul-Antonescu-3990 ; mai exact despre asta vorbeam Cifrul a fost expediat la Cairo și Ankara, primul la ora 12.40, al doilea la ora 14.00. La ora 17.00 atașatul militar al Turciei a remis secretarului meu răspunsul:

    1. Punctul 1 din chestionarul blocului democratic este admis fără rezerve, cu adăogirea că o notă scrisă va trebui remisă de Ministrul României la Ankara, celor trei ambasadori ai Națiunilor Unite, în cel mult 24 ore de la proclamația adresată prin Radio, românilor.

    2. Se admite Mareșalul Antonescu, însă guvernul va trebui să se retragă după încheierea armistițiului și semnarea lui la Moscova. Prin aceasta, aliații renunță la calificarea de criminali de război, cu condițiunea ca cei doi Antonești să recunoască, în preambulul armistițiului, înfrângerea și să semneze actul.

    3. Se insistă că este ultima ocazie de a ne asigura un viitor demn de vechile prietenii ce le-am avut cu aliații și de memoria lui Titulescu.
Ultima oră

10:48

Gelu Voican Voiculescu și Petre Roman, la Parchetul General în dosarul Mineriadei. Ion Iliescu va fi audiat acasă

10:41

Politico: SUA au trimis în secret ATACMS cu rază lungă în Ucraina – iar Kievul le-a folosit

09:34

Inepția Zilei. Beatrice Mahler: Masca nu ne ajută la praful saharian. ”Este foarte fin”. Dar în cazul COVID, un virus invizibil, ne-a ajutat, nu?

09:01

”Războiul” antenelor 5G continuă în Brașov. Problema a ajuns în plenul Consiliului Local

08:48

Expoziție de lenjerie intimă, deschisă într-o biserică catolică din Veneția

23:00

Ilinca și George Simion au un băiețel. Soția liderului AUR a născut azi, 24 aprilie 2024 - ”Mulțumesc, m-ai făcut bogat: tată de băiat!”

22:45

25 aprilie: Sfântul Apostol și Evanghelist Marcu; Sfântul Cuvios Vasile de la Poiana Mărului

21:39

Vrancea: Un polițist de la Penitenciarul Focșani de 43 de ani, găsit fără suflare la pământ într-o benzinărie. Botoșani: Un apreciat artist s-a stins din viață ”fulgerător” la doar 40 de ani: AVC

20:35

Marian Dumitru: ANTI-ROMÂNISMUL CA PROIECT DE ȚARĂ: După Valeriu Gafencu, Mircea Vulcănescu și Octavian Goga, acum a venit și rândul lui Mircea Eliade să fie "anulat", la Radio France Internațional (RFI)

19:40

Încălzirea globală, următoarea mare înșelătorie

18:20

Eduard Dumitrache: Părintele Ciprian Mega, aseară la Moscova

17:35

”Praful Saharian” - ”Teoria Conspirației”: ”Scoateți magneții. Puneți întrebări!” De ce autoritățile nu oferă nici o explicație despre compușii particulelor de pe cuprinsul României? Au murit ”experții” DSP? VIDEO

16:31

Syria TV: SIE refuză să comenteze știrea despre întâlnirea directorului cu președintele Al-Assad

15:53

Mihai Gheorghiu: Pitești 2024

15:30

Homo Blănosus: Marea Resetare se transformă în Desen Animat