Valerian Stan: BĂSIȘTI DIVERSIONIȘTI. Situațiunea (CLXVI)

De Valerian Stan  /  

ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


*Băsiștii Papahagi, Baconschi și Toader Paleologu au moblilizat câteva zeci de ziși intelectuali care să le susțină ideea "unității creștinilor în celebrarea Paștelui”. Deși nu m-au întrebat dacă semnez și eu "Apelul către Sfântul Sinod”, o fac cu mare drag - dar zic să-l prăznuim de Paștele Ortodox, când Lumina Sfântă se pogoară la Mormântul Mântuitorului (adeverind ca nimic altceva mai convingător unde-i har și unde-amar). Pentru că, altminteri, numiții și galeria lor (între ei Ana Blandiana, tot mai eretică ideologic, teologic și logic) nu fac decât să pescuiască în ape tulburi și să producă confuzie și vrajbă între bisericile creștine. În sfârșit, privind la campania pornită din senin de ereticii băsiști nu poți să nu te întrebi dacă ea nu are cumva o legătură cu dorința Kremlinului de a provoca orice dezbinare posibilă în țările care se opun agresiunii sale sângeroase în Ucraina. Iar aceasta cu atât mai mult cu cât nu există nici un motiv serios să credem că diversioniștii în cauză ar acționa impulsionați din interiorul vreunei alte biserici creștine. Între altele și pentru că, din fericire, aceste biserici se află în bune și statornice legături cu Ierarhia noastră ortodoxă - și chiar nu văd cum ar apela, din dorința absolut firească de refacere a unității credinței creștine, la serviciile unor politruci rudimentari.

*Mai bine strivit sub talpa lui Dumnezeu decât în petreceri cu cel rău. Secătură ce sunt, îmi vine mintea la cap...

*După ce în urmă cu o lună președintele chinez l-a vizitat la Moscova, Putin n-a dat nici măcar un singur semn că ar vrea să se oprească din aventura criminală în care s-a pornit în urmă cu un an; deși din puținele declarații post-vizită ale d-lui Xi a rezultat cu claritate, pentru cei atenți, că acesta a încercat să-l convingă pe Putin să pună capăt războiului. Numai că Putin e deja de mult timp cu spatele la zid, și mai devreme sau mai târziu va trebui să plătească pentru ce a făcut. Iar lucrul acesta îl știa și îl știe și președintele Chinei. Care e foarte posibil să-i fi și spus interlocutorului: „Ne pare rău dar China nu vă poate urma până în pânzele albe în această aventură, la care ați pornit fără să ne consultați. Tradiția noastră istorică în relațiile internaționale, precum și interesele noastre actuale de cooperare cu întreaga lume nu ne permit să vă fim solidari în acest război”.

*Cred că Dumnezeu îl îngăduie la Patriarhie pe incalificabilul Vasile Bănescu ca să ne încerce răbdarea și să ne smerească.

*Președinta Maia Sandu a inițiat pentru 21 mai convocarea în Piața Marii Adunări Naționale din Chișinău a unei Adunări naționale în care concetățenii să reafirme în fața întregii lumi că basarabenii sunt români și europeni. Să stăm cu inimile alături de frații basarabeni. Voința popoarelor e mai puternică decât tancurile cotropitorilor.

*Dumnezeu l-a creat pe om cu libertatea de a alege să devină sau nu dumnezeu asemeni Lui. Iar Adam a ales să nu asculte de El, ci de cel rău. În infinită bunătatea Sa, însă, Dumnezeu i-a mai dat o șansă omului să aleagă; și a facut-o cu prețul jertfei Fiului Său pe cruce. Iar aceasta întrucât pentru Dumnezeu, dar și pentru oricare dintre noi cu o judecată limpede, nu-i nicio scofală un om îndumnezeit împotriva voii sale de vreme ce Dumnezeu poate să facă dumnezei și din bolovani (Luca, capitolul 3).

*PNL și PSD se opun solidare interzicerii cumulării pensiei cu salariul. La privat, n-am nici eu o problemă. Am însă la stat. Pentru că știu și eu la fel de bine ca și grangurii politici că asta e pohta ce-o poftesc zeci de mii de foști colonei și generali de Securitate și de Armată. Pe care numiții îi privilegiază pe banii noștri. Pe munți de bani, și știu bine ce spun. Dar ar putea fi altfel când însuși libidinosul agramat de Ciucă e cumulard și el? În rest, știm: bani pentru creșterea pensiilor de mizerie, pentru educație etc nu există. Iar Bruxellesul se lasă fraierit că Guvernul taie pensiile speciale, că face și drege.

Donează pentru ActiveNews!

ActiveNews nu a primit niciodată altă publicitate decât cea automată, de tip Google, din care o îndepărtăm pe cea imorală. Aceasta însă nu ne asigură toate costurile.

Ziarele incomode sunt sabotate de Sistem. Presa din România primeste publicitate (adică BANI) doar în măsura în care este parte a Sistemului sau/și a Rețelei Soros. Sau dacă se supune, TACE sau MINTE.

ActiveNews NU vrea să se supună. ActiveNews NU vrea să tacă. ActiveNews NU vrea să mintă. ActiveNews VREA să rămână exclusiv în slujba Adevărului și a cititorilor.

De aceea, are nevoie de cititorii săi pentru a supraviețui așa cum este acum. Dacă și tu crezi în ceea ce credem noi, te rugăm să ne sprijini să luptăm în continuare pentru Adevăr, pentru România!
Sau direct în conturile Media Root de la Banca Transilvania:
RO02BTRLRONCRT0563030301 (lei)
RO49BTRLEURCRT0563030301 (euro)

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook
ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews


Pentru știri necenzurate
abonează-te acum!

Este gratis și poți anula oricând abonarea.

ActiveNews România. Caută pagina noastră și pe Telegram.
Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România
Top 5 autori
VideoNews

Monahul Filotheu – Cuviosul Arhim. Justin Pârvu și Sfinții Primului Sinod Ecumenic

România – Ukraina 3-0

Autentifică-te sau înregistrează-te pentru a trimite comentarii.

Comentarii (4)
  • Pixelu Albastru 27.04.2023 07:42
    * Desigur, este dorința Kremlinului să submineze ortodoxia, că doar Slăninski a fost ambasador la Moscova și nu la Vatican!

    * Este vorba despre tovarășul Xi și nu domnul Xi. Un alt tovarăș, ambasador la Paris, a scăpat porumbelul – că fostele țări sovietice nu au un statut real în dreptul internațional – ( https://www.activenews.ro/stiri/China-neaga-suveranitatea-fostelor-tari-sovietice-Nu-au-un-statut-real-in-dreptul-international-181622 ), PCC nu l-a chemat la Beijing și nici nu i-a trimis pe tranșatorii cu valize, deci este și punctul de vedere al tovarășului Xi. China a stat multișor în cumpănă și în final a ales ceea ce spunea de mult timp securistul din mine. China+Rusia=Love. A crescut mare și Făt-Urâtul BRICS+. Urât tare mai este de frații mai mari FMI și BM!

    * Am mai spus-o și-o repet. Armata+Securiștii (ajutați și de Moscova și de Occident) l-au asasinat pe Pingelică deci au tot dreptul din lume să stea în fruntea bucatelor, la masă. Situația rămâne valabilă până la o nouă schimbare de paradigmă.
  • Pixelu Albastru 27.04.2023 07:56
    * Că doar Bruxelul nu-i tâmpit să taie sinecurile slugilor! Știe foarte bine că sluga nu face diferența între stăpâni, pe slugă o interesează doar sinecurile. Dacă din înfruntarea Rusia - USA iese mai câștigată Rusia, cei ce se vor oferii să fie slugi rușilor vor fi fix cei care acum sunt slugile americanilor.
  • Tic 27.04.2023 11:37
    Și încă cu grăbirea și năpârlire!
  • Corina George 28.04.2023 12:40
    Sunt surprins sa tot aud de criminalul Putin ca este invadator ca ....ca... Pai dece nu ii luați pe fasciștii ăștia de Ucraineni de soții? Vadă ca va place de ei și sunt sărăcuții nevinovați. Dacă în Costa Rică Veneau rușii și se adapsteau cu arme cu .... americanii ii primeau cu flori? Sunt atitudine de multe popoare care nu mai văd un Rusia un cotropitor ci un apărător al unor drepturi clare. Gorbaciov spunea înainte de a muri " America nu ne-a spus vreodată ca se vor apropia cu Nato spre est." Dece au căutat asta? După ce acordul de la Minsk era acceptat de Zelensky a venit ordinul ca nu... SI acum cheltuim bani cu niște Americi care se fac ca se antrenează în România apoi punindu-ne sa cumpărăm arme la greu cine nu avem nevoie. Rusia ne face una cu pamintul cu tot cu armele americane. America dirijează griul din Ucraina apoi laboratoarele de viruși , corupția enorma și bogățiile subterana ale acestei tari. Ucrainienii știu ca vor pierde și acum iei fac rost de bani vinzind armamentul american pe unde apuca. CUm sa accepți sa iei faci țară scrum luptindu-te ca așa vor americanii. Au dorit război pentru a ascunde nenorocirile cu virusul , a vinde armament și gaze lichefiate. A duce la bun sfirsit. globalizarea și reducerea populației lumii. Chiar orb sa fi sa nu vezi ca ce nu au reușit cu pandemia reușesc acum cu războiul din Ucraina. CUrind va ncepe și cel din Taiwan unde este. pregătită masa de carne în România și nu numai. Vor război așa vor sa imputineze lumea. Nu exista război aici pentru adevăr. Rusia se apara și în cele din urma America a lansat bomba atomica și a distrus cel mai bun aliat al ei anume Iugoslavia. Au bombardat în ziua de Paste Belgradul. Și atunci? Eu venit rușii cu politically corect? AU venit rușii cu pandemia unde și-au bătut joc de noi și de codurile de la Nurenberg de juramintul lui Hypocrate? Totul este cu fundul în sus pe cind LGBTQ. erau subiect de psihologie de psihiatrie azi sunt considerați normali. este prima loviura data creștinismului prin aceste ciurucuri ordinare care vor sa fie speciali. Acolo s-a ajuns. mai văd unul sau altul care vorbește gura fără ei și nu văd realitatea. Rusia va schimba multe în țările foste comuniste. IN aceste tari au fost după războiul al doilea cele mai mari crime murind prin crime, deportări , închisori , pavilioane de psihiatrie peste 100 de milioane de oameni. Cine conducea țările proaspăt comuniste? Cartea neagră a comunismului ne spune asta... editata de istorici mari din Franța. Pai Ana Pauker era dac? BUrah tescovici era și el dac? Radar era ungur adevărat? Dece u exista procesul Pacificului pentru ca acolo a fost adevăratul genocid pe cine Japonia a ucis peste 30 de milioane de chinezi? jurnalișta americană dar de origine chineza care se lupta pentru deschidere acestui proces a fost găsită moarta într-un hotel din California la nici 35 de ani ai ei. maia japoneza sau mossadu-l sau Cia au omorit-o? Probabil. Atuncicine nu știe sa tacă. Eu unul m-am convins de americani ca doar trăiesc aici. NU mai cred o iotă după cum au furat alegerile. Mă uit la maimuțoi care dau din fleanca și nu știu ce vorbesc netraind aici. Habar nu au. Putin vrei nu vrei trebuie sa Cistite pentru a distruge acest globalism în frunte și cu papa Francisc care a trădat ca un animal . Altcumva vai și amar. Dece lumea începe sa deschidă ochii și China face pași mari în a conduce aceasta lume. Kissinger atenționa ca trebuie lăsat rușilor ce este al lor așa cum au și americanii pentru a împiedică alianță ruso chineza. Este deja prea tirziu . America distruge Europa iar viitoare axa va fi Germania Rusia și atunci sa te pui. America a distrus totul prin senilul de la Casa Albă și Soros. România este plina de masoni și soroisti care au compromis biserica ortodoxa ce este condusă de un mason securist. Și atunci ce speranțe mai avem? Da în Trump daca nu-l omoară. Restul băgați-va cuvintele în fund și nu mai trancaniti aiurea. Dacă Rusia nu se apăra era prea tirziu și azi munca cu toții faina de greieri sau muream după vaccinurile lor de doi lei. Atit.
Ultima oră

23:15

Eroii care ne-au lăsat drept moștenire România încă sunt printre noi: veteranul de război Moș Nică Paiu, de 102 ani, despre luptele de la Cotul Donului: “Eram împușcat și la piept, și la mână. Și așa mergeam” - VIDEO

22:30

Monahul Filotheu – Cuviosul Arhim. Justin Pârvu și Sfinții Primului Sinod Ecumenic. Copiii vorbesc cu Părintele Justin la mormântul său. Ieromonahul Nicodim Grosu - Focul rugăciunii - VIDEO

22:22

Eurostat: România are cea mai mare inflație din UE, pentru a cincea lună consecutiv

21:30

România – Ukraina 3-0. Bucuria Victoriei – cât rezultatul unui Referendum

20:46

Pfizer, acuzat de procurorul general al unui stat din SUA că a conspirat cu guvernul și mass-media pentru a comite fraudă și fapte oneroase, inducând în eroare populația

20:06

S-a închis jocul pentru Klaus Iohannis: A pierdut și ultimul vot pentru șefia NATO – noul președinte al Slovaciei și premierul Ungariei îl susțin pe Mark Rutte

19:33

Scriitorul Constantin Barbu a primit titlul de Doctor Honoris Causa, acordat de o mare universitate din America. Interviul continuă: Despre un nou volum din Supracartea fără de ce

18:20

O bucurie pentru Geoană: Ana Birchall candidează la prezidențiale

18:07

Cântărețul Rod Stewart a fost huiduit copios după ce a afișat un portret al lui Zelenski la un concert din Leipzig, într-o regiune unde Alternativa pentru Germania a ieșit pe primul loc la alegerile europarlamentare - VIDEO

17:30

Părintele James Bernstein, cunoscut pentru cartea sa ”Uimit de Hristos. Călătoria mea de la iudaism la Ortodoxie”, a trecut la Domnul

16:47

Unde-s TREI puterea crește...

16:00

MIRCEA MARIAN vs NAȚIONALA ROMÂNIEI. Luminița Arhire: UN LIMAX DE PRESĂ

15:46

Sorin Roșca Stănescu: Dorin Cocoș o dă în primire pe Monica Macovei. Secretul lui Florian Coldea

15:32

Jumătate de milion de imigranți ar putea obține cetățenie americană conform unui nou plan al administrației Biden

15:23

Vânzările de Mașini Electrice se prăbușesc în Germania