Vă rugăm, nu-l mai omorâți pe Patriarh pentru viitorul Președinte

De Victor Roncea  /  

Trei Patriarhi, dintre care doi în devenire, atunci, și doi morți, acum

Trei Patriarhi, dintre care doi în devenire, atunci, și doi morți, acum

ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Cele mai cunoscute publicații și televiziuni cu o îndelungată și fățișă agendă anticreștină, în fond antiromânească, au devenit brusc interesate în „salvarea” Bisericii Ortodoxe Române.

Tot felul de vectori cunoscuți împotriva Bisericii Naționale se calcă pe bombeurile bocancilor și se dau de ceasul morții ca să explice cum trebuie soluționată „problema Teodosie” spre beneficiul Patriarhiei.

Sunt așa de bisericoși că zici că li s-a schimbat indicativul unităților cu cel al „Bisericii Paralele”, rețeaua infiltrată din statul subteran, „Statul Paralel”, în instituții adiacente Patriarhiei Române.

N-ar fi de mirare!

Cristian Pantazi de la G4Media, site-ul preferat al purtătorului de cuvânt al „Bisericii Paralele”, explică, „doct”: „Culisele luptei pentru putere din BOR. Teodosie vrea mitropolie pentru a-și crește șansele să ajungă viitorul patriarh al Bisericii Ortodoxe Române”.

Cristian Pîrvulescu, la Digi24, așijderea: „Miza înființării unei mitropolii a Tomisului. Pârvulescu: Ar deveni cea mai veche. Mitropolia cea mai veche dă patriarhul”.

Titluri și articole venite „pe jgheab”, vorba lui Ion Cristoiu.

Harari Bănescu e fericit. Planul clocit de luni de zile, pentru suspendarea Înaltului Teodosie, un veritabil Arhiepiscop Vigano al Bisericii Ortodoxe Române, merge înainte, cu titluri de speriat electoratul progresist.

Dar nimeni nu le-a spus că nu e frumos să-l ucidă pe actualul Patriarh prin astfel de titluri?

Pentru că dacă se pune în discuție succesiunea Patriarhului Daniel, aceasta înseamnă că trebuie să fie mort.

Patriarhul are doar 72 de ani iar IPS Teodosie 68. Ierarhul tomitan e întinerit prin Sfânta Liturghie, pe care o susține, neîncetat, zilnic, din „pandemie” încoace. Dar diferența de vârstă nu este așa de mare.

Păi, e frumos așa ceva?

Sau presa „la jgheab” știe ceva ce nu știm noi?

Nemaivorbind că este o aberație. Orice episcop poate să devină Patriarh, după cum se cunoaște foarte bine de la alegerile precedente, de după moartea vrednicului de pomenire Patriarh Teoctist.

Statutul BOR (nu al BQR), stipulează: „Pentru slujirea, demnitatea și răspunderea de Patriarh al României este eligibil oricare dintre mitropoliții, arhiepiscopii și episcopii eparhioți în funcțiune, care sunt doctori sau licențiați în teologie și s-au impus în conștiința Bisericii și a societății prin dragoste față de Dumnezeu și de Biserică, viață curată, cultură teologică, demnitate eclesială, zel misionar și simț gospodăresc, având o vechime de cel puțin 7 ani slujire ca ierarh eparhiot, la data alegerii de Patriarh. Lista eligibililor se întocmește de Cancelaria Sfântului Sinod pe baza Condicii Sfinte a hirotoniei arhiereilor și constituie buletin de vot consultativ.” (Art. 127/1)

Dar, totuși, repetăm: Patriarhul n-a murit.

De unde astfel de titluri de pornografia fricii? Sunt moștenite din plandemie?

Revenim la subiect, deși nu se mai pot spune multe după editorialul lui Adrian Pătrușcă: „De ce trebuie eliminat Teodosie”...

Dincolo de fentele presei progresiste și ale lui Harari de Dâmbovița clonat pe Deal, nu putem să nu subliniem și miza politică a operațiunii de eliminare a Înaltului Teodosie.

Dacă urmărim actorii și figuranții - că regizorii stau la butoane - vom observa că sunt aceiași brigadieri de pădure și pitici de grădină ai lui Pleșu, gonflați pe la cancelariile lui Băsescu la ordinul lui Soros, arhicunoscuți pe plan mondial drept „intelectualii lui Petrov”, autopotentați în ultima perioadă prin scandaluri cu iz religioso-politic, de la Sfintele Paști la „Azilele groazei”.

Da, cel mai probabil - dincolo de cele ale Domnului -, se creează culoar pentru candidatul/candidata care nu trebuie să piardă.

Influența Înaltului Teodosie în viața publică, apreciată drept favorabilă de cei care susțin Familia naturală, Libertatea, Patriotismul și Credința strămoșească, trebuie complet rasă până la alegeri.

După cum am atras atenția și aici: COLECTIV 2. MIZA 1: KOVESI. ȚINTA 2: TOT BOR

Sperăm ca Patriarhul și Sfântul Sinod să nu lase Biserica atrasă într-o asemenea capcană și să elimine bârna de-o poștă din ochiul Patriarhiei înainte de a se lua de paiul din ochiul lui Teodosie.

Donează pentru ActiveNews!

ActiveNews nu a primit niciodată altă publicitate decât cea automată, de tip Google, din care o îndepărtăm pe cea imorală. Aceasta însă nu ne asigură toate costurile.

Ziarele incomode sunt sabotate de Sistem. Presa din România primeste publicitate (adică BANI) doar în măsura în care este parte a Sistemului sau/și a Rețelei Soros. Sau dacă se supune, TACE sau MINTE.

ActiveNews NU vrea să se supună. ActiveNews NU vrea să tacă. ActiveNews NU vrea să mintă. ActiveNews VREA să rămână exclusiv în slujba Adevărului și a cititorilor.

De aceea, are nevoie de cititorii săi pentru a supraviețui așa cum este acum. Dacă și tu crezi în ceea ce credem noi, te rugăm să ne sprijini să luptăm în continuare pentru Adevăr, pentru România!
Sau direct în conturile Media Root de la Banca Transilvania:
RO02BTRLRONCRT0563030301 (lei)
RO49BTRLEURCRT0563030301 (euro)

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook
ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews


Pentru știri necenzurate
abonează-te acum!

Este gratis și poți anula oricând abonarea.

ActiveNews România. Caută pagina noastră și pe Telegram.
Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România
Top 5 autori
VideoNews

Vlad Țăranu, elevul prigonit pentru Basarabia, la ActiveNews:

Autentifică-te sau înregistrează-te pentru a trimite comentarii.

Comentarii (7)
 • Cronicar Ortodox 13.02.2024 20:11
  Excelent. Frate Victor ORTODOXIA, se apara cu jertfa (intelectuala), dar deja stiti asta...
 • Passagero 13.02.2024 22:25
  So what? Ce se intampla daca IPS Teodosie ajunge Patriarh? Nu este episcop, nu este vrednic? Care-i oful de los kknaros Bane$cu & Coop?
  Cu cat Bane$cu sta mai mult in acest post, cu atat Preafericitul Patriarh si BOR-ul sunt mai putin credibili.
 • Christinne Radu 13.02.2024 23:45
  I-auziti la dusul asta!

  https://www.digi24.ro/stiri/actualitate/seful-armatei-socheaza-din-nou-nu-putem-dobori-dronele-de-atac-care-intra-in-romania-pentru-ca-nu-avem-legislatie-2686197
 • paul1111 14.02.2024 08:02
  Cui ii este frica de IPS Teodosie ?
  Daca Sfantul Sinod crede ca IPS Teodosie vrea sa ajunga Mitropolit de ce nu reinfiinteaza Mitropolia Tomisului punand pe altcineva ca Mitropilit la conducerea acesteia ?
  Pe IPS Teodosie il pot lasa in continuare episcop ca si pana acum in ce episcopie vor ei.
 • tomac 14.02.2024 12:28
  Tovarășul C. Pârvulescu trebuie să ne explice de ce este de parte războiului și nu a păcii . Cât despre alegerea Părintelui Patriarh , aceasta trebuie lăsată in grija celor care pot face acest lucru , noi mirenii eventual putând doar să îi ajutăm pe cei drepți să ajungă acolo unde trebuie să ajungă, cu voia lui Dumnezeu. Actualul Părinte Patriarh mai are mulți ani să călăuzescă BOR-ul , personal nu prea înțeleg de ce nu putem recrea Mitropolia Tomitană sau măcar Sfântul Sinod să țină seama de noua realitate istorică. Din ce s-a scris despre acest subiect am înțeles că au apărut noi documente istorice care atestează documentar existența Mitropoliei Tomitate. Nu înțeleg ce este așa de rău ca în România să avem o Mitropolie de pe vremea primului Sinod de la Niceea. Chiar nu ne mai pasă deloc de istoria acestui popor ? Aruncăm chiar totul la coș doar pentro o slavă vremelnică (chiar și la vârful BOR) , credeam că numai noi oamenii de rând suferim de această ”boală”.
 • 1821 14.02.2024 19:34
  Sigur, aruncam totul la cos fiindca asa vrea MASONERIA !!!
  E timpul ca BOR sa-si respecte propriile pozitii si sa extirpe din interiorul ei TOTI MASONII, CARE SINT LA FEL DE TOXICI PRECUM BOLSEVICII !
  BOR va fi sfisiata de conducerea din dealul de la Bucuresti, iar nu de IPS Teodosie .
  Oricum, e bine sa se aleaga apele ca sa stim ce atitudine sa adoptam.
 • Rusi 15.02.2024 17:16
  Presa jegoasa se zbate degeaba.
Ultima oră

23:32

Papahagi a ținut o conferință despre el însuși: "Inteligența artificială și prostia naturală"

23:00

De ce preoții ortodocși de peste Prut vin la Patriarhia Română a Mitropoliei Basarabiei - Emisiune cu Pr. Eftimie Mitra. VIDEO

22:35

Dr. Geanina Hagimă: Note scrise în legătură cu ordinul privind eliminarea rujeolei, oreionului, rubeolei

22:00

Marele protopsalt Mihail Bucă a transmis imagini ale bombardamentului iranian chiar de la Sfântul Mormânt - VIDEO din Ierusalim și o CÂNTARE din drumul spre Muntele Athos: Meditație profundă

21:30

EMISIUNE ACUM: Vlad Țăranu, elevul de 16 ani pus la zid pentru ”Basarabia e România”: ”M-au întrebat pentru ce plâng și le-am spus: Pentru Dumnezeu, Neam și Țară!” LIBER la ActiveNews și Starea de Libertate - REDIFUZARE/VIDEO

21:09

Fotbalistul Ionuț Șerban internat de urgență pentru o stare de rău inexplicabilă. Sportivul de 28 de ani are nevoie de sânge grupa B(3) cu rh NEGATIV

20:37

Revista Familia Ortodoxă: De vorbă cu actorul Dan Puric despre starea neamului nostru

19:33

Noi decese ale unor persoane tinere din România: cadavrul unui bărbat de 40 de ani a fost găsit în Parcul IOR din București. Un tânăr a murit la festivalul de tatuaje organizat în Timișoara

18:05

David-Andrei Anghel, de la Liceul Internațional de Informatică din București, este cel mai bun elev-matematician din lume - Revista Profesionistă a Presei 8 – 12 aprilie 2024

17:41

În PE s-a votat Regulamentul care obligă România să primească imigranți: trebuie să le asigurăm locuințe și alte facilități

16:40

A murit un fost ministru de Interne - doar ce își serbase ziua de naștere. Doru Viorel Ursu a fost implicat în Mineriada FSN din iunie 1990

15:30

Riscul unui al III-lea Război Mondial dacă Israelul ripostează. Președintele Iranului: "Sioniștii vor primi un răspuns decisiv și mult mai puternic". Reacția Moscovei

14:56

Întrebarea-Cheie: Mai poate fi oprit Bibi?

14:22

Încă un preot candidează din partea AUR: Pr. Cătălin Axinte a primit acordul Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților pentru alegerile locale

14:06

Medic din Moldova, doar un an de închisoare, cu suspendare, pentru moartea unui om, după ce cazul său a stat prin tribunale timp de cinci ani