Vă rugăm, nu-l mai omorâți pe Patriarh pentru viitorul Președinte

De Victor Roncea  /  

Trei Patriarhi, dintre care doi în devenire, atunci, și doi morți, acum

Trei Patriarhi, dintre care doi în devenire, atunci, și doi morți, acum

ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Cele mai cunoscute publicații și televiziuni cu o îndelungată și fățișă agendă anticreștină, în fond antiromânească, au devenit brusc interesate în „salvarea” Bisericii Ortodoxe Române.

Tot felul de vectori cunoscuți împotriva Bisericii Naționale se calcă pe bombeurile bocancilor și se dau de ceasul morții ca să explice cum trebuie soluționată „problema Teodosie” spre beneficiul Patriarhiei.

Sunt așa de bisericoși că zici că li s-a schimbat indicativul unităților cu cel al „Bisericii Paralele”, rețeaua infiltrată din statul subteran, „Statul Paralel”, în instituții adiacente Patriarhiei Române.

N-ar fi de mirare!

Cristian Pantazi de la G4Media, site-ul preferat al purtătorului de cuvânt al „Bisericii Paralele”, explică, „doct”: „Culisele luptei pentru putere din BOR. Teodosie vrea mitropolie pentru a-și crește șansele să ajungă viitorul patriarh al Bisericii Ortodoxe Române”.

Cristian Pîrvulescu, la Digi24, așijderea: „Miza înființării unei mitropolii a Tomisului. Pârvulescu: Ar deveni cea mai veche. Mitropolia cea mai veche dă patriarhul”.

Titluri și articole venite „pe jgheab”, vorba lui Ion Cristoiu.

Harari Bănescu e fericit. Planul clocit de luni de zile, pentru suspendarea Înaltului Teodosie, un veritabil Arhiepiscop Vigano al Bisericii Ortodoxe Române, merge înainte, cu titluri de speriat electoratul progresist.

Dar nimeni nu le-a spus că nu e frumos să-l ucidă pe actualul Patriarh prin astfel de titluri?

Pentru că dacă se pune în discuție succesiunea Patriarhului Daniel, aceasta înseamnă că trebuie să fie mort.

Patriarhul are doar 72 de ani iar IPS Teodosie 68. Ierarhul tomitan e întinerit prin Sfânta Liturghie, pe care o susține, neîncetat, zilnic, din „pandemie” încoace. Dar diferența de vârstă nu este așa de mare.

Păi, e frumos așa ceva?

Sau presa „la jgheab” știe ceva ce nu știm noi?

Nemaivorbind că este o aberație. Orice episcop poate să devină Patriarh, după cum se cunoaște foarte bine de la alegerile precedente, de după moartea vrednicului de pomenire Patriarh Teoctist.

Statutul BOR (nu al BQR), stipulează: „Pentru slujirea, demnitatea și răspunderea de Patriarh al României este eligibil oricare dintre mitropoliții, arhiepiscopii și episcopii eparhioți în funcțiune, care sunt doctori sau licențiați în teologie și s-au impus în conștiința Bisericii și a societății prin dragoste față de Dumnezeu și de Biserică, viață curată, cultură teologică, demnitate eclesială, zel misionar și simț gospodăresc, având o vechime de cel puțin 7 ani slujire ca ierarh eparhiot, la data alegerii de Patriarh. Lista eligibililor se întocmește de Cancelaria Sfântului Sinod pe baza Condicii Sfinte a hirotoniei arhiereilor și constituie buletin de vot consultativ.” (Art. 127/1)

Dar, totuși, repetăm: Patriarhul n-a murit.

De unde astfel de titluri de pornografia fricii? Sunt moștenite din plandemie?

Revenim la subiect, deși nu se mai pot spune multe după editorialul lui Adrian Pătrușcă: „De ce trebuie eliminat Teodosie”...

Dincolo de fentele presei progresiste și ale lui Harari de Dâmbovița clonat pe Deal, nu putem să nu subliniem și miza politică a operațiunii de eliminare a Înaltului Teodosie.

Dacă urmărim actorii și figuranții - că regizorii stau la butoane - vom observa că sunt aceiași brigadieri de pădure și pitici de grădină ai lui Pleșu, gonflați pe la cancelariile lui Băsescu la ordinul lui Soros, arhicunoscuți pe plan mondial drept „intelectualii lui Petrov”, autopotentați în ultima perioadă prin scandaluri cu iz religioso-politic, de la Sfintele Paști la „Azilele groazei”.

Da, cel mai probabil - dincolo de cele ale Domnului -, se creează culoar pentru candidatul/candidata care nu trebuie să piardă.

Influența Înaltului Teodosie în viața publică, apreciată drept favorabilă de cei care susțin Familia naturală, Libertatea, Patriotismul și Credința strămoșească, trebuie complet rasă până la alegeri.

După cum am atras atenția și aici: COLECTIV 2. MIZA 1: KOVESI. ȚINTA 2: TOT BOR

Sperăm ca Patriarhul și Sfântul Sinod să nu lase Biserica atrasă într-o asemenea capcană și să elimine bârna de-o poștă din ochiul Patriarhiei înainte de a se lua de paiul din ochiul lui Teodosie.

Donează pentru ActiveNews!

ActiveNews nu a primit niciodată altă publicitate decât cea automată, de tip Google, din care o îndepărtăm pe cea imorală. Aceasta însă nu ne asigură toate costurile.

Ziarele incomode sunt sabotate de Sistem. Presa din România primeste publicitate (adică BANI) doar în măsura în care este parte a Sistemului sau/și a Rețelei Soros. Sau dacă se supune, TACE sau MINTE.

ActiveNews NU vrea să se supună. ActiveNews NU vrea să tacă. ActiveNews NU vrea să mintă. ActiveNews VREA să rămână exclusiv în slujba Adevărului și a cititorilor.

De aceea, are nevoie de cititorii săi pentru a supraviețui așa cum este acum. Dacă și tu crezi în ceea ce credem noi, te rugăm să ne sprijini să luptăm în continuare pentru Adevăr, pentru România!
Sau direct în conturile Media Root de la Banca Transilvania:
RO02BTRLRONCRT0563030301 (lei)
RO49BTRLEURCRT0563030301 (euro)

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook
ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews


Pentru știri necenzurate
abonează-te acum!

Este gratis și poți anula oricând abonarea.

ActiveNews România. Caută pagina noastră și pe Telegram.
Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România
Top 5 autori
VideoNews

Înmormântarea Părintele nostru Justin Pârvu

Primul film documentar despre Mihai Eminescu

Mihai Eminescu - Marturie despre mine însumi

Autentifică-te sau înregistrează-te pentru a trimite comentarii.

Comentarii (5)
  • Cronicar Ortodox 13.02.2024 20:11
    Excelent. Frate Victor ORTODOXIA, se apara cu jertfa (intelectuala), dar deja stiti asta...
  • Passagero 13.02.2024 22:25
    So what? Ce se intampla daca IPS Teodosie ajunge Patriarh? Nu este episcop, nu este vrednic? Care-i oful de los kknaros Bane$cu & Coop?
    Cu cat Bane$cu sta mai mult in acest post, cu atat Preafericitul Patriarh si BOR-ul sunt mai putin credibili.
  • Christinne Radu 13.02.2024 23:45
    I-auziti la dusul asta!

    https://www.digi24.ro/stiri/actualitate/seful-armatei-socheaza-din-nou-nu-putem-dobori-dronele-de-atac-care-intra-in-romania-pentru-ca-nu-avem-legislatie-2686197
  • tomac 14.02.2024 12:28
    Tovarășul C. Pârvulescu trebuie să ne explice de ce este de parte războiului și nu a păcii . Cât despre alegerea Părintelui Patriarh , aceasta trebuie lăsată in grija celor care pot face acest lucru , noi mirenii eventual putând doar să îi ajutăm pe cei drepți să ajungă acolo unde trebuie să ajungă, cu voia lui Dumnezeu. Actualul Părinte Patriarh mai are mulți ani să călăuzescă BOR-ul , personal nu prea înțeleg de ce nu putem recrea Mitropolia Tomitană sau măcar Sfântul Sinod să țină seama de noua realitate istorică. Din ce s-a scris despre acest subiect am înțeles că au apărut noi documente istorice care atestează documentar existența Mitropoliei Tomitate. Nu înțeleg ce este așa de rău ca în România să avem o Mitropolie de pe vremea primului Sinod de la Niceea. Chiar nu ne mai pasă deloc de istoria acestui popor ? Aruncăm chiar totul la coș doar pentro o slavă vremelnică (chiar și la vârful BOR) , credeam că numai noi oamenii de rând suferim de această ”boală”.
  • Rusi 15.02.2024 17:16
    Presa jegoasa se zbate degeaba.
  1. Dispărută de la Crăciun, Prințesa Kate, lovită de cancer la 42 de ani, și-a făcut prima reapariție - VIDEO

  2. Pentru prima oară de la începutul războiului, Putin și-a prezentat condițiile de pace cu Ucraina

  3. O știre care lipsește cu desăvârșire din întreaga mass-media: ”Opriți Genocidul! - Miting și Marș la București pentru eliberarea Palestinei de sub ocupația Israelului” - VIDEO

  4. 16 iunie: 11 ani de la trecerea la Domnul a sfântului Părinte Justin Pârvu de la Mănăstirea Petru Vodă. ”Vor veni vremuri în care numai cei ce vor simți harul lui Dumnezeu vor putea distinge binele de rău. Cu mintea omenească va fi cu neputință de ales”

  5. A fost odată o fată frumoasă... și vaccinată: Anca Molnar

  6. 135 de ani de la asasinarea lui Mihai Eminescu. MARTOR OCULAR: ”Mâna îmi era plină de sânge”. Eminescu a cântat “Deșteaptă-te, Române!” cu câteva clipe înainte de a muri și a strigat ”România liberată!” când a fost internat

  7. Prăznuirea Voievodului Ortodoxiei Românești, Părintele Justin de la Petru Vodă - 11 ani de la înveșnicire. FOTO-REPORTAJ și OMAGIU VIDEO

  8. Mama tuturor Teoriilor Conspirației validată de "Știință": "EI sunt printre NOI" – Între Mântuitorul Cosmic și Putiniștii Galactici

  9. Mărturia medicului care a primit creierul lui Eminescu: Mutilarea și profanarea moaștelor acestui martir nu a fost românească. Prof. Constantin Barbu: Eminescu a fost ucis pentru Transilvania și credința ortodoxă. DOCUMENTE: Interogatoriul și Autopsia

  10. 30 DE ANI de ZIUA și o anchetă celebră: LIICHEANU

Ultima oră

12:59

Mitul Eternității pe Internet a murit – Trecutul este în pericol!

01:10

16 iunie: 11 ani de la trecerea la Domnul a sfântului Părinte Justin Pârvu de la Mănăstirea Petru Vodă. ”Vor veni vremuri în care numai cei ce vor simți harul lui Dumnezeu vor putea distinge binele de rău. Cu mintea omenească va fi cu neputință de ales”

00:30

16 iunie: Sfântul Ierarh Martir Neofit Cretanul, Mitropolitul Țării Românești; Sf. Ier. Tihon, Episcopul Amatundei; Sf. Sfințit Mc. Marcu, Episcopul Apoloniadei

23:45

Dispărută de la Crăciun, Prințesa Kate, lovită de cancer la 42 de ani, și-a făcut prima reapariție - VIDEO

23:28

Prăznuirea Voievodului Ortodoxiei Românești, Părintele Justin de la Petru Vodă - 11 ani de la înveșnicire. FOTO-REPORTAJ și OMAGIU VIDEO

23:10

Pr. Ioan Istrati: Despre Eminescu nu poți gândi decât în două cu lacrimi

22:35

O știre care lipsește cu desăvârșire din întreaga mass-media: ”Opriți Genocidul! - Miting și Marș la București pentru eliberarea Palestinei de sub ocupația Israelului” - VIDEO

22:00

ADEVĂRUL DESPRE ROMÂNUL ABSOLUT: MIHAI EMINESCU - MĂRTURIE DESPRE MINE ÎNSUMI. Mărturisesc: Vladimir Beliș, Dimitrie Vatamaniuc, Ion Filipciuc, Theodor Codreanu, Nae Georgescu, Ilie Bădescu, Mihai Ungheanu, PF Patriarh Teoctist

21:30

O zi întreagă de manifestări omagiale pentru Eminescu în Arhiepiscopia Tomisului - VIDEO

21:00

OPERA POLITICĂ a Românului Absolut, disponibilă tuturor online într-un portal unic: Mihai-Eminescu.Ro. Academia Română și NeamUnit oferă și aplicația gratuită Mihai Eminescu - Întreaga Operă

20:20

Istoria celor patru fotografii cunoscute ale lui Eminescu și primul film documentar despre Românul Absolut, realizat în 1914. GALERIE FOTO / VIDEO

19:45

George Simion: "Am luat decizia de a candida pentru funcția de Președinte al României!"

19:19

Pentru prima oară de la începutul războiului, Putin și-a prezentat condițiile de pace cu Ucraina

18:00

30 DE ANI de ZIUA și o anchetă celebră: LIICHEANU

17:00

Prof. Ilie Bădescu: 15-16 Iunie – Ziua nașterii în Cer a Dreptului Eminescu. ”De din vale de Rovine/ Grăim, Doamnă, către Tine…”