VECTORII ȘI DEZINFORMATORII. Luminița Arhire desființează demersul LISTEI NEGRE de la Iași întocmite de Constantin Ilaș sub coordonarea lui Sorin Bocancea

De Luminița Arhire  /  

ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Îi rog respectuos pe apreciații mei comentatori să nu se exprime injurios și să nu folosească expresii triviale la adresa „eroilor” din materialul de mai jos; mi-ar provoca mari neplăceri pentru ceea ce doresc, în viitor, să fac  în legătură cu publicarea abuzivă, scandaloasă a numelui meu pe lista „vectorilor propagandei ruse” de către Constantin Ilaș. Poate că aș fi trecut cu vederea această veritabilă porcărie dacă nu ar fi fost vorba de CUVÂNT TIPĂRIT într-o carte care va ajunge în multe biblioteci din țară. Vă mulțumesc pentru înțelegere.

VREMEA „ESEELOR”

ÎMPREJURAREA: Duminică, 29 ianuarie 2023, am aflat, cu mare bucurie, de la domnul filosof Constantin Ilaș, că sunt „vector al propagandei ruse în România”. Eu nu știam că dânsul își va da seama și stăteam așa, liniștită, văzându-mi în continuare de micile mele dezinformări toxice și putiniste, însă domnul Ilaș, vigilent, m-a depistat. Și nu numai că m-a depistat dar a și scris un eseu monumental despre propaganda rusă în România, eseu unde apare și numele meu. Materialul a fost publicat în cartea cu titlul RĂZBOIUL DIN UCRAINA - UN CONFLICT REGIONAL CU EFECTE GLOBALE, a cărei apariție a fost coordonată de domnul Sorin Bocancea, profesor și rector al Universității „Petre Andrei” din Iași (precum puteți observa, numai domni cu greutate apar în povestea noastră...)  

ACCIDENTUL: Acum, vedeți, dacă domnul  Sorin Bocancea, mândru că a făcut un ou atât de mare și de frumos, n-ar fi avut fantezia de a fotografia paginile 468 și 469 ale cărții, conținând o „listă neagră” cu numele propagandiștilor ruși și o altă „listă neagră” cu numele detestatelor site-uri și platforme online care sunt în slujba Kremlinului și nu ar fi postat-o pe pagina de FACEBOOK a domnului Constantin Ilaș,  mulți dintre cei de pe listă probabil că n-ar fi știut nimic... cartea ar fi mers în librării, unde n-ar fi cumpărat-o mai nimeni (cine naiba  să-și dorească să aibă în bibliotecă „eseele” lui Cristi Danileț, Brândușa Armanca sau Cristi Preda?)  sau și-ar fi dormit somnul de veci prin bibliotecile patriei. Dar domnul Bocancea a vrut să-l laude pe Constantin Ilaș pentru scremerea sa sublimă și i-a făcut publicitate, chiar pe pagina domniei sale, pe 29 ianuarie 2023!  Ce ziceți, s-o fi bucurat domnul Ilaș de această publicitate? Eu zic că nu, având în vedere schimbul de mesaje dintre cei doi, la publicarea fotografiilor cu „listele negre”: 

Constantin Ilas: „Da' di ci?”

Sorin Bocancea: „Sî vadî lumea sî sî fereascî”

„Dăcât” că, fatalitate! nu numai ăia care trebuiau „sî sî fereascî” au văzut, ci și împricinații de pe listă. Ei, și de aici a ieșit un oarecare deranj... care cred că le-a cam tuflit feng-shui-ul celor doi mari intelectuali ieșeni de la Universitatea „Petre Andrei”. 

SERIOZITATEA DEMERSULUI: Cum nu scriu niciodată fără să studiez problema, am făcut un efort de voință și de stomac și mi-am procurat cartea... Eseul lui Ilaș se numește RĂZBOIUL HIBRID PENTRU COLONIZAREA MINȚILOR. PROPAGANDA PRO-RUSĂ ÎN ROMÂNIA. În capitolul TEMELE ȘI TERMENII CHEIE AI PROPAGANDEI RUSE ÎN ROMÂNIA din materialul respectiv sunt trecute, de-a valma, toate temele care v-ar putea trece prin cap, deoarece domnul Ilaș nu face altceva decât să reproducă, fără niciun filtru, titlurile articolelor apărute în ACTIVE NEWS. ro, în perioada 17-26 noiembrie 2022... De altfel chiar și distinsul autor recunoaște că atât a studiat (monitorizat) dânsul!!! Așa că veți găsi printre temele considerate de bravul nostru Ilaș „propagandă rusă” următoarele: „victoria de la Posada-lecție dată de români regilor unguri”... „drama românilor la Stalingrad”... „deshumarea moaștelor cuviosului Ignat”... „Tache Rodas, unul dintre ultimii supraviețuitori ai Experimentului Pitești” ... „părintele Galeriu, un apostol al Bucureștilor” ...„concursul miss America câștigat de un adolescent transsexual de etnie asiatică” ...„abuzul sancționat: premierul din Alberta Canada a concediat consiliul de sănătate care a impus lockdown în timpul pandemiei” ...„în China se scandează Jos Xi Jinping, jos Partidul Comunist” ...„premierul Ciucă ignorat de o pisică” ...„tupeul Monicăi Macovei de a-i da în judecată pe procurori după accidentul rutier în care a fost implicată”... „Clotilde Armand și-a majorat cu 30% indemnizația” ...„realizator TV ajuns cu elicopterul la mănăstire”... „vânzarea Mintia” ...„ENEL pleacă din România”, etc.

Era normal ca într-un material atât de serios și de temeinic documentat, la capitolul „linșaj mediatic” -premiantă cu coroniță!- să o găsim pe Luminița Arhire pentru articolul SALVAȚI-L PE SOLDATUL RYAN-VASILICĂ! (este vorba despre faptul că Vasilică Cristi Danileț a cerut cetățenie moldovenească, n.n.) publicat pe ACTIVE NEWS .ro, pe 22 noiembrie 2022. Curat propagandă rusă, bre coane Fănică Ilaș!

JUSTIFICĂRI ALE AUTORULUI: „În lucrarea de față, am încercat am încercat (repetiția îi aparține autorului, deci eu cred că dânsul chiar a încercat de două ori, n.n.) să pun la dispoziția cititorilor un instrument de identificare a propagandei ruse pentru a avea și a forma simțul critic necesar discernerii intereselor autentice ale României și a unei agende publice realiste... (sper că admirați construcția frazei  în care „a unei” nu știm exact cu cine se armonizează, n.n.) un antidot eficient de contracarare a otravei propagandistice.” (pagina 469, capitolul ÎN LOC DE CONCLUZII)

EPITAF PENTRU O POSTARE: Cu regret trebuie să vă anunț că postarea domnului Bocancea de pe pagina domnului Ilaș a dispărut ca un meteor de pe cerul FACEBOOK-ului chiar în aceeași zi în care a apărut. Poate și pentru că nu prea a fost gustată de comentatori, care comentatori erau, de fapt, personaje pe „lista lui Ilaș”!!!  A fost înlocuită cu o jelanie plictisitoare a lui Bocancea cu privire la o discuție cu Liviu Mihaiu -un băiat bun pe vremuri, dar care acum nu mai este așa de bun... Însă, cum nenorocire la nenorocire trage, a dispărut și aceasta la scurt timp după ce a fost postată...

Și nici bine n-au trecut câteva zile de la publicarea cărții că a și apărut prima erată, pe FACEBOOK, desigur! Iată: 
„Din cauza unei regretabile erori de redactare în volumul «Războiul din Ucraina, Un conflict regional cu efecte globale», coordonat de Sorin Bocancea la editura Institutul European, Iași, 2022, în eseul  «Războiul hibrid pentru colonizarea minților. Propaganda pro-rusă din România», al cărui autor sunt, la pagina 468 apare numele lui Andrei Ursu în loc de Adrian Ursu, realizator TV.  Ne cerem scuze domnului Andrei Ursu pentru toate inconvenientele apărute din cauza acestei, repet, erori de redactare.” (Constantin Ilaș, pe pagina lui de FACEBOOK, 2 februarie 2023)

Asta ca să știm cum stăm cu „seriozitatea demersului”! 

Și acum... pentru că și eu am studiat cu atenție și preocupare cartea, vă propun niște: 

„VECTORI AI PROPAGANDEI RUSE” DEPISTAȚI DE MINE, POTRIVIT CRITERIILOR LUI ILAȘ,  ÎN LUCRAREA COORDONATĂ DE SORIN BOCANCEA: 

La pagina 621 găsim următoarele: 

„...Este surprinzătoare insistența elitelor politice ucrainene de a folosi aceleași METODE DE RESTRÂNGERE A DREPTURILOR culturale ale minorității rusofone”... și „Cea mai EXPUSĂ minoritate etnică a fost cea rusofonă care A SUFERIT nu doar restrângeri culturale pe căi administrative , dar și ATACURI ARMATE din partea milițiilor naționaliste ucrainene” și ... „Reportajele BBC sau TIME MAGAZINE documentau cu îngrijorare valorile RASISTE  propagate de aceste miliții paramilitare, atitudinile ȘOVINE și acțiunile FOARTE VIOLENTE și VĂDIT DISCRIMINATORII la adresa etnicilor ruși” (Dragoș Dragoman- „Ucraina , o cleptocrație ce se visează democrație etnică”)

Aoleu! Așa ceva! Așa o propagandă rusă în lucrarea domnului Bocancea? 

Apoi, pe  paginile  629 și 630 putem citi:

„...Clasa conducătoare europeană (sau, mai corect, ar trebui să spunem: ACEL SIMULACRU de leadeship care ghidează Uniunea) nu a fost capabilă să aibă o atitudine realistă asupra costurilor economice și militare devastatoare. Acesta este și motivul pentru care nu are soluții. ..Politica de sancțiuni este un exemplu izbitor al LIPSEI DE LUCIDITATE care a afectat grupurile de conducere atât la nivel european, cât și național.” (Angelo Chielli, „Rusia și Europa: întrebări asupra unui viitor apropiat”)

Incredibil! E un atac direct și, bănuiesc, coordonat de Kremlin la adresa democrațiilor vestice, că altfel... n-are cum! 

La pagina 597 găsim: 

„De unde a plecat progresismul, de unde s-au propagat aceste idei și practici SUICIDARE din punct de vedere civilizațional?  Din zona academică, în special din zona științelor socio-umane. Se adeverește iarăși că pentru A SCORNI CEVA PROFUND STUPID ai neapărată nevoie de intelectuali. Din universități pleacă ideile și practicile CELE MAI NOCIVE... La o scară mult mai mare acționează însă mass-media care promovează ideologia progresistă și ÎNFIEREAZĂ cu mânie toate derapajele. Vânătoarea de vrăjitoare pare să fie sportul de care nu ne putem lipsi mult timp ca specie” (Tudor Pitulac, „Progresismul-Nătângii și ipocriții; Populismul”)

Revoltător! cum să fie intelectualii din „zona științelor socio-umane” promotorii stupizeniei vestice? Bine că măcar intelectualii Ilaș și Bocancea din Universitatea „Petre Andrei” din Iași n-ar putea fi bănuiți -never ever!- de astfel de scorneli stupide! 
.........................................................................................
Citiți, vă rog, ultimele fraze din textul lui Tudor Pituleac. Ele apar fix în același volum în care domnul Constantin Ilaș publică, vesel, „listele negre” ale așa-zișilor vectori ai propagandei ruse... Iar cineva, respectiv Sorin Bocancea, a publicat calm, în aceeași lucrare, atât elogiul „vânătorii de vrăjitoare”(pe care o iubește) cât și critica aspră a acesteia (pe care o detestă), fără să tresară. Este un exemplu clasic de gândire: „deși am dreptate, totuși greșesc!”
...................................................................................................
P.S. Citiți acum cam ce are în cap domnul Constantin Ilaș cu privire la bărbații ruși: 
„Iaca pe mine m-a lovit mai târziu: nu ai cum să nu fii uimit de alternativele de viață ale bărbaților ruși: ori stau acasă și mor de alcoolism ori merg în Ucraina să moară pentru mama Rusia. Dar să întemeieze o familie, să facă o afacere, să urmeze o carieră... etc, așa ceva se pare că nu le trece prin minte, dar nici viața în sânul mamei Rusia nu le oferă! Heheheh!” (29 ianuarie 2023, pe pagina lui de FACEBOOK) 
 
 
Dar aceasta nu este o gândire șovină, oribilă, diformă, monstruoasă, sinistră ...nu, nu... ci e doar o concluzie mișto, europeană, elevată și super-intelectuală, formulată în urma unui studiu aprofundat! Că doar au mai fost și alții care au crezut că unele etnii sunt inferioare... și tot în Europa s-a petrecut asta.  Și nici n-a trecut așa mult timp de atunci....
Donează pentru ActiveNews!

ActiveNews nu a primit niciodată altă publicitate decât cea automată, de tip Google, din care o îndepărtăm pe cea imorală. Aceasta însă nu ne asigură toate costurile.

Ziarele incomode sunt sabotate de Sistem. Presa din România primeste publicitate (adică BANI) doar în măsura în care este parte a Sistemului sau/și a Rețelei Soros. Sau dacă se supune, TACE sau MINTE.

ActiveNews NU vrea să se supună. ActiveNews NU vrea să tacă. ActiveNews NU vrea să mintă. ActiveNews VREA să rămână exclusiv în slujba Adevărului și a cititorilor.

De aceea, are nevoie de cititorii săi pentru a supraviețui așa cum este acum. Dacă și tu crezi în ceea ce credem noi, te rugăm să ne sprijini să luptăm în continuare pentru Adevăr, pentru România!
Sau direct în conturile Media Root de la Banca Transilvania:
RO02BTRLRONCRT0563030301 (lei)
RO49BTRLEURCRT0563030301 (euro)

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook
ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews


Pentru știri necenzurate
abonează-te acum!

Este gratis și poți anula oricând abonarea.

ActiveNews România. Caută pagina noastră și pe Telegram.
Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România
Top 5 autori
VideoNews

Pr. Bogdan Florin Vlaicu, dialog cu Ileana Bauer, doctor în teologie ortodoxă, monahul Filotheu Bălan și Prof. Florin Popescu, despre calculul datei Sfintelor Paști:

Autentifică-te sau înregistrează-te pentru a trimite comentarii.

Comentarii (6)
 • kostas.ro1608 02.02.2023 18:28
  Dna Arhire, la ce varza este in capul lor astia doi n-ar avea habar sa identifice nici mararul de patrunjel din piata. Nemaivorbind de asa zisii vectori de propaganda pro-rusa. Vai de caputul lor!
 • Radu Comsuta 02.02.2023 18:58
  Poate că o să înfiereze cineva odată manualul "onorabilului" la categoria unui manual de dezinformare-intoxicare ce are ca scop derutarea conștiințelor lucide de pe traiectoria unei informări corecte asupra realității. O realitate cruntă dar adevărată. Cam după cinci ani va ieși la suprafață cine pe cine și cu ce dezinformează. E o chestiune de timp. Până atunci să aplicăm lecția amară învățată în plandemie: să nu mai plecăm urechea "experților" autointitulați ariviști, susținuți de instituții cu nume greu, dar vai, pervertite până în măduva oaselor cu oameni puși strategic în funcții cheie de decizie și nu aleși de popor sau măcar prin mijloace democratice.
 • lsyandex 02.02.2023 19:44
  Ăia nu sunt intelectuali, sunt retardați. Pe lângă faptul că au băgat pe lista aia nume de care te crucești (ce caută acolo bietul Racu, care e vaccinat regulamentar și anti-putinist cuminte?!) trebuie să fii excesiv de prost încât să îi grupezi pe toți acei oameni așa cum o fac autorii.

  Dacă ziceau „Oameni și publicații cu idei năstrușnice” nu era nici o problemă, dar când zici că sunt „vectori de propagandă rusească” trebuie să și demonstrezi asta, adică să arăți că e o legătură directă între mașinațiunile Kremlinului și conturile bancare ale acestor oameni. Altfel, ești bun de plată. Să sperăm că prostănacii ăștia vor fi asaltați cu atâtea procese și cereri de reparații morale încât o să li se fâsâie din creier toate fumurile alea de nulități (c)academice. Le urez să-și ardă diplomele și titlurile universitare și să vrea sincer să meargă în agricultură, pe tractor, căpșunari prin Spania etc. doar ca să scape de procesele de aici.
 • Constantinescu Valentin-Ionut 02.02.2023 20:26
  https://www.national.ro/coronavirus/semnatura-pentru-vaccinare-este-nula-consimtamantul-a-fost-manipulat-si-viciat-787511.html
 • Rusi 03.02.2023 17:05
  Imputiti si nespalati.
 • getul liber 06.02.2023 20:03
  Cu procesele pe ei panat vor solicita ei azil în Rusia,va fi distractiv.pana atunci le solicitam doar demisia de onoare,dar de unde onoare la aceste nulității?
 1. Manuela Hărăbor spulberă filmul lui Ciprian Mega, ”21 de rubini”: ”O mizerie neo-marxistă. Mă întreb de ce nu apare în film cel care a tăiat și a spânzurat în ultimii ani în interiorul BOR-ului și care încă nu a fost înlăturat, respectiv Vasile Bănescu”

 2. Premierul Slovaciei a fost împușcat de un progresist - transportat de urgență la spital - FOTO/VIDEO. Robert Fico s-a exprimat adeseori împotriva Ucrainei lui Zelenski și a războiului susținut de NATO și a respins Tratatul OMS și ”Circul Covid”. UPDATE

 3. Filmul lui Ciprian Mega, apărat cu năduf de NEPOMENITORI, schismaticii anti-BOR. Ce cred simplii ortodocși: Filmul este o interferență a zonelor demonice. Un preot nu ar trebui să fie regizor. Trebuie să aleagă: Dumnezeu sau Mamona?

 4. Noua Ordine Mondială: Marea ofensivă din septembrie (I) - Accelerarea Agendei 2030

 5. Pr. Călin Sămărghițan: ”21 de rubini” al lui Ciprian Mega

 6. Politicianul german homosexual Martin Neumaier s-a filmat cum linge toaletele publice și se unge cu fecale pe față - VIDEO Bizar

 7. Scandal monstru la Eurovision. Reprezentanta ”non-binară” a Irlandei a făcut un show satanist care i-a pus pe fugă chiar și pe fani

 8. Cel mai controversat și discutat film al momentului: 21 DE RUBINI - VIDEO INTEGRAL

 9. Elena Dulgheru: ”21 de rubini” - tabloul social este dominat de nedreptate, din care cu greu se străvede o firidă de speranță și de har izbăvitor

 10. Parlamentarii germani propun ca dronele rusești să fie doborâte de pe teritoriul României

Ultima oră

23:03

Un palestinian creștin-ortodox oferă detalii despre calvarul pe care îl îndură creștinii din Gaza - “Există o intenție clară de anihilare a poporului palestinian” - VIDEO

22:33

Pr. Bogdan Florin Vlaicu, dialog cu Ileana Bauer, doctor în teologie ortodoxă, monahul Filotheu Bălan și Prof. Florin Popescu, despre calculul datei Sfintelor Paști, semnificația sărbătorii Învierii, manifestările lui Hristos cel Înviat – VIDEO LIVE

22:19

DNA, primele precizări despre dosarul care l-ar viza pe Nicușor Dan. Reacția primarului Capitalei

21:02

Scrisoare spre știința prim-ministrului Marcel Ciolacu și către ministra Învățământului Ligia Deca - Despre rectorul plagiator Dan Marcel Iliescu de la Universitatea Ovidius din Constanța

20:32

Focuri de armă la granița României cu Ucraina: Un bărbat care încerca să treacă ilegal granița către România a fost împușcat în cap

19:38

Dr. Ana Mihalcea prezintă o descoperire a doctoriței Geanina Hagimă: Un document oficial al SUA - “Armele biologice reprezentate de bacterii modificate genetic producătoare de amiloid pot explica cheagurile imense” la injectați

17:35

Cum se simte Florin Piersic. Ce mesaj a transmis marele actor prin medici - “O să spună lucrurile pe care nu le-a spus până acum”

15:45

Vladimir Putin susține că Rusia nu a refuzat niciodată să negocieze cu Ucraina: ”Au aruncat acordurile noastre la coșul de gunoi”

14:57

De ce un Guvern Mondial ar fi Sfârșitul Lumii

14:25

Parteneriat Opoziția: Dincolo de aparențe – conflictul din Ucraina

13:18

Președintele Slovaciei: Robert Fico a scăpat de moarte "la mustață"

12:42

Declarația comună a președinților Federației Ruse și Republicii Populare Chineze

10:37

Proprietarii de vehicule electrice spun că mașinile lor îi îmbolnăvesc - o șoferiță susține că Tesla i-a provocat sângerări nazale, dureri corporale și căderea părului

10:21

Caravana Patrioți în Europa, organizată de AUR pentru prezentarea candidaților la alegerile din 9 iunie, a ajuns, joi, în Alba Iulia

09:14

Israelul anunță că trimite trupe suplimentare în Rafah și intensifică operațiunile militare