Un nou partid la orizont? Petru Romoșan: An electoral ciudat: anul independenților

De Petru Romoșan  /  

ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Sunt bune șanse ca alegerile europarlamentare să fie câștigate de suveraniștii din AUR. Bineînțeles dacă facem o socoteală cinstită, socoteala pe partide și nu pe alianțe contra naturii, cum este alianța PSD-PNL.

În aceste zile aceeași alianță în derivă ar putea rămâne și fără candidat la primăria Bucureștiului. Doctorul Cătălin Cârstoiu se va retrage sau mai degrabă va fi retras brutal. Vor rămâne în cursă doar doi independenți: Nicușor Dan și Cristian Popescu Piedone susținuți unul de USR și celălalt de pesediști și de un minuscul partid din panoplia lui Dan Voiculescu, de fapt de Antenele Varanului.

Independența pare să fie cuvântul de ordine în acest an electoral neobișnuit, ciudat. Deși alegerile prezidențiale sunt foarte aproape, în septembrie, doar doi independenți și-au anunțat candidatura: Mircea Geoană, direct din postul de director adjunct al NATO, și Cozmin Gușă sprijinit de Clubul de gândire Gold (din jurul radioului Gold FM). PSD și PNL nu au deocamdată un candidat pentru cele mai importante alegeri din acest an, cele prezidențiale.

Nici George Simion, președinte AUR, nu pare interesat să candideze. Dorește mai degrabă să-și securizeze poziția de președinte AUR, pe care ar pierde-o în caz de eșec la prezidențiale. Un eșec destul de previzibil, George Simion nu are cum să depășească 20-30% din voturile exprimate. USR îl așteaptă pe Nicușor Dan să câștige Bucureștiul pentru a avea un candidat propriu la prezidențiale. La fel pesediștii îl așteaptă pe Popescu Piedone să câștige la București pentru a avea cu cine să voteze.

Nici Nicolae Ciucă, nici Marcel Ciolacu nu mai produc nici un entuziasm, sunt extrem de uzați de proasta guvernare. Marea coaliție PSD-PNL, care a fost o imitație nefericită a celei din Germania CDU-SPD, ne-a adus înapoi în 1989, la partidul unic, partidul comunist din care s-au născut toate partidele din România postceaușistă. PNL nu mai e deloc partidul brătienilor ci PD(PDL), partidul lui Petre Roman și Traian Băsescu. Iar PD-ul se desprinsese din Frontul Salvării Naționale, FSN condus de fostul comunist Ion Iliescu. Cercul s-a închis. Partidul Comasat este de fapt același Partid Comunist din 1989.

La fel ca bătălia pentru primăria Bucureștiului, în anul electoral 2024 și prezidențialele ne pot aduce în finală doi independenți. Scenariul propus astăzi, vineri 19 aprilie de Sorin Roșca Stănescu, acela al unei finale, Cozmin Gușă, candidatul suveraniștilor contra Mircea Geoană, candidatul globaliștilor (și al progresiștilor LGBT!) pare foarte plauzibil. Meciul va fi până la urmă între Partida Națională și Partida Străinătății.

Ar mai fi de adăugat că până în decembrie, când vor avea loc alegerile parlamentare, ar trebui să asistăm și la nașterea unui partid nou care să ocupe locul lăsat liber de extincția accelerată a PSD-PNL. Loc care ar trebui ocupat tot de un partid național, suveranist și independentist. Un partid al viitoarei independențe naționale. 

Donează pentru ActiveNews!

ActiveNews nu a primit niciodată altă publicitate decât cea automată, de tip Google, din care o îndepărtăm pe cea imorală. Aceasta însă nu ne asigură toate costurile.

Ziarele incomode sunt sabotate de Sistem. Presa din România primeste publicitate (adică BANI) doar în măsura în care este parte a Sistemului sau/și a Rețelei Soros. Sau dacă se supune, TACE sau MINTE.

ActiveNews NU vrea să se supună. ActiveNews NU vrea să tacă. ActiveNews NU vrea să mintă. ActiveNews VREA să rămână exclusiv în slujba Adevărului și a cititorilor.

De aceea, are nevoie de cititorii săi pentru a supraviețui așa cum este acum. Dacă și tu crezi în ceea ce credem noi, te rugăm să ne sprijini să luptăm în continuare pentru Adevăr, pentru România!
Sau direct în conturile Media Root de la Banca Transilvania:
RO02BTRLRONCRT0563030301 (lei)
RO49BTRLEURCRT0563030301 (euro)

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook
ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews


Pentru știri necenzurate
abonează-te acum!

Este gratis și poți anula oricând abonarea.

ActiveNews România. Caută pagina noastră și pe Telegram.
Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România
Top 5 autori
VideoNews

PREȘEDINTELE IRANULUI UCIS. ȘTIREA ȘI VIDEO ÎN DIRECT DIN ZONĂ:

Autentifică-te sau înregistrează-te pentru a trimite comentarii.

Comentarii (2)
 • remember republica 19.04.2024 18:08
  „Ar mai fi de adăugat că până în decembrie, când vor avea loc alegerile parlamentare, ar trebui să asistăm și la nașterea unui partid nou care să ocupe locul lăsat liber de extincția accelerată a PSD-PNL. Loc care ar trebui ocupat tot de un partid național, suveranist și independentist. Un partid al viitoarei independențe naționale.”

  Politica se face fie cu bani (mulți), fie cu multă dedicare, credință și unitate. Bani care să susțină un partid suveranist veritabil în România nu mai există. Capitalul majoritar care operează azi în economia românească nu este cu certitudine dispus să susțină o astfel de soluție politică. Dedicarea pentru interesul național e vizibilă doar la o mână de oameni în care numai o firavă minoritate crede, iar dezbinarea societății în ansamblul ei este aproape desăvârșită.

  În aceste condiții, partidul-miracol suveranist nu are cum să apară prea curând... Până în decembrie? Iertați-mă. E o glumă?...
 • vasile grozav 20.04.2024 06:41
  Noul partid suveranist e pro NATO, pro UE și, firește Pro TV. Miroase a apa de COLONIEI și a lanț de câine de apartament născut în captivitate. E înțesat de securisti vechi și noi, luminați zi de zi de către CIA, MOSAD și MI6. E suveranist exact cât este o gasca turmentata sau găină aflata în menopauza intelectuala.
 1. Premierul Slovaciei a fost împușcat de un progresist - transportat de urgență la spital - FOTO/VIDEO. Robert Fico s-a exprimat adeseori împotriva Ucrainei lui Zelenski și a războiului susținut de NATO și a respins Tratatul OMS și ”Circul Covid”. UPDATE

 2. Filmul lui Ciprian Mega, apărat cu năduf de NEPOMENITORI, schismaticii anti-BOR. Ce cred simplii ortodocși: Filmul este o interferență a zonelor demonice. Un preot nu ar trebui să fie regizor. Trebuie să aleagă: Dumnezeu sau Mamona?

 3. Noua Ordine Mondială: Marea ofensivă din septembrie (I) - Accelerarea Agendei 2030

 4. Politicianul german homosexual Martin Neumaier s-a filmat cum linge toaletele publice și se unge cu fecale pe față - VIDEO Bizar

 5. Parlamentarii germani propun ca dronele rusești să fie doborâte de pe teritoriul României

 6. Eurovision câștigat de o ARĂTARE într-un nou afront homosexualist asupra muzicii și bunului simț

 7. Artistul ieromonah Savatie Baștovoi despre cei ”21 de rabini”: ”Nu filmul, ci CARTEA este forma cea mai potrivită de predică”

 8. Noua Ordine Mondială: Marea ofensivă din septembrie (II) - Starea de urgență planetară

 9. Marea minciună a lui Antihrist, dezvăluită: Francmasoneria, "religia mondială unică" - O opinie catolică (VIDEO)

 10. Președintele Iranului ar fi murit! - ACTUALIZARE din presa iraniană. Israelul susține că a fost un asasinat. MOSSAD? Elicopterul în care se afla Ebrahim Raisi s-a prăbușit în cursul zilei - VIDEO / ULTIMA FOTOGRAFIE OFICIALĂ

Ultima oră

20:29

Fostul director al CDC: “Este timpul să recunoaștem efectele secundare semnificative ale vaccinurilor Covid-19”

20:00

A apărut o lucrare unică: ISTORIA MIȘCĂRII LEGIONARE. 20 mai și 10 decembrie 1922 și 24 iunie 1927 în Istoria României

19:59

România, aproape de colapsul demografic: În 2022, din țara noastră au plecat peste 200.000 de persoane și aproape 19.000 de copii sub 15 ani

19:10

Profesorul Gheorghe Buzatu și Permanențele Istoriei. In Memoriam Gheorghe Buzatu (6 iunie 1939 – 20 mai 2013)

18:30

Pr. Ioan Istrati: ÎNALTUL PIMEN. 4 ani de la adormire (25 august 1929 - 20 mai 2020)

17:56

Ayatollahul Iranului, Ali Khamenei, amenință: “Dacă avem și cea mai mică dovadă că Israelul a fost implicat, vom reacționa dincolo de orice imaginație” - VIDEO

17:30

Ion Cristoiu înainte de alegerile din 20 mai 1990: Ion Iliescu vs Piața Universității și visul lui Gorbaciov: confirmarea Puterii comuniste prin intermediul alegerilor libere. România ar fi astfel un caz unic în lume. ISTORIA POST-DECEMBRISTĂ

16:56

Ortacul tot ortac! Miron Cozma, audiat la Parchetul General în dosarul Mineriadei, l-a îmbrâncit pe liderul Asociației Victimelor Mineriadelor, Viorel Ene: “Vezi că te bat”

15:38

Adrian Onciu: Drumul anevoios către negocieri de pace

15:00

George Simion, de Ziua Familiei: ”Să ne amintim că Referendumul pentru Familie din 2018 a fost SABOTAT de întreaga clasă politică: de la „tradiționalii” de la PSD, la cei PNL, la USR-PMP și Klaus Iohannis”

13:58

Azi i-a expirat Mandatul: Mai este legitim Zelenski?

13:43

Momentul când trupul neînsuflețit al președintelui iranian a fost recuperat de salvatori - VIDEO

13:35

Incendiu la Parchetul Vaslui. O angajată ar fi dat foc unor acte și ar fi încercat să se sinucidă

12:40

Cinci zile de doliu național în Iran. Prim-vicepreședintele Mokhber, desemnat președinte interimar

12:10

"Nu am fost noi". Israelul anunță că nu a fost implicat în moartea președintelui iranian