Un judecător maghiar l-a condamnat pe Mihai Tîrnoveanu pentru că a zis pe Facebook că maghiara nu este limbă de stat în România. 3000 de lei, amendă CNCD. ”Mergem cu Dumnezeu înainte”

De Mihai Tîrnoveanu  /  

ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Un ordin de ministru subminează caracterul limbii române de unică limbă oficială în stat, acest fapt aducând atingere noțiunii de stat național, prevăzută în Legea Fundamentală a Statului Român.

Este vorba de decizia ministrului Educației si Cercetării de a interzice universităților sa verifice cunoașterea reală a limbii române de către tinerii care au studiat în limba minorităților până la examenul de admitere la facultate. Pe termen mediu si lung măsura presupune existența unei mase critice de absolvenți de studii superioare care nu au nicio legătură cu abilitatea de a vorbi măcar la modul elementar limba română. Mergând pe această logică antinațională, ministerul educației crează posibilitatea teoretică ca pe viitor un student de etnie maghiară sau romă, să reclame la CNCD sau să acționeze direct în justiție, oricare facultate din Universitatea Bucuresti spre exemplu, pentru faptul că nu-i asigură cadre didactice cunoscătoare a limbii minorității maghiare sau rome.

Vor spune că sunt ”discriminați”. ”Dreptul” lor de a se exprima în orice împrejurare, oriunde, în limba minorității respective va fi deasupra regulamentelor firesti ale universităților, deasupra Constituției României care prevede că singura limbă oficială în stat este limba română. Aceasta este ”portița” spre statul multietnic pe care ministerul educației o deschide, ”portiță” care devine o poartă largă dacă o coroborăm cu Ordonanța de Urgență prin care a fost adoptat anul trecut Codul Administrativ.

Cadrul legal pentru desființarea conceptului de stat național din Constituție a fost creat. Unii vor spune că dacă cei care au studiat spre exemplu exclusiv în limba maghiară de la grădiniță pâna la terminarea liceului, reusesc să ia examenul de admitere la o facultate, cunosc de fapt si limba română. Fals. Simpla completare a unui test tip grilă, mai ales la științele exacte, nu certifică faptul că te poti exprima cel puțin decent, în limba oficială a statului român; în Covasna, Harghita, Mureș, Satu-Mare, majoritatea elevilor de etnie maghiară studiază exclusiv în limba maghiară, iar în familii si societate vorbesc deasemenea aproape exclusiv în limba maghiară.

Nu mai pomenesc insistent despre faptul că din cauza lipsei profesorilor si învățătorilor români, chiar la unele secții cu predare în limba română din cadrul unor unități de învățământ din Covasna si Harghita se predă neoficial, tot în limba maghiară. La UMF Târgu Mures am avut colegi din Covasna si Harghita care se exprimau cu mare greutate în limba română. Ei aveau încă de pe atunci, de fapt imediat după 1989, posibilitatea să urmeze cursurile la secția de limbă maghiară. În fine, această situație o stiu deja multi dintre noi. Se pare că nu o stiu insă conducătorii României din ultimii 30 de ani, care din cauza lipsei de conștiință națională, cedează, indiferent de apartenența politică, suveranitatea națională. Cedează Educația și Resursele. Ei rup nu numai pagini întregi din Constituție, ci si Cărțile Istoriei în care sângele jertfei martirilor si eroilor a scris că Aici este România, de la Începutul Timpului, prin voia Lui Dumnezeu.
 
Ar putea fi o imagine cu cotor de bilet și text care spune „ROMÂNIA CURTE CASATI ES SIJUSTITE SECTOR3 GOGA, NR.2, BUCUREȘTI SECȚIAD CONTENCIOS ADMINISTRATIV FISCAL Destinatar: TÃRNOVEANU MIHAI SORIN STR. OLARILOR, nr. județul BRAȘOV DOSARUL NR. 379/64/2021 Contencios administrativși fiscal Stadiul ocea dosarului: Recurs administrativ hotărârea completare CNCD 335/31.0 citarea Complet: completul COMUNICARE HOTARÂRE CIVILĂ NR. 2560/2023 DIN DATA DE 16 Mai 2023 Stimată doamnă/Stimate domn, vă comunicăm, alăturat, copia hotărârii civie re ÎNAL CURTE DE CASAȚIE ȘI JUSTIȚIE Notă: -cu copie hotărâre completare dispozitiv. 2560/2023, pronunțată data Mai 2023, de DE CONTENCIOS ADMINISTRATIV ȘI FISCAL L.S. PRESEDINTE (ștampilă) ApeAewи MAGISTRAT ASISTENT, 303 Sectia L.Ț. 27.1 2023 14:05: nr. comunicare: din”
 
Ar putea fi o imagine cu cotor de bilet și text
 
Ar putea fi o imagine cu cotor de bilet și text
 
Ar putea fi o ilustrație cu cotor de bilet și text
 
Ar putea fi o imagine cu cotor de bilet și text

Ar putea fi o imagine cu cotor de bilet și text care spune „aceste aceasta face postările Recurena judecătorul acționat necesar, vedere scop vedea vedere adresate rezultă, trebuit respingă lege, știind, acea rejudecând luând știind solicitat cale să respingă nelegală. constate formulat întâmpinare care derulat soluționarea regularizare cererii recurs părți, intermediul grefei procedură civilă. data termen mai aleatoriu pentru soluționarea Înalta Curte temeiul art. 248 Cod civilă, excepția cererii recurs prin intimatul- Mihai Sorin, urmează respinge, având vedere recurs sunt identificate critici formulate împotriva sentinței circumscriu motivului casare prevăzut 488 proc. cererea recurs, prin prisma criticilor formulate probatoriu administrat cauză, prin dispozițiile legale incidente Inalta Curte constată recursul este fondat argumentele drept”
 
Ar putea fi o imagine cu text
 
Ar putea fi o imagine cu cotor de bilet și text
 
Ar putea fi o imagine cu cotor de bilet și text
Donează pentru ActiveNews!

ActiveNews nu a primit niciodată altă publicitate decât cea automată, de tip Google, din care o îndepărtăm pe cea imorală. Aceasta însă nu ne asigură toate costurile.

Ziarele incomode sunt sabotate de Sistem. Presa din România primeste publicitate (adică BANI) doar în măsura în care este parte a Sistemului sau/și a Rețelei Soros. Sau dacă se supune, TACE sau MINTE.

ActiveNews NU vrea să se supună. ActiveNews NU vrea să tacă. ActiveNews NU vrea să mintă. ActiveNews VREA să rămână exclusiv în slujba Adevărului și a cititorilor.

De aceea, are nevoie de cititorii săi pentru a supraviețui așa cum este acum. Dacă și tu crezi în ceea ce credem noi, te rugăm să ne sprijini să luptăm în continuare pentru Adevăr, pentru România!
Sau direct în conturile Media Root de la Banca Transilvania:
RO02BTRLRONCRT0563030301 (lei)
RO49BTRLEURCRT0563030301 (euro)

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook
ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews


Pentru știri necenzurate
abonează-te acum!

Este gratis și poți anula oricând abonarea.

ActiveNews România. Caută pagina noastră și pe Telegram.
Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România
Top 5 autori
VideoNews

ÎMPUȘCAREA LUI TRUMP. TRANSMISIE LIVE:

Autentifică-te sau înregistrează-te pentru a trimite comentarii.

Comentarii (2)
  • Radu Comsuta 18.12.2023 14:16
    Chiar și atunci când evidențele sunt clare ca lumina zilei? Vedeți unde poate merge relativismul? Ajungi să negi și că soarele nu e sus pe cer, că e planeta Venus. Sau alte aberații în genul torționarului lui Watson din 1984, O'Brien, care ”zbura” prin fața deținutului său deși mergea doar în două picioare, doar că acesta nu ”vedea”. Culmea impertinenței și nesimțirii celei mai abjecte să negi niște evidențe clare ca lumina zilei. Poate că sunt și canguri în Ungaria, bineînțeles că ”țopăie” pe străzile Budapestei, dar lumea nu-i bagă în seamă, sunt așa neinteresanți...În rest sunt ”văzuți” de toată lumea. Toți ”știu” de ei.
    Asta-i strigător la cer iar prostia și nesimțirea au o limită!
  • Rusi 19.12.2023 17:54
    Discriminații astia sa plece in Asia centrala acolo de unde au venit.
Ultima oră

23:13

Tucker Carlson ridică întrebări serioase cu privire la tentativa de asasinat asupra lui Donald Trump - VIDEO

23:10

Executat în lanțuri: Spiru Blănaru, comandantul luptătorilor anticomuniști din Munții Banatului (16 iulie 1949)

22:50

Episcopul Maramureșului, despre noile canonizări: Va veni vremea canonizării și a unor intelectuali creștini și femei mărturisitoare - VIDEO

22:00

14 iulie 1967 - Săvârșirea marelui poet Tudor Arghezi, fost diacon la Stavropoleos și călugăr la Cernica. Ce poezie a creat pentru Corneliu Zelea Codreanu: FĂT FRUMOS. Ce spunea despre Românul Absolut: Eminescu e sfântul preacurat al versului românesc

21:05

O clinică din Marea Britanie recunoaște că vaccinul experimental recomandat de Vasile Bănescu la Trinitas TV a ucis un tânăr de 26 de ani în 13 zile după ce a fost mințit privind gravitatea riscului generării cheagurilor de sânge

20:06

Pe 16 iulie se împlinesc 970 de ani de la Marea Schisma. Geneza și evoluția Schismei de la 1054 - de Teodor M. Popescu. Despre erezia filioque și ortodoxia isihasmului - Monahul Filotheu și Pr. Bogdan Vlaicu (VIDEO)

19:00

”970 de ani de când Vestul s-a lepădat de Hristos și a devenit eretic”

18:14

Iohannis a promulgat legea: Supraviețuitorii Holocaustului au prioritate la restituirea imobilelor confiscate abuziv în perioada comunistă

17:04

Realegerea președintelui PE: AUR nu a votat-o pe Roberta Metsola – “Pentru proiecte precum Green Deal, achiziția vaccinurilor, certificatele verzi, războiul din Ucraina, conducerea CE trebuie trasă la răspundere, nu premiată cu alte funcții înalte”

15:53

Sorin Roșca Stănescu: Ostașii din fruntea României

15:33

Normalizarea Crimei: Funcția creează Organul și Propaganda Asasinul

15:21

BAROANE

14:41

Bomba lui Năsui. De ce nu a fost Iohannis la recepția de la Summitul NATO

14:09

Viktor Orban: Donald Trump are ”planuri bine întemeiate” pentru discuțiile de pace dintre Rusia și Ucraina

13:28

Un preot catolic din Irlanda a refuzat să împărtășească un ministru pro-avort. Pe când și la noi?