USR a dat cu stânga în DREPT

De Luminița Arhire  /  

ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


ÎN FAȚA LUI CICERONE, PAPINIAN, JUSTINIAN, SOLON ȘI LICURG

Păi, nu eram noi în decembrie 2017? Nu urmăream noi cu „atenție și îngrijorare” cum „cei mai drepți și cei mai viteji dintre traci” -adică studenții la Drept- protestau cu o dârzenie de oțel, în ciuda frigului de-afară, pe treptele facultății, ținând în mâinile aproape înghețate Constituția și Codul Penal, apărându-le astfel împotriva maleficului Dragnea și detestabilei CIUME ROȘII? Iată:

„Protestatarii au ținut în mâini textele Constituției României și Codului penal și au subliniat că modificările la Legile Justiției și a Codului Penal vor slăbi sistemul, iar modul în care aceste modificări sunt făcute în Parlament ignoră proceduri și schimbă regulamente, nebăgând în seamă opinia magistraților și avizele negative de la CSM.” ( DE CE NEWS.ro, 20 decembrie 2017)

Ei erau acolo, ca un zid, pentru că Asociația Studenților în Drept a transmis, pe 19 decembrie 2017, următorul comunicat-mesaj:

„Colegi, vă propunem să aduceți cu voi copii ale Constituției României. Ne vedem pe treptele facultății în fata lui Cicerone, a lui Papinian, a lui Justinian, Solon și Licurg pentru că știm de peste 2000 de ani că dreptul nu se construiește arbitrar, pentru diferite interese care nu sunt ale «cetății». Într-un asemenea moment critic credem că trebuie să arătăm că studenții, cei care de-a lungul timpului au fost primii care au criticat asemenea măsuri, sunt în continuare o voce relevantă în societate!”

Batalionul de viitori slujitori ai „justiței independente” (dacă zice Klaus) sau ai „justițʹei indʹpendente” (dacă zice Cîțu) s-a pus stavilă atunci în calea abuzului pesedeilor. Mă băieți, daʹ unde sunteți voi acum? Unde-ați rătăcit cărticica pe care Băse săracuʹ -alt mare apărător al luʹ Coana- Mare-cea-cu-ochii-legați -o arăta publicului zicând, cu glas apăsat, în 2007: „...am pus totul pe o singură carte”? Unde-s foicelele de hârtie pe care v-ați scris voi emoțiile de tineri luptători neînfricați cu „ciuma”? Sau, poate, de astă dată n-ați observat că ministrelul vostru (deoarece ministru nu pot să-i spun), Stelian Ion, tocmai a declarat ceva cu boltă peste avizul CSM-ului?

„În această dimineață, am semnat și am trimis către Guvernul României propunerea de proiect pentru desființarea SIIJ. După cum știți, ieri a fost o ședință în cadrul CSM, o ședință lungă, în care s-a dezbătut acest proiect, s-a dat un aviz negativ. Vreau să fac precizarea că avizul este consultativ și am decis, în urma analizării tuturor argumentelor să trimit mai departe acest proiect... Pentru mine, avizul negativ din partea CSM reprezintă o dezamăgire.” (declarație Stelian Ion, 12 februarie 2021, conform DIGI 24.ro)

Dar tocmai când mă miram plenar că voi, băieți, nu scoateți nici un vaier și mă pregăteam să vă trag de atenție, hop! numai ce mi ți-a explodat în presă, cu miros pestilențial, o știre:

„Consiliul Profesoral de la Facultatea de Drept din București va decide până vineri dimineață dacă un număr de 47 de studenți de anul I vor fi exmatriculați sau numai ... sancționați pentru că au fost prinși copiind la examene. Ministrul Educației declară că nu este singurul caz. Decanul de la Drept arată că studenții nu au copiat numai la un examen, ci la TOATE examenele online din sesiune. «Studenții care ne-au spus despre fraudă ne-au adus și conversațiile de pe grupurile lor, care între timp se coroborează după mai multe surse, la conversații participând zeci de studenți. Conversațiile astea electronice au automat participantul, momentul exact al intervenției, iar aceste lucruri pot fi coroborate cu datele de susținere a examenului din platforma electronică. Am aflat în acest fel dacă intervenția a avut loc în timpul examenului, iar dacă a avut loc în timpul examenului și s-a referit la un subiect de examen atunci comunicarea pe care regulamentul o interzice este dovedită», a mai spus profesorul.” (ROMÂNIA. EUROPA LIBERĂ, 25 februarie 2021)

Am fost uimită... cum, cum? Chiar viitorii slujitori ai dreptății, urmașii ălora care protestau pe trepte, să facă așa ceva? Sigur-sigur vor ieși ceilalți studenți, cei merituoși, în fața facultății, protestând împotriva fraudei la examene! Ca să nu mai spun că și Asociația Studenților în Drept e foarte vioaie în comunicate! Deci m-am grăbit să văd ce părere a avut dânsa despre „pozna” celor 47 de studenți... Aș, n-a avut nicio reacție... adică, a avut, totuși, o reacție –dăcât că la alte probleme. Adică a transmis un comunicat, pe 26 februarie 2021, prin care a solicitat să nu se mărească taxele și a opinat că la cursuri predate online să fie musai și examinare online. Și să-și ceară scuze un profesor care a zis niște chestii nașpa despre bravii studenți...

Deci, faptul că 47 de studenți din anul I au copiat la examene n-a fost important pentru Asociație. În schimb a fost important pentru USR TINERET, exact! pentru ăia „fără penali” în funcții publice, ăia cu cinstea și onoarea, cu „la vremuri noi, oameni noi” și nepătați, de-astea... Iată comunicatul USR TINERET (stima noastră și mândria), care, desigur, nu-i spurcă pe autorii fraudei, ci doar pe cei care, în mod legitim, vor să-i pedepsească exemplar:

„Ne exprimăm îngrijorarea cu privire la discursul radical promovat de anumiți magistrați români în spațiul public, cu privire la nevoia de pedepsire a 45 de studenți de la Facultatea de Drept a Universității din București, acuzați de fraudă la examene. (…) Execuțiile publice sunt o rămășiță medievală demnă de regimurile absolute sau teocratice. (…) Țapi ispășitori caută doar dictatorii și autoritarii. Nu putem sta muți atunci când în România se formează generații de magistrați în spiritul cruzimii și răzbunării. (…) România nu își permite generații de judecători cu ochelari de cal care să aplice legea, dar să ignore justiția.” (pagina de FACEBOOK –USR TINERET, 27 februarie 2021)

V-ați înduioșat? Voi ca voi, cetățeni, dar ce-or fi zis oare Cicerone, Papinian, Justinian, Solon și Licurg, dându-și jos ochelarii de cal, despre toate astea?

P.S. În discuție au fost, până la urmă, 49 de studenți... dar numai pentru 45 a fost propunerea de exmatriculare. Bănuiesc că restul de 4 studenți au fraudat numai 4% , vreau să spun cam cât a plagiat și Codruța Kovesi în teza de doctorat, așa că, normal, nu se pune...
Donează pentru ActiveNews!

ActiveNews nu a primit niciodată altă publicitate decât cea automată, de tip Google, din care o îndepărtăm pe cea imorală. Aceasta însă nu ne asigură toate costurile.

Ziarele incomode sunt sabotate de Sistem. Presa din România primeste publicitate (adică BANI) doar în măsura în care este parte a Sistemului sau/și a Rețelei Soros. Sau dacă se supune, TACE sau MINTE.

ActiveNews NU vrea să se supună. ActiveNews NU vrea să tacă. ActiveNews NU vrea să mintă. ActiveNews VREA să rămână exclusiv în slujba Adevărului și a cititorilor.

De aceea, are nevoie de cititorii săi pentru a supraviețui așa cum este acum. Dacă și tu crezi în ceea ce credem noi, te rugăm să ne sprijini să luptăm în continuare pentru Adevăr, pentru România!
Sau direct în conturile Media Root de la Banca Transilvania:
RO02BTRLRONCRT0563030301 (lei)
RO49BTRLEURCRT0563030301 (euro)

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook
ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews


Pentru știri necenzurate
abonează-te acum!

Este gratis și poți anula oricând abonarea.

ActiveNews România. Caută pagina noastră și pe Telegram.
Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România
Top 5 autori
VideoNews

Pr. Bogdan Florin Vlaicu, dialog cu Ileana Bauer, doctor în teologie ortodoxă, monahul Filotheu Bălan și Prof. Florin Popescu, despre calculul datei Sfintelor Paști:

Autentifică-te sau înregistrează-te pentru a trimite comentarii.

Comentarii (1)
 • alni 01.03.2021 14:08
  Probabil ca Useristii sunt intelegatori cu ei ,nu la fel au reusit si ei sa ia diplome ?. Niste penibili care nu stiu legea si o aplica dupa mintea proprie (stramba si idioata). Normal ca merita iertati, furatul la examene nu este penal , numai daca nu sunt membrii PSD....
 1. Manuela Hărăbor spulberă filmul lui Ciprian Mega, ”21 de rubini”: ”O mizerie neo-marxistă. Mă întreb de ce nu apare în film cel care a tăiat și a spânzurat în ultimii ani în interiorul BOR-ului și care încă nu a fost înlăturat, respectiv Vasile Bănescu”

 2. Premierul Slovaciei a fost împușcat de un progresist - transportat de urgență la spital - FOTO/VIDEO. Robert Fico s-a exprimat adeseori împotriva Ucrainei lui Zelenski și a războiului susținut de NATO și a respins Tratatul OMS și ”Circul Covid”. UPDATE

 3. Pr. Călin Sămărghițan: ”21 de rubini” al lui Ciprian Mega

 4. Filmul lui Ciprian Mega, apărat cu năduf de NEPOMENITORI, schismaticii anti-BOR. Ce cred simplii ortodocși: Filmul este o interferență a zonelor demonice. Un preot nu ar trebui să fie regizor. Trebuie să aleagă: Dumnezeu sau Mamona?

 5. Noua Ordine Mondială: Marea ofensivă din septembrie (I) - Accelerarea Agendei 2030

 6. Scandal monstru la Eurovision. Reprezentanta ”non-binară” a Irlandei a făcut un show satanist care i-a pus pe fugă chiar și pe fani

 7. Cel mai controversat și discutat film al momentului: 21 DE RUBINI - VIDEO INTEGRAL

 8. Elena Dulgheru: ”21 de rubini” - tabloul social este dominat de nedreptate, din care cu greu se străvede o firidă de speranță și de har izbăvitor

 9. Parlamentarii germani propun ca dronele rusești să fie doborâte de pe teritoriul României

 10. Politicianul german homosexual Martin Neumaier s-a filmat cum linge toaletele publice și se unge cu fecale pe față - VIDEO Bizar

Ultima oră

23:03

Un palestinian creștin-ortodox oferă detalii despre calvarul pe care îl îndură creștinii din Gaza - “Există o intenție clară de anihilare a poporului palestinian” - VIDEO

22:33

Pr. Bogdan Florin Vlaicu, dialog cu Ileana Bauer, doctor în teologie ortodoxă, monahul Filotheu Bălan și Prof. Florin Popescu, despre calculul datei Sfintelor Paști, semnificația sărbătorii Învierii, manifestările lui Hristos cel Înviat – VIDEO LIVE

22:19

DNA, primele precizări despre dosarul care l-ar viza pe Nicușor Dan. Reacția primarului Capitalei

21:02

Scrisoare spre știința prim-ministrului Marcel Ciolacu și către ministra Învățământului Ligia Deca - Despre rectorul plagiator Dan Marcel Iliescu de la Universitatea Ovidius din Constanța

20:32

Focuri de armă la granița României cu Ucraina: Un bărbat care încerca să treacă ilegal granița către România a fost împușcat în cap

19:38

Dr. Ana Mihalcea prezintă o descoperire a doctoriței Geanina Hagimă: Un document oficial al SUA - “Armele biologice reprezentate de bacterii modificate genetic producătoare de amiloid pot explica cheagurile imense” la injectați

17:35

Cum se simte Florin Piersic. Ce mesaj a transmis marele actor prin medici - “O să spună lucrurile pe care nu le-a spus până acum”

15:45

Vladimir Putin susține că Rusia nu a refuzat niciodată să negocieze cu Ucraina: ”Au aruncat acordurile noastre la coșul de gunoi”

14:57

De ce un Guvern Mondial ar fi Sfârșitul Lumii

14:25

Parteneriat Opoziția: Dincolo de aparențe – conflictul din Ucraina

13:18

Președintele Slovaciei: Robert Fico a scăpat de moarte "la mustață"

12:42

Declarația comună a președinților Federației Ruse și Republicii Populare Chineze

10:37

Proprietarii de vehicule electrice spun că mașinile lor îi îmbolnăvesc - o șoferiță susține că Tesla i-a provocat sângerări nazale, dureri corporale și căderea părului

10:21

Caravana Patrioți în Europa, organizată de AUR pentru prezentarea candidaților la alegerile din 9 iunie, a ajuns, joi, în Alba Iulia

09:14

Israelul anunță că trimite trupe suplimentare în Rafah și intensifică operațiunile militare