UN STAT EȘUAT CU UN PREȘEDINTE MULTIPREMIAT

De Luminița Arhire  /  

ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


MOTTO: „Tragedia din Constanța, în care 7 oameni au murit, vineri dimineață, cuprinși de fum și flăcări, la secția ATI a Spitalului de Boli Infecțioase, ridică din nou în discuție incompetența și haosul din sistemul medical românesc.” (ȘTIRILE PRO TV .ro)
....................................................................................................
Voi, cetățeni care l-ați votat pe Klaus (unii pentru un mandat de 5 ani, dar cei mai mulți pentru un „stagiu complet”, de 10 ani) i-ați văzut declarația de presă, transmisă în fugă, în timp ce se îndrepta spre Germania ca să primească, la Aachen, premiul „Carol cel Mare”? Eu v-am mai spus că ghinionul lui e că toate incendiile astea plictisitoare din spitale, cu stânjenitor de mulți oameni morți, se întâmplă când e el deja în weekend, adică în timpul celor mai plăcute momente ale existenței sale... așa că arată ca un sabotaj divin îndreptat împotriva vacanțelor binemeritate ale harnicului nostru președinte! În aceste condiții, sensibilitatea lui enormă, cunoscută de tot poporul, l-a făcut să sintetizeze întreaga lui „atenție și îngrijorare” într-o declarație de presă, din care citez:

„Sunt îngrozit de tragedia care a avut loc în această dimineață la Spitalul de Boli Infecțioase din Constanța.(...) Astăzi, din păcate, STATUL ROMÂN A EȘUAT în misiunea sa fundamentală de a-și proteja cetățenii. (...) Am cerut premierului și ministrului Sănătății să ia toate măsurile necesare și să facă absolut tot ce este posibil pentru a preveni ca UN ALT ACCIDENT (și totuși, au fost 16 incendii în spitale, într-un an și jumătate, pe per'oada GUVERNELOR LUI... n.n.). să se mai întâmple în spitalele din țară. (...) Modernizarea sistemului de sănătate din România a rămas mult în urmă și tocmai de aceea infrastructura de sănătate a reprezentat prioritatea în cadrul Planului Național de Redresare și Reziliență. Aceste importante fonduri europene pe care am reușit să le obținem(!!!) pentru România constituie una dintre soluțiile cele mai importante pentru a asigura condiții de siguranță pentru medici și pacienți.” (PRESIDENCY.ro, Klaus Iohannis -declarație de presă, 1 octombrie 2021)

Deci: STATUL ROMÂN A EȘUAT...

Guvernul LUI cu Premierul LUI... Parlamentul LUI cu PARTIDUL LUI PE CAI MARI... Servici’le LUI... Justiț’ea și anticorupț’ea LUI... și , desigur- supușii. Adică românii LUI. Adeseori, în emisiunile de știri, atât în programele TV cât și la radio, Klaus este numit ȘEFUL STATULUI. Cei care îl numesc așa rotunjesc frumos buzele, de parcă... de parcă... în fine, dacă l-ați auzit vreodată pe Bușoi vorbind despre Klaus, înțelegeți ce vreau să spun...

El e ȘEFUL STATULUI de 7 ani. În aceste condiții mă întreb, ce naiba reprezintă pentru ăsta STATUL și pe cine vede el responsabil pentru EȘUAREA LUI?

Că nu părea să-și facă autocritica... Și cum putea să și-o facă, din moment ce se îndrepta spre Aachen, Germania, unde avea să primească premiul „Carol ce Mare” pentru: „...conducerea României pe o traiectorie pro-europeană, bazată pe valorile statului de drept... eforturile depuse pentru consolidarea Uniunii Europene și a statelor membre... promovarea echității, a protecției minorităților și a diversității culturale și pentru rolul său de creator de punți de legătură între societățile din vestul și estul Europei”.

La fel cum a primit premiul „Otto cel Mare” al orașului Magdeburg, Germania (2020) pentru „...onorarea marilor merite în procesul european de unificare”.

La fel cum a luat și premiul „Coudenhove-Kalergi” pentru „...meritele sale deosebite de politician care, prin dedicarea pentru valorile europene, contribuie decisiv la consolidarea integrării României în comunitatea statelor europene...” din partea Societății Europeane Coudenhove-Kalergi -Austria, 2020.

La fel cum a umflat și premiul „Franz Josef Strauss”, dedicat, din anul 1996, unor „...personalități care s-au făcut remarcate în politică, afaceri, societate și cultură, care promovează pacea, libertatea, respectarea legii și democrația” oferit de Fundația Hanns Seidel- Germania, 2018.

La fel cum l-au cocoșat și premiul „Light Unto the Nations” acordat pentru că s-a situat ”de partea dreaptă a istoriei, impunându-se pentru statul de drept, democrație, libertate și transparență”. (American Jewish Committee, SUA, 2017) sau placheta „Martin Buber” pentru „...aplicarea principiului dialogului și a valorilor umaniste în viața publică și în viața PERSONALĂ (!!!!, așa ceva...n.n.), cât și pentru manifestarea deplină și autentică a responsabilității politice și sociale în România și la nivel european”... înmânată de Fundația Euriade, Olanda, 2016.

Coană Europo și Unchiule Sam, bre! păi, ia luați-l voi pe ăsta de pe capul nostru, că văd că pentru domniile-voastre e bun de tot! Luați-l și puneți-l voi în vitrină, acolo, în vest, că noi, ăștia din sud-est, nu-i apreciem calitățile excepționale! Ci, pentru noi, e chiar odios.

Cum odios ar fi orice ȘEF DE STAT care le-nvârte și le potrivește pe toate după mintea lui înceată și încăpățânată, însă când printre „aranjamentelor” lui de culise izbucnesc, de 16 ori într-un an și jumătate, flăcări prin ferestrele spitalelor, lăsând în urmă cadavre carbonizate, se uită peste umăr ca să-și dea seama cine oare o fi condus în ultimii ani acest stat pe care-l consideră EȘUAT!!!
....................................................................................

P.S. Nu încetez să mă întreb și să mă frământ: oare cum o fi reușit cel supranumit FICUSUL DE COTROCENI... DULAPUL... ROBOTUL... MARELE MUT... PĂMĂTUFUL NAȚIONAL, etc. să aplice „...principiul dialogului și al valorilor umaniste în viața PERSONALĂ”? Așa cum atât de frumos au remarcat cei de la Fundația Euriade...

Donează pentru ActiveNews!

ActiveNews nu a primit niciodată altă publicitate decât cea automată, de tip Google, din care o îndepărtăm pe cea imorală. Aceasta însă nu ne asigură toate costurile.

Ziarele incomode sunt sabotate de Sistem. Presa din România primeste publicitate (adică BANI) doar în măsura în care este parte a Sistemului sau/și a Rețelei Soros. Sau dacă se supune, TACE sau MINTE.

ActiveNews NU vrea să se supună. ActiveNews NU vrea să tacă. ActiveNews NU vrea să mintă. ActiveNews VREA să rămână exclusiv în slujba Adevărului și a cititorilor.

De aceea, are nevoie de cititorii săi pentru a supraviețui așa cum este acum. Dacă și tu crezi în ceea ce credem noi, te rugăm să ne sprijini să luptăm în continuare pentru Adevăr, pentru România!
Sau direct în conturile Media Root de la Banca Transilvania:
RO02BTRLRONCRT0563030301 (lei)
RO49BTRLEURCRT0563030301 (euro)

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook
ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews


Pentru știri necenzurate
abonează-te acum!

Este gratis și poți anula oricând abonarea.

ActiveNews România. Caută pagina noastră și pe Telegram.
Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România
Top 5 autori
VideoNews

Pr. Bogdan Florin Vlaicu, dialog cu Ileana Bauer, doctor în teologie ortodoxă, monahul Filotheu Bălan și Prof. Florin Popescu, despre calculul datei Sfintelor Paști:

Autentifică-te sau înregistrează-te pentru a trimite comentarii.

Comentarii (4)
 • Rothschild 05.10.2021 15:29
  Sloganul lui Iohannis din prima lui campanie la presedintie a fost "Ne luam tara inapoi". Faceti legatura intre toate premiile primite, statuia lui Bruckencaca si vedeti ca si-au luat cu adevarat tara inapoi
 • Ionica talpă iute 05.10.2021 19:16
  Priviți aici și să ia aminte ...
  https://ro.sputnse ik.md/20211004/iohannis-facut-de-rusine-de-viktor-orban--cu-date-concrete-45256422.html
 • siBemol14a 05.10.2021 20:42
  Iohannis măria-ta
  La Cotroceni nu mai sta
  Las-arhipenalului
  Treaba cașcavalului
  Lasă țara românească
  Și te du-n țara nemțească
  Și să te-ntorci într-o joi
  seara, când te-om chema noi...
 • Rusi 06.10.2021 11:55
  Un stat esuat cu un presedinte esuat. Asta este o greseala a naturii.
 1. Manuela Hărăbor spulberă filmul lui Ciprian Mega, ”21 de rubini”: ”O mizerie neo-marxistă. Mă întreb de ce nu apare în film cel care a tăiat și a spânzurat în ultimii ani în interiorul BOR-ului și care încă nu a fost înlăturat, respectiv Vasile Bănescu”

 2. Premierul Slovaciei a fost împușcat de un progresist - transportat de urgență la spital - FOTO/VIDEO. Robert Fico s-a exprimat adeseori împotriva Ucrainei lui Zelenski și a războiului susținut de NATO și a respins Tratatul OMS și ”Circul Covid”. UPDATE

 3. Pr. Călin Sămărghițan: ”21 de rubini” al lui Ciprian Mega

 4. Filmul lui Ciprian Mega, apărat cu năduf de NEPOMENITORI, schismaticii anti-BOR. Ce cred simplii ortodocși: Filmul este o interferență a zonelor demonice. Un preot nu ar trebui să fie regizor. Trebuie să aleagă: Dumnezeu sau Mamona?

 5. Noua Ordine Mondială: Marea ofensivă din septembrie (I) - Accelerarea Agendei 2030

 6. Politicianul german homosexual Martin Neumaier s-a filmat cum linge toaletele publice și se unge cu fecale pe față - VIDEO Bizar

 7. Scandal monstru la Eurovision. Reprezentanta ”non-binară” a Irlandei a făcut un show satanist care i-a pus pe fugă chiar și pe fani

 8. Cel mai controversat și discutat film al momentului: 21 DE RUBINI - VIDEO INTEGRAL

 9. Elena Dulgheru: ”21 de rubini” - tabloul social este dominat de nedreptate, din care cu greu se străvede o firidă de speranță și de har izbăvitor

 10. Parlamentarii germani propun ca dronele rusești să fie doborâte de pe teritoriul României

Ultima oră

23:03

Un palestinian creștin-ortodox oferă detalii despre calvarul pe care îl îndură creștinii din Gaza - “Există o intenție clară de anihilare a poporului palestinian” - VIDEO

22:33

Pr. Bogdan Florin Vlaicu, dialog cu Ileana Bauer, doctor în teologie ortodoxă, monahul Filotheu Bălan și Prof. Florin Popescu, despre calculul datei Sfintelor Paști, semnificația sărbătorii Învierii, manifestările lui Hristos cel Înviat – VIDEO LIVE

22:19

DNA, primele precizări despre dosarul care l-ar viza pe Nicușor Dan. Reacția primarului Capitalei

21:02

Scrisoare spre știința prim-ministrului Marcel Ciolacu și către ministra Învățământului Ligia Deca - Despre rectorul plagiator Dan Marcel Iliescu de la Universitatea Ovidius din Constanța

20:32

Focuri de armă la granița României cu Ucraina: Un bărbat care încerca să treacă ilegal granița către România a fost împușcat în cap

19:38

Dr. Ana Mihalcea prezintă o descoperire a doctoriței Geanina Hagimă: Un document oficial al SUA - “Armele biologice reprezentate de bacterii modificate genetic producătoare de amiloid pot explica cheagurile imense” la injectați

17:35

Cum se simte Florin Piersic. Ce mesaj a transmis marele actor prin medici - “O să spună lucrurile pe care nu le-a spus până acum”

15:45

Vladimir Putin susține că Rusia nu a refuzat niciodată să negocieze cu Ucraina: ”Au aruncat acordurile noastre la coșul de gunoi”

14:57

De ce un Guvern Mondial ar fi Sfârșitul Lumii

14:25

Parteneriat Opoziția: Dincolo de aparențe – conflictul din Ucraina

13:18

Președintele Slovaciei: Robert Fico a scăpat de moarte "la mustață"

12:42

Declarația comună a președinților Federației Ruse și Republicii Populare Chineze

10:37

Proprietarii de vehicule electrice spun că mașinile lor îi îmbolnăvesc - o șoferiță susține că Tesla i-a provocat sângerări nazale, dureri corporale și căderea părului

10:21

Caravana Patrioți în Europa, organizată de AUR pentru prezentarea candidaților la alegerile din 9 iunie, a ajuns, joi, în Alba Iulia

09:14

Israelul anunță că trimite trupe suplimentare în Rafah și intensifică operațiunile militare