Tricolorul, Basarabia și Bucovina, interzise în școlile din România. Turnătoria, încurajată ca pe vremea Securității. Războiul Institutului ”Elie Wiesel” cu lumea. Unde au dispărut românii?

De Cronicar  /  

Sursă fotografia originală: Doxologia

Sursă fotografia originală: Doxologia

ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Publicația Buciumul semnalează o situație cu adevărat halucinantă, care ne amintește de anii '50, când însă România era ocupată de bolșevicii sovietici. Cum au ajuns urmașii lor să dea din nou legi astăzi în România și, mai, ales, unde au dispărut românii? Cei care trebuiau să stopeze astfel de acte de terorism intelectual și nu să le promoveze și impună cu forță, prin „lege”. Unde sunt românii?

Ministra „României (re)educate” lovește din nou! Simbolurile identitare, interzise în universități, odată cu antisemitismul și legionarismul

Editorial de Florin Dobrescu

Pare greu de crezut, și totuși este real. De acum, promovarea simbolurilor identitare în spațiul universitar este interzisă, oficial.

Potrivit noului "Cod de conduită pentru prevenția și sancționarea xenofobiei, radicalizării și discursului instigator la ură”, care a fost emis de Ministerul Educației, intrând în vigoare miercuri, 17 aprilie 2024, terorismul intelectual este oficializat în întregul învățământ universitar românesc. Și în acest caz, sub pretextul combaterii antisemitismului, xenofobiei, fascismului și legionarismului (faptul că aceste două noțiuni sunt menționate și aici separat este dovada cea mai clară a diferenței ideologice dintre ele!), este interzisă practic promovarea românismului, a patriotismului și a iubirii de neam, adică naționalismul, și nu în ultimul rând a creștinismului.

Iată care sunt faptele interzise prin Articolul 6 al Codului:

„a) promovarea simbolurilor identitare, imaginilor și faptelor cu caracter fascist, legionar, rasist sau xenofob (de remarcat că lipsește tocmai comunismul - nota red.);

b) promovarea cultului persoanelor vinovate de săvârșirea unor infracțiuni de genocid contra umanității și de crime de război (și știm că aici se perpetuează sentințe fantasmagorice sovietice, antiromânești și anticreștine - nota red.);

c)  promovarea unor idei, simboluri sau doctrine care susțin și promovează regimuri cu caracter totalitar, antisemit, extremist, fascist, iredentist, rasist, șovinist sau xenofob, dovedite a încălca drepturile și libertățile fundamentale ale omului, cu excepția situației în care acestea sunt conținute de o disciplină/un material de studiu;

d)  activitățile membrilor comunității universitare care presupun radicalizarea și promovarea discursului instigator la ură. (aici intră și mișcările LGBT? - nota red.)

De remarcat modul perfid în care, primul aliniat al Articolului 6 al Codului, tocmai pentru a crea confuzie, amestecă simbolurile identitare cu rasismul, xenofobia, fascismul sau legionarismul. Interesant, nu?

Documentul, publicat deja în Monitorul Oficial, nu menționează despre ce simboluri identitare este vorba.

Astfel, se creează o marjă nelimitată de interpretare prevederilor, dând posibilitatea comiterii unor abuzuri din partea conducerii unităților de învățământ superior și mai ales a cerberilor corectitudinii politice, cei ce au luat locul în universități activiștilor de partid și informatorilor Securitășii de altă dată.Practic, se va putea sancționa foarte bine și tricolorul, care este un simbol al identității naționale, sau crucea, simbol al identității creștine. Despre formule precum "Basarabia e România!”, pentru care recent a fost sancționat un elev de 16 ani la un liceu din Baia Mare, ori "Ardealul, pământ românesc”,  nici nu mai vorbim. Exact ca în anii 1950, astfel de mesaje vor ajunge să fie taxate drept fasciste și sancționate ca atare.

Da, pentru că același Cod de conduită "încurajează” turnătoria, numită eufemistic "raportare”: "Membrii comunității universitare care asistă sau împotriva cărora sunt îndreptate faptele asociate antisemitismului, xenofobiei, radicalizării și discursului instigator la ură sunt încurajați să le raporteze și să solicite sprijin comisiei de etică din cadrul instituției de învățământ superior” (Art. 4, alin (2)). Citind acest aliniat, gândul m-a dus la studenții care, în mai 1948, ca informatori ai Siguranței, au condus, cu listele în mână, echipele de securiști prin camerele căminelor studențești, indicând care erau studenții ce urmau a fi arestați. Și ce cariere fulminante au mai cunoscut aceste iude în deceniile ce au urmat… Ei au fost viitorii profesori universitari, decani, rectori și academicieni!

Articolul 5 schițează și cadrele poliției gândirii care trebuie să se instituie la nivelul fiecărei facultăți: "La nivelul instituției de învățământ superior se iau măsuri pentru prevenirea, identificarea, analizarea și soluționarea situațiilor asociate faptelor de antisemitism, xenofobie, radicalizare și discurs instigator la ură, înainte ca acestea să devină o problemă pentru instituția de învățământ superior. În acest sens, instituția de învățământ superior poate organiza periodic activități de evaluare anonimă a experienței membrilor comunității universitare, în vederea identificării faptelor interzise în spațiul universitar.”  Formula "evaluare anonimă” este, trebuie să recunosc, savuroasă, și reflectă capacitatea inepuizabilă a minților îmbâxite de ideologia corectitudinii politice de a furniza un limbaj de lemn pentru care comuniștii de altă data ar fi putut fi invidioși.

Iar Art. 5. prevede că universitățile trebuie să ia măsuri pentru a preveni, identifica și soluționa astfel de fapte „înainte ca acestea să devină o problemă pentru instituția de învățământ superior”. Același articol prevede că   „în acest sens, instituția de învățământ superior poate organiza periodic activități de evaluare anonimă a experienței membrilor comunității universitare, în vederea identificării faptelor interzise în spațiul universitar”

Aliniatul 2 al Articolului 7 prevede că orice persoană poate sesiza comisia de etică universitară cu privire la fapte de acest tip, iar când se constată săvârșirea acestora „comisia de etică universitară se autosesizează și are obligația de a analiza și soluționa sau, în cazul în care soluționarea excedă sferei de competență, de a sesiza organele abilitate ale statului, conform prevederilor legale”. Adică, de a da pe mâna Poliției și Procuraturii pe cei considerați vinovați de a fi încălcat acest cod.

Evoluțiile iau o turnură amețitoare în muribunda noastră democrație, iar repetarea experienței totalitare nu face decât să arate consecințele incapacității societății românești de după 1990 de a realiza un proces al comunismului și de a asuma memoria ororilor acelui regim. Suntem condamnați să repetăm și noi aceleași orori, desigur în forme și cadre noi, adecvate actualei paradigme politice în care România se află. Dar faptul că bleumarinul a înlocuit roșul, ori că secera și ciocanul a fost schimbată cu o cunună de stele, nu înseamnă că suferințele unei noi generații de victime ale delictului de opinie vor fi mai mici decât ale celei de acum 70 de ani.

Preluare BUCIUMUL

Donează pentru ActiveNews!

ActiveNews nu a primit niciodată altă publicitate decât cea automată, de tip Google, din care o îndepărtăm pe cea imorală. Aceasta însă nu ne asigură toate costurile.

Ziarele incomode sunt sabotate de Sistem. Presa din România primeste publicitate (adică BANI) doar în măsura în care este parte a Sistemului sau/și a Rețelei Soros. Sau dacă se supune, TACE sau MINTE.

ActiveNews NU vrea să se supună. ActiveNews NU vrea să tacă. ActiveNews NU vrea să mintă. ActiveNews VREA să rămână exclusiv în slujba Adevărului și a cititorilor.

De aceea, are nevoie de cititorii săi pentru a supraviețui așa cum este acum. Dacă și tu crezi în ceea ce credem noi, te rugăm să ne sprijini să luptăm în continuare pentru Adevăr, pentru România!
Sau direct în conturile Media Root de la Banca Transilvania:
RO02BTRLRONCRT0563030301 (lei)
RO49BTRLEURCRT0563030301 (euro)

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook
ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews


Pentru știri necenzurate
abonează-te acum!

Este gratis și poți anula oricând abonarea.

ActiveNews România. Caută pagina noastră și pe Telegram.
Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România
Top 5 autori
VideoNews

CLIMA - ADEVĂRUL GOL-GOLUȚ:

Autentifică-te sau înregistrează-te pentru a trimite comentarii.

Comentarii (13)
  • vasile grozav 21.04.2024 05:39
    Concluzia: sa stam drepți, tăcuți și dacă se poate cu privirea în pământ in fara cazarilor, lgbtiqstilor și neomarxistilor . Dacă te atingi de ei cu cuvântul, cu gândul sau cu fapta risti sa fii exmatriculat din facultate sau din societate. În schimb, ei pot sa ne ciunteasca trecutul, sa-l denatureaze, sa-i retrimite la beci personalitatile, sfinții, sa ne umileasca prezentul, sentimentul național, tradițiilor, credinta, familia, cultura sau sa prostitueze educatia tinerei generații. Unde este romanul? Din nefericire romanul adevărat, patriot, suveranist, nationalist este pe cale de dispariție. Pentru romanul de azi masina, banii, luxul, exodul, denigrarea tarii, sclavagismul, pupincurismul, umilinta, tradarea, superficialitatea, nepăsarea, indiferenta sunt "valorile" care-l caracterizează. Ajung in străinătate și uita sa-si mai învețe copiii sa vorbească românește sau sa-i cunoască trecutul. Pentru ei prezentul și viitorul sunt totul. Dar un prezent și un viitor în care tara nu-si mai are loc sau are unul insignifiant. Încet și sigur, romanul va dispărea și din frumoasele noastre basme și va ajunge o umbra în jurul lui Harap Negru și Prâslea cel Voinic și lgbtiqismul de aur. România trezeste-te.
  • vasile grozav 21.04.2024 05:53
    PS. Ști ce e trist. În tot acest joc murdar al deciziilor și atitudinilor, niciodată comunismul nu va fi condamnat la modul real, sincer, adevărat, fiindcă a condamna comunismul înseamnă a condamna mii de reprezentanti ai poporului ales din Romania și aceast fapt va fi considerata antisemitism.
  • Corina George 21.04.2024 06:04
    Nimic nou pe frontul din est unde cei pe care ii știm se erijează din nou in panseluțe , flori de cireși si tot ce ar putea fi mai candid.
    Un adevăr spus pe jumătate nu mai este adevăr. Iar celor ce se joaca cu noțiuni de genul asta le aduc aminte ca a nu ști nu este un păcat dar a nu răspunde oportunității de a ști este.

    Dara sa incepem.

    Ce spunea Shimon Perez despre România ceea ce a făcut sa tremure evreimea :
    “Nu vom uita că România a salvat 400.000 de evrei” – președintele Israelului Shimon Peres la București, în 2010 "

    Aceasta declarație arunca in aer genocidul evreiesc pe teritoriul României unde nu a avut loc facind ca despăgubirile sa nu mai aibă vreo logica fata de Israel.

    Dar sa continua

    Iata ce sine evreul Horia Moculescu:

    "Am aceeași titudine față acest lucru ca și atitudina față de inadmisibilitatea holocaustului în România.
    Românii n-au fost antisemiți!
    În România n-a existat un holocaust.
    Ci numai interese meschine, actuale, da? Ne duc până acolo unde noi am fost
    singura țară unde s-au salvat evreii din Europa. Singura țară! Pe aici s-au scurs toți, din Polonia, din Cehoslovacia, dinUngaria, ca să se salveze.
    Și ne faci pe noi autori de Holocaust?
    Păi cum să recunosc așa ceva, când am avut atâția prieteni buni evrei? Și care ei nu recunoșteauholocaustul!
    [Henry] Mălineanu nu recunoștea holocaustul.
    [Laurențiu] Profeta nu recunoștea holocaustul.
    [Aurel] Giroveanu nu recunoștea holocaustul."

    Un alt evreu de evreu c destinat in pușcăria din România este monahul N. STeinhardt care spunea despre Antonescu si legionari:

    " Mareșalul Ion Antonescu a refuzat să execute programul de exterminare a populației evreiești, prescris cu strășnicie de stăpânul de atunci al Europei
    Anii următori lui 23 august (nu avusesem de suferit direct ca evreu nici în
    vremea liceului, nici în facultate, nici în timpul războiului, munca la zăpadă o săvârșisem voluntar, iar pe cea obligatorie în condiții de omenie, nu însă fără a cârti și a fi certat de tata: să nu aud niciun cuvânt împotriva țării sau a lui Antonescu; face tot ce e posibil, nu are pe cap numai grija evreilor, ai prefera cumva să fii pe front în coclaurile Rusiei?) m-au apropiat și mai mult de poporul român"

    Ce spunea petre putea despre antisemitismul din România ?

    "Petre Țuțea: „Legionarii nu au ucis nici un evreu!” (5)
    14 iulie 2020|Doctrină naționalistă, Legionarii în eternitate
    Petre Țuțea: „Legionarii nu au ucis nici un evreu!” (5)"

    si mai apoi tot Tutea

    „Antisemitismul nu e o reacție spontană a românilor, a germanilor, a polonilor, a maghiarilor, a francezilor, a americanilor, ci e provocată de evrei, prin exces. E provocat de ei, ca spaimă, crezînd că-l previn …
    Antisemitismul funcționează după principiul acțiunii și reacțiunii. Păi dacă rabinul Moses Rosen, care e doctor și face parte din Consiliul Mondial Evreiesc, îl înjură pe Eminescu … Păi ce ar zice el dacă eu l-aș lua pe Moise pe făraș?…Nu am fost și nu sunt antisemit, pentru că ar însemna să fiu anticreștin. Pentru că, să fim cinstiți, Cristos nu e din Fălticeni …"

    Sint adevăruri pentru care mulți au murit avind demnitate. Pentru ca acel cap plecat nu aduce liniște si bine după cum eram învățați ci mai degrabă trebuie sa ne aducem aminte de versurile lui Bolintineanu in poezia " Daniil SIhastru" care spune cam așa:

    DANIIL SIHASTRUL
    (versuri de Dimitrie Bolintineanu)

    „Capul ce se pleacă paloșul nu-l taie,
    Dar cu umilință lanțu-l înconvoaie!
    Ce e oare traiul, dacă e robit?
    Sărbătoare-n care nimeni n-a zâmbit?

    Imi permit sa aduc aminte de faptul ca genocidul cel mare a avut loc in CHina unde Japonia a măcelărit zeci de milioane de chinezi. Nici azi nu se mai vorbește despre acel proces al pacifcului unde jurnaliști americani de origine chineză au murit recent la un mod dubios după ce încercau sa readucă in actualitate genocidul din CHina. Ultima victima este o jurnalista cu rădăcini Chineze al cărui bunic a fost măcelărit de japonezi. Ea a fost găsită moarta într-un hotel din sudul Californiei.

    Dar oare toți acești evrei care tot urla fata de nationalisml vezi doamne fascist nu știu sa facă diferența dintre naționalismul creștin si cel socialist? Parintele Staniloae aducea aminte ca prin definiție natioanalimul creștin nu este exclusivist. Ganddhy a fost unul care a promovat un naționalism echilibrat si iată-l ca este atacat azi de globaliste ceea ce este nu doar o eroare ci o ofensa. Definiția de naționalism creștin este greu de găsit azi pentru ca nu da bine politic. IN lucrarea GOG a lui Giovanni Pappini acest personaj se intilneste cu mulțe personalități ale lumii fiind un personaj fictiv. In intilnirea lui cu un evreu acesta din urma spune ca se simte bine într-o societatea eterogenă pentru ca se poate mișcă in voie... fără vreo opreliște. Sau Lenin tot in aceiași lucrăre spunea ca omul este cel mai fericit in pușcărie pentru ca acolo are casa , masa, de munca, haine si nu trebuie sa gindeasca. Pentru partea cu gândirea o vor face cei din conducerea țării adică comuniștii.

    Ce s-ar mai putea adăuga după citirea CARTII NEGRE A COMUNISMULUI EDITATA DE MARI ISTORICI FRANCEZI SI NU NUMAI IN FRANTA. Aceasta carte începe prin a aminti ca pe timp de pace după cel de-al doilea război mondial in țările proaspăt comuniste au fost omorite peste 100 de milioane de oameni. Repet peste 100 de milioane de oameni. CUM? trimiși in surghiun, in pușcării in pavilioane de nebuni prin asasinate etc.

    Sa ne aducem aminte insa cine era la putere in România de pe atunci! Erau evreii khazari printre care:

    ANa Pauker /Hannah Pauker Robinson; Leonte Rautu/. Oingenstein; Teohari Georgescu/ BUrah Tescovici; Silviu Brucan/ Saul BRuckner; Petre Roman. (tatăl) / Neulander; Gheorghe Apostol / Gershwinn; Nicolski/ Goddberg plus Voitec, Birladeanu , Vasile Luka si mulți , mulți alții care au făcut ceea ce au făcut. EI ar fi trebuit dați afara din istorie si condamnați post mortem la închisoare. Noi avem vina de a crede in Isus Cristos de a fi ajutat pe mulți sa scape. Sa mai amintesc de evreii din SUA care au un respect deosebit fata de Antonescu? Sau ca Rabinul Shafran rebinul GEnevei este fostul coleg de școală al lui ANtonescu cel care avea reabilitarea lui Antonescu si i-a fost refuzat sa aducă acele probe fiind chiar amenințat de grupări evreietsti?
    Legionarii nu au fost judecați la Nurenberg pentru ca naționalismul lor creștin nu era exclusivist. CUm ramine la rebeliunea legionară cu cele 3000 de uniforme verzi ajunse din URSS in România? CIne s-a implicat si a folosit cămașă verde pentru a ucide? IOrga a fost omorit de masonul Boaru școlit de NKGV si intrat miseleste in mișcarea legionară. A fugit in Germania unde nu a fost judecat de nimeni. El devenind sfătuitorul de taina al dubiosului Sergiu Nicolaescu.
    Citi stiu cum americanii s-au folosit de legionari in războiul împotriva comuniștilor? Apoi erau parașutați in câmpurile comuniste pentru a fi exterminați.
    Ce spune Eliade despre naționalism am sa redau aici si merita scrisă pe manualele de la școală pentru toți românii

    EU atti am avut de spus. Doamne ajuta!!!

    • Mahatma Gandhi
    • “Nationalism is an attitude of defense, made necessary by the weakness of the state." — Jacques Bainville (1879-1936)


    Mircea Eliade - România în eternitate {fragmente)

    "Naționalismul nu e numai marea iubire pentru morții și pământul nostru, ci este mai ales setea de eternitate a României. Nu iubești numai tot ce a fost al strămoșilor tăi și ce este încă al tău – ci vrei ca acest tot să fie în eternitate, să rămână peste și dincolo de istorie. Îți iubești țara și neamul pentru că știi că numai așa vei putea rămâne și tu aici, în istorie, legat și păstrat de pământ.
    Eternitatea pe care insul și-o închipuie, o cucerește sau o cerșește singur – este o cu totul altă problemă decât această eternitate colectivă, a neamului întreg. "

    si

    "Și mi se pare că nu este decât un singur fel de a-ți sluji neamul și țara: de a lupta, pe orice cale, pentru eternitatea lor. Luptă pe care fiecare o înțelege după firea și iubirea lui. Dar numai setea eternității poate transfigura acest sentiment și această luptă. Numai prezența eternității poate depăși politica. Toate acțiunile noastre pe acest pământ ar deveni meschine și deșarte dacă n-ar fi intuiția eternității, care să le dea o altă valoare și o altă tărie"

    si

    "Cei mai glorioși „naționaliști” nu sunt eroii, nici șefii politici; care nu fac decât să conducă destinele istorice ale neamului lor. Cei mai glorioși „naționaliști” sunt creatorii care cuceresc de-a dreptul eternitatea. Există o sete de eternitate în fiecare om, sete pentru neamul și țara lui. Dar există și o altfel de eternitate: un salt dincolo de istorie, prin care o țară și un neam intră și rămâne în eternitate

    Trebuie să iubești România cu frenezie, s-o iubești și să crezi în ea împotriva tuturor evidențelor – ca să poți uita gradul de descompunere în care am ajuns.
    Mircea Eliade, „România în eternitate”, București, 13 octombrie 1935."
    Sper ca acest comentariu sa fie publicat. Clarifica si nu jignește pe nimeni. Eu ca roman ce a simțit "caldura" comuniștilor am plecat din tara acum 35 de ani cu cetățenia luată abuziv. Nici azi dragii conducători nu au făcut vreo bine facere sau reparație la cei ce le-a fost luată cetățenia abuziv ca sa nu mai spun de dosarele împotriva comunismului. Nimic. Dumnezeu să-i ierte ca nu știu ce fac acești duplicitari

    Nimic nou pe frontul din est unde cei pe care ii știm se erijează din nou in panseluțe , flori de cireși si tot ce ar putea fi mai candid.
    Un adevăr spus pe jumătate nu mai este adevăr. Iar celor ce se joaca cu noțiuni de genul asta le aduc aminte ca a nu ști nu este un păcat dar a nu răspunde oportunității de a ști este.

    Dara sa incepem.

    Ce spunea Shimon Perez despre România ceea ce a făcut sa tremure evreimea :
    “Nu vom uita că România a salvat 400.000 de evrei” – președintele Israelului Shimon Peres la București, în 2010 "

    Aceasta declarație arunca in aer genocidul evreiesc pe teritoriul României unde nu a avut loc facind ca despăgubirile sa nu mai aibă vreo logica fata de Israel.

    Dar sa continua

    Iata ce sine evreul Horia Moculescu:

    "Am aceeași titudine față acest lucru ca și atitudina față de inadmisibilitatea holocaustului în România.
    Românii n-au fost antisemiți!
    În România n-a existat un holocaust.
    Ci numai interese meschine, actuale, da? Ne duc până acolo unde noi am fost
    singura țară unde s-au salvat evreii din Europa. Singura țară! Pe aici s-au scurs toți, din Polonia, din Cehoslovacia, dinUngaria, ca să se salveze.
    Și ne faci pe noi autori de Holocaust?
    Păi cum să recunosc așa ceva, când am avut atâția prieteni buni evrei? Și care ei nu recunoșteauholocaustul!
    [Henry] Mălineanu nu recunoștea holocaustul.
    [Laurențiu] Profeta nu recunoștea holocaustul.
    [Aurel] Giroveanu nu recunoștea holocaustul."

    Un alt evreu de evreu c destinat in pușcăria din România este monahul N. STeinhardt care spunea despre Antonescu si legionari:

    " Mareșalul Ion Antonescu a refuzat să execute programul de exterminare a populației evreiești, prescris cu strășnicie de stăpânul de atunci al Europei
    Anii următori lui 23 august (nu avusesem de suferit direct ca evreu nici în
    vremea liceului, nici în facultate, nici în timpul războiului, munca la zăpadă o săvârșisem voluntar, iar pe cea obligatorie în condiții de omenie, nu însă fără a cârti și a fi certat de tata: să nu aud niciun cuvânt împotriva țării sau a lui Antonescu; face tot ce e posibil, nu are pe cap numai grija evreilor, ai prefera cumva să fii pe front în coclaurile Rusiei?) m-au apropiat și mai mult de poporul român"

    Ce spunea petre putea despre antisemitismul din România ?

    "Petre Țuțea: „Legionarii nu au ucis nici un evreu!” (5)
    14 iulie 2020|Doctrină naționalistă, Legionarii în eternitate
    Petre Țuțea: „Legionarii nu au ucis nici un evreu!” (5)"

    si mai apoi tot Tutea

    „Antisemitismul nu e o reacție spontană a românilor, a germanilor, a polonilor, a maghiarilor, a francezilor, a americanilor, ci e provocată de evrei, prin exces. E provocat de ei, ca spaimă, crezînd că-l previn …
    Antisemitismul funcționează după principiul acțiunii și reacțiunii. Păi dacă rabinul Moses Rosen, care e doctor și face parte din Consiliul Mondial Evreiesc, îl înjură pe Eminescu … Păi ce ar zice el dacă eu l-aș lua pe Moise pe făraș?…Nu am fost și nu sunt antisemit, pentru că ar însemna să fiu anticreștin. Pentru că, să fim cinstiți, Cristos nu e din Fălticeni …"

    Sint adevăruri pentru care mulți au murit avind demnitate. Pentru ca acel cap plecat nu aduce liniște si bine după cum eram învățați ci mai degrabă trebuie sa ne aducem aminte de versurile lui Bolintineanu in poezia " Daniil SIhastru" care spune cam așa:

    DANIIL SIHASTRUL
    (versuri de Dimitrie Bolintineanu)

    „Capul ce se pleacă paloșul nu-l taie,
    Dar cu umilință lanțu-l înconvoaie!
    Ce e oare traiul, dacă e robit?
    Sărbătoare-n care nimeni n-a zâmbit?

    Imi permit sa aduc aminte de faptul ca genocidul cel mare a avut loc in CHina unde Japonia a măcelărit zeci de milioane de chinezi. Nici azi nu se mai vorbește despre acel proces al pacifcului unde jurnaliști americani de origine chineză au murit recent la un mod dubios după ce încercau sa readucă in actualitate genocidul din CHina. Ultima victima este o jurnalista cu rădăcini Chineze al cărui bunic a fost măcelărit de japonezi. Ea a fost găsită moarta într-un hotel din sudul Californiei.

    Dar oare toți acești evrei care tot urla fata de nationalisml vezi doamne fascist nu știu sa facă diferența dintre naționalismul creștin si cel socialist? Parintele Staniloae aducea aminte ca prin definiție natioanalimul creștin nu este exclusivist. Ganddhy a fost unul care a promovat un naționalism echilibrat si iată-l ca este atacat azi de globaliste ceea ce este nu doar o eroare ci o ofensa. Definiția de naționalism creștin este greu de găsit azi pentru ca nu da bine politic. IN lucrarea GOG a lui Giovanni Pappini acest personaj se intilneste cu mulțe personalități ale lumii fiind un personaj fictiv. In intilnirea lui cu un evreu acesta din urma spune ca se simte bine într-o societatea eterogenă pentru ca se poate mișcă in voie... fără vreo opreliște. Sau Lenin tot in aceiași lucrăre spunea ca omul este cel mai fericit in pușcărie pentru ca acolo are casa , masa, de munca, haine si nu trebuie sa gindeasca. Pentru partea cu gândirea o vor face cei din conducerea țării adică comuniștii.

    Ce s-ar mai putea adăuga după citirea CARTII NEGRE A COMUNISMULUI EDITATA DE MARI ISTORICI FRANCEZI SI NU NUMAI IN FRANTA. Aceasta carte începe prin a aminti ca pe timp de pace după cel de-al doilea război mondial in țările proaspăt comuniste au fost omorite peste 100 de milioane de oameni. Repet peste 100 de milioane de oameni. CUM? trimiși in surghiun, in pușcării in pavilioane de nebuni prin asasinate etc.

    Sa ne aducem aminte insa cine era la putere in România de pe atunci! Erau evreii khazari printre care:

    ANa Pauker /Hannah Pauker Robinson; Leonte Rautu/. Oingenstein; Teohari Georgescu/ BUrah Tescovici; Silviu Brucan/ Saul BRuckner; Petre Roman. (tatăl) / Neulander; Gheorghe Apostol / Gershwinn; Nicolski/ Goddberg plus Voitec, Birladeanu , Vasile Luka si mulți , mulți alții care au făcut ceea ce au făcut. EI ar fi trebuit dați afara din istorie si condamnați post mortem la închisoare. Noi avem vina de a crede in Isus Cristos de a fi ajutat pe mulți sa scape. Sa mai amintesc de evreii din SUA care au un respect deosebit fata de Antonescu? Sau ca Rabinul Shafran rebinul GEnevei este fostul coleg de școală al lui ANtonescu cel care avea reabilitarea lui Antonescu si i-a fost refuzat sa aducă acele probe fiind chiar amenințat de grupări evreietsti?
    Legionarii nu au fost judecați la Nurenberg pentru ca naționalismul lor creștin nu era exclusivist. CUm ramine la rebeliunea legionară cu cele 3000 de uniforme verzi ajunse din URSS in România? CIne s-a implicat si a folosit cămașă verde pentru a ucide? IOrga a fost omorit de masonul Boaru școlit de NKGV si intrat miseleste in mișcarea legionară. A fugit in Germania unde nu a fost judecat de nimeni. El devenind sfătuitorul de taina al dubiosului Sergiu Nicolaescu.
    Citi stiu cum americanii s-au folosit de legionari in războiul împotriva comuniștilor? Apoi erau parașutați in câmpurile comuniste pentru a fi exterminați.
    Ce spune Eliade despre naționalism am sa redau aici si merita scrisă pe manualele de la școală pentru toți românii

    EU atti am avut de spus. Doamne ajuta!!!

    • Mahatma Gandhi
    • “Nationalism is an attitude of defense, made necessary by the weakness of the state." — Jacques Bainville (1879-1936)


    Mircea Eliade - România în eternitate {fragmente)

    "Naționalismul nu e numai marea iubire pentru morții și pământul nostru, ci este mai ales setea de eternitate a României. Nu iubești numai tot ce a fost al strămoșilor tăi și ce este încă al tău – ci vrei ca acest tot să fie în eternitate, să rămână peste și dincolo de istorie. Îți iubești țara și neamul pentru că știi că numai așa vei putea rămâne și tu aici, în istorie, legat și păstrat de pământ.
    Eternitatea pe care insul și-o închipuie, o cucerește sau o cerșește singur – este o cu totul altă problemă decât această eternitate colectivă, a neamului întreg. "

    si

    "Și mi se pare că nu este decât un singur fel de a-ți sluji neamul și țara: de a lupta, pe orice cale, pentru eternitatea lor. Luptă pe care fiecare o înțelege după firea și iubirea lui. Dar numai setea eternității poate transfigura acest sentiment și această luptă. Numai prezența eternității poate depăși politica. Toate acțiunile noastre pe acest pământ ar deveni meschine și deșarte dacă n-ar fi intuiția eternității, care să le dea o altă valoare și o altă tărie"

    si

    "Cei mai glorioși „naționaliști” nu sunt eroii, nici șefii politici; care nu fac decât să conducă destinele istorice ale neamului lor. Cei mai glorioși „naționaliști” sunt creatorii care cuceresc de-a dreptul eternitatea. Există o sete de eternitate în fiecare om, sete pentru neamul și țara lui. Dar există și o altfel de eternitate: un salt dincolo de istorie, prin care o țară și un neam intră și rămâne în eternitate

    Trebuie să iubești România cu frenezie, s-o iubești și să crezi în ea împotriva tuturor evidențelor – ca să poți uita gradul de descompunere în care am ajuns.
    Mircea Eliade, „România în eternitate”, București, 13 octombrie 1935."


    Si încă ceva. Cum ramine cu Ucraina lui JELENSKY care se afișează cu zvastici pe uniforme pe echipamentul militar si au un mentor in fascistul BANDERA? Adică pentru unii ciuma si pentru alții muma?

    Sint lucruri care ne macină si ne da senzația de adevăr de dreptate pe cind noi ne invirtim in jurul cozii avind conaționali trădător cu simbrie pe fondul adormirii unei populații care nu mai este popor de mult ca sa nu zic nație. Trăim cred prin ruga in ceruri a martirilor către Dumnezeu sa își ia fata de la noi.

    Cam atit am avut de spus si repet sper sa fie publicat. Apoi mai sper ca mult mai mulți sa scrie sa își arate nemulțumirile si sa fie arătați cu degetul impostorii...
  • viorel craciun 21.04.2024 12:47
    Respectul nostru pentru acest articol , informat si muncit , dar vorba simpla a lui " nea NAE adica SI CE DACA ? " Doar zilele trecute s-a aprobat de la INALTA POARTA DEMOCRAT MILITARA AMERICANA " AJUTORUL PENTRU UKRAINA " de 63 miliarde dolari , se pare ca la ISRAEL ( ei fiind mai avuti , numai 23 miliarde de dolari " DACA MERGE " DOLARUL DEVALORIZAT " , de ce sa nu il " introducem in marea afacere zonala , est-europeana si in Orientul Mijlociu " RAZBOIUL IN NUMELE DEMOCRATIEI " , ca acum 1000 de ani , cu " CRUCIATII " SI RAZBOIUL IN NUMELE " CREDINTEI " . vorba crestina " banul este ochiul dracului " cu axioma actuala " DAR CINE ESTE DRACUL ? " , simplu " fara numar, fara numar " ca la " romii nostrii actuali , asa zisii " tigani " pe vremuri .
  • dumbirish01 21.04.2024 08:38
    "elitele romanesti" actuale is lachei la stapani.

    E. Michael Jones: Candace Owens, the Jews & Trumpian Christian Nationalism | Off Code & Unscripted
    https://www.youtube.com/watch?v=5UWv0gMmZgw
  • mihnea1 21.04.2024 11:14
    Românii sunt la Mc, la Lidl, la Kaufland și alte asemenea locuri unde este distrusa cultura, agricultura și industria unei țări.
  • siBemol14a 21.04.2024 12:15
    „Să trăiască PMR-ul și ai lui conducători” s-a transformat în „votați Joianis și struțo-cămiloiul Comasat, Indexat, Aprobat”. Tot înainte, tovarăși !
  • viorel craciun 21.04.2024 12:37
    Pe vremuri , adica in anii de inceput ai asa zisei " Democratii romanesti " , adica in anii 90, circula un banc , cu Stefan cel Mare , care sculat din " somn sau DE VECI ( vorba imnului national ) " , intreba " Unde sunt moldovenii mei ? " LA CARE RASPUNSUL ERA " LA ISTANBUL MARIA-TA " Asa si cu intrebrea de acum " UNDE SUNT ROMANII MEI ? " "ALESII LA PARLAMENT EUROPEAN , LA NATO , SI LA PARLAMENT ROMAN " MARIA-TA , RESTUL " STAU PE GLIE " CA " SERBII ODINIOARA "
  • Passagero 21.04.2024 13:15
    Organizatia care pompos si-a arogat categoria de "institut" si numele unui ashkenaz aventurier, impostor si mincinos, este anti-romaneasca si terorista, terorizand istoria si memoria eroilor nostri prin tot felul de decizii scarboase care intr-un stat normal si independent ar fi dus la denuntarea ei la Tribunalul Penal de la Haga si scoaterea ei in afara legii. Cuibarita in Romania prin acceptarea tradatorului si criminalului Ilici care a recunoscut in fata impostorului Weisel "holocautul romanesc", din proprie "initiativa", in calitate de nomenklaturist comunist, fara consultarea istoricilor si a dovezilor, aceasta scorneala ashkenaza se pisa efectiv pe Istoria Romaniei si memoria martirilor si eroilor nostri. .Aceasta organizatie terorista si mincinoasa trebuie scoasa in afara legii, altfel o sa devenim un neam de mankurtzi, fara istorie si fara eroi si martiri, lasandu-i pe ashkenazii impostori, mincinosi si criminali care asta stiu sa faca cel mai bine sa-i omoare a doua oara.
    Romanii dorm de peste 30 de ani si au ales scursurile care dau aceste legi, care i-au inchis in case, i-au ars in spitale si unde a fost necesar, le-au interzis PRIN LEGE KOVIDIKA CREDINTA DE 2000 DE ANI IN Iisus Hristos, Domnul si Mantuitorul nostru si al parintilor nostri, apoi i-au ademenit si convins, cu fluierul si cu garbaciul, sa-si bage otrava in corp ca sa moara. De la cei care dau aceste legi nu avem de asteptat ceva bun, ei sunt impotriva Adevarului si al neamului nostru.
    Solutia este sa ne rugam Lui Dumnezeu sa ne lumineze si sa ne ajute ca sa lucram noi insine la izbavire fara s-o asteptam de la aceste scursori fara frica de Dumnezeu.
  • Christinne Radu 21.04.2024 13:27
    Sanatate si virtute, dar Moculescu nu este evreu, chiar nu este. Cit despre trucul cu acele camasi verzi venite din URSS, nu la fel s-a intimplat si in toamna lui 1939, cind polonezii, deghizati in soldati germani si la ordinul evreilor khazari/asa-ziselor elite, au provocat izbucnirea celui de-al doilea razboi mondial?
  • miron liviu 21.04.2024 14:54
    Romanii sunt la Kaufland,își consuma bonuri de masa sau alte venituri sociale.
    Adică ,atâta timp cât mațul e plin,restul nu mai contează.Programul progresistilor aproape e realizat.a mai rămas proiectul lgbt,matze,câini,etc
  • Rusi 22.04.2024 12:20
    Acesti tradatori de tara trebuie condamnati la moarte.
  • DANA Q 22.04.2024 16:29
    Pentru toate aceste scursuri care ne conduc, ar trebui sa facem si noi ceeace vrea Trump sa faca cu toti cei ce si/au batut joc de el si pentru tot ce/au facut/ se stie foarte bine /,si anume,sa înfiintam un Gitmo si sa/l punem în practica,adica la munca /la spînzurare/ unde ,a propos,Hillary,si nu numai, a atîrnat de ceva vreme;cea care apare acum este o clona.Aviz si celor de LA ELIE WIESEL Astia chiar o merita din plin.Romanii?? îmi pare rau sa spun dar,sînt considerati ca prostii Europei si tind sa cred ca au dreptate,din moment ce nu exista nicio reactie.
    Asta a vrut sasul,asta avem.Punct.
Ultima oră

01:00

7 mai: Arătarea semnului SFINTEI CRUCI pe cer, unde a rămas timp de 7 zile

22:00

Noaptea arestării demnitarilor (5/6 mai 1950) din perioada interbelică, urmată de uciderea celor mai mulți. Cazul preotului ortodox și istoricului academician Ioan Lupaș, unul dintre liderii românilor transilvăneni în lupta pentru Marea Unire

19:30

Corupția și mafia homosexuală din BOR și Sistem, expuse la Realitatea Plus. Postul TV difuzează controversatul film ”21 de Rubini” chiar a doua zi de Paști

19:04

Marea Resetare: Reîntoarcerea Fascismului

18:30

CLIMA! Înapoi la războiul împotriva umanității: Adevărul gol-goluț. DOCUMENTAR VIDEO tradus în română

15:00

Corneliu Vlad: Înainte era mai bine?

12:00

6 mai 1990: PODUL DE FLORI - FOTOGRAFII ISTORICE de la cel mai emoționant eveniment românesc de după 21 decembrie 1989

11:00

6 mai: Sfântul și Dreptul Iov, Mult Răbdătorul

23:20

BUCURAȚI-VĂ! HRISTOS A ÎNVIAT!

23:00

Nașterea în Ceruri a savantului Sextil Pușcariu, hăituit de ocupanții bolșevici ca Silviu Brucan (5 mai 1948)

21:30

5 mai: Sfânta Muceniță Irina. La Mulți Ani!

20:30

5 mai: Sfântul Efrem cel Nou, cunoscut ca grabnic ajutător și tămăduitor

11:49

Zelenski de Paști: "Dumnezeu are un galon cu steagul ucrainean pe umăr" – Expoziție de icoane pe lăzi de muniție

00:00

ÎNVIEREA cu Eminescu, sufletul Neamului Românesc: Hristos a Înviat!

23:00

Părintele Justin: Creștinul ortodox este împăratul cerului și al pământului. Singura grijă aceasta este: să-L ai mereu pe Hristos înviat în inima ta! HRISTOS A ÎNVIAT!