Teheran 2023: Cât de solide sunt lacătele Armageddonului?

De Adrian Pătrușcă  /  

ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Un atac al Israelului în Iran pare iminent. Statele Unite și-au declarat deja sprijinul. Dar șirul de explozii în lanț care s-ar putea declanșa în lumea întreagă va avea consecințe incalculabile.

În urmă cu trei săptămâni, s-a aflat că Iranul a reușit să îmbogățească uraniul până la un grad de puritate de 84%.

Foarte aproape de pragul de 90%, necesar pentru fabricarea Bombei Atomice.

De unde s-a aflat? De la inspectorii internaționali care monitorizează activitatea nucleară a Iranului.

De aici, informația a ajuns în presă.

Știrea din spatele informației era că Iranul se află foarte aproape de a reuși atingerea pragului de 90%, necesar fabricării Bombei Atomice.

Teheranul a dezmințit informația, calificând-o drept „calomnie” și „distorsionare gravă” a faptelor. Experții iranieni au susținut că nivelul de îmbogățire nu depășește 60% și că „prezența unor particule de uraniu peste 60% în procesul de îmbogățire nu înseamnă o îmbogățire peste 60%”.

După o săptămână, un raport al Agenției Internaționale pentru Energie Atomică (IAEA)confirma faptul că Iranul a atins un nivel de îmbogățire de 83,7% într-un raport secret, dar pe care pare să îl fi văzut toată presa mondială.

Care este adevărul, contează mai puțin. Pretextul este important.

Știm asta de lacolosala mistificare din 2003, când Bagdadul a fost acuzat că deține Arme de Distrugere în Masă, iar în cacealmaua soldată cu invadarea Irakului și spânzurarea lui Saddam a fost implicată și IAEA.

Pe de altă parte, nici Iranul nu este ușă de moschee. A dovedit-o în repetate rânduri. Iar o bombă nucleară în mâinile ayatollahului, cu care să îi amenințe și să îi pedepsească pe „necredincioși”, nu este cea mai roză perspectivă din lume.

Cu câteva zile înainte ca raportul IAEA să ajungă în presă (semn că lumea e mică și vorbăreață),Israelul a avertizat„toate mijloacele sunt luate în considerare” pentru a împiedica Iranul să obțină arma nucleară.

În ultimele 24 de ore, evenimentele par să se precipite.

Secretarul american al Apărării, Lloyd Austin, a mers în Israel.

Într-oconferință de presă comună cu omologul său israelian Yoav Gallant, cei doi au avut declarații trase la indigo în privința Iranului.

Lloyd Austin:

„Președintele Biden a arătat cu claritate în repetate rânduri că Statele Unite nu vor permite Iranului să dobândească arma nucleară.”

Și:

„Acțiunile destabilizatoare ale Iranului nu sunt o amenințare doar pentru Israel, ele sunt o amenințare pentru regiune și pentru lumea întreagă.”

Yoav Gallant:

„Iranul urmărește să producă arme nucleare și amenință nu doar Israelul, ci toată lumea. Domnule Secretar, estede datoria noastră să luăm toate măsurile necesare pentru a împiedica Iranul să obțină arma nucleară.”

Un atac al Israelului asupra Iranului ar veni mănușă atât Tel Avivului cât și Washingtonului.

Guvernul Netanyahu se confruntă la el acasă cu proteste masive împotriva unor măsuri din domeniul juridic și pe care, în alte condiții, cancelariile occidentale le-ar numi „o tentativă de subordonare a justiției”. Și care ar duce la revoluții colorate. Nu și în Israel, însă. Dimpotrivă.

Atacul asupra Teheranului ar fi diversiunea perfectă, în condițiile în care opinia publică din Israel consideră Iranul un pericol existențial.

În urmă cu câteva zile, Netanyahu declara:

„Iranul, care face apel public la distrugerea noastră, are dreptul să își apere armele distrugătoare care ne-ar masacra? Dar noi avem dreptul să ne apărăm? Este clar că îl avem și este clar că o vom face. Nimic nu ne va descuraja să ne apărăm țara și să îi împiedicăm pe dușmanii noștri să elimine statul evreilor.”

Pe de altă parte, pentru Statele Unite, o lovitură „preventivă” israeliană în Iran ar fi mană cerească în condițiile Războiului din Ucraina.

Teheranul s-a arătat un aliat fidel al Moscovei, livrându-i arme, muniție și în special faimoasele drone kamikaze Șahid, care fac ravagii, ridiculizând sistemele antiaeriene occidentale.Doar borcanele cu gogonele lansate de gospodine le mai pot doborî.

Iar colaborarea dintre Rusia și Iran se consolidează de la o zi la alta.

De altfel, în conferința sa din Israel, secretarul american al Apărării nu a uitat să precizeze:

„Suntem mai ales preocupați de dezvoltarea continuă a parteneriatului strategic al Iranului cu Rusia, inclusiv de folosirea dronelor iraniene pentru a teroriza și ucide civili nevinovați în Ucraina.”

Și:

„De-a lungul anului trecut, cooperarea militară a Rusiei cu Iranul s-a adâncit, ceea ce ridică serioase riscuri pentru această regiune (Orientul Mijlociu) și pentru siguranța cetățenilor dvs. Iranul câștigă o experiență și expertiză importantă pe câmpul de luptă din Ucraina pe care în cele din urmă o va transmite periculoșilor săi aliați din Orientul Mijlociu.”

De altfel, este interesant că Lloyd Austin a alocat o parte mai mare din discursul său Războiului din Ucraina decât riscului nuclear reprezentat de Teheran.

Lumea întreagă fierbe. Crizele militare, economice și sociale se îngrămădesc de-a valma unele peste celelalte.

Un atac al Israelului asupra Iranului poate avea consecințe incalculabile. Chiar dacă s-ar dori doar o „lovitură preventivă limitată”.

Riscă să ducă la explozii și escaladări în lanț, în Orientul Mijlociu, în Ucraina/Europa, în Taiwan/Pacific...

Și, nu în ultimul rând, ar arunca în aer prețul petrolului. Adică exact ce mai lipsea în actuala criză energetică mondială.

Liderii mondiali par deciși să verifice cât de solide sunt lacătele Armageddonului.

Donează pentru ActiveNews!

ActiveNews nu a primit niciodată altă publicitate decât cea automată, de tip Google, din care o îndepărtăm pe cea imorală. Aceasta însă nu ne asigură toate costurile.

Ziarele incomode sunt sabotate de Sistem. Presa din România primeste publicitate (adică BANI) doar în măsura în care este parte a Sistemului sau/și a Rețelei Soros. Sau dacă se supune, TACE sau MINTE.

ActiveNews NU vrea să se supună. ActiveNews NU vrea să tacă. ActiveNews NU vrea să mintă. ActiveNews VREA să rămână exclusiv în slujba Adevărului și a cititorilor.

De aceea, are nevoie de cititorii săi pentru a supraviețui așa cum este acum. Dacă și tu crezi în ceea ce credem noi, te rugăm să ne sprijini să luptăm în continuare pentru Adevăr, pentru România!
Sau direct în conturile Media Root de la Banca Transilvania:
RO02BTRLRONCRT0563030301 (lei)
RO49BTRLEURCRT0563030301 (euro)

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook
ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews


Pentru știri necenzurate
abonează-te acum!

Este gratis și poți anula oricând abonarea.

ActiveNews România. Caută pagina noastră și pe Telegram.
Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România
Top 5 autori
VideoNews

ÎNTUNECAREA - Planul Diabolic de a întuneca Planeta Pământ prin inginerie climatică

Sfârșitul Umanității așa cum vor artizanii Marii Restări. VIDEO TARDUS:

Autentifică-te sau înregistrează-te pentru a trimite comentarii.

Comentarii (7)
  • singur ortodoxia 10.03.2023 13:50
    Un articol foarte bun careia ii lipseste un singur argument: profetia unor sfinti parinti despre lovitura Israelului in Iran si care pare foarte aproape sa se implineasca. Poate chiar de la aceasta profetie a si pornit ideea articolului. Multumim oricum.
  • cristi vlad 10.03.2023 15:40
    Concluzie: Puneți, oameni buni, gogonele, că o să fie nevoie de ele! Și luați lecții de aruncat de la gospodinele ucrainence.
  • DanielSimion 10.03.2023 16:13
    Mitropolitul Neofit de Mourfu :
    "Profetiile s-au terminat, de acum le vom vedea la stiri!";
    "Vor fi cutremure neobisnuite din cauza faptelor impotriva firii pe care le facem." ;
    " …veti auzi ca evreii au lovit programul nuclear al Iranului. Atunci vor incepe marile evenimente. Si, in aceeasi perioada, sau putin inainte, va cadea Erdogan. Astea vor fi semnele pe care le veti avea ca sa intelegeti ca incep marile evenimente.”
    http://www.cuvantul-ortodox.ro/profetiile-stirile-zilei-mitropolitul-neofit-cipru-al-treilea-razboi-mondial-nevoia-de-pocainta-catastrofele-naturale-legalizarea-pacatelor-impotriva-firii-semnele-vremurilor-israel-bombardeaza-iranul/
  • IC XC NI KA 10.03.2023 16:29
    Pe lângă știre ..

    Mitropolitul Neofit din Grecia despre profeția pustnicului Gheron Theodor, care a trecut la Domnul acum câțiva ani. El ne spunea așa:

    “Copiii mei, vă veți bea cafeaua și veți auzi că evreii au lovit programul nuclear al Iranului. Atunci vor începe marile evenimente. Și în aceeași perioadă, sau puțin înainte, va cădea Erdogan. Acestea vor fi semnele pe care le veți avea ca să înțelegeți că încep marile evenimente.” (al treilea război mondial)

    Doamne miluiește-ne pe noi și toată lumea Ta!
  • viorel craciun 10.03.2023 17:13
    Poate inainte de toate , privind asa zisa invazie in Iran , in mod analitic privind informatia si manipularea ei pentru un beneficiar saul altul " al dezinformarii " ar trebui sa luam in calcul un singura aspect relevant al lumii arabe / musulane a Orientului Mijlociu adica : dupa cutremurul devastator din Turcia ( dupa unii provocat , dupa altii natural ) cu tinta directa " caderea guvernului Erdogan " , acum in completare cu " asa zisa revolutie kurda " , reactia concreta a " lumii arabe " a fost una pragmatica si dovedita adica " sustinerea Bancii Nationale Turce " de catre " Banca Nationala a Lumii Arabe " cu 50 bl , valuta PRIN CE : PRIN DEPOZITARE IN BANCA NATIONALA TURCA ,adica pe romaneste " ii afectezi pe ei la banii , ma afectezi pe mine la bani " Pai ce garantie mai mare decat " banul national si depozitarea lui in alta tara " iti poate da o tara ? De aceea sa afectezi a doua tara musulmana in zona , adica " Iranul " indiferent de conexiunea Bancii Nationale cu Banca Nationala Rusa , insemna , ca sa consolidezii " A DOUA MUTARE FINANCIARA MASIVA A BANILOR LUMII ARABE IN Banca Nationala Iran " ( pe principiul Turciei ) , insemna ca de fapt , prin asa zisul conflict " al bombei atomice iraniene " , DE FAPT CONSOLIDEZI FINANTA RUSA SI CHINEZA DIN IRAN . Dar , nebanuite si pline de mister sunt caile " DOMNULUI BIDEN , ARHANGELUL MONDIAL AL DEMOCRATIEI " BANULUI " .Cu respect pentru domnul ziarist in cauza care a publicat acest articol.
  • Carbid 10.03.2023 19:38
    Din păcate, nu prea mă duce mintea să înteleg ce spuneți in comentariul dvs! Ați putea, vă rog, sa "traduceti" un pic???
  • viorel craciun 10.03.2023 17:16
    Cu profetiile " Parinttilor intelepti si bibilici " o tot ducem de mii de anii si la televizor si in " citiri " si ei ca si noii aceeasi scoala au servit " a informarii si a dezinformarii " in scopul " banului si a conducatorului ales " sau " viitor ales "
  1. Analiza ”Prafului Saharian”: arsenic, bariu, nichel, zinc, fier, aluminiu. Cum au acționat alte state în timp ce oficialitățile din România tac mâlc. Documente de la Institutul de Inginerie Chimică din Bosnia

  2. Părintele Ioan Istrati: “Vă spun o taină. 90% din realitatea ființei e inaccesibilă simțurilor trupului”

  3. Trump – Al doilea Pact cu Diavolul: După Covid, Războiul...

  4. S-a făcut dreptate pentru elevul Vlad Țăranu, cu ”Basarabia e România”! Victorie a societății civile normale: Sancțiunea i-a fost anulată! EXCLUSIV

  5. Proteinele Spike ajută celulele canceroase să supraviețuiască și să reziste chimioterapiei. “Vaccinurile” Covid pot avea efecte similare - studiu realizat de Brown University

  6. ”Praful Saharian” - ”Teoria Conspirației”: ”Scoateți magneții. Puneți întrebări!” De ce autoritățile nu oferă nici o explicație despre compușii particulelor de pe cuprinsul României? Au murit ”experții” DSP? VIDEO

  7. Pfizer a ales conștient să nu informeze autoritățile de reglementare despre fragmentele de ADN din vaccinurile Covid, dezvăluie un înalt oficial de la Health Canada

  8. 139 de ani de la recunoașterea autocefaliei Bisericii Ortodoxe Române: "Nerecunoscând nici o altă autoritate fără numai pre Mântuitorul Dumnezeu–omul". 2025 - 140 de ani și 100 de ani de la ridicarea la rang de Patriarhie

  9. Homo Blănosus: Marea Resetare se transformă în Desen Animat

  10. Disoluția socială e doar primul pas din agenda globalistă | Bogdan Radu Herzog la Pe Drept Cuvânt #44 cu Florentin Țuca

Ultima oră

10:33

REACȚIUNEA: Dorel Vișan, Mare Maestru cu grad 33 și jumătate al Ordinului Masonic Umaniterra din Cluj (FOTO/VIDEO)

10:15

Premierul Australiei, cu nervii la pământ, după ce a cerut interzicerea MEME-lor și a devenit ținta glumelor pe X

09:55

26 aprilie: 38 de ani de la catastrofa nucleară de la Cernobîl. Începutul unui coșmar care a durat ani de zile. FOTO

09:50

Primul oraș canadian care cere cod QR la intrare și ieșire

09:19

Alexander Lukașenko: ”Câteva zeci dintre cele mai moderne arme nucleare se află în Belarus”

09:09

Gabriela Firea, dezvăluiri din ședința de 16 ore a coaliției, la Marius Tucă Show. De ce a renunțat alianța la ideea unui candidat ”independent” - VIDEO

09:02

A murit Laurent Cantet, câștigător al premiului Palme d'Or în 2008. Cineastul avea 63 de ani

08:51

Petre Roman, Gelu-Voican Voiculescu, Virgil Măgureanu și Adrian Sârbu, puși sub acuzare în ”Dosarul Mineriadei”

08:00

26 aprilie: Sfântul Sfințit Mucenic Vasilevs, episcopul Amasiei; Sfânta Glafira; Sfinții Mucenici din Dobrogea Chiril, Chindeu și Tasie din Durostor și Axiopolis - CERNAVODĂ DE AZI

22:18

Părintele Ioan Istrati: “Vă spun o taină. 90% din realitatea ființei e inaccesibilă simțurilor trupului”

21:30

S-a făcut dreptate pentru elevul Vlad Țăranu, cu ”Basarabia e România”! Victorie a societății civile normale: Sancțiunea i-a fost anulată! EXCLUSIV

21:14

139 de ani de la recunoașterea autocefaliei Bisericii Ortodoxe Române: "Nerecunoscând nici o altă autoritate fără numai pre Mântuitorul Dumnezeu–omul". 2025 - 140 de ani și 100 de ani de la ridicarea la rang de Patriarhie

20:34

Proteinele Spike ajută celulele canceroase să supraviețuiască și să reziste chimioterapiei. “Vaccinurile” Covid pot avea efecte similare - studiu realizat de Brown University

19:30

RĂZBOIUL MONUMENTELOR, MONUMENTELE RĂZBOAIELOR. ȘI NU NUMAI... Mihai Ogrinji despre Monumentele Basarabiei și opera de refacere a lor dusă de avocatul Iulian Rusanovschi

18:40

Pfizer a ales conștient să nu informeze autoritățile de reglementare despre fragmentele de ADN din vaccinurile Covid, dezvăluie un înalt oficial de la Health Canada