Talibanii preotului-vedetă Vasile Ioana

De Diana-Maria Brăgaru  /  

Foto: Digi FM

Foto: Digi FM

ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


".. Vedeți să nu vă amăgească cineva..." 

Am un respect deosebit pentru preoțimea română. Asta se știe, nu am făcut din dragostea pe care o port Preoților noștri, care îndură fel și fel de batjocuri, niciun secret, niciodată! Ba chiar dimpotrivă!

Dar ce face Vasile Ioana din pandemie încoace este deosebit de alunecos și extrem de periculos.  Și am putut să ii trec cu vederea indemnul la vaccinare în masă, domnia sa nefiind medic și părând să nu se fi documentat la acea vreme deloc temeinic asupra a ce inseamnă un vaccin, când poate fi considerat sigur și care este diferența între aprobarea de urgență a unei substanțe de tip medicament sau vaccin și aprobarea corectă, ca la carte. Mi-am spus că omul Vasile Ioana este, ca oricare om, supus greșelii și judecății eronate. 

Dar de data aceasta, domnia sa fiind preot Ortodox, ce propovăduiește acum ideea unui Dumnezeu care iartă orice fără să tragă nici măcar de mânecă, nu e doar departe de Ortodoxie, ci departe de întreg creștinismul. VIDEO:


Prin asemenea afirmații este scos de mincinos Însuși Hristos. Ori așa ceva este inadmisibil și nu pot tăcea.
 
Vasile Ioana ni-l prezintă pe Dumnezeu într-o lumină în care mai e puțin și ajunge la "love is love", că tot e luna „gay” și, ce bine, putem toți sărbători, nu?!

Pai, să-mi fie cu iertare, dacă Dumnezeu e bun și iartă tot (da, așa e, dar ce iartă și va ierta Dumnezeu nu hotărăște Vasile Ioana în public, ci exclusiv la spovedanie și nici acolo oricum, în orice condiții, în final singur Dumnezeu știind exact cum își va judeca copiii) înseamnă că putem da cu bâta în baltă tot timpul, ca oricum, Dumnezeu tot ne iartă. Lucru total neadevărat și smintitor.

Prea des, de la acceptarea celuilalt s-a trecut, ca și cum ar fi fost de la sine înțeles, la susținerea și chiar celebrarea a ceea ce nici nu ar fi trebuit să fie din start permis.

Iar acceptarea greșelii a devenit normă - a primit statutul de lege, scrisăa sau nescrisă în totalitate, care trebuie urmată.

Iar apoi ii mai iese și alt bărzăune din gură, folosind expresia "nu mai putem fi talibani", referindu-se la Ortodocșii români.

Fix după ce domnul Bănescu a folosit și el sintagma "talibanism ortodox" (vorbind despre o potențială schismă în BOR, pe care pare că și-o dorește cu toată puterea), sintagmă apărută prima dată în spațiul public din pixul unui... ateu prin 2014. Și de atunci preluată și repetată cu obstinență de oameni care și-au făcut un scop în viață din a ataca repetat, într-un mod extrem de agresiv, nu doar BOR ca instituție reprezentativă, ci Ortodoxul de rând, fie el preot sau credincios.

Grijă mare...

Păcat, îmi plăcea pe vremuri Vasile Ioana, părea un om bun și cu scaun la cap...

Acum, după asemenea afirmații, se explică și prezența lui frecventa la ProTv, un post tv foarte corect politic, mai ales în emisiunile de divertisment.

După asemenea poziții luate public, chiar nu mă voi mira dacă apărea pe tocuri, slujind laolaltă cu reprezentanții tuturor religiilor, eventual și cu vreo "preoteasă".

Încă o dată, grijă mare pe cine ascultați, că derapajele și ieșirile în decor curg rău.

Încă avem, har Domnului, majoritatea Preoților cu mințile la ei! Să ni-i ție Dumnezeu sănătoși trupește și întregi la cap.
Donează pentru ActiveNews!

ActiveNews nu a primit niciodată altă publicitate decât cea automată, de tip Google, din care o îndepărtăm pe cea imorală. Aceasta însă nu ne asigură toate costurile.

Ziarele incomode sunt sabotate de Sistem. Presa din România primeste publicitate (adică BANI) doar în măsura în care este parte a Sistemului sau/și a Rețelei Soros. Sau dacă se supune, TACE sau MINTE.

ActiveNews NU vrea să se supună. ActiveNews NU vrea să tacă. ActiveNews NU vrea să mintă. ActiveNews VREA să rămână exclusiv în slujba Adevărului și a cititorilor.

De aceea, are nevoie de cititorii săi pentru a supraviețui așa cum este acum. Dacă și tu crezi în ceea ce credem noi, te rugăm să ne sprijini să luptăm în continuare pentru Adevăr, pentru România!
Sau direct în conturile Media Root de la Banca Transilvania:
RO02BTRLRONCRT0563030301 (lei)
RO49BTRLEURCRT0563030301 (euro)

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook
ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews


Pentru știri necenzurate
abonează-te acum!

Este gratis și poți anula oricând abonarea.

ActiveNews România. Caută pagina noastră și pe Telegram.
Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România
Top 5 autori
VideoNews

Conferință în direct Familia Ortodoxă: CE ESTE BĂRBATUL DE AZI

Autentifică-te sau înregistrează-te pentru a trimite comentarii.

Comentarii (10)
 • IC XC NI KA 20.06.2023 02:15
  Crede pr. Vasile Ioana că în Biserica Ortodoxă este Harul Lui Dumnezeu? Sau nu?
  Crede că la noi în Biserică e Hristos?
  Crede în Sf. Taine ale Bisericii Ortodoxe?

  Da sau nu?

  Hristos a Înviat!
 • IC XC NI KA 20.06.2023 22:54
  Și-a revenit părintele.
  Slavă Domnului!


  https://fb.watch/lhLhhQab-F/
 • Gligor ► IC XC NI KA 21.06.2023 02:36
  Ești sigur?
  Eu nu-l cred, mai ales că spune la secunda 50 "antoprocentist" în loc de antropocentrist, că "merge și-asa". Între cei de care face ascultare nu l-a trecut pe Vasile, dar l-a pomenit în schimb pe PF, care-l "binecuvinteaza".
 • Bizar 20.06.2023 05:09
  This is absolutely deranged.
  https://www.youtube.com/watch?v=ZaqZmv7GiRs
 • Tabără Octavian-Adrian 20.06.2023 06:50
  Deci, sfintele canoane sunt opționale (sunt ironic). Acest tip de discurs ecumenist-globalist va sminti pe mulți care iubesc preoții vedetă (de carton, a mass-(co)media).

  Rămâneți în vechea (deja, neadaptata) ortodoxie, cum spunea pr. IOAN ISTRATI.
 • Toth Florin 20.06.2023 09:36
  mie acest Ioana mi se pare tare bizar, voi explica. L-am vazut pe acest Ioana la Prosti Tv predicand vaccinul si binefacerile vaccinului, ca apoi sa-l vad iar pe Ioana, cateva zile mai tarziu, tinand in biserica predicare anti vaccin, sfatuia oamenii in biserica sa nu se vaccineze ( filmare youtube ) tot el vorbea in biserica de davos si bill gates. Cred ca acest Ioana este un oportunist, se duce la tv si spune narativul ( pe bani multi, desigur ) si in biserica spune ce crede. Preot oportunist nu e ok deloc !! Necula de la TVR este vandut, odata a fost sincer cand a recunoscut semnatura la Creta in 2016
 • Toth Florin 20.06.2023 09:47
  cautati pe youtube vasile ioana sa ne vaccinam sau nu , predica in biserica., erau si alte videouri. una spune in biserica, alta spune la tv, un oportunist
 • Cc Cc 20.06.2023 23:00
  Problema în cazul părintelui Ioana este că are un episcop- un chiriarh- care îi permite să spună ceea ce spune. Nu toată vina este asupra lui, ci are chiriarhul său o răspundere mare, dacă-l încurajează, lasă să facă/spună sau nu-l oprește.
 • Teo Cezar 24.06.2023 19:12
  Un nemernic fățarnic din gașca leprelor vaciniste. Marș !
 • Cos Dan 24.06.2023 22:54
  Aveti un transcript? Pt ca videoul de pe fb nu este accesibil, probabil ca a fost sters.
 1. Statul Paralel se clatină din temelii: Florian Coldea și Dumitru Dumbravă audiați 14 ore la DNA. Fostul șef SRI ar fi primit șpagă sute de mii de euro ca să aranjeze un dosar deschis de prietena lui, Laura Kovesi, la EPPO. ACTUALIZARE: CONTROL JUDICIAR

 2. Petiție inițiată de doi tineri juriști basarabeni din Chișinău către autorități privind Tratatul pandemic OMS: “Cum putem accepta puterea unei astfel de organizații criminale? Oficialii care promovează interesele OMS sunt trădători de stat”

 3. EMANUIL GOJDU ȘI-A CONCEPUT FUNDAȚIA PE O PERIOADĂ DE 200 DE ANI. Ce prevedea pentru perioada 2021-2071

 4. Dar cine este Klaus Schwab, noul consort al ONU?

 5. Un pacient afectat de un malpraxis grav a câștigat procesul împotriva Institutului "Marius Nasta" DUPĂ 9 ANI! A rămas fără plămân după ce a fost operat de cancer, deși avea TBC. Medicul care a efectuat operația a scăpat nevinovat

 6. Un obstetrician-ginecolog dezvăluie cifre alarmante privind numărul de avorturi spontane. “Rata avorturilor spontane a fost de 80% în studiile Pfizer. Ei știau asta.” Și în România se înregistrează o situație mai puțin obișnuită

 7. Denunțătorul lui Florian Coldea, acuzații explozive: “Am depus peste 20 de înregistrări la DNA. Mi-au spus că o să-mi explodeze o bombă în față, că ei conduc România, că nu-mi dau seama cu cine mă pun”

 8. Referate extrem de interesante la Simpozionul de azi de la Mănăstirea Sâmbăta PROTEJAREA VIEȚII ȘI SĂNĂTĂȚII, O PRIORITATE A FEDERAȚIEI PRO VITA

 9. Soluția Casei Regale pentru unirea imediată a Basarabiei cu România

 10. Ecaterina Andronescu, sabotată la alegerile de la Academia Oamenilor de Știință din România: ar fi întârziat 5 minute cu depunerea candidaturii. Controversata Doina Banciu vrea să ajungă șefa AOSR, manevrată din umbră de actualul președinte, Adrian Badea

Ultima oră

01:00

Referate extrem de interesante la Simpozionul de azi de la Mănăstirea Sâmbăta PROTEJAREA VIEȚII ȘI SĂNĂTĂȚII, O PRIORITATE A FEDERAȚIEI PRO VITA

00:10

24 mai: Sfântul Cuvios Simeon cel din Muntele Minunat aflat cu moaște sfinte în România, dăruite de însuși Ștefan cel Mare și Sfânt Mănăstirii Neamț - cea mai veche inscripție păstrată de la Atletul lui Hristos. FOTO

23:00

EMANUIL GOJDU ȘI-A CONCEPUT FUNDAȚIA PE O PERIOADĂ DE 200 DE ANI. Ce prevedea pentru perioada 2021-2071

22:32

Petiție inițiată de doi tineri juriști basarabeni din Chișinău către autorități privind Tratatul pandemic OMS: “Cum putem accepta puterea unei astfel de organizații criminale? Oficialii care promovează interesele OMS sunt trădători de stat”

21:20

SFINȚII EROI ANTICOMUNIȘTI - PR. AMFILOHIE BRÂNZĂ ȘI MAICA STAREȚĂ JUSTINA BUJOR ÎNTR-O CONFERINȚĂ ASCOR LA BRAȘOV, VINERI, 24 MAI, ORELE 18.30

21:01

Sorin Gheorghe Suciu: Lancrăm - Sebeș, impresii la cald

20:33

Un pacient afectat de un malpraxis grav a câștigat procesul împotriva Institutului "Marius Nasta" DUPĂ 9 ANI! A rămas fără plămân după ce a fost operat de cancer, deși avea TBC. Medicul care a efectuat operația a scăpat nevinovat

20:00

Ecaterina Andronescu, sabotată la alegerile de la Academia Oamenilor de Știință din România: ar fi întârziat 5 minute cu depunerea candidaturii. Controversata Doina Banciu vrea să ajungă șefa AOSR, manevrată din umbră de actualul președinte, Adrian Badea

19:20

Un obstetrician-ginecolog dezvăluie cifre alarmante privind numărul de avorturi spontane. “Rata avorturilor spontane a fost de 80% în studiile Pfizer. Ei știau asta.” Și în România se înregistrează o situație mai puțin obișnuită

18:30

A început conferința și lansarea numărului din mai al Revistei Familia Ortodoxă, la Librăria Sophia - “Bărbatul și tatăl în epoca postidentitară”, unde sunt invitați Pr. Constantin Trăistaru și psihologul Irina Petrea-Sullivan – VIDEO LIVE

17:46

Denunțătorul lui Florian Coldea, acuzații explozive: “Am depus peste 20 de înregistrări la DNA. Mi-au spus că o să-mi explodeze o bombă în față, că ei conduc România, că nu-mi dau seama cu cine mă pun”

17:10

Istoria Neamului ale Țasta de la Vădastra, județul Olt, fost Romanați (I): "Să nu uitați, nepoții mei!"

17:07

În plin scandal privind cererea de arestare a lui Netanyahu și recunoașterea Palestinei, Israelul intră puternic și ucide zeci de palestinieni: atac dur în ultimele ore - VIDEO

15:50

NOVA TV: Atenție la afacerile UDMR în județul Harghita!

14:45

Candidaturile de la București ale PNȚ Maniu - Mihalache, blocate și azi, timp de 23 de zile. Declarația lui Valerian Stan