Susțineți-l pe elevul Vlad Țăranu de la Liceul George Barițiu din Baia Mare, sancționat aberant pentru un Tricolor și mesajul Basarabia e România! CE PUTEȚI FACE

De Mihai Tîrnoveanu  /  

ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Nota Redacției: Scrieți mesaje de susținere pe adresele de e-mail ale Liceului și Inspectoratului, respectiv georgebaritiu@yahoo.com, secretariat@georgebaritiu.ro, isjmaramures@gmail.com, Telefon: 0262 223 200 /Fax: 0262.224.513. La telefon cereți să vorbiți cu conducerea responsabilă de sancționarea antiromânească a elevului, directoarea Popescu Simona-Valeria și directoarea adjunctă Sălăgean Gabriela-Laura.
 
De transmis mesaje de susținere pentru Vlad Țăranu, către Inspectoratul Școlar Maramureș care a luat act de sancțiunile împotriva elevului patriot, acestea fiind menținute. Mail-urile trebuie să aibă un limbaj decent, altfel putem să-i facem mai mult rău lui Vlad!

Iată modelul nostru:

Către Inspectoratul Școlar Județean Maramureș.

Stimate Domnule Inspector Școlar General,

Asociația Calea Neamului a luat act cu stupoare și indignare de situația revoltătoare de la Colegiul Tehnic ,,Gheorghe Barițiu" din Baia-Mare, unde elevul din clasa a X-a Vlad Țăranu a fost pedepsit prin scăderea notei la purtare pentru faptul că a dăruit unor colegi autocolante care conțineau următoarele mesaje: ,,Basarabia este România" și ,,Eroii nu mor niciodată!". Motivația conducerii respectivei unități de învățământ pentru această măsură coercitivă, precum și pentru introducerea elevului într-un program de consiliere psihologică a fost regulamentul scolar care interzice prozelitismul politic și religios, precum și difuzarea de materiale care prin conținutul lor atentează la independența, suveranitatea și integritatea națională a țării, care cultivă violența și intoleranța.

Stimate Domnule Inspector Școlar General, după cum este evident, elevul Vlad Țăranu prin demersul său nu a încălcat în niciun fel nici regulamentul intern al liceului, înțelegerea toleranța și respectul față de întreaga comunitate școlară și nici legislația actuală aflată în vigoare pe teritoriul statului român, acuzațiile conducerii Colegiului Tehnic ,,Gheorghe Barițiu" neavând nicio legătură cu realitatea. Idealul reunirii Basarabiei cu Țara Mamă, afirmația că Basarabia este o provincie istorică românească, nu tine de un anume partizanat politic, ci se regăsește în declarațiile și/sau volumele de specialitate scrise de istorici consacrați, membri ai Academiei Române atât din trecut cât și din prezent, inclusiv ale actualului președinte al Academiei Române, domnul Ioan Aurel Pop. Să înțelegem, după logica celor care l-au pedepsit pe elevul Vlad Țăranu, că toți acești istorici români ,,au atentant la independența, suveranitatea și integritatea națională a țării"? ,,Au cultivat violența și intoleranța"? Este absurd!
 
Să înțelegem că sintagma metaforică ,, Eroii nu mor niciodată" se înscrie în același registru? Pentru faptul că un elev și-a însușit un adevăr elementar din cărțile de istorie elaborate de mediul academic și a împărtășit acest adevăr colegilor lui, el trebuie să "aibă parte" de consiliere psihologică și nota scăzută la purtare? Să deducem că spre exemplu și Nicolae Iorga ar fi trebuit să aibă parte de "consiliere psihologică" și de o notă scăzută la purtare din partea unei "corectitudini politice" aberante? Președintele Academiei Române la fel?

Acest tip de tratament aplicat elevilor, studenților și tuturor românilor care afirmau că Basarabia este pământ românesc, ne aduce aminte de vremurile nefaste ale perioadei bolșevice, când România se afla sub dictatura comunistă impusă de Moscova, care suprima orice libertatea de exprimare, inclusiv a acestui adevăr istoric exprimat de elevul Vlad Țăranu.

Luăm în același timp act, că în Legea Educației Naționale, la Art. 3, lit.h, este prevăzut ,,principiul asumării, promovării și păstrării identității naționale și a valorilor culturale ale poporului român", aspect pe care elevul Vlad Țăranu l-a respectat și exercitat întocmai, coroborat cu Art. 30 din Constituția României, referitor la libertatea de exprimare, atât timp cât aceasta nu încalcă bineînțeles normele unei bune conviețuiri și nu lezează demnitatea altor persoane. În acest caz punctual, desigur nu poate fi vorba de asta.

Faptul că prin mesajul transmis, elevul Vlad Țăranu militează pentru reunirea Basarabiei cu Țara Mamă, nu înseamnă altceva, decât că acesta si-a însușit lecțiile de istorie și că respectă, cinstește, Ziua Națională a României, sărbătoare oficială a statului român, care celebrează tocmai unirea tuturor provinciilor istorice românești, inclusiv Basarabia, într-un singur stat, România. Mai mult decât atât, în fiecare an, la 27 martie este sărbătorită Ziua Unirii Basarabiei cu România, zi de sărbătoare națională, instituită prin Legea nr. 36/2017. Potrivit acestei legi, Guvernul României și autoritățile locale și centrale vor lua măsuri pentru ca în 27 martie să fie arborat drapelul României în conformitate cu Legea 75/1994 privind arborarea drapelului României, intonarea imnului național și folosirea sigiliilor cu stema României de către autoritățile și instituțiile publice. Ziua Unirii Basarabiei cu România poate fi marcată de autoritățile administrației centrale și locale, organizațiile neguvernamentale, muzee, reprezentanțele României în străinătate, prin organizarea de evenimente și manifestări publice și cultural științifice dedicate acestei sărbători. Autoritățile centrale și locale pot sprijini material și logistic aceste manifestări.

Așadar, conform tuturor evidentelor, faptul că un elev a distribuit colegilor lui autocolante care transmit același mesaj cu cel al unei sărbători oficiale a statului român, nu poate fi considerat un act reprobabil, pasibil de pedeapsă, ci dimpotrivă, un demers lăudabil.

Având în vedere toate aceste aspecte, vă solicităm cu respect, să întreprindeți toate masurile cuvenite pentru a repara nedreptatea care i s-a făcut elevului respectiv, să i se anuleze scăderea notei la purtare și să fie scos din programul de consiliere psihologică.
 
Ca o reparație morală față de elevul Vlad Țăranu, considerăm că factorii decizionali ai Colegiului Tehnic ,,Gheorghe Barițiu" să-și exprime public regretul pentru sancțiunea aplicată acestuia, pentru ca astfel de abuzuri să nu se repete și pentru ca acest copil nevinovat, să nu aibă într-adevăr parte de consiliere psihologică pentru faptul că din cauza unor sentimente curate și atât de firești românești, a fost pedepsit în fața colegilor săi.

Cu respect,
Mihai Tîrnoveanu,
președinte Asociația Calea Neamului.
Donează pentru ActiveNews!

ActiveNews nu a primit niciodată altă publicitate decât cea automată, de tip Google, din care o îndepărtăm pe cea imorală. Aceasta însă nu ne asigură toate costurile.

Ziarele incomode sunt sabotate de Sistem. Presa din România primeste publicitate (adică BANI) doar în măsura în care este parte a Sistemului sau/și a Rețelei Soros. Sau dacă se supune, TACE sau MINTE.

ActiveNews NU vrea să se supună. ActiveNews NU vrea să tacă. ActiveNews NU vrea să mintă. ActiveNews VREA să rămână exclusiv în slujba Adevărului și a cititorilor.

De aceea, are nevoie de cititorii săi pentru a supraviețui așa cum este acum. Dacă și tu crezi în ceea ce credem noi, te rugăm să ne sprijini să luptăm în continuare pentru Adevăr, pentru România!
Sau direct în conturile Media Root de la Banca Transilvania:
RO02BTRLRONCRT0563030301 (lei)
RO49BTRLEURCRT0563030301 (euro)

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook
ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews


Pentru știri necenzurate
abonează-te acum!

Este gratis și poți anula oricând abonarea.

ActiveNews România. Caută pagina noastră și pe Telegram.
Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România
Top 5 autori
VideoNews

PREȘEDINTELE IRANULUI UCIS. ȘTIREA ȘI VIDEO ÎN DIRECT DIN ZONĂ:

Autentifică-te sau înregistrează-te pentru a trimite comentarii.

Comentarii (15)
 • Citizen 05.04.2024 16:26
  Am scris si eu un email de susținere pt fratele nostru Vlad!
 • Cronicar Ortodox 06.04.2024 11:56
  În Patericul egiptean, există un sfat al unui bătrân: "TACI TU. SĂ VORBEASCĂ FAPTELE TALE." Mai e și o altă amintire, de la o predică: Vorba sună, fapta tună.
 • Bizzu 05.04.2024 16:41
  După cum am mai scris pe aici: elevul Vlad Țăranu merită o BURSĂ DE STUDII, iar toate cadrele didactice care sunt implicate în sancționarea lui trebuie DATE AFARĂ din învățământ după modelul american - FĂRĂ drept de pensie. Să se învețe naibii minte javrele globaliste.
 • Sabin G 05.04.2024 17:43
  Cine se pricepe ar trebui să creeze o petiție online să o putem semna
 • @yrpr 05.04.2024 20:54
  https://www.petitieonline.com/dreptate_pentru_vlad_patriotismul_nu_este_ilegal
  _cerem_anularea_sanctiunii_elevului_din_baia_mare
  _pedepsit_pentru_mesajul_basarabia_e_romania#form
 • Sabin G ► @yrpr 05.04.2024 22:00
  Multumesc
 • Sabin G 05.04.2024 17:59
  Și acum tot într-un fel de comunism suntem… dar nu venit din est și asumat ci mai din vest și total ticalos
 • Valter COJMAN 05.04.2024 19:02
  La puscarie cu tradatorii de tara si cu pupatorii de cururi ucrainene naziste.
 • Bizar 05.04.2024 19:15
  " Evrei " au voie sa pretinda teritorii si sa arboreze steagu lor da alti nu !
 • Un Strain 05.04.2024 20:24
  Cine crede ca aceste cadre didactice reactioneaza dupa bunul lor plac.... Se inseala amarnic.... Asta e directiva primita de SUS... Cei de la acest liceu sunt doar simplii executanți pt a pastra posturile care le detin.... Trebuiesc trimise adrese si notificari la minister si la televiziuni... Poate accepta vreuna sa faca publica si sa vada o tara intreaga unde si spre ce... Ne îndreaptăm in realitate.... Cit despre acest copil Patriot si curajos... JOS PĂLĂRIA
 • Tic 05.04.2024 22:33
  De sus,de jos,nu contează de unde au primit "indicații" .Cadrele didactice trebuie să fie exemplu pt elevi,iar ăștia din conducerea liceului sunt de așa nu!Adica lasi,conformisti,fără demnitate!Cine sa modeleze caracterul copiilor?
  Austria susține pe față ca Tirolul de sud i-a fost luat pe nedrept si dat Italiei si statul încurajează arborarea stemei acestui fost land ,ca parte a intregului stat!
 • radu office 05.04.2024 20:39
  eu i-am scris a doua zi dupa ce a aparut articolul despre vlad aici,de acum vreo saptamana si ceva..nu am fost asa diplomat ca domnul tarnoveanu dar orisicat,nu am sarit calul.
 • Carlo 05.04.2024 20:44
  Multumesc activenews.ro pentru model de sustinere.
 • Rusi 07.04.2024 14:46
  Toate cadrele didactice care sunt implicate în sancționarea lui trebuie judecate si condamnate la ani grei de puscarie pentu actiuni dusmanoase contra Romaniei.
 • miron liviu 07.04.2024 21:18
  Acest mail ar fi bine sa fie redistribuit de ministerul învățământului spre instruire tuturor unităților de învățământ.
  Dacă se vrea o tara educata.
 1. Premierul Slovaciei a fost împușcat de un progresist - transportat de urgență la spital - FOTO/VIDEO. Robert Fico s-a exprimat adeseori împotriva Ucrainei lui Zelenski și a războiului susținut de NATO și a respins Tratatul OMS și ”Circul Covid”. UPDATE

 2. Filmul lui Ciprian Mega, apărat cu năduf de NEPOMENITORI, schismaticii anti-BOR. Ce cred simplii ortodocși: Filmul este o interferență a zonelor demonice. Un preot nu ar trebui să fie regizor. Trebuie să aleagă: Dumnezeu sau Mamona?

 3. Noua Ordine Mondială: Marea ofensivă din septembrie (I) - Accelerarea Agendei 2030

 4. Politicianul german homosexual Martin Neumaier s-a filmat cum linge toaletele publice și se unge cu fecale pe față - VIDEO Bizar

 5. Parlamentarii germani propun ca dronele rusești să fie doborâte de pe teritoriul României

 6. Eurovision câștigat de o ARĂTARE într-un nou afront homosexualist asupra muzicii și bunului simț

 7. Artistul ieromonah Savatie Baștovoi despre cei ”21 de rabini”: ”Nu filmul, ci CARTEA este forma cea mai potrivită de predică”

 8. Noua Ordine Mondială: Marea ofensivă din septembrie (II) - Starea de urgență planetară

 9. Președintele Iranului ar fi murit! - ACTUALIZARE din presa iraniană. Israelul susține că a fost un asasinat. MOSSAD? Elicopterul în care se afla Ebrahim Raisi s-a prăbușit în cursul zilei - VIDEO / ULTIMA FOTOGRAFIE OFICIALĂ

 10. PREȘEDINTELE IRANULUI E MORT. Confirmare: Elicopterul lui Ebrahim Raisi a fost găsit ZDROBIT pe un deal și ARS COMPLET: ”Nu există niciun semn care să indice că pasagerii elicopterului sunt în viață”. SITUAȚIE DE CRIZĂ în Iran și Orient

Ultima oră

22:32

Curtea Penală Internațională a cerut arestarea lui Benjamin Netanyahu. Premierul israelian amenință cu “un scandal de proporții istorice”

21:38

Premierul ungar Viktor Orban va participa la campania UDMR din România

21:00

Alertă cu bombă la Patriarhie! Credincioșii, psalții și prelații au fost evacuați chiar în timpul slujbei de priveghere pentru hramul Catedralei - Sfinții Constantin și Elena

20:29

Fostul director al CDC: “Este timpul să recunoaștem efectele secundare semnificative ale vaccinurilor Covid-19”

20:00

A apărut o lucrare unică: ISTORIA MIȘCĂRII LEGIONARE. 20 mai și 10 decembrie 1922 și 24 iunie 1927 în Istoria României

19:59

România, aproape de colapsul demografic: În 2022, din țara noastră au plecat peste 200.000 de persoane și aproape 19.000 de copii sub 15 ani

19:10

Profesorul Gheorghe Buzatu și Permanențele Istoriei. In Memoriam Gheorghe Buzatu (6 iunie 1939 – 20 mai 2013)

18:30

Pr. Ioan Istrati: ÎNALTUL PIMEN. 4 ani de la adormire (25 august 1929 - 20 mai 2020)

17:56

Ayatollahul Iranului, Ali Khamenei, amenință: “Dacă avem și cea mai mică dovadă că Israelul a fost implicat, vom reacționa dincolo de orice imaginație” - VIDEO

17:30

Ion Cristoiu înainte de alegerile din 20 mai 1990: Ion Iliescu vs Piața Universității și visul lui Gorbaciov: confirmarea Puterii comuniste prin intermediul alegerilor libere. România ar fi astfel un caz unic în lume. ISTORIA POST-DECEMBRISTĂ

16:56

Ortacul tot ortac! Miron Cozma, audiat la Parchetul General în dosarul Mineriadei, l-a îmbrâncit pe liderul Asociației Victimelor Mineriadelor, Viorel Ene: “Vezi că te bat”

15:38

Adrian Onciu: Drumul anevoios către negocieri de pace

15:00

George Simion, de Ziua Familiei: ”Să ne amintim că Referendumul pentru Familie din 2018 a fost SABOTAT de întreaga clasă politică: de la „tradiționalii” de la PSD, la cei PNL, la USR-PMP și Klaus Iohannis”

13:58

Azi i-a expirat Mandatul: Mai este legitim Zelenski?

13:43

Momentul când trupul neînsuflețit al președintelui iranian a fost recuperat de salvatori - VIDEO