Virgiliu Gheorghe Vlăescu a venit la #PeDreptCuvânt. Și a rezultat un dialog de ținut minte!
Biofizician, doctor în bioetică la Universitatea din Salonic, vicepreședintele Institutului de Cercetări Sociale și de Bioetică din București, coordonatorul secțiunii științifice a revistei „Familia Ortodoxă”, Virgiliu Gheorghe Vlăescu vorbește – cu claritate, dar și cu compasiune – despre multe din crizele și încercările societății moderne.
„Nu-i putem ajuta pe ceilalți decât dacă îi iubim. Dacă ne pasă în mod real de ei”, a spus Virgiliu Gheorghe Vlăescu, înainte să facă o valoroasă radiografie a stuației în care ne găsim: ne confruntăm cu criza identității, cu criza valorilor și cu o reală criză de sens: nu mai știm cine suntem, nu mai știm ce e bine și ce e rău, nu ne mai simțim utili.
Cine a creat crizele de azi? Cum ieșim din ele? Cum îi ajutăm pe tinerii noștri să evite multele capcane (și fantasme) care îi pândesc? Și cum de ajung în România crizele pornite din Vest? De ce ne ferim să acceptăm realitatea? Ce avem de făcut pentru a apăra credința și virtuțile creștine? Cum facem să recuperăm bucuria și firescul vieții?
Am căutat să răspundem în dialogul nostru.
VIDEO:
Autentifică-te sau înregistrează-te pentru a trimite comentarii.
Drumul de la minte la inima - rugăciunea lui Iisus/rugăciunea inimii: “Doamne, Iisuse Hristoase, Fiul lui Dumnezeu, miluiește-mă pe mine păcătosul” - este, în fapt, despre venirea ÎN SINE.
“..cunoscând Iisus, cu duhul Lui, că așa cugetau ei în sine, le-a zis lor: De ce cugetați acestea în inimile voastre?” Marcu 2,8
Așadar, venirea “în sine” a fiului risipitor este venirea în inimă, coborârea de la minte la inimă, despre care Sfântul Cuvios Mărturisitor Arsenie de la Prislop spunea că este c e l mai lung drum.
Practic chemând numele Lui Dumnezeu, ne construim prin numele Lui, rămânând/locuind (meno) în El. Și El în noi.. “rămâneți întru Mine și cuvintele Mele rămân în voi”. Ioan 15,7
Doamne, miluiește.
O exceptionala convorbire atat de necesara pentru noi toti. Si doi profesionisti de care, de asemenea, societatea are mare nevoie.