Mizând pe cozile de topor de la București, ahtiate să primească binecuvântarea Licuriciului în an electoral, Seniorii Războiului par să fi pregătit un scenariu sumbru pentru România.
Este puțin probabil ca Ucrainei să i se permită să folosească arme occidentale pentru a lovi adânc în teritoriul Rusiei înainte de Adunarea Generală a ONU, care se va desfășura la New York între 24 și 28 septembrie.
Bloomberg scrie că Statele Unite și Marea Britanie sunt în principiu de acord cu această solicitare a Ucrainei, lucru pe care Antony Blinken și David Lammy, șefii diplomațiilor americană, respectiv britanică, i l-au transmis lui Volodimir Zelenski cu ocazia recentei lor vizite la Kiev.
O decizie ar urma să fie luată după ședința Adunării Generale a ONU de la New York, din 24-28 septembrie, însă, cu prilejul vizitei pe care premierul britanic Keir Starmer o va face vineri, 13 septembrie, la Washington, este probabil că Joe Biden va anunța o schimbare de politică, în sensul escaladării războiului de către NATO.
Pretextul pentru noua escaladare va fi acuzația adusă Iranului de SUA și Marea Britanie că ar fi furnizat rachete balistice Rusiei, acuzație respinsă de Teheran.
Cum ar urma să aibă loc această escaladare?
Ajungem astfel la cea mai interesantă informație din articolul publicat de Bloomberg.
Ni se spune că, în interiorul NATO, se discută tot mai intens ca țările de pe flancul estic (deci inclusiv România) să doboare rachete și drone rusești PE TERITORIUL UCRAINEI, pe motiv că ar putea intra pe teritoriul lor.
Iată paragrafele respective:
„Administrația Biden se confruntă cu presiuni din partea anumitor aliați din NATO de a adopta o poziție mai agresivă. Dl. Sibiha (noul ministru ucrainean de Externe – n.r.) a evocat ideea ca NATO să doboare rachete ruse, potrivit unor persoane la curent cu dosarul, care au cerut să nu li se divulge identitatea, căci discuțiile sunt private.
„Aceste persoane au declarat că nu există un consens în NATO pe această temă și că o schimbare de politică nu este iminentă.
„Un funcționar a declarat că țările din flancul estic al NATO ar putea lua măsuri în spațiul aerian ucrainean FĂRĂ UN ACORD MAI LARG.”
„Ministrul polonez de Externe, Radoslaw Sikorski, a declarat săptămâna trecută pentru Financial Times că Varșovia și alte țări au «datoria» de a intercepta rachetele rusești, deși această opinie nu este unanim împărtășită în cadrul guvernului său de coaliție.
„Secretarul general demisionar al NATO, Jens Stoltenberg, a respins anterior o astel de propunere, afirmând că riscă ca alianța «să devină parte a conflictului».”
Pricepem acum rostul noii campanii de isterizare a populației despre pericolul unor „obiecte căzute din cer” de pe RO-ALERT precum și îndemnurile tot mai dese ale unor factori politici, candidați și influenceri ca România să înceapă să doboare dronele și rachetele rusești.
Cu Germania și Franța, confruntate cu grave crize politice, care încep să se derobeze de la implicarea în Ucraina, cu proteste sociale și o criză economică teribilă în Marea Britanie, cu un peisaj pre-electoral tulbure în Statele Unite, și în general cu o opinie publică occidentală tot mai reticentă față de implicarea într-un conflict care nu e al său, Seniorii Războiului par să mizeze pe un scenariu sumbru: scoaterea la înaintare a României și Poloniei, mizând pe cozile lor de topor de la București și Varșovia.
(Cu o Polonie belicoasă încă de la începutul conflictului și cu o Românie în care candidații la președinție sunt ahtiați să obțină binecuvântarea electorală a Licuriciului, fitilul e ca și aprins.)
Expresia „fără un acord mai larg”, de mai sus, ar trebui să ne dea frisoane: ea înseamnă că țările de pe flancul estic al NATO (România și Polonia) să înceapă să doboare rachete și drone rusești pe teritoriul Ucrainei, DIN PROPRIE INIȚIATIVĂ.
Adică să se IMPLICE ÎN RĂZBOI în nume propriu, ÎN AFARA UMBRELEI NATO.
În mod automat, aceste două țări ar deveni ȚINTE LEGITIME pentru Rusia.
Dacă Rusia ar riposta, lovind ca represalii România sau Polonia, Seniorii Războiului ar avea pretextul pe care l-au dorit de la început pentru un conflict direct NATO – Rusia, spălându-se în același timp pe mâini de responsabilitatea declanșării lui.
Suntem pregătiți de Război?
Autentifică-te sau înregistrează-te pentru a trimite comentarii.
În principiu și pe bună dreptate putem doborâ orice obiect zburător care intră pe teritoriul țării noastre fără acordul nostru și care este lansat și dirijat de o terță parte dar numai dacă acesta se află în spațiul aerian al țării noastre, nu deasupra portului Izmail din țara vecină unde se descarcă armamentul trimis de noi Ukrainei. Așa cum se afirmă în articol, doborârea de către noi a unui obiect militar zburător și rusesc în spațiul aerian al Ukrainei înseamnă implicarea într-un război nedeclarat împotriva Russiei. Adică le tragem una în freză rușilor, fără declarații de război și mai pe la spate. Oricum ar fi, tot în combatanți ne transformă, cu sau fără declararea războiului. Nu sunt de condamnat rușii aflați în plină operațiune specială prin Ukraina ci cei care se bagă precum musca-n lapte unde nu le fierbe oala.
A miza pe faptul că rușii nu atacă obiective civile și că în operațiuni se vede implicată doar armata e o mare eroare. Până și resturile unor vectori interceptați provoacă victime civile.
Problema e că la o asemenea provocare rușii pot răspunde într-un singur fel: cel nuclear. Russia nu are suficiente efective și tehnică pentru a câștiga un război convențional cu NATO. Poate însă câștiga un război nuclear și primele victime vor fi țările foste comuniste, intrate în NATO și lipite ori apropiate de granița cu Russia. Russia nu va accepta implicarea extrem de riscantă într-un război regional cu 2-3 țări foste aliate având sabia lui Damocles (armele nucleare americane, engleze și franceze) deasupra capului. Dar e posibil, având în vedere și numai scăderea de popularite a lui Putin după capcana Kursk, ca Russia să meargă mult mai departe, poate până peste ocean.
Ah, i-am uitat pe sârbi, care dacă ar trebui să aleagă între români și ruși, parteneriatul cui credeți voi că îl vor alege?
Cât despre Polonia, are în coastă o Belarusie foarte rusească. Statele Nord baltice nu sunt în NATO și nici nu sunt puternic militarizate. Ar fi bine șoimii războiului să gândească într-o perspectivă mai largă.
Cum a ajuns catastrofa asta redusa general si mai vrea si presedinte? Inteleg ca este "parfumat" si impins inainte de altii, insa duhoarea prostiei sale este mai puternica decat parfumul glo-baalist cu care este imbalsamat.
Daca america era in locul rusiei ar fi acceptat cee ce ei cer RUsiei? Rusie scoasa de pe platforma de socializare pentru a nu mai putea trimite adevarurile despre Donbas sau cum a fost aruncat in aer streem-ul de combustibil prin aprobarea zanatecului si el cetattean american de curind acest Zelensky. Romanii vor fugi din acest razboi. SI Romania risca sa fie stearsa de.pe fata pamintului. INsa iata sint tari in Europa ca Ungaria, Slovenia si altii care nu sind de acor sa lupte pentru Ucraina. Razboiul este cerut de matusalemicii idioti si sclerozati ai americii in pardiul democrat dar si in tradatorii republicani. Vor singe bani si supunere mai cu seama ca razboiul se va desfasura pe teritoriul europei nu al Americii. O rusine o lasitate unde popoarele lumii viseaza la a parvenu la distractii usoare si uita ca viata lor se Numara deja in ore Nu reueseste nimeni sa ii stavileasca pe everi in Ghaza si asta spne mult. Miscari insa apar cu cerinta multor state de a fi member BRICS> America doarme pe ea iar cei ce conduc sint iresponsabili si de pus in curtea martiala. VOm mai vedea dar cu siguranta multi tineri din Europa vor fugi de un eventual razboi .
Doamne freest si apara-ne!!!
Potrivit sursei citate, pe ordinea de zi a Ședinței Consiliului sunt incluse subiecte referitoare la:
Stadiul și perspectivele conflictului din Ucraina în urma agresiunii ilegale și nejustificate a Federației Ruse. Implicații pentru România;
Oportunități oferite de noul context geopolitic pentru consolidarea Parteneriatului Strategic cu Republica Moldova. Asigurarea ireversibilității parcursului european: oportunități și provocări;
Planul Național de Implementare a Pactului Civil în domeniul Politicii de Securitate și Apărare Comună;
Planul de înzestrare a Armatei României 2025-2034.
Context:
Ucraina a solicitat, miercuri, țărilor vecine membre NATO să doboare rachetele dronele rusești care vizează ținte în regiunile sale din vest.
Prezent, miercuri, la Kiev, secretarul de stat american Antony Blinken a promis că Statele Unite lucrează „de urgență” la cererile militare ale Ucrainei, care dorește în special să poată lovi în profunzime teritoriul rus cu rachete occidentale, după cum a relatat RostOnline.
Adica , simplu , voi vorbiti , vorbiti , vorbiti , EU DECID , DECID , DECID , ca PRESEDINTE CSAT . restul este o poveste .
Trebuie să ne întrebăm serios ? Poate România face față unui război și nu vorbesc numai de armată și armament ?
Are România suficiente rezerve de bani , hrană și combustibil dacă se apride fitilul războiului. Ni se propune război pe pâine, acesta este planul de dezvoltare al țării ? Eu unul mă întreb cu cine voi vota , nu vreau război, dar deocamdată nu vâd nici un partid să îmi propună PACE !