Strategii malefice de escaladare a conflictului

De Adrian Onciu  /  

Foto: Lloyd Austin și Mark Milley/ U.S Central Command

Foto: Lloyd Austin și Mark Milley/ U.S Central Command

ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Se simte o oarecare disperare în rândul propagandiștilor de război. Timpul trece, Ucraina se află în corzi pe linia frontului, iar Putin rămâne în continuare foarte calm. Nu așa ar trebui să se desfășoare partida.

Unica modalitate prin care Zelensky ar putea să le țină piept rușilor este cea pomenită de președintele Macron: debarcarea trupelor NATO. Cu cât mai repede, cu atât mai bine, vorba cocoșului de la Palatul Elysee. Iar aici intervine marea problemă. Opinia publică deja sastisită de umflarea mușchilor NATO ar fi de-a dreptul indignată dacă Europa ar intra cu soldați în Ucraina, împotriva rușilor, fără un motiv bine întemeiat. Așa că strategii CIA și MI5 caută cu înverșunare să provoace un eveniment capabil să genereze răspunsul dur al Kremlinului. Suficient de dur încât să-i convingă pe europeni că trebuie să se implice decisiv în războiul cu Rusia.

Atentatul de la Moscova a fost în mod deliberat suficient de prost organizat astfel încât rușii să aibă convingerea implicării Aliaților occidentali. Chiar și în lipsa unor probe palpabile. Reacția Casei Albe la puțin timp după atac (”Nu Ucraina a făcut-o”), ca și revendicarea irațională a carnagiului de către ISIS-K, au făcut parte din scenariu. Finanțatorii din serviciile secrete (suspecți sunt CIA, MI5, Mossad) ar fi putut organiza totul ca la carte, fără să lase loc unor suspiciuni întemeiate. Iar politicienii administrației Biden ar fi putut să se abțină în primă instanță. Ar fi profund greșit să credem că astfel de indivizi malefici sunt atât de stupizi încât să nu realizeze ce fac și ce spun – în condițiile în care fiecare literă, fiecare cuvânt și fiecare gest sunt atent cântărite.

Finanțatorii atentatului și-au luat toate măsurile de precauție. Nu există dovezi clare ale unei implicări guvernamentale. De aceea și-au permis să joace cartea la nivel de imagine. Ei au avut două mesaje distincte: unul pentru populime (”ISIS-K a făcut-o, Ucraina e nevinovată”) și unul pentru Kremlin (”Noi am făcut-o, fraierilor! Din nefericire, nu puteți dovedi”).

Atât serviciul rus de securitate FSB, cât și Putin, au dat de înțeles pentru publicul de acasă că se știe foarte bine cine se află în spatele masacrului. Dar atât, nimic mai mult. O reacție violentă, așteptată cu sufletul la gură de Pentagon și CIA, întârzie să apară. Spre disperarea multor ruși și chiar a unor observatori neutri, care nu înțeleg mișcările de judoka ale președintelui Putin.

Kremlinul probabil simte că, în final, debarcarea trupelor NATO va fi inevitabilă. Dar vrea să amâne momentul cât mai mult. Este în avantajul generalului Gherasimov.

Deocamdată Putin a avut o discuție cu piloții ruși, cărora le-a cerut să doboare toate avioanele F-16 trimise de NATO. Mai mult, a avertizat că aerodromurile din afara Ucrainei folosite pentru decolarea respectivelor avioane F-16 vor deveni ”ținte legitime”. Cu alte cuvinte, dacă un F-16 decolează de la baza aeriană Mihail Kogălniceanu cu scopul de a lovi trupe rusești, Putin ar avea un motiv întemeiat să bombardeze aerodromul din județul Constanța.

Jocul nervilor dintre americani și ruși va continua cu alte provocări de tipul atentatului de la Moscova. Este ca într-un film de desene animate cu Tom și Jerry, în care Tom (aka SUA) îi trage niște tigăi în cap buldogului Spike (aka Rusia), știind că ultimul e legat de cușcă și teoretic nu poate rupe lanțul. Cu cât Putin răbufnește mai repede, cu atât aliații NATO vor intra mai repede în Ucraina, ”en fanfare”, în aplauzele războinicilor care acum rup tastaturile în așteptarea semnalului de încorporare.

Singura voce lucidă din Europa rămâne cea a lui Viktor Orban: ”La înființarea UE, obiectivul era pacea și prosperitatea, dar ceea ce avem acum este război și mizerie. (…) UE se află într-o psihoză de război și acest lucru trebuie oprit. Există o atmosferă de război, o retorică de război și o logică de război”.

Greu de spus dacă mai poate opri cineva tăvălugul, la cât de departe s-a ajuns și la cum arată orgoliile globaliștilor din spatele scenei.

 
Adrian Onciu

             Parteneriat Opoziția.net
Donează pentru ActiveNews!

ActiveNews nu a primit niciodată altă publicitate decât cea automată, de tip Google, din care o îndepărtăm pe cea imorală. Aceasta însă nu ne asigură toate costurile.

Ziarele incomode sunt sabotate de Sistem. Presa din România primeste publicitate (adică BANI) doar în măsura în care este parte a Sistemului sau/și a Rețelei Soros. Sau dacă se supune, TACE sau MINTE.

ActiveNews NU vrea să se supună. ActiveNews NU vrea să tacă. ActiveNews NU vrea să mintă. ActiveNews VREA să rămână exclusiv în slujba Adevărului și a cititorilor.

De aceea, are nevoie de cititorii săi pentru a supraviețui așa cum este acum. Dacă și tu crezi în ceea ce credem noi, te rugăm să ne sprijini să luptăm în continuare pentru Adevăr, pentru România!
Sau direct în conturile Media Root de la Banca Transilvania:
RO02BTRLRONCRT0563030301 (lei)
RO49BTRLEURCRT0563030301 (euro)

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook
ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews


Pentru știri necenzurate
abonează-te acum!

Este gratis și poți anula oricând abonarea.

ActiveNews România. Caută pagina noastră și pe Telegram.
Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România
Top 5 autori
VideoNews

Veridicitatea Datei Paștelui Ortodox - Minunea Mâinii Sfântului Damaschin:

Autentifică-te sau înregistrează-te pentru a trimite comentarii.

Comentarii (6)
  • Hombre 28.03.2024 13:27
    Da, ei vor razboi cu orice pret si vor ca Rusia sa atace prima. Ca altfel retorica pro-razboi n-are audienta in occident.

    Se zice ca Polonia a facut tot ce-a putut ca sa-l provoace pe Hitler inainte de 1 sept 1939.
    Si ca americanii i-au enervat la culme pe japonezi inainte ca acestia sa loveasca la Pearl Harbour.
    Dar rusii astia zici ca-s batuti in cap. :-)
  • Mircea Dragan 28.03.2024 15:03
    Daca nu ataca Rusia prima ei nu pot trece la atac chipurile in legitima aparare.
  • Mircea Dragan 28.03.2024 15:02
    ''aliații NATO vor intra mai repede în Ucraina, ”en fanfare”, în aplauzele războinicilor care acum rup tastaturile în așteptarea semnalului de încorporare.''
    Razboinicii pot merge sa se inroleze voluntar in armata ucrainei.
    Doar sa-mi spuna cati sunt si data la care doresc sa plece si le platesc eu transportul pana la Kiev.
    Si sa ne lase pe noi in pace ca nu avem treaba cu ce se intampla cu ucraina.
  • Tic 28.03.2024 21:40
    Perfect!Subscriu si contribui si eu la plata transportului.
  • Moise 29.03.2024 01:39
    Nu sunt orgolii, e ordinul dat de pentarhia întunericului in luna 7a din anul cu suma 7(2023). După profeția par Elpidie. In rest scenariul e perfect descris în articol. Felicitări. Ce urmează însă întrece orice coșmar. Doamne fii cu noi! Nu va fi nevoie sa meargă nimeni în Ucraina să lupte cu ursul. Vine ursul la noi. Prima data șterge Turcia, cu sau fără erdogan, și apoi din Finlanda in jos până la strâmtori. La Dire straits. Iar butonul roșu va rămâne înțepenit pe apăsat... Vai noua. Doamne Iisuse Hristoase, miluiește-ne.
  • Davinci 29.03.2024 10:13
    Vorbe , vorbe, vorbe. Un mare filozof spunea " cuvintele au fost inventate pentru a asunde adevarul" si cam asta spune totul. Conspirații cit mai ridicole altele aproape de adevăr fac sa pună lumea pe jar sau crează indiferență. Începerea unui război împotriva Rusiei este un dezastru. Azi sint mulți pro PUTIN datorită anormalului ridicat la fileu de americani si globalistii din dotare. NImeni nu ii mai crede pe puritanii perversi din SUA si din UE> Chiar in UE sint disensiuni si faptul ca fermierii europeni au luat taurul de coarne ne-a creat o teama. Adevarul mai are un pic si va fi pus pe masa. UE unde niște nenorociți puși si nu aleși au schimbat regulile jocului au arătat adevarata lor fata.... dindu-ne lecții cu escortele de la Davos. Asexuată asta de Van Der Spume o prinsă cu miza in sac pe cind lucra cu min Armatei in Germania vrea sa facă orice pentru a pune mina pe armament pentru a crea furia in a ataca RUSIA intr=un fel. Si totul pe cind ea primește încă si soțul ei de la Pfizer comisiona de sute de milioane. In acest context țările Europene sint prinse in război in distrugerea societatiilor care mai au un Dmenzeu si aceast blestem care se numește UE plus S.U.A. prin senilul ei cumpărat de globaliste de sorosisti. Se dorește ceva de globaliste pentru ca TRump vine. tare din spate si se pare ca are 9 vieți. Venirea lui le-ar strica tot planul. Se grăbesc dar pot sa aibă si răbdare. Trump pleca după 4 ani daca nu moare daca nu va renunta singur fiind șantajat. Industria de armament a primit un find bun trumpist pe cind el va impune cota de 2 la suta fiecărei tari membre NATO> Dar Europa este sărăcită de sugativele si termitele din UE care vor si mai mult. Un război i-ar salva pe globaliste cărora nu le pasa de consecințe pentru ca face parte din planul de a reduce numărul populației globaliste alături de înfometare de boli. Poate nu ați crezut dar cind am afirmat de vaxxinurile placebo făcute de PFIZER aveau sa arate prostimii sau credulilor ca vaxxinurile funcționează . SI au fost vaxxinati cu apa si sare... De aici începe cam totul cu adormirea instantelor a oamenilor care pentru o viața sigură au vindut conștiință lor globalistilor si Sind judecători, avocați, doctori, policieni. Fiecare dintre noi știm mulți care au făcut vaxxinul la ghiuveta din secu din politic din media. SI ei sint frații noștri ? Nu. NU vor fi. De aici si pina a încerca sa ne termine la ordin nu mai este mult. Este o chestiune de viața si de moarte. Popoarele dorm. Si dorm pe ele pentru ca se vine unii alții sint nepăsători . INtelectualii sint si ei parte la problema prin nepăsarea sau vinderea conștiinței lor. Ce va urma nu se știe dar RUsia are aliați grei. UN război in Europa cucerită deja de serviciile rusești vor crea alt fel de război nude totul va sta in spatele accidentelor. INcendii, aruncări in aer aruncat cu bani pe străzi si multe altele. NU cumva a început Ucraina cu asta pe cind a bombardat din prostie Polonia sau au aruncat in aer NORTH STREAM? Ce face guvernul roman cu canalul Bistroe? CU banii ce trebuie sa ajungă la ei ca ordin de la UE plus distrugerea fermierilor europeni etc etc... Toate se întîmplă c chiar acum cind toate Tv-rueile sint preocupate cu alegerile de cretini care sa conducă tara. PIna atunci urez "somn ușor popor roman!"
Ultima oră

14:30

TREI DECENII OBSEDANTE. Unul dintre ultimele editoriale ale lui Nicolae Iliescu...

13:14

Topul orașelor cu cei mai mulți Miliardari - Mari schimbări

12:30

Gând de Duminică – Intrarea Domnului în Ierusalim - de Elena Solunca. La Mulți Ani tuturor celor ce poartă nume de flori!

00:00

Sărbătoarea care vestește Sfintele Paști. Duminica Floriilor - intrarea Domnului în Ierusalim

22:38

“Vocea lui Traian Trifan a sunat în sufletele noastre ca o trâmbiță a Apocalipsului”

21:45

Prof. Florin Popescu: Ce concluzie am avut în urma conferinței de ieri despre Pascalie, ce soluție există?

20:30

Ion Cristoiu: Candidatura lui Cozmin Gușă la prezidențiale este un mare eveniment. În SUA crește nemăsurat revolta studenților împotriva războiului din Gaza - VIDEO

19:45

BEC și justiția din România au încălcat jurisprudența CEDO și au respins candidatura PNȚ-MM la europarlamentare. Valerian Stan: Urmașii lui Iliescu îi prigonesc și ei pe țărăniști

18:20

George Simion la conferința MEGA: Lui Ciolacu nu trebuie să-i fie rușine de ce e - probabil e rom

17:25

Iulian Capsali: O ÎNVIERE PE PARCURSUL UNEI MORȚI ANUNȚATE

16:00

Sinaxarul demnității românești: 27 aprilie, TRAIAN TRIFAN. „Lupta noastră nu este limitată în timp, ci permanentă”

13:40

VIDEO ÎN DIRECT: Pelerinajului de Florii din București, de la Mănăstirea Radu Vodă până pe Colina Bucuriei, la Patriarhie

12:31

WSJ: Serviciile secrete americane consideră că nu Putin a ordonat moartea lui Navalnîi

11:14

O minune de Paști

07:00

Prof. Ilie Bădescu: Noogenia mărturisirii păcatelor. Spovedania într-o civilizație secularizată