Strania poziționare a președintelui României pe podiumul de la Bulboaca. Păpușica de paie de la Chișinău și-a permis prea multe

De Victor Roncea  /  

ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Președintele României, Klaus Iohannis, a participat, joi, alături de lideri europeni din 47 de țări la Summitul Comunității Politice Europene, o struțo-cămilă inventată de păpușarii președintelui francez Emmanuel Macron, eveniment organizat la Castelul Mimi din satul Bulboaca, raionul Anenii Noi, situat la aproximativ 35 de kilometri de Chișinău, capitala Republicii Moldova - titrată greșit de agenția publică de presă a României - Agerpres - drept „Moldova”. Nu există statul „Moldova”. Neîntâmplător, taman acum și-a adus aminte Maia Sandu că ar vrea să candideze din nou la președinția Răspublicii.

Fotografia de grup de la Mimi, realizată cu puțin timp în urmă, ne pune pe gânduri. Nu discutăm despre cine este președintele României, recte Klaus Iohannis, ci despre faptul că, în Republica Moldova, mica noastră provincie fragmentată, Președintele României a fost poziționat în ultimul rând (în ciuda înălțimii sale), în spatele lui Viktor Orban, premierul Ungariei, care își etalează burdihanul de pe a doua treaptă a podiumului, în loc să fie plasat, pentru tot ceea ce face și reprezintă România, în primul rând, alaturi de „elementele” principale, ca să le zicem așa, Maia Sandu și Volodîmîr Zelenski, războinicul luminii de la Kiev, împreună cu liderii UE cunoscuți (Ursula și compania).

În schimb, îl avem în primul rând, într-un cadru mult mai apropiat, pe președintele Azerbaidjanului, Ilham Aliyev, un dictator recunoscut, distrugător al bisericilor Armeniei din zona Nagorno-Karabakh, ale cărui excese dictatoriale nu mai contează atunci când se pune chestiunea împușcării unui contract profitabil de gaze naturale. Democrația în numele căreia ne facem de fentă că ne contrăm cu Rusia nu mai contează în cazul Azerbaidjanului.

Poziția incorectă și incomfortabilă în care a fost plasat Președintele României de către păpușarii Maiei Sandu rezultă și din această fotografie de mai jos în care șeful statului român apare pierdut, în lipsa unei interacționări firești cu vecinii săi, care în mod normal trebuiau să fie cei din primul rând, și derutat, după modul în care își învârte verigheta pe deget într-un tic nervos. Măcar și-a pus pe nas ochelarii de soare RayBan primiți suvenir de la Joe Biden în locul șepcii lui Donald Trump cu Make Romania Great Again. Da' de unde, când scopul pare să fie făcută cât mai mică...

Lipsa importanței cuvenite acordate României rezultă și din modul în care Maia Sandu prezintă pe contul ei oficial de Facebook realizările summitului de la Mimi: avem primirea lui Zelenski, primirea lui Macorn, conferința de presă comună și apoi întâlnirea bilaterală cu... prim-ministrul Letoniei. România lipsește și din acest cadru. Una din două: ori ofițerii de presă ai Maiei Sandu sunt idioți, ori Maia Sandu își bate joc de noi.

La fel se poate pune problema și pe pagina de Facebook oficială - deci plătită din banii noștri, cu tot cu ofițerii ei - a Ministerului Afacerilor Externe al României, unde, deși Bogdan „Trabucel” Aurescu a băgat capul în poza din avion a lui Klaus Iohannis cu președinta Parlamentului European, Roberta Metsola (foto mai jos), lipsește absolut orice referire despre întâlnirea zecilor de șefi de state și guvern de la Bulboaca. La fel, măcar rămânem cu o poză cu avioane, că cam asta s-a ales din mandatul lui Iohannis. Nu înțelegem de ce lipsește Prima Doamnă. Sau era în carlinga pilotului?

Bref: Păpușica de paie de la Chișinău, umflată ca broscuța din fabulă în fața boului nostru, și-a permis prea multe. Ar fi bine ca autoritățile României să rețină asta, pentru când mai vine pe la noi cu cerșeala.

PS: Nu ne mai întrebăm dacă Iohannis și Trabucel au abordat cu Zelenski adâncimea noului Canal - ilegal - Dunăre-Marea Neagră de pe Bîstroe, situația confiscării bisericilor românilor bucovineni din Cernăuți, a nerecunoașterii limbii române în Ucraina, considerată și acum, în stil sovietic bolșevic, „limba moldovenească”, sau problema gravă a comunităților românești, ale căror școli seculare românești din fostele județe Cahul, Bolgrad și Ismail - 14 la număr -, și altele 4 din județul interbelic Cetatea Albă, sudul Basarabiei, regiunea Odesa, vor fi ucrainizate în proporție de 99% începând de la 1 septembrie 2023, la fel ca celelalte 75 de școli românești din regiunile Transcarpatică și Cernăuți. Știm răspunsul. Tristețe mare...

Donează pentru ActiveNews!

ActiveNews nu a primit niciodată altă publicitate decât cea automată, de tip Google, din care o îndepărtăm pe cea imorală. Aceasta însă nu ne asigură toate costurile.

Ziarele incomode sunt sabotate de Sistem. Presa din România primeste publicitate (adică BANI) doar în măsura în care este parte a Sistemului sau/și a Rețelei Soros. Sau dacă se supune, TACE sau MINTE.

ActiveNews NU vrea să se supună. ActiveNews NU vrea să tacă. ActiveNews NU vrea să mintă. ActiveNews VREA să rămână exclusiv în slujba Adevărului și a cititorilor.

De aceea, are nevoie de cititorii săi pentru a supraviețui așa cum este acum. Dacă și tu crezi în ceea ce credem noi, te rugăm să ne sprijini să luptăm în continuare pentru Adevăr, pentru România!
Sau direct în conturile Media Root de la Banca Transilvania:
RO02BTRLRONCRT0563030301 (lei)
RO49BTRLEURCRT0563030301 (euro)

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook
ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews


Pentru știri necenzurate
abonează-te acum!

Este gratis și poți anula oricând abonarea.

ActiveNews România. Caută pagina noastră și pe Telegram.
Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România
Top 5 autori
VideoNews

25 de ani de la bombardarea Iugoslaviei

Bombardamentele NATO în cifre

Autentifică-te sau înregistrează-te pentru a trimite comentarii.

Comentarii (15)
  • Codreanu 01.06.2023 21:52
    ,, Președintele României a fost poziționat în ultimul rând (în ciuda înălțimii sale) "...are și avantaje pozitia... apare aproape întreg și, în mijloc, ca măgarul între oi.
    ...ciudat de evident apare Zelensky, cordonul roșu din spate face sa pară un cățel in lesă. Bravo, nota 10 pentru poză.
  • Dorel Timpa 01.06.2023 22:14
    In poza,

    ratații Europei.
    Iar despre chiolhanis și poziționarea lui pe podium (sau ce o fi fost ăla) , nici o problema, a primit atenția cuvenită, adică, 0 barat, pentru că asta merita.
    Credeți că ciumpalacii prezenți acolo nu știu cine este ciolanis și ce a făcut pentru tara, mai bine zis împotriva țării ?

    Hai sictir, ciolane !
  • Dorel Timpa 01.06.2023 22:16
    Completare,

    in poza a doua chiolhanis se uita după scalimba de carmecita, da cotroceanul de neam prost a uitat că a lăsat-o acasă , la Sibiu.
  • Radu Comsuta 01.06.2023 23:20
    Poza e mai mult mincinoasă și prezintă deformat realitatea decât prezintă pulsul real al actualității.
    În primul rând e mincinuasă pentru că la cât de mult a făcut România pentru Ucraina, Zelensky ar fi trebuit să-l țină pe sasul nostru în brațe, cât e el de mare, mai simulând pe ici pe colo un sărut tandru, ”mâncate-ar tata...” căci Zele oricum are apucături pidosnice, de asta v-ați convins când l-ați văzut dansând pe tocuri și cântând cu penisul la pian.
    În al doilea rând e mincinoasă pentru că Victor Orban este în poză eminența cenușie a grupului, figura trădătorului, Brutus printre senatori sau Iuda Iscarioteanul printre ucenicii lui Iisus, oricând gata pregătit să bată palma cu rușii dacă miza-i Transilvania sau bunăstarea Ungariei în vremurile de criză europene autoinduse. Caz în care tot un Brutus dar mai mic (nu și la statură) este Johanis al nostru ce a trădat poporul român pentru interesele iredentiste ale lui Orban. Cu ce l-o fi convins pe sas, că Transilvania va progresa până la lună dacă e sub administrația și puterea maghiară, eu nu știu. Că de aia demolează la greu statuile oamenilor de cultură români și îi pun pe-a ungurilor fără ca puterea noastră să zică nici pâs, mai că nu pun ei o mână de ajutor la treaba asta.
    Of, scoală-te Cloșca, și tu Horia, și tu crăișorul munților din mormânt că iară își fac ungurii de cap prin Ardeal !!
    Și în al treilea rând e mincinoasă pentru că toți liderii prezenți la Summitul Comunității Politice Europene par a fi un fel de super eroi Marvel gata să-și sfâșie sacourile pentru ca sub orice cămașă și cravată să apară un costum de super erou. Până și sub fusta verzulie a Maiei parcă ar fi în stand-by un costum de tigresă. Și luându-și toți zborul îndreptându-ze spre Kremlin (Go Planet !) iar face praf pe ruși și ar topi rachetele nucleare cu laserele din ochi sau din poșetă, după caz. O, da, cred că rușii tremură în izmene ronțăindu-și unghile de la mâini de frică !!!
    Singura parte bună e că avionul ăla cu care merge gașca noastră de ”super eroi” să ”salveze” Europa de ”monstrul” rusesc nu mai e avionul ăla de lux cu care zbura Johanis singur cu nevastă-sa în toată lumea. Pe banii proștilor de români, că nu pe banii lui Zelenski.... Oricum ne dăm seama că e avionul comisiei europene și nu al zâmbărețului nostru de președinte. Doamne cum a ajuns zâmbetul ăla să bântuie iarăși România după 20 de ani ! Doar că amu nu mai e cu iz estic, ci-i cu iz vestic ! No-așe !
    PS: îi mulțumim d-lui Victor Roncea de ideea de a vedea aceste lucruri dramatice, dintr-o perspectivă comică, altfel simți că îți vine să te transformi de furie într-un HULK verde și să dai de pământ cu toți heroii.
  • Nenea Iancu 02.06.2023 19:48
    Zele cu instrumentul lui nu e pianist, ci pipianist!
  • Enya 02.06.2023 00:01
    :))))))

    Si-acum, dupa ce am ras, sa-mi vars si frustrarea:

    Toti ACTORII astia politici criminali vor atarna intr-o zi sus de tot in bataia soarelui si-a vantului dupa o scurta si insangerata judecata a poporului, a Tribunalului poporului, in Legile lui Dumnezeu si ale Pamantului, pentru toate crimele pe care le fac de 3 ani incoace si din care n-au nici cel mai mic gand sa se opreasca!

    Dulapul fara usi de la cotroceni a primit locul pe care-l merita, la qouroul lui orban si al chilotelului de piele pe tocuri de la kiev.

    Mesaj catre voi:

    SATANELOR, puteti sa incercati voi tot ce va comanda oculta lui Lucifer, NU VA FI CA VOI, CRIMINALILOR!

    Sunteti inexistenti, sunteti ilegitimi, sunteti matrixul luciferian paralel care trebuie sa dispara, ma auziti?

    VOI veti disparea in cel mai scurt timp!!!

    TOT SISTEMUL LUCIFERIAN DE GUVERNARE A POPOARELOR E PE FARAS!!!!

    Orice-ati face voi, oricate “legi” ati produce, nu inseamna si ca o sa le acceptam, clocotul pamantenilor lui Dumnezeu o sa va mature intr-o clipita! Cu toate armele si slugile voastre armate, va fi care pe care, va fi pe viata si pe moarte, DAR NU VA FI CA VOI!!!!!!

    AUZITI, CRIMINALILOR? N-O SA FIE CA VOI!!!!!

    N-o sa existe nici un 15 minute, nici o digitalizare, nici o vaccinare, n-o sa mai fie nici o pandemie pentru ca ne-am trezit! Popoarele s-au trezit, omenirea nu mai poate fi manipulata si infricosata ca in 2020, s-a ajuns la un capat de drum, dar finalul asta este despre voi, satanelor vandute, demonizatilor care apartineti demult lui Lucifer, nu e despre inrobirea noastra definitiva, ci despre disparitia voastra!!!!!

    Ati vrut voi, ati crezut ca o sa se si realizeze, dar uite ca puterea lui Dumnezeu din sufletele crestinilor adevarati nu poate fi invinsa de toti argintii lui satan si manariile khazarilor, masonilor, illuminatilor si altor lepre diavolesti de pe pamant si de sub pamant!

    Nimicurilor!!!

    O sa se scuipe la orice pronuntare a numelui vostru, numele si scuipatul, numele si scuipatul!
  • Nils 02.06.2023 00:44
    Dulapul se baga in seama dar nimeni nu-l ia in seama.
  • Radu Comsuta 02.06.2023 12:13
    E tare maxima. Bună de memorat.
  • Floreas 02.06.2023 01:04
    'Papusica de paie' l-a plasat acolo unde merita!
    Sa tot pompezi bani, gaze, curent electric si mancare pentru 'fratii nostri' si sa fii asezat pe ultima treapta!
    Nu cred ca muflonul din deal stie vorba romaneasca: facerea de bine este f....de mama!
    Si nici unul dintre yesmeni n-are curaj sa i-o spuna!
  • Tibi Tibi 02.06.2023 01:04
    Mie imi plac cel mai mult camasutele lor, cu gulerase cu colturi scurte si patrate, ca la scolarite. Niste rochite cu patratele si ciorapei albi pana la genunchi le mai trebuiau, si era tabloul complet. Dar de... daca asta e moda pentru barbati acum, ce mai poti spune? Nu poti face ππ impotriva vantului, nu? Bine ca, cel putin, n-au marsaluit in pantofiori roz cu tocuri, ca parlamentarii lui Trudeau, ca sa bage in sperieti hoardele de rusi, amenintandu-i cu rujurile si posetutele lor cu strass-uri :)
    Pentru cine n-a vazut:
    https://www.youtube.com/watch?v=GVqpKpaR6UY
    https://www.youtube.com/watch?v=L5Jn33tG9_o
  • Sdv 02.06.2023 13:09
    Ca mAia nu l-a pus pe majordom in primul rand, mai e cum mai e...dar ca l-a pus in fundu' (da, da, chiar in fund la taxatoare!) lui Victor Orban, asta mi se pare "genial"!!!
    El, dulapul de pal, avand CRAVATA ALBASTRA (ca aproape toti ceilalti lingai!) in spatele (a se citi fundul) lui Victor Orban care "indrazneste" sa aiba CRAVATA ROSIE, reprezinta tabloul anului!!!!

    Sau altfel spus, marsh maaaaa sluga imbecila ca nu dam 2 bani pe tine tocmai pt ca esti sluga slugilor!

    P.S. Intre noi fie vorba, mAia Sandu merita doar o usa trantita in nas si un sut tot in fund daca mai apare pe teritoriul Romaniei!

    Concluzie: dulapul a fost din nou pus unde ii e locul.La dos.
  • Mihai Cantuniari 02.06.2023 15:21
    Pisica jigarita l-a stuchit intre ochi pe prezidentul ratat al unei tari esuate. Iar acesta, de furie, ar fi aruncat paltonul, dar deh... e vara.
  • Nenea Iancu 02.06.2023 19:38
    Tristețe mare, monșer! Dar când avea păpușica jour fixe la București as-toamnă în fiecare lună, nu l-a scăpat gura pe jupân Verighetă că România e gata să ajute Republica Moldovica "în orice mod" va fi nevoie? La Bulboaca a fost nevoie de Șifonier la modul înalt. Să stea înalt ca bradul și prost ca gardul ca să constate că și-n târgul Chișineului toți danii sunt faliți...
  • Sdv 03.06.2023 03:57
    Si inca ceva....cum adica liderii Europei, ei cei mai mari si cei mai tari din 47 de tari in frunte cu SUPEREROUL PLANETEI!!!, the one and only volodimir dansatorul pianist, s-au intalnit unde??? La MIMI......in BULBOACA!!!
    Hai ca asta si pe Caragiale l-ar fi facut invidios! Care va sa zica Mimi din Bulboaca a fost razbunata, toata planeta stie acum cine este.... Mimi a lu' mAia!
    Si va imaginati cum raspunde klaus werner cand il intreaba cineva pe unde a mai fost in ultimul timp? Am fost in Japonia etc ...si in Bulboaca.
    Nu-i asa ca Dumnezeu, in bunatatea Lui...vrea sa ne spuna ca e cu noi si vrea sa ne spuna sa nu uitam sa zambim?!!... :)
  • Mircea Dragan 06.06.2023 18:07
    Papusica are coatele ascutite si un mare tupeu.
Ultima oră

13:25

Dependența de Jocurile Online face ravagii în rândul trupelor ucrainene

13:00

Strategii malefice de escaladare a conflictului

12:41

Ion Cristoiu: Presa română știe ce se petrece la Kremlin, dar habar n-are ce se petrece la CCR cu Ordonanța de urgență privind comasarea alegerilor

11:40

OMS urgentează țările să semneze Tratatul pandemic: ”O nouă amenințare pandemică va apărea - și nu există nicio scuză pentru a nu fi pregătiți”

11:26

Cel mai recent sondaj arată că AUR ar lua cele mai multe voturi de la tinerii între 18-35 de ani „dacă alegerile au loc duminica viitoare”

10:45

Când nu ai succes pe câmpul de luptă, treci la asasinate. Șeful SBU afirmă că Ucraina duce o campanie secretă de asasinare a celor care colaborează cu Rusia

10:28

Macron nu-i mai poate ține în frâu pe migranți. Bătaie pe aeroportul Charles de Gaulle - VIDEO

09:17

Celebrul streamer ”Ninja”, cu peste 24 de milioane de abonați pe Youtube și 19 milioane pe Twitch, a fost diagnosticat cu cancer

08:45

Putin dezamăgește ”analiștii militari”, afirmând că Rusia NU va ataca niciodată o țară NATO: ”Este un nonsens total”

08:26

Bloomberg: Macron i-a înfuriat pe americani cu declarațiile despre trimiterea de trupe în Ucraina

23:23

Arhim. Mihail Daniliuc: 27 martie 1918, Basarabia acasă

23:10

Mircea Platon la “Pe Drept Cuvânt”: Suntem victimele unui sistem programat să producă incompetență - VIDEO

22:30

Eminescu, Nichita, Vieru, Basarabia și Țara

21:28

Concurs de produse tradiționale - valorificarea producțiilor agroalimentare obținute în fermele de mărime medie și mică

21:06

România a coborât pe locul 44 în clasamentul privind calitatea vieții și bunăstarea socială, fiind depășită de Bulgaria