Ștefan Secăreanu: Fata noastră, chipul emblematic al Noii Generații de la istoricele proteste anticomuniste din 2002 – Didina SOLOMON, nu mai este printre noi, a trecut la Domnul, s-a născut în CER!

De Ștefan Secăreanu  /  

ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


O veste zguduitoare ne întristează în aceste clipe inimile, inimile celor care am fost și am rămas membrii și adepții fideli ai PPCD-ului cel luptător și românesc: Fata noastră, chipul emblematic al Noii Generații de la istoricele proteste anticomuniste din 2002 – Didina SOLOMON, nu mai este printre noi, a trecut la Domnul, s-a născut în CER!

Didina a fost și a rămas o personalitate puternică, inteligentă, neînfricată, ambițioasă, sensibilă și iubitoare!

După studiile la Universitatea din București, a trudit în cadrul organizației noastre, punându-și umărul, alături de tinerii din „Noua Generație”, la afirmarea și apărarea valorilor și ideii românești în această parte de teritoriu românesc, rămasă încă a se zbate în mrejele vechiului imperiu ocupant.

Fire devotată spiritului de echipă, muncitoare și răbdătoare, a depus suflet și dragoste în tot ceea ce a făcut pentru consolidarea identității românești a Basarabiei, chiar dacă simțea și intuia, în adâncul inimii ei, trădarea: agentura rusească își avea cozile ei de topor în interiorul echipei noastre, principala unealtă de acest fel fiind chiar cel din fruntea ei, Roșca, adulat de lepădăturile din jurul lui pe care le vedem azi înrolate în batalioanele FSB conduse de Șor și Tauber!

Didina, fata noastră, cum o dezmierdam noi, reprezintă segmentul sănătos al PPCD care nu s-a lăsat ademenit de zâmbetul fariseic și articulația vicleană, de șarpe, ale secăturii ce și-a însușit de-a lungul anilor calitatea de lider al PPCD, precum și ale cățeilor magnifici din jurul lui. Anume acest segment de frontiști nu a identificat niciodată echipa viguroasă a PPCD-ului, fapta și mesajul ei pline de semnificație și demnitate cu chipul de criminal și de trădător al celui aflat pe post de „șef” al ei – Iu. Roșca. Doar oameni ca Didina au fost și sunt în stare a înfrunta toată ura, răutatea, calomnia și stigmatul din gura scârboasă a pigmeilor care mai caută a identifica, în chip perfid, mișcarea românească din stânga Prutului cu numele unei unelte a FSB-ului, lăsând cu premeditare în umbră, batjocorind de fapt, mesajul, poziția și faptele românești ale PPCD-ului de-a lungul anilor. Acest lucru iese la suprafață mai ales în aceste zile când anume acești pigmei fac spume la gură împotriva Mitropoliei Basarabiei, alături de Mark Tkaciuk și toată șleahta antiromânească din stânga Prutului.

Oameni ca Didina SOLOMON, care și-au exprimat și își afirmă deschis, cu demnitate sentimentul apartenenței la Neamul Românesc, constituie adevăratul reazem al Basarabiei și al României toate!

Oameni puternici și iubitori de Dumnezeu, de Neam, de Țară și Familie. Cei trei copii ai Didinei (cel mai mic are doar șapte ani), care stau acum la căpătâiul ei împreună cu tatăl lor, Valentin (familia este stabilită la Tecuci, în dreapta Prutului), îi vor purta în inimi această dragoste, acest devotament și sentiment al apartenenței.

Suntem alături în aceste clipe și de părinții ei îndurerați și neajutorați care s-au rugat mereu ca ea să învingă crunta boală cu care s-a luptat timp de șase ani, așteptând-o să le mai calce pragul casei de la Cușmirca, Șoldănești.

Dumnezeu să te ierte, Didina, și să te așeze de-a dreapta Sa! 
Donează pentru ActiveNews!

ActiveNews nu a primit niciodată altă publicitate decât cea automată, de tip Google, din care o îndepărtăm pe cea imorală. Aceasta însă nu ne asigură toate costurile.

Ziarele incomode sunt sabotate de Sistem. Presa din România primeste publicitate (adică BANI) doar în măsura în care este parte a Sistemului sau/și a Rețelei Soros. Sau dacă se supune, TACE sau MINTE.

ActiveNews NU vrea să se supună. ActiveNews NU vrea să tacă. ActiveNews NU vrea să mintă. ActiveNews VREA să rămână exclusiv în slujba Adevărului și a cititorilor.

De aceea, are nevoie de cititorii săi pentru a supraviețui așa cum este acum. Dacă și tu crezi în ceea ce credem noi, te rugăm să ne sprijini să luptăm în continuare pentru Adevăr, pentru România!
Sau direct în conturile Media Root de la Banca Transilvania:
RO02BTRLRONCRT0563030301 (lei)
RO49BTRLEURCRT0563030301 (euro)

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook
ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews


Pentru știri necenzurate
abonează-te acum!

Este gratis și poți anula oricând abonarea.

ActiveNews România. Caută pagina noastră și pe Telegram.
Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România
Top 5 autori
VideoNews

Cum reușim să păstrăm noua generație pe linia de plutire? Răspund: Gabriela Alexandru și Iulia Țoța - NOUA EMISIUNE ActiveNews - Starea de Libertate. Transmisie VIDEO

Autentifică-te sau înregistrează-te pentru a trimite comentarii.

Comentarii (4)
  • Soimul 22.03.2023 13:01
    Dumnezeu sa o ierte!
    Am cunoscut-o acum un an si m-a impresionat cu puterea si vioiciunea ei mai ales ca intalnirile se desfasurau in cadrul unei clinici oncologice. Nu am mai vazut-o de cateva luni si vestea asta e teribila!
    Dumnezeu sa il intareasca si sa ii ocroteasca pe sotul dansei si pe cei trei copii!
  • INJECTIA FINALA 22.03.2023 14:10
    Didina, Divina, surioara noastră
    S'a suit în Țara albastră
    Cu Drepții lui Dumnezeu
    Se va odihni în pace, mereu

    Veșnica ei pomenire!
    Familei și celor dragi, înlăcrimate condoleanțe!
  • coategoale 22.03.2023 16:02
    Limba noastră cea moștenită de la părinți
    Universul nostru a toate cuprinzător
    De la cer până la păcatul strămoșesc
    Este atâta de frumoasă
    Dar câteodata ne roade un pic
    Cu-n vierme foarte fin

    Ceea ce este de făcut pentru noi
    Naționaliștii viermelui cel fin
    Este să ne înscriem la un curs de vară
    Al Universitații Cerești de Neatestat
    Unde vom învăța pe îndelete o limbă uitată
    Limba îngerilor cei drept credincioși

    Chiar după graduare vom vedea minuni
    La limbile din apropiatul mai îndepartat
    Rusa, Maghiara, Ebraica, Poloneza, Ucraniana
    Acestea vor deveni peste noapte nevinovate
    Și numai o singura vină va mai rămâne
    Cum noi n-am mai iubit pe românește

    Dumnezeu cel Prea Înalt
    Să o ierte pe Didina de toate
    De greseli tăcute sau prea limbute
    Și să ne ajute și pe noi cei rămași
    Paznici de candele și paznici de far
    Să ne aducem aminte de dragostea cea dintâi
    Pruncia Didinei și a noastră
  • Tic 22.03.2023 16:59
    Dumnezeu s-o ierte și sa dea putere familiei sa treacă aceasta încercare!
Ultima oră

00:15

29 martie: Sfântul Mucenic Marcu, episcopul Aretuselor și Chiril, diaconul

23:30

28 martie: Sfântul Cuvios Ilarion cel Nou, egumenul Pelechitului, Sf. Irodion, ucenicul Domnului și Sf. Ștefan Mărturisitorul, făcătorul de minuni

23:00

La Mănăstirea Paltin – Petru Vodă, maicile adună plante medicinale și le transformă în leacuri pentru lume. Cum puteți comanda - Reportaj VIDEO excepțional

21:50

A apărut revista „Familia Ortodoxă”, numărul din aprilie - Tema numărului: De ce suntem dezbinați? - FOTO

20:57

Internetul Corpurilor “va duce la dezvoltarea Internetului Creierelor” până în 2050 – studiu RAND Corporation, organizație strâns legată de Comisia Trilaterală – Apariția trans-omului: tehnologiile de augmentare umană

18:38

Certificatul de naștere pe hârtie va fi eliminat în Republica Moldova - se va întocmi doar în format electronic. Noi acte de identitate după model european, cu date biometrice

18:34

Războiul Nebunilor: O bandă de scăpați de la Săpoca încearcă să distrugă Lumea

18:00

Cum reușim să păstrăm noua generație pe linia de plutire? Răspund: Gabriela Alexandru și Iulia Țoța - NOUA EMISIUNE ActiveNews - Starea de Libertate. Transmisie VIDEO

17:55

NewsMoldova: Constructorii drumurilor Bucovinei mai au o speranță legitimă după ultimul termen din procesul cu Gheorghe Flutur: aceea că Înalta Curte va sancționa graba Curții de Apel Târgu Mureș

17:30

Loreta Popa, un om dedicat primei sale iubiri: CUVÂNTUL! Interviu ActiveNews cu promotoarea Muzeului Național al Literaturii Române: ”Fără acces la educație copiii noștri nu vor mai fi în stare nici să se semneze, dar să citească”

17:12

George Simion: Vom anunța “un bloc comun, democratic”, cu 30 de partide, pentru locale, pentru a bloca actuala coaliție - “Suntem în plină lovitură de stat”

16:54

Luminița Arhire: PUIUL VOPSIT GALBEN-ALBASTRU, CU TREI TRANDAFIRI PE TÂRTIȚĂ

16:00

Prot. Dr. Ioan Lisnic: Personalități marcante din sudul Basarabiei care au votat Unirea cu Patria Mamă-România

15:11

Noi dezvăluiri despre atentatul de la Moscova: Numărul victimelor ar putea fi mult mai mare decât cel anunțat oficial

14:45

Scholz îi face concurență lui Macron: ”Putin trebuie să-și retragă trupele din Ucraina”