

Există temeri serioase că puterea interimară și ilegitimă de la București va încerca să fure ca în codru la turul II al alegerilor prezidențiale, la ordinul Bruxellesului și Parisului.
„Dacă au fost în stare să anuleze alegerile, sunt în stare de orice”, este opinia marii majorități a românilor.
Așa este. Doar că anularea alegerilor s-a produs în vremea lui Biden. De atunci, odată cu venirea lui Trump la Casa Albă, lumea a cunoscut schimbări dramatice.
Fără a ne îmbăta cu apă rece, e totuși greu de presupus că Trump va înghiți o mizerie asemănătoare. Informațiile de mai jos sunt dătătoare de speranțe.
Serviciul de securitate internă german (BfV) a suspendat supravegherea formațiunii politice Alternativa pentru Germania ca urmare a presiunilor făcute de Washington.
BfV etichetase AfD ca „organizație confirmată de extremă dreapta!, ceea ce permitea ca partidul condus de Alice Weidel să fie supravegheat permanent de organele statului.
Mai mult, părea iminentă însăși scoaterea AfD în afara legii.
Săptămâna trecută, însă, brusc, serviciul de informații german a renunțat la decizia sa. Motivul invocat oficial: AfD a declarat că va face apel în instanță, iar BfV ar fi hotărât să aștepte ca justiția să se pronunțe.
Cei care urmăresc politica din Germania – mai ales din vremea plandemiei încoace – știu că astfel de puseuri de legalitate nu de sunt deloc caracteristice Reichului Noii Normalități de la Berlin.
Mult mai credibil este varianta că decizia BfV a fost luată la presiunea exercitată de administrația Trump.
Într-adevăr, după etichetarea AfD ca partid extremist, Washingtonul a reacționat dur: vicepreședintele SUA, JD Vance, i-a acuzat pe „birocrații” germani că ridică un nou Zid al Berlinului.
(Să nu uităm că, în istoricul său discurs de la München, Vance a nominalizat persecuțiile la adresa AfD alături de anularea alegerilor din România ca atacuri grave la adresa democrației.)
Secretarul de stat american Marco Rubio a numit prigoana la care este supusă Alternativa pentru Germania „tiranie deghizată”.
Iar senatorul Republican Tom Cotton, președintele puternicei Comisii Senatoriale pentru Informații și un apropiat al lui Donald Trump, i-a cerut lui Tulsi Gabbard, directoarea National Intelligence, să întrerupă colaborarea dintre serviciile de informații americane și cele germane.
Cotton a spus:
„În loc să încerce să submineze AfD folosind instrumentele specifice statelor autoritare, mai bine viitorul guvern al Germaniei ar fi sfătuit să analizeze de ce AfD continuă să câștige teren în plan electoral.”
AfD s-a clasat a doua la alegerile federale din luna februarie a acestui an, însă acum, în special după ce a fost „izolată” de formațiunile „pro-europene”, refuzându-i-se accesul la guvernare, a urcat pe primul loc în preferințele electoratului.
Remix News comentează că suspendarea relațiilor dintre serviciile secrete americane și germane „ar fi reprezentat o ruptură dramatică între cei doi aliați și chiar o amenințare la adresa securității naționale a Germaniei”.
Adică un motiv suficient de puternic pentru a pune Berlinul cu botul pe labe.
De altfel, lidera AfD, Alice Weidel, a confirmat că presiunile Washingtonului au fost cele care au determinat Berlinul să renunțe pentru moment la etichetarea formațiunii sale ca „extremistă” și la urmărirea informativă.
Pasul înapoi făcut de regimul din Germania ar trebui să dea speranțe și românilor, înaintea alegerilor de duminica aceasta, că administrația Trump nu doarme.
Și dă peste mână puilor de dictatori din Europa, care pretind că îl combat pe Putin cu metodele KGB.
Autentifică-te sau înregistrează-te pentru a trimite comentarii.
P.S. « Pentru ca răul să triumfe, este suficient ca cei buni să nu facă nimic »