Șoimăreasa Războiului iese la Pensie – Semnul schimbării în Ucraina?

De Adrian Pătrușcă  /  

ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Subsecretarul de stat american Victoria Nuland își va părăsi postul în săptămânile care urmează. Mai mult, ea va ieși definitiv din politică.

Anunțul a fost făcut de către secretarul de stat Antony Blinken într-un comunicat:

„Victoria Nuland m-a informat că are intenția de a părăsi în săptămânile următoare postul său de sub-secretar de stat, rol în care întruchipa angajamentul președintelui Biden de a repune diplomația în centrul politicii noastre externe și a reînnoi autoritatea mondială Americii într-o perioadă critică pentru țara noastră și pentru lume.”

Interesant este că Blinken a elogiat rolul lui Nuland în Ucraina pe un ton care amintește mai degrabă de un FERPAR:

„Activitatea Victoriei în Ucraina va fi studiată în anii care vor urma de către diplomații și specialiștii în politică externă. Eforturile sale au fost indispensabile pentru a rezista invadării masive a Ucrainei de către Putin, pentru a coagula o coaliție mondială care să garanteze eșecul său strategic și pentru a ajuta Ucraina să ajungă în ziua în care va putea să stea cu fermitate în picioare – din punct de vedere democratic, economic și militar.”

Ce nu spune Blinken este că Victoria Nuland a avut un rol decisiv în revoluția colorată de la Kiev din 2014. Atunci și-a dobândit și porecla „Fuck the EU”.

Într-o discuție cu ambasadorul de atunci al SUA în Ucraina, Geoffrey Pyatt, cu care stabilea componența noului guvern de la Kiev, întrebată cum va reacționa UE, Nuland a dat celebrul răspuns: „Fuck the EU”.

Nuland este probabil cel mai proeminent dintre „Șoimii Războiului”, tabăra belicoasă de la Washington, adepta Războiului Permanent.

De la începutul invaziei Rusiei în Ucraina, ea a făcut numeroase vizite la Kiev, unde a încurajat regimul Zelenski să nu cedeze și să continue să lupte mai departe, indiferent de situația de pe front.

Tot Nuland este cea care a recunoscut cu seninătate, în cadrul unei audieri în Congres, existența laboratoarelor americane de arme biologice în Ucraina.

Este greu de crezut că, după o viață întreagă dedicată războiului, Nuland și-a găsit să se retragă la cratiță tocmai acum, când favoritului ei Zelenski îi este mai greu.

Mai degrabă, pensionarea Victoriei Nuland ar putea marca o schimbare radicală în abordarea de către Washington a situației din Ucraina: acceptarea negocierilor.

Semn că mesajul lui Putin transmis prin intermediul interviului acordat lui Tucker Carlson a fost recepționat.

Donează pentru ActiveNews!

ActiveNews nu a primit niciodată altă publicitate decât cea automată, de tip Google, din care o îndepărtăm pe cea imorală. Aceasta însă nu ne asigură toate costurile.

Ziarele incomode sunt sabotate de Sistem. Presa din România primeste publicitate (adică BANI) doar în măsura în care este parte a Sistemului sau/și a Rețelei Soros. Sau dacă se supune, TACE sau MINTE.

ActiveNews NU vrea să se supună. ActiveNews NU vrea să tacă. ActiveNews NU vrea să mintă. ActiveNews VREA să rămână exclusiv în slujba Adevărului și a cititorilor.

De aceea, are nevoie de cititorii săi pentru a supraviețui așa cum este acum. Dacă și tu crezi în ceea ce credem noi, te rugăm să ne sprijini să luptăm în continuare pentru Adevăr, pentru România!
Sau direct în conturile Media Root de la Banca Transilvania:
RO02BTRLRONCRT0563030301 (lei)
RO49BTRLEURCRT0563030301 (euro)

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook
ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews


Pentru știri necenzurate
abonează-te acum!

Este gratis și poți anula oricând abonarea.

ActiveNews România. Caută pagina noastră și pe Telegram.
Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România
Top 5 autori
VideoNews

Înmormântarea Părintele nostru Justin Pârvu

Ioan Alexandru de Paști în Piața Universității

Autentifică-te sau înregistrează-te pentru a trimite comentarii.

Comentarii (22)
  • Mars.60 Stefan 05.03.2024 19:36
    Adica pleaca moartea in vacanta?
  • Mircea Dragan 05.03.2024 19:58
    Nuland? Pare nume evreiesc. Probabil fratii si verii ei au mosii de mii de ha in ucraina. Atunci este explicabila sustinerea si agitatia Victoriei.
  • Quo vadis 05.03.2024 20:57
    Nu pare. Este! Sper ca plecarea scarbei asteia sa fie inceputul curateniei mondiale!
  • Tic 05.03.2024 21:10
    Ce pereche faină face cu Madeline Albright,aceeași privire "suava",acelasi "năsuc" ce amintește o pasăre de pradă,acelasi oval al feței ca al mardeiașilor de mahala.Si la fel de "svelte" .
  • Passagero ► Tic 05.03.2024 21:26
    Eu zic ca aduce cu Ana Pauker, o fi nepoata, ceva? A avut acelasi rol otravit pentru amerlokia ca si paukeritza pentru RO.
  • Orizont ► Passagero 05.03.2024 22:00
    Facand parte din "trib" are "semnatura" psihopatului reptiloid .. Intotdeauna mi s-a parut ca seamana bine cu Silviu Brucan ...
  • Passagero ► Orizont 05.03.2024 23:14
    Extraordinara observatia, intr-adevar mi se parea cunoscuta si mie uitatura, insa il scosesem din memorie pe bruckner, din prea multa scarba.
  • Piatra 05.03.2024 20:44
    Ați văzut ,,copil cuminte, si babă frumoasă"? Un asemenea personaj, cu un asemenea pedigri, nu schimbă brusc și pur și simplu, ,,armele" pe care le manevrează de zeci de ani, cu cratițele dintr-o bucătărie prăfuită, sau dichisită. Nici măcar în Eritreea n-ar face-o, cu atât mai puțin in USA. Mai degrabă e doar o schimbare de ,,macaz", poate nu în lumina reflectoarelor, sau poate mai aproape de noi. Că na, n-o sa fie ușor cu atâtea alegeri si manevre de făcut în coasta Rusiei(,,ca să iasă bine, și să nu fie rău"pentru ei), va fi nevoie de cineva cu experiență în ,,maidane", dar sigur nu la tăiat ceapa și copt pop corn.
  • Quo vadis 05.03.2024 20:54
    Scarba asta l-a salvat pe Basescu de mania romanilor!
  • Neanae 05.03.2024 21:33
    Hoplaaa! Dementii și nebunii încep autoterapia punându-și de unii singuri cămeșa de forță. Mme Nuland și-a comandat-o cu danteluța bicoloră galben/albastru. Vezi și ieșirea lui Fauci în genunchi. Șoarecii lasă nava primii …
  • Patriot Roman 05.03.2024 22:38
    Ce a recunoscut Nuland in congres a fost datorita faptului ca era sub juramînt.Iar daca mințea era pasibila de inchisoare.Nu ca ar fi fost pe seninatate.Eu nu cred ca deep state american se gandește la pace vreodata ci in cazul ăsta la schimbarea liniilor ca la hokey. Sa bage alții mai energici, mai agresivi mai in puterea vîrstei, mai proaspeți. Schimbul de generații. Așa cum baiatul lui georgy soroș -alex a preluat ștafeta de la ăl batrîn și a declarat că el e mai pornit pt.realizarea planurilor tatatlui sau..
  • Tic 06.03.2024 10:24
    Clar este vorba de predare de ștafeta.
  • Dorel Timpa 06.03.2024 09:59
    Asta e mai degraba cioara razboiului
  • Poenaru2016 06.03.2024 10:15
    Hiena asta era de fapt adevaratul Secretar de Stat. Blinken e doar o fatada, o butaforie, un papleaca. Aceasta sforareasa nu cred ca va fi retrasa. Astia nu se retrag cand vor ei ci cand sunt retrasi. Va trece la "next level".
  • georg xanthu 06.03.2024 11:07
    cind se retrage cite o mizerie de asta politicä,inseamnä cä si a fäcut misiunea si cä se produc schimbäri.Jucätorii sunt retrasi,nu se mai stie de ei,si incep noi jocuri cu noi jucätori.Un lucru este cert.la ora actualä.majoritatea politicienilor in USA,sunt evrei,Se pot recunoaste dupä mesajele ce le dau.Intreaga politicä externä este sustinutä de ei.SUA este acaparatä din interior.Trump,cu toate bunele intentii,nu are multä putere,chiar dacä cistigä alegerile.
  • o.c. 06.03.2024 11:38
    cum adică ”șoimăreasă”? dar ce face tanti asta, crește șoimi!?
    de ce preluați aiurea niște expresii specifice altor limbi? încercați măcar să găsiți o formulare, dacă nu există un echivalent, care să sune bine în limba română.
  • Dorel Timpa 06.03.2024 12:56
    Am scris mai sus, nu e decit o cioara
  • Mars.60 Stefan 06.03.2024 13:35
    Mai degraba "cucuveaua razboiului", asta pe unde trece prevesteste moartea si lasa numai dezastre si suferinta in urma ei...
  • Patriot Roman 06.03.2024 20:41
    O.C. cum ai traduce ,,warhauwk”? Șoim al razboiului/șoimăreasă? sau porumbelul pacii?
  • Mars.60 Stefan ► Patriot Roman 06.03.2024 22:01
    Avand in vedere ce face tanti asta "the death cuckoo" e traducerea corecta!
    ,,warhauwk” nu i se potriveste deloc, e pentru oameni viteji nu pentru criminali notorii.
  • Poenaru2016 06.03.2024 21:58
    Să nu căutăm nod în papură. Cititorii au înțeles ce a vrut să spună autorul. Într-un fel aveți dreptate din punct de vedere literar. Poate era mai nimerit să-i spună soimarita sau soimaroaica.
  • Rusi 06.03.2024 20:57
    Mai bine pleca definitiv la cimitir.
  1. Mama tuturor Teoriilor Conspirației validată de "Știință": "EI sunt printre NOI" – Între Mântuitorul Cosmic și Putiniștii Galactici

  2. A fost odată o fată frumoasă... și vaccinată: Anca Molnar

  3. Legebetizarea și țiganizarea spațiului public. Mădălin Pribu: PLAY COLD, STAY CHILL!

  4. 135 de ani de la asasinarea lui Mihai Eminescu. MARTOR OCULAR: ”Mâna îmi era plină de sânge”. Eminescu a cântat “Deșteaptă-te, Române!” cu câteva clipe înainte de a muri și a strigat ”România liberată!” când a fost internat

  5. Dr. John Campbell avertizează că vaccinurile tradiționale vor fi actualizate pentru a conține periculoasa tehnologie ARNm. Moderna pregătește vaccinul combinat Covid/gripă, cu ARNm - VIDEO

  6. Pentru prima oară de la începutul războiului, Putin și-a prezentat condițiile de pace cu Ucraina

  7. Mărturia medicului care a primit creierul lui Eminescu: Mutilarea și profanarea moaștelor acestui martir nu a fost românească. Prof. Constantin Barbu: Eminescu a fost ucis pentru Transilvania și credința ortodoxă. DOCUMENTE: Interogatoriul și Autopsia

  8. Mihai Eminescu a murit pe 16 iunie 1889, nu pe 15. Chipul de Hrist al Românului Absolut, chinuit și răstignit pe Golgota Neamului Românesc și întâlnirea cu Duhovnicul Neamului, Părintele Justin Pârvu

  9. Victorie în instanță contra Ministerului Justiției - După 70 de ani s-ar putea afla unde se află osemintele lui Iuliu Maniu

  10. Marine Le Pen promite expulzarea străinilor care susțin o „ideologie totalitară” în Franța - VIDEO

Ultima oră

23:10

Pr. Ioan Istrati: Despre Eminescu nu poți gândi decât în două cu lacrimi

22:00

ADEVĂRUL DESPRE ROMÂNUL ABSOLUT: MIHAI EMINESCU - MĂRTURIE DESPRE MINE ÎNSUMI. Mărturisesc: Vladimir Beliș, Dimitrie Vatamaniuc, Ion Filipciuc, Theodor Codreanu, Nae Georgescu, Ilie Bădescu, Mihai Ungheanu, PF Patriarh Teoctist

21:00

OPERA POLITICĂ a Românului Absolut, disponibilă tuturor online într-un portal unic: Mihai-Eminescu.Ro. Academia Română și NeamUnit oferă și aplicația gratuită Mihai Eminescu - Întreaga Operă

20:20

Istoria celor patru fotografii cunoscute ale lui Eminescu și primul film documentar despre Românul Absolut, realizat în 1914. GALERIE FOTO / VIDEO

19:45

George Simion: "Am luat decizia de a candida pentru funcția de Președinte al României!"

19:19

Pentru prima oară de la începutul războiului, Putin și-a prezentat condițiile de pace cu Ucraina

18:00

30 DE ANI de ZIUA și o anchetă celebră: LIICHEANU

17:00

Prof. Ilie Bădescu: 15-16 Iunie – Ziua nașterii în Cer a Dreptului Eminescu. ”De din vale de Rovine/ Grăim, Doamnă, către Tine…”

16:00

Moarte subită în fotbal la doar 26 de ani: Matija Sarkic, portarul naționalei Muntenegrului. Tot azi, a murit la 54 de ani, "după o scurtă boală", Kevin Campbell, fost atacant pentru Arsenal

14:41

Luminița Arhire: DESPRE LIICEANU sau O DEZAMĂGIRE CU DAMF DE „BOIS D’ARGENT”, DE LA DIOR

13:30

Mărturia medicului care a primit creierul lui Eminescu: Mutilarea și profanarea moaștelor acestui martir nu a fost românească. Prof. Constantin Barbu: Eminescu a fost ucis pentru Transilvania și credința ortodoxă. DOCUMENTE: Interogatoriul și Autopsia

12:30

Jurnalistul Ion Spânu scoate la lumină secretele privind Asasinarea lui Eminescu. ActiveNews publică în premieră extrase din volumul reputatului jurnalist, noua ediție

11:33

Mihai Eminescu a murit pe 16 iunie 1889, nu pe 15. Chipul de Hrist al Românului Absolut, chinuit și răstignit pe Golgota Neamului Românesc și întâlnirea cu Duhovnicul Neamului, Părintele Justin Pârvu

11:00

135 de ani de la asasinarea lui Mihai Eminescu. MARTOR OCULAR: ”Mâna îmi era plină de sânge”. Eminescu a cântat “Deșteaptă-te, Române!” cu câteva clipe înainte de a muri și a strigat ”România liberată!” când a fost internat

08:00

15 iunie: Sf. Proroc Amos; Sf. Mc. Isihie; Fericiții Augustin și Ieronim