

Întrebare către Cititori:
Vă puteți imagina o decizie a Curții Constituționale care să blocheze candidatura lui Geoană, Ciucă sau Ciolacu?
Cvasi-unanimitatea răspunsurilor de NU pe care o ghicesc este cheia evenimentului petrecut sâmbătă.
Blocarea candidaturii lui Geoană, Ciucă sau Ciolacu (și a altor câțiva) este inimaginabilă pentru că toți sunt (percepuți ca) Oameni ai Sistemului.
Deducem de aici că Șoșoacă a fost percepută ca un Risc pentru Sistem și a fost blocată.
De vreun deceniu și ceva, în Occident, este reînviată și revigorată ideea de „Dușmani ai Poporului”, care pun în pericol democrația, bunăstarea, liniștea – și în general Raiul pe Pământ cu care vrea să ne fericească pătura globalistă.
A împiedica poporul să aleagă pe cine are el chef nu reprezintă un atac la democrație – ni se explică – pentru că Dușmanii Poporului sunt ai dracului de vicleni, iar Poporul e prost și mai are și tendințe suicidare.
De aceea, Poporul trebuie educat/dresat corespunzător, iar Dușmanii trebuie eliminați fără milă și scrupul.
În noua paradigmă (care seamănă uimitor cu comunismul biruitor), conducătorii sunt cei care selecționează un grup de candidați aseptici, pe care îi oferă apoi poporului tolomac să aleagă.
Astfel, aparența democrației este salvată iar pericolul îndepărtat.
Excluderea lui Șoșoacă seamănă bucățică ruptă cu tentativele de eliminare a altor politicieni/formațiuni de pe alte meleaguri mai civilizate: Trump în SUA (inclusiv prin lichidare fizică), Marine Le Pen în Franța, Matteo Salvini în Italia sau AfD în Germania.
În stilul ei lejer istericoid – Șoșoacă s-a opus tărârii României în războiul din Ucraina și a condamnat masacrul din Gaza. Două vini capitale și impardonabile de lez-sistem, pentru care alții au luat Glonț.
Și a răcnit la NATO și UE, într-o perioadă în care fisurile (tot mai mari) din aceste blocuri sunt percepute ca pericole de moarte și demolare.
Mai mult, dacă a fost eliminată din cursa electorală, înseamnă fie că Șoșoacă avea șanse reale la președinție, fie că prezența ei în campania electorală era percepută ca o dinamită, fie amândouă.
Sistemul era conștient că blocarea ei va produce un scandal imens. Însă a estimat că scandalul este o daună mai mică decât cele pe care le-ar putea provoca Șoșoacă ulterior.
(Interesant este că, deși avem o inflație de candidați care se declară „anti-sistem”, doar Șoșoacă a fost percepută ca un pericol REAL. Ea este singura ai cărei adepți au fost stigmatizați cu un termen – „șoșocari” – din aceeași familie cu „conspiraționiști”, „anti-vacciniști”, „putiniști” etc. Cu toată publicitatea negativă la adresa liderului AUR, nimeni nu a auzit vorbindu-se de „simioniști”.)
*
Până când Curtea Constituțională va catadicsi să publice motivarea deciziei (poate dura și luni de zile), din diverse surse aflăm motive care de care mai aiuritoare pentru care Șoșoacă a fost blocată.
Unul ar fi „nereguli în listele de semnături”... Dar Anca Alexandrescu observă corect:
„CCR nu are calitatea și capacitatea de a verifica listele de semnături, acesta fiind atributul Biroului Electoral Central.”
Un alt motiv ar fi „declarațiile antisemite”. Este limpede că Diana Șoșoacă nu pare să manifeste prea multă tandrețe față de poporul evreu frate și prieten.
Dar ce treabă are CCR să o sancționeze pentru asta? Dacă Șoșoacă a încălcat vreo lege, sunt alte organe competente care să acționeze.
În plus, deși aveam niscai bănuieli, nu știam că, pentru a deveni președintele României, trebuie să treci prin sita de bună purtare a Israelului. Acum, însă, înțeleg de ce majoritatea candidaților simt nevoia să pupe condurul și menora.
Un alt motiv care se vehiculează este că afirmațiile publice ale lui Șoșoacă arată „lipsă de atașament față de Constituție”.
Ce înseamnă asta? Habar n-am. Există vreun „constituțiometru” la CCR? Dacă da, am dori să știm: pe o scară de la 1 la 10, cât atașament față de Constituție a avut Iohannis când i-a dat ditamai Patriotul de un miliard de dolari pe daiboj lui Zelenski.
Dar Băsescu, Constantinescu și Iliescu au corespuns la „atașament”? Îl aveau ca pe mână?
Dar Curtea Constituțională însăși cum stă cu atașamentul față de Constituție? Nu îmi amintesc să fi emis nici măcar un scâncet, necum vreun protest, când Curtea de Justiție a UE a stabilit că judecătorii români nu sunt obligați să aplice deciziile CCR.
*
Diana Șoșoacă îmi este profund antipatică. Răcnetele ei îmi provoacă o aversiune aproape viscerală.
Însă idiosincraziile personale nu ar trebui să ne tulbure judecata. Ce s-a petrecut pe 5 octombrie 2024 este un abuz monstruos: Curtea Constituțională, care ar trebui să vegheze la respectarea Constituției, a INTERZIS un drept constituțional.
Precedentul a fost creat: de acum încolo, Sistemul poate tria și spânzura, eliminând orice candidat incomod.
Democrația era moartă de mult. Sâmbătă i s-a semnat certificatul de deces.
Doar ironia soartei care guvernează România face ca pe piatra funerară să nu apară imaginea virginală a vreunei eroine a lui Rosenthal, ci chipul de mahalagioaică al lui Șoșoacă.
PS: Facebook a instituit un shadow-ban sever pe cuvântul „Șoșoacă”. Fapt care confirmă tot ce am scris mai sus.
Autentifică-te sau înregistrează-te pentru a trimite comentarii.
PS. Am mai afirmat-o. Cei ce au forțat emiterea eratei de catre CCR, în cazul referendumului pentru demiterea lui Băsescu, sunt și cei ce au decis scoaterea Dianei din cursa electorala. O stafie bântuie prin Europa. E stafia totalitarismului. Dragi romani. Continuați sa luați lumina de la licurici, colhozul
UE și chibuturile CAP-iste. Acestia sunt cei care au promovat și promovează adevaratele valorile ale democrației în tara noastră și în lume. Irak, Afganistan, Gaza, Liban, Libia, Siria, America de Sud, Egipt, etc. Ei, doar ei știu cine are dreptul de a alege și de a fi ales. Jhoannys a-ncalcat de sute de ori Constituția și ce? I-a pasat partenerului strategic, serviciilor, ccr-ului sau celor de la UE?
Mie mi se pare ca eliminarea d-iei sale din cursa il favorizeaza (potential) pe dl Simion. Totusi, daca printr-o intorsatura oarecare, candidatura dinseia revine de actualitate, atunci ar avea un efect de bustare a procentelor sale datorita valului de simpatie atras...
Acum ce ma ingrijoreaza pe mine este principiul in sine care a fost ghilotinat. Oricat de incomoda ar fi candidatura aceasta, e clar ca nu poate deveni presedinte si nu stau sa dau aici motivele pentru ca oricine le intuieste. Si, chiar daca ar deveni presedinte, fara un partid puternic in spate, ea nu poate face nimic. Ne amintim de epoca cdr?
Dar ce e sacrificat aici este ceva muuult mai periculos. Bruma de, sa nu-i zic incredere pentru ca e lucru mare, aparenta a unor lucruri normale. Pentru ca democratia contemporana e un exercitiu care da oamenilor obisnuiti senzatia (citii iluzia) ca ei mai sunt cumva bagati in seama, fie si odata la 4 ani. Acum, si aceasta bruma e spulberata. Imparatul e gol-pusca. Trebuie doar ca cineva sa strige in gura mare in piata ca ceilalti hipnotizati sa vada si ei evidentul.
Paine si circ se spunea? Painea devine tot mai scumpa iar circul nu mai impresioneaza pe nimeni pentru ca devenit desuet dupa atatea giumbuslucuri pe care le vedem in fiecare seara la teleleu...Iar falimentul de tara vine cu repeziciune. De ce ma mai tem? Ca nimanui nu-i mai pasa si-si vede fiecare de falimentul lui.
Ma mai tem ca lucrurile se vor precipita in curand la toate nivelurile: de la individ la tara si de acolo la planeta intreaga. De la natura dezlantuita invatam ca ceva nu-i in regula si peste tot vedem semne care ar trebui sa fie de alarma pentru noi. In vremuri tulburi, cand tot ce stiai se schimba brusc, ce mai ramane imuabul, in ce sau cine mai poti avea incredere?
Eu, personal sunt convins ca numai o intoarcere totala catre Hristos ne mai poate salva, de la individ pana la planeta!
De azi dimineata a inceput o agitatie securistoida ..Vad in presa o serie de atacuri si articole abjecte care incearca in mod jenant si ridicol sa inchida gura intregului spectru politic care s-ar pronunta impotriva abuzului CCR - indiferent daca sunt doar consternari false sau interesate .. E ca in filmele cu prosti ..