Sindromul Ceaușescu-Zelenski: La Kiev se demolează Bisericile – Urmează blestemul?

De Redacția  /  

ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Biserica cu hramul Sfinților Vladimir și Olga din Kiev a fost demolată în noaptea de 16-17 mai. Ea a mai fost demolată și în trecut de comuniști. Toți distrugătorii au pierit în mod sinistru.

Un editorial cutremurător al lui Mihail Ivacenko publicat pe site-ul Uniunii Jurnaliștilor Ortodocși din Ucraina pe care l-am tradus pentru cititorii ActiveNews.

*

În noaptea de 16 spre 17 mai, biserica Sfinții Vladimir și Olga din cadrul mănăstirii Deseatin, aparținând Bisericii Ortodoxe Ucrainene (aflată până în mai 2022 în subordinea Patriarhiei Moscovei – n.tr.) a fost demolată.

Autoritățile afirmă că au acționat conform legii și că aveau dreptul să demoleze biserica.

Credincioșii (nu doar cei aparținând BOU) consideră că decizia autorităților este o blasfemie și că, mai ales în vreme de război, este nevoie să zidești, nu să distrugi biserici.

Dacă privim lucrurile, nu din punct de vedere formal, nici măcar religios, ci practic, gestul autorităților pare nu doar lipsit de evlavie, ci de-a dreptul nebunesc. Și total nechibzuit.

Ce politician sănătos la cap ar face astfel încât să întoarcă împotriva sa un număr uriaș de oameni, a căror susținere vrea să o obțină la alegeri?

Pe de altă parte, de ce o asemenea atitudine „principială” nu a fost manifestată decât față de BOU?

La urma urmei, dacă autoritățile ar demola tot ce a fost construit ilegal, atunci ar trebui demolat jumătate din Kiev.

De ce un asemenea zel de a aplica legea a fost îndreptat împotriva unui lăcaș al BOU? Evident, pentru că era vorba de un lăcaș al BOU.

Și mulți sunt cei convinși că motivele demolării Bisericii Sfinților Vladimir și Olga sunt exclusiv politice.

Însă nu e întru totul adevărat. Deoarece, dacă privești cu ce satisfacție, cu ce batjocură față de credința în Dumnezeu și în Biserică a fost realizată demolarea, atunci realizezi că acest gest nu poate fi explicat doar de politică.

Este clar că este vorba de un comportament demonic.

Dacă este așa, demolarea bisericii este o provocare la adresa lui Dumnezeu, iar consecințele pentru cei care au lansat-o vor fi cele cuvenite.

De ce credem asta? De exemplu, iată o fotografie a fondatorului și directorului general al companiei „Injur” (sic!), ai cărui angajați au demolat biserica, Andrei Jurjîi, făcută de acesta în dimineața următoare dărâmării bisericii.

Se poate vedea că omul se bucură. În același timp, nu se poate să nu știe că, în aceeași zi, mii de oameni plângeau, zeci de mii considerau că sentimentele lor religioase au fost călcate în picioare, sute dintre ei au venit cu flori la locul acestei tragedii duhovnicești.

Și Jurjîi se bucură... Dacă asta nu e blasfemie, ce e?

În același timp, din motive necunoscute, Jurjîi și-a închis pagina de Facebook, deși putea să lase acolo un comentariu chiar în ziua tragediei.

Să o fi închis pentru că au fost mai multe comentarii negative decât se aștepta?

Muzeul Național de Istorie a Ucrainei a avut un comportament și mai șocant. Nu pentru că a anunțat „expediții pentru copii, excursii și distracții” la locul bisericii distruse.

Ci pentru că personalul său nu s-a comportat mai bine decât Jurjîi.

De pildă, în acea zi care a devenit una tragică pentru mulți ucraineni, muzeul a publicat pe pagina sa de Facebook următoarea fotografie:

Încă o dată: dacă aceasta nu este blasfemie, ce este? Dacă nu este sfidare la adresa lui Dumnezeu, ce este?

Să medităm puțin. În acel loc, a mai existat o biserică, distrusă mai întâi de mongoli și apoi de bolșevici.

Biserica a fost reconstruită, în ea a fost slujită Liturghia, existau acolo moaște de sfinți, oamenii veneau acolo să se roage.

Pentru ei, acea biserică era un sanctuar.

Autoritățile decid să îl demoleze. Pentru că „încalcă legea”.

Dar o fac într-un mod cinic, în batjocură, cu râsete și huiduieli.

Nu e asta o sfidare la adresa lui Dumnezeu?

Psalmistul David spunea: „Doamne, iubit-am bunăcuviința casei Tale și locul locașului casei Tale” (Psalmul 25, 8).

Și profetul Iezechiel mărturisește același lucru: „Slava Domnului umplea tot templul” (Iezechiel 43, 5).

Așadar, slava Domnului este prezentă în templul lui Dumnezeu, ceea ce înseamnă că aceia care au acționat în acest fel față de El vor răspunde cu siguranță în fața Creatorului.

La fel cum au răspuns cei care au demolat aceeași biserică în 1936.

Să amintim că bolșevicii au decis să demoleze mănăstirea Deseatin și biserica Sfântul Vladimir în data de 26 martie 1936, în cadrul unei ședințe a Biroului Politic al Comitetului Central al Partidului Comunist din Kiev, deoarece nu au „o mare valoare istorică”.

Documentul a fost trimis secretarului Comitetului Central al Partidului Comunist al Ucrainei, S.V. Kosior, secretarului Comitetului Central al Ucrainei, P.P. Postîșev și comisarului poporului P.P. Liubicenko.

Documentul a fost semnat de I.A. Sapov, secretar al Comitetului de Partid al orașului Kiev și R.R. Petrușanski, președintele Consiliului Municipal.

Biserica a fost demolată și din ea nu s-a mai păstrat nici o urmă.

Ce s-a întâmplat cu cei care au participat la demolarea bisericii Sf. Vladimir?

Soarta lor a fost pe cât de îngrozitoare, pe atât de pilduitoare:

Kosior: a fost împușcat pe 26 februarie 1939.

Postîșev: a fost împușcat pe 26 februarie 1939.

Sapov: a fost împușcat pe 2 septembrie 1937.

Petrușanski: a fost împușcat pe 2 septembrie 1937.

Liubicenko: și-a împușcat soția pe 30 august 1937, după care s-a sinucis.

În nici un caz nu îmi doresc să se întâmple ceva similar cu cei care distrug azi bisericile de la noi. Dimpotrivă, mă rog pentru ei, pentru că știu cât de îngrozitor este să cazi în mâinile Dumnezeului Celui Viu.

De aceea, îi chem pe cei care se bucură de distrugerea bisericii Sfinții Vladimir și Olga – mai ales pe cei care au făcut-o – la un singur lucru: pocăința.

Pentru că doar prin pocăință un om își poate schimba soarta.

Donează pentru ActiveNews!

ActiveNews nu a primit niciodată altă publicitate decât cea automată, de tip Google, din care o îndepărtăm pe cea imorală. Aceasta însă nu ne asigură toate costurile.

Ziarele incomode sunt sabotate de Sistem. Presa din România primeste publicitate (adică BANI) doar în măsura în care este parte a Sistemului sau/și a Rețelei Soros. Sau dacă se supune, TACE sau MINTE.

ActiveNews NU vrea să se supună. ActiveNews NU vrea să tacă. ActiveNews NU vrea să mintă. ActiveNews VREA să rămână exclusiv în slujba Adevărului și a cititorilor.

De aceea, are nevoie de cititorii săi pentru a supraviețui așa cum este acum. Dacă și tu crezi în ceea ce credem noi, te rugăm să ne sprijini să luptăm în continuare pentru Adevăr, pentru România!
Sau direct în conturile Media Root de la Banca Transilvania:
RO02BTRLRONCRT0563030301 (lei)
RO49BTRLEURCRT0563030301 (euro)

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook
ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews


Pentru știri necenzurate
abonează-te acum!

Este gratis și poți anula oricând abonarea.

ActiveNews România. Caută pagina noastră și pe Telegram.
Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România
Top 5 autori
VideoNews

Înmormântarea Părintele nostru Justin Pârvu

Primul film documentar despre Mihai Eminescu

Mihai Eminescu - Marturie despre mine însumi

Autentifică-te sau înregistrează-te pentru a trimite comentarii.

Comentarii (9)
  • Andri 22.05.2024 14:35
    Antihristul la lucru. Arza-l Domnul!!!
  • AlxB 22.05.2024 14:38
    Zelenski si acest sef de firma ranjitor nu o vor sfarsi bine ! Si , mai mult ca sigur, acolo avem de-a face cu niste "progresisti" ideologic. Numai niste astfel de indivizi, si nu le spun nici macar oameni, pot sa conduca astfel de "operatiuni" impotriva lui Dumnezeu. Nici nu vreau sa ma gandesc ce-i asteapta! Pentru ca II ASTEAPTA.
  • Radu Comsuta 22.05.2024 15:00
    Urmează, urmează, este evident. Ăsta cred că era un blestemat de când l-o făcut măsa, (Doamne iartă-mă!!).
  • Carbid 22.05.2024 16:48
    In sfărșit, pot să pariez pe ferma mea, că zele va avea o moarte cumplită!
  • Bizzu 22.05.2024 17:34
    Uneori rămân cu gura căscată când văd câtă inconștiență există în tabăra globalistă. Există 3 motivații posibile: 1. ori satanismul le-a întunecat de tot mințile, ori 2. prostia și inconștiența sunt la cote maxime, ori 3. ”cineva” le aplică un șantaj atât de dur încât sunt dispuși la orice, inclusiv uciderea celor dragi și a celor sfinte. Indiferent care este versiunea corectă, nota de plată VA VENI CURÂND. Și aici paralela autorului cu Ceaușescu este foarte inspirată - nu va mai dura mult, exact ca în cazul cizmarului comunist de la Scornicești. Chelner, să vină popcorn-ul și muniția pentru plutonul de execuție zic!

    P.S.: ”"Never Interfere With an Enemy While He’s in the Process of Destroying Himself."
  • Nick Cohen 22.05.2024 19:31
    Razboiul asta e dus de Vatican contra Moscovei. Grecii, Romanii, Bulgarii, episcopul de la Constantinopol etc au acceptat ecumenismul , adica trecerea sub tutela Vaticanului, Rusii nu au acceptat si de aici toate persecutiile.
  • Mars.60 Stefan 24.05.2024 21:23
    These terrorists are a weapon used against Russia, and it is a double-edged sword – Putin
    https://odysee.com/@RT:fd/sword0204:7
  • Teddy72 23.05.2024 07:17
    Ăla de ce nu e pe front ? Parca nu prea au oameni care să lupte. Si șoferii camioanelor sigur nu sunt doar femei. Ei de ce nu sunt pe front ?
  • Rusi 24.05.2024 19:28
    Khazari criminali.
Ultima oră

23:28

Prăznuirea Voievodului Ortodoxiei Românești, Părintele Justin de la Petru Vodă - 11 ani de la înveșnicire. FOTO-REPORTAJ și OMAGIU VIDEO

23:10

Pr. Ioan Istrati: Despre Eminescu nu poți gândi decât în două cu lacrimi

22:00

ADEVĂRUL DESPRE ROMÂNUL ABSOLUT: MIHAI EMINESCU - MĂRTURIE DESPRE MINE ÎNSUMI. Mărturisesc: Vladimir Beliș, Dimitrie Vatamaniuc, Ion Filipciuc, Theodor Codreanu, Nae Georgescu, Ilie Bădescu, Mihai Ungheanu, PF Patriarh Teoctist

21:00

OPERA POLITICĂ a Românului Absolut, disponibilă tuturor online într-un portal unic: Mihai-Eminescu.Ro. Academia Română și NeamUnit oferă și aplicația gratuită Mihai Eminescu - Întreaga Operă

20:20

Istoria celor patru fotografii cunoscute ale lui Eminescu și primul film documentar despre Românul Absolut, realizat în 1914. GALERIE FOTO / VIDEO

19:45

George Simion: "Am luat decizia de a candida pentru funcția de Președinte al României!"

19:19

Pentru prima oară de la începutul războiului, Putin și-a prezentat condițiile de pace cu Ucraina

18:00

30 DE ANI de ZIUA și o anchetă celebră: LIICHEANU

17:00

Prof. Ilie Bădescu: 15-16 Iunie – Ziua nașterii în Cer a Dreptului Eminescu. ”De din vale de Rovine/ Grăim, Doamnă, către Tine…”

16:00

Moarte subită în fotbal la doar 26 de ani: Matija Sarkic, portarul naționalei Muntenegrului. Tot azi, a murit la 54 de ani, "după o scurtă boală", Kevin Campbell, fost atacant pentru Arsenal

14:41

Luminița Arhire: DESPRE LIICEANU sau O DEZAMĂGIRE CU DAMF DE „BOIS D’ARGENT”, DE LA DIOR

13:30

Mărturia medicului care a primit creierul lui Eminescu: Mutilarea și profanarea moaștelor acestui martir nu a fost românească. Prof. Constantin Barbu: Eminescu a fost ucis pentru Transilvania și credința ortodoxă. DOCUMENTE: Interogatoriul și Autopsia

12:30

Jurnalistul Ion Spânu scoate la lumină secretele privind Asasinarea lui Eminescu. ActiveNews publică în premieră extrase din volumul reputatului jurnalist, noua ediție

11:33

Mihai Eminescu a murit pe 16 iunie 1889, nu pe 15. Chipul de Hrist al Românului Absolut, chinuit și răstignit pe Golgota Neamului Românesc și întâlnirea cu Duhovnicul Neamului, Părintele Justin Pârvu

11:00

135 de ani de la asasinarea lui Mihai Eminescu. MARTOR OCULAR: ”Mâna îmi era plină de sânge”. Eminescu a cântat “Deșteaptă-te, Române!” cu câteva clipe înainte de a muri și a strigat ”România liberată!” când a fost internat