Semne de Pace? - Biden este gata să discute cu Putin despre Sfârșitul Războiului – Build Back Better în Poligonul de Încercare Ucraina

De Adrian Pătrușcă  /  

ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Vizita lui Macron la Washington pare să fi avut efect: pentru prima oară de la începutul războiului din Ucraina, Biden se declară gata să negocieze Pacea cu Putin.

La conferința de presă care a urmat straniei primiri a lui Emmanuel Macron la Casa Albă și discuțiilor oficiale cu oaspetele său, președintele american a aruncat bomba:

„Sunt pregătit să discut cu dl. Putin, dacă într-adevăr manifestă vreun interes să pună capăt războiului.”

Și a adăugat, parcă pentru a dori să atenueze șocul schimbării de discurs:

„Nu a făcut-o încă. Dar dacă o va face, prin consultare cu prietenii mei francezi și din NATO, voi fi fericit să discut cu Putin pentru a vedea ce intenționează.”

Mai departe, Biden a precizat:

„Există o singură cale pentru ca acest război să se încheie, calea rațională: Putin să se retragă din Ucraina, în primul rând. Se pare că nu o va face.”

Însă schimbarea de discurs este frapantă, după cum a remarcat și Financial Times:

„Afirmațiile făcute la o conferință de presă, la Washington, în cadrul summit-ului bilateral cu președintele francez Emmanuel Macron, marchează cea mai mare deschidere de care a dat până acum dovadă Biden privind discuțiile despre situația războiului cu Putin.”

Până acum, administrația Biden a repetat cu obstinație că doar Ucraina singură este cea care poate decide momentul și condițiile pentru discuții despre un potențial armistițiu.

Iar în luna martie, aflat în vizită la Varșovia, după un summit NATO, Biden declara că scopul războiului este răsturnarea lui Putin de la putere.

Schimbarea importantă de discurs a Washingtonului coincide cu vizita de trei zile a lui Macron în Statele Unite, pe fondul creșterii nemulțumirii aliaților vest-europeni față de prelungirea conflictului, care agravează criza energetică în care se află țările lor.

Cu doar o săptămână în urmă, publicația Politico nota:

„Oficialii europeni de prim rang sunt furioși pe administrația Biden și îi acuză pe americani că se îmbogățesc de pe urma războiului, în timp ce țările UE suferă.”    

Schimbarea de discurs a Washingtonului a fost întâmpinată cu precauție la Moscova. Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al Kremilinului, a declarat:

„Președintele Federației Ruse a fost întotdeauna, este și rămâne deschis negocierilor pentru a apăra interesele noastre.”

El a adăugat însă că refuzul Statelor Unite de a recunoaște „noile teritorii” ca fiind rusești împiedică orice compromis potențial.

„Aceasta complică în mod considerabil căutarea unui teren comun de înțelegere pentru discuție. Practic, este ceea ce Biden a spus: a afirmat că negocierile nu sunt posibile decât după plecarea lui Putin din Ucraina.”

Lucru imposibil, din punctul de vedere al Moscovei, a precizat Peskov.

De la invazia sa, pe 24 februarie, Rusia a ocupat circa 20% din teritoriul Ucrainei.

Nu poate fi o coincidență că secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg a făcut o declarație trasă la indigo, într-un interviu acordat ziarului german Süddeutsche Zeitung, în care a afirmat

„Majoritatea războaielor se încheie la masa negocierilor, iar acesta (războiul din Ucraina - A.P.) nu va face probabil excepție. Înțelegem totuși că ceea ce se întâmplă la aceasta masă este indisolubil legat de situația de pe câmpul de luptă.”

La fel ca Biden, Stoltenberg nu a uitat să adauge că, până acum, nu a văzut nici o dovadă că „Rusia vrea să negocieze cu bunăcredință”

Schimbarea de discurs a lui Biden și a NATO vine nu doar după primirea lui Macron la Casa Albă, ci și după cele trei ore și jumătate pe care le-a avut cu Xi Jinping la Bali.

Pe 29 noiembrie, afirmam că aceasta ar putea pune capăt războiului și relansa Marea Resetare.

Semnele încep să apară.

A doua zi, pe 30 noiembrie, Volodimir Zelenski vorbea despre un efort de 1 trilion de dolari pe care comunitatea internațională va trebui să îl facă pentru a reconstrui Ucraina.

Or, pentru reconstrucție, este nevoie mai întâi să înceteze distrugerile. Să se oprească războiul.

Abia atunci Build Back Better va putea începe în acest Poligon de Încercare pentru viitoarea Ordine Mondială pe care pare să îl reprezinte Ucraina.

Donează pentru ActiveNews!

ActiveNews nu a primit niciodată altă publicitate decât cea automată, de tip Google, din care o îndepărtăm pe cea imorală. Aceasta însă nu ne asigură toate costurile.

Ziarele incomode sunt sabotate de Sistem. Presa din România primeste publicitate (adică BANI) doar în măsura în care este parte a Sistemului sau/și a Rețelei Soros. Sau dacă se supune, TACE sau MINTE.

ActiveNews NU vrea să se supună. ActiveNews NU vrea să tacă. ActiveNews NU vrea să mintă. ActiveNews VREA să rămână exclusiv în slujba Adevărului și a cititorilor.

De aceea, are nevoie de cititorii săi pentru a supraviețui așa cum este acum. Dacă și tu crezi în ceea ce credem noi, te rugăm să ne sprijini să luptăm în continuare pentru Adevăr, pentru România!
Sau direct în conturile Media Root de la Banca Transilvania:
RO02BTRLRONCRT0563030301 (lei)
RO49BTRLEURCRT0563030301 (euro)

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook
ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews


Pentru știri necenzurate
abonează-te acum!

Este gratis și poți anula oricând abonarea.

ActiveNews România. Caută pagina noastră și pe Telegram.
Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România
Top 5 autori
VideoNews

ÎNTUNECAREA - Planul Diabolic de a întuneca Planeta Pământ prin inginerie climatică

Sfârșitul Umanității așa cum vor artizanii Marii Restări. VIDEO TARDUS:

Autentifică-te sau înregistrează-te pentru a trimite comentarii.

Comentarii (7)
  • Tic 02.12.2022 20:43
    Pai principalul a fost spus :Trilionul de dolari, taxa de protecție plătiți criminalilor, pe lângă ce încasează acum. Mafia pare chiar cinstita pe lângă perverșii ăștia.
  • mariusmioc 02.12.2022 22:27
    Atunci cînd Marile Puteri negociază între ele soarta altor țări nu e un lucru bun. S-a mai întîmplat asta în istorie - vezi pactul Ribentrop-Molotov.
  • Codreanu 02.12.2022 23:29
    Aștia doi, Biden și Macron, sunt niste ipocriți...mănâncă fripturi de vită, caviar și fineturi ca niște po.ci ce sunt, iar mie îmi recomanda să mănânc insecte și carne artificiala (din plastic).

    https://www.washingtonexaminer.com/news/biden-macron-france-state-dinner-menu
  • Tic 03.12.2022 00:26
    Ce miștocar e bătrânul asta! Condițiile puse rușilor sunt de capitulare! Dacă s-ar retrage în Rusia, de ce a mai invadat U craina? Adică ce pace propune ăsta? Cinic și pervers.
  • Floreas 03.12.2022 06:19
    ' Semne de Pace?'
    Putin sa se retraga din Ucraina, amerlocii sa continue cu laboratoarele acolo, nazistii sa faca legea in Dombas, Ucraina sa adere la NATO si actorasul ZELINSKI sa ramana presedinte!
    Cata marinimie de la Biden!
    Cat de tampiti pot fi sa creada ca Putin accepta asa ceva ca un prost?
  • Dorin Georgescu 03.12.2022 12:10
    Acceptare păcii de către Rusia ar certifica puterea dominantă a SUA. Un lucru început trebuie dus până la sfârșit. Atacarea conductelor Nord Stream de către SUA este un act care nu trebuie iertat.
  • Carbid 03.12.2022 12:23
    bideu este un senil, un criminal si o marionetă!
    Un polonic de mestecat rahatul,(crimele) cum imi place mie sa spun...

    https://www.art-emis.ro/analize/este-vladimir-putin-omul-globalistilor

    https://www.art-emis.ro/analize/aspecte-privind-contextul-international-in-care-se-deruleaza-razboiul-din-ucraina
Ultima oră

12:18

Conferința interactivă ”Stop tratatului pandemic OMS: motivații medicale și juridice” la Cluj-Napoca. Invitați: Anca Nițulescu, Geanina Hagimă, Carmen Oțelea, Marina-Ioana Alexandru, Gabriel Marin, Elena Radu

11:59

Ptiu, drace! Joe Biden își face semnul Crucii la un miting pro-avort (VIDEO)

11:52

Presa nu mai ține pasul cu victoriie lui Trump

10:48

Gelu Voican Voiculescu și Petre Roman, la Parchetul General în dosarul Mineriadei. Ion Iliescu va fi audiat acasă

10:41

Politico: SUA au trimis în secret ATACMS cu rază lungă în Ucraina – iar Kievul le-a folosit

09:34

Inepția Zilei. Beatrice Mahler: Masca nu ne ajută la praful saharian. ”Este foarte fin”. Dar în cazul COVID, un virus invizibil, ne-a ajutat, nu?

09:01

”Războiul” antenelor 5G continuă în Brașov. Problema a ajuns în plenul Consiliului Local

08:48

Expoziție de lenjerie intimă, deschisă într-o biserică catolică din Veneția

23:00

Ilinca și George Simion au un băiețel. Soția liderului AUR a născut azi, 24 aprilie 2024 - ”Mulțumesc, m-ai făcut bogat: tată de băiat!”

22:45

25 aprilie: Sfântul Apostol și Evanghelist Marcu; Sfântul Cuvios Vasile de la Poiana Mărului

21:39

Vrancea: Un polițist de la Penitenciarul Focșani de 43 de ani, găsit fără suflare la pământ într-o benzinărie. Botoșani: Un apreciat artist s-a stins din viață ”fulgerător” la doar 40 de ani: AVC

20:35

Marian Dumitru: ANTI-ROMÂNISMUL CA PROIECT DE ȚARĂ: După Valeriu Gafencu, Mircea Vulcănescu și Octavian Goga, acum a venit și rândul lui Mircea Eliade să fie "anulat", la Radio France Internațional (RFI)

19:40

Încălzirea globală, următoarea mare înșelătorie

18:20

Eduard Dumitrache: Părintele Ciprian Mega, aseară la Moscova

17:35

”Praful Saharian” - ”Teoria Conspirației”: ”Scoateți magneții. Puneți întrebări!” De ce autoritățile nu oferă nici o explicație despre compușii particulelor de pe cuprinsul României? Au murit ”experții” DSP? VIDEO