Securiștii din Pandemie fac jocurile la Patriarhie sau ultimele zvârcoliri ale lui Bănescu înainte de a fi pus pe făraș: IPS Teodosie atacat în presa anticreștină înainte de Sinod și contrazicerile vicarilor pe tema Mitropoliei Tomisului. DOCUMENT

De Victor Roncea  /  

ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Chiar înainte de Sfântul Sinod, care se desfășoară în timpul marelui pelerinaj la Sfântul Dimitrie, Ocrotitorul Bucureștilor, prilej de sărbătoare și de pace, îndrăcitul neexorcizat încă de la Patriarhie, emițătorul de cuvânt Vasile Bănescu, se dă în petec din nou, la fel ca în perioada pascală, dând din copite agitat în presa securistică.

Soroșiștii anticreștini de la G4 Media, canalul preferat de devărsare al apropiatului ex-purtător de cuvânt al Patriarhiei, publică „pe surse”, cu satisfacție, că Arhiepiscopului Tomisului, IPS Teodosie, i s-a respins din nou cererea de punere pe ordinea de zi a Sfântului Sinod a proiectul de țară numit Reactivarea Mitropoliei Tomisului. Care este cea mai veche mitropolie a Bisericii Ortodoxe Române, al cărui reprezentant din anul 325, Mitropolitul Marcus al Tomisului, a fost prezent la primul și marele Sinod ecumenic de la Niceea.

Cererea depusă la Cancelaria Sfântului Sinod și Cabinetul Patriarhului a fost obținută și publicată, în exclusivitate, din surse curate de la Patriarhie, de ActiveNews 

„Informația” cu respingerea solicitării îndrituite, venită pe sursele murdare ale G4 Media, „apropiate de BOR”, potrivit canalului, este confirmată, "surpriză", chiar de Vasile Bănescu, pentru a fi apoi rostogolită cu prioritate la UM Digi 24 și prin celălalte canale progresiste cunoscute și drept presa mituită, bine, în Plandemie.

De fapt, dacă citim articolele vituperante la adresa Înaltului Teodosie, de execuție publică am putea spune, constatăm că sunt doar un prilej de a se relua pe bandă - în lipsa unor argumente istorice și logice - acuzele neonorante din primul refuz al Patriarhiei, aceleași teze securistice care au pătat, cu decădere duhovnicească, obrazul Patriarhiei în „Pandemie”.

Și Bănescu, și „sursele” UM-urilor 000G4 și Digi 00024, subliniază că rămân valabile sentințele „definitive” din primul răspuns, cel din 2021, din plină Plandemie, document publicat, tot „din surse”, de același G4 al foștilor subalterni ai penalei Monica Macovei și bolșevicului Dan Barna.

Să ne aducem aminte. Cităm: ”... în mod frecvent, Arhiepiscopia Tomisului creează notă discordantă, sfidând recomandările și dispozițiile Patriarhiei Române”. 

Documentul - scria G4 - arată că unele inițiative al Arhiepiscopiei Tomisului din perioada pandemiei ”au creat discuții aprinse în media și au adus deservicii de imagine Bisericii Ortodoxe, mai ales că au fost însoțite de o atitudine provocatoare, de lipsă de tact pastoral și de comunicarea deficitară cu autoritatea bisericească superioară, fapt care exprimă un duh de indisciplină și de răzvrătire”.

Să amintim „recomandările și dispozițiile Patriarhiei” din Pandemie, venite prin gura lui Bănescu și a acoliților lui: Botniță, Vaccinare (criminală), Erezie și Blasfemie -  lingurița de plastic de unică folosință pentru Sfânta Împărtășanie, doar un arhisuficient exemplu.

Ce a făcut atât de odios „indisciplinatul” IPS Teodosie?

A ținut slujbe și s-a rugat în genunchi ZILNIC, uneori de câte două sau trei ori pe zi, a împărtășit credincioșii LIBER și CONFORM CANOANELOR și credinței în Sfântul Trup și Sfântul Sânge al Mântuitorului nostru Iisus Hristos, și-a exprimat dubiile cu privire la niște seruri experimentale apărute peste noapte și nu a îndemnat la un act medical, constrâns de Sistem prin odioasele mijloace care au inclus și Certificatul nazist de vaccinare.

Ce a mai făcut „răzvrătitul” de la Marea Neagră?

A militat pentru respectarea drepturilor inalienabile ale creștinilor la propria lor credință, în timpul pelerinajelor întinate samavolnic, ilegitim și ilegal, de autorități, la Sfântul Andrei, Sfânta Parascheva și Sfântul Dimitrie. 

„A sfidat” ce, mai precis?

Sistemul, tovarăși, Sistemul!

Sistemul, cu excrescența lui supurândă de la Patriarhie și canaliile ei de presă, vrea să-i dea din nou, astăzi, o „lecție” ierarhului care a spălat fața instituției Bisericii Ortodoxe Române de toate lașitățile, compromisurile și trădările neamului, din timpul așa-zisei pandemii, neam pe care îl servește din vremea... Mitropolitului Marcus și chiar mai dinainte, din Dobrogea de azi.

Marcus al Mitropoliei Tomisului. Din Dacia. Prezent la Niceea. Mitropolit care era succesorul Episcopului Evanghelicus! Sfânt al Daciei!

Fericit urmaș al Sfântului Apostol Andrei - cel Dintâi Chemat, Apostolul Românilor. Sfântul Evanghelicus este și primul episcop cunoscut al Eparhiei Tomisului, Constanța de azi, din Dacia Pontică (Scythia Minor-Dobrogea), după cum scrie - chiar și pentru pseudo-istoricii sau/și sinodalii nevăzători de astăzi - vrednicul de pomenire Părinte Ioanichie Bălan, în primele pagini ale Patericului Românesc.

Când era Evanghelicus episcop în Dacia? Cu certitudine la 8 iulie 290, după cum stă dovadă actul martiric al Sfinților Epictet preotul și Astion monahul. Înscris pe pereții stropiți cu sânge ai criptei în care au fost găsiți cei doi martiri.

La anul 325 - în curând se împlinesc 1700 de ani de atunci - la Niceea, Mitropolitul Marcus al Tomisului mergea deja cu un întreg istoric de ierarhi, mulți mucenici, pe umerii săi.

Patriarhia Constantinopolului se înființează oficial abia 5 ani mai târziu, în 330.

Noile documente scoase la lumină de profesorul și cercetătorul Constantin Barbu dovedesc - faptic, prin manuscrise unice, unele scrise chiar de Sfântul Dionisie Exiguul cel Smerit sau Sfântul Ioan Casian - o continuitate a creștinismului și poporului român de netăgăduit. Atât în fața noastră cât și a prietenilor și dușmanilor neamului românesc.

Toate aceste date NOI și multe altele sunt ignorate cu „sfântă” ignoranță de cei doi vicari patriarhali care au întocmit răspunsul prin care este refuzată NU reactivarea Mitropoliei Tomisului - pentru că aceasta ține de HARUL DUHULUI SFÂNT care coboară asupra TUTUROR membrilor Sfântului Sinod - ci măcar punerea în discuție a subiectului pe Ordinea de Zi a Sfântului Sinod.

Refuzul de a se discuta TOATE aceste NOUTĂȚI - după cum recunoaște contradictoriu chiar documentul în cauză - denotă o reală sfidare a capacității de discernământ a cărturarilor sinodali, care ar putea gândi și vota cu capul lor și cu ajutorul Sfântului Duh asupra acestui subiect, cu adevărat de o importanță covârșitoare pentru istoria noastră națională și a Bisericii Ortodoxe Române.

Pentru aplaudacii lui Bănescu și adevărul istoric punem la dispoziția celor interesați chiar extrasul principal din acest răspuns - primit în exclusivitate de ActiveNews de la aceleași surse curate ce, da, mai există la Patriarrhie - și care demonstrează fractura de logică a semnatarilor și a celor din spatele lor, reprezentanții Sistemului care nu pot să-i ierte Înaltpreasfințitului Teodosie că a salvat sufletul românilor în timpul Plandemiei.

Motivul clasării - se spune - este acela ca adresa Arhiepiscopiei este „IDENTICĂ” cu cea anterioară. Deși conține, se recunoaște, numeroase ELEMENTE DE NOUTATE, prezentate succint mai jos.

Asta se întâmplă când asculți de ordinele neosecuriștilor împotriva Adevărului și cam începe să plece harul Sfântului Duh de la tine. Uiți până și limba română....

Înainte de a lăsa răul să se hlizească de sărbătoare, cum ne-a obișnuit, pe Facebook - printre mesajele cu trimiteri sexuale împrăștiate precum niște semințe fără rod prin căsuțele electronice ale unor domnișoare sau doamne, unele chiar căsătorite, asemenea răspândacului în cauză -, poate ar fi bine să rugăm Sfântul Sinod să-și ia înapoi dreptul său de a vota, în deplină cunoștință de cauză și în lumina ELEMENTELOR DE NOUTATE existente, care includ manuscrise ale Sfinților Români, considerate, din păcate, într-un răspuns precar, drept „fără nici o relevanță”. Nici puțină rușine sau smerenie n-ar strica...

Să coboare Harul!

FOTO-DOC: Extrase relevatoare din răspunsul secretariatului Sfântului Sinod:

Donează pentru ActiveNews!

ActiveNews nu a primit niciodată altă publicitate decât cea automată, de tip Google, din care o îndepărtăm pe cea imorală. Aceasta însă nu ne asigură toate costurile.

Ziarele incomode sunt sabotate de Sistem. Presa din România primeste publicitate (adică BANI) doar în măsura în care este parte a Sistemului sau/și a Rețelei Soros. Sau dacă se supune, TACE sau MINTE.

ActiveNews NU vrea să se supună. ActiveNews NU vrea să tacă. ActiveNews NU vrea să mintă. ActiveNews VREA să rămână exclusiv în slujba Adevărului și a cititorilor.

De aceea, are nevoie de cititorii săi pentru a supraviețui așa cum este acum. Dacă și tu crezi în ceea ce credem noi, te rugăm să ne sprijini să luptăm în continuare pentru Adevăr, pentru România!
Sau direct în conturile Media Root de la Banca Transilvania:
RO02BTRLRONCRT0563030301 (lei)
RO49BTRLEURCRT0563030301 (euro)

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook
ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews


Pentru știri necenzurate
abonează-te acum!

Este gratis și poți anula oricând abonarea.

ActiveNews România. Caută pagina noastră și pe Telegram.
Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România
Top 5 autori
VideoNews

Despre arestarea lui Mihai Eminescu - Românul Absolut la Pe Drept Cuvânt cu Florentin Țuca și Nae Georgescu

Autentifică-te sau înregistrează-te pentru a trimite comentarii.

Comentarii (3)
 • IC XC NI KA 24.10.2023 01:36
  Asta era una dintre probleme? că Episcopia Tulcii nu a solicitat înființarea unei noi mitropolii din care să facă parte. Ferească Dumnezeu. De aici se vede reaua-voință. Că doar n-o fi solicitat să nu se înființeze..
  Din păcate, întreaga construcție (inclusiv cea ref. adresă identică/elemente de noutate) suferă de o carență cel puțin de ordin logic.

  Doamne, miluiește.
 • crazy bobz 24.10.2023 02:25
  Sistemul: tatal lui ban-escu, a servit in anii 90 lui ovidiu marcovici? zis ovidiu marculescu? venit din nemernica, ca nu mai e de mult america, un trepadush kazhar?
  Mai răsfirați, băieți, mai răsfirați...
 • INJECTIA FINALA 25.10.2023 22:24
  Dacă 'l dă afară (știm că Daniel e milostiv, n'o să 'i toarne plumb topit în goarnă , cel mult o sa'l bruftaluiasca puțin cu permisiune de la șeful lui, cel cu 33 de diamante false în jurul urechilor retezate de un mistreț care are simțul demnității firești , animalicesti), deci curând pus pe făraș (pe care eu l'as scutura rău pt că e ticălos, asasin și laș), sinodul BOR (cu grade diverse în venerabile loji) l'ar expedia la Athos.
  Acolo, cu stilu'i specific, total plicticos, pedant și scârbos, într-un timp record ar goli Sfântul Munte de monahi și s'ar înco(r)rona monarh absolut în prezența despotului de la Kremlin cu care s'ar îmbăta până varsă venin.
  În final, țarul ofticos (pt că Bănescu nu i'a făcut reclamă pro sputnivakx) la Trinitas, il va înțepa cu mâna lui sub limbă.
  Cea atât de strâmbă...
Ultima oră

19:12

Comisia Europeană: Transportatorii ucraineni nu mai pot fi opriți nici la vamă, nici în trafic

17:41

Armata israeliană a măcelărit peste 70 de oameni nevinovați în incercarea de a-l ucide pe fostul comandant Hamas - VIDEO ȘOCANT

17:22

Kievul recunoaște că a încercat să-l asasineze pe Vladimir Putin

15:45

Zuckerberg se dă bine pe lângă Trump: I-a scos toate restricțiile de pe Facebook și Instagram

14:35

Andrei Gușă: Festivalurile de drogangeală ca proiect de țară în România. CSAT? O glumă proastă!

14:23

Misiunea de pace 5.0 - Viktor Orban s-a întâlnit cu Donald Trump

14:04

Klaus Iohannis în zece ani de mandat nu a vizitat niciodată românii năpăstuiți din teritoriile ilegal ocupate de Ucraina după 1944 supuși unei barbare deznaționalizări

13:30

Brejnevul nostru, Pravda noastră, Uniunea Sovietică a noastră...

12:53

Poveste de coșmar pentru doi părinți din Elveția: Statul le-a luat fiica pentru că au refuzat să-i aprobe tranziția de gen

12:32

Ciolacu, afirmație misterioasă: ”Dacă dl. Iohannis ajunge prim-ministru, sunt convins că are un plan”

12:21

Luminița Arhire: O FRUNZĂ DE SALATĂ PE PLATOUL CU SINECURI

12:12

"Ai bască? - N-ai bască?" - Paul Gabriel Andrei: Iarăși e iureș

12:02

Iulian Capsali: CANONIZARILE NU SUNT TREABA ORICĂRUI BEZMETIC

11:55

Mihai Tîrnoveanu: Când Dumnezeu este incorect politic, intervine Institutul Ellie Wiesel!

11:48

Ierarhi români și bulgari la noua sărbătoare a Sf. Dimitrie cel Nou: Îi cerem să păzească Bisericile și popoarele noastre