Se zgâlțâie Biserica Catolică: Papa Francisc îl cheamă la Judecată pe arhiepiscopul Viganò acuzându-l de Schismă

De Adrian Pătrușcă  /  

ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Vaticanul a reacționat în sfârșit la seria de atacuri lansate de fostul său nunțiu papal în SUA, în special după începutul „Plandemiei”.

Dicasteriul (oficiul) pentru Doctrina Credinței al Sfântului Scaun l-a convocat pe arhiepiscopul Carlo Maria Viganò să compară în fața sa pe 20 iunie, pentru a „putea lua cunoștință de acuzațiile și dovezile privind vinovăția de schismă”.

De asemenea, în ceea ce seamănă foarte bine cu o citație, Dicasteriul îl informează pe înaltul prelat că e acuzat pentru că ar fi făcut „declarații publice care au avut drept rezultat negarea elementelor necesare pentru menținerea comuniunii cu Biserica Catolică; negarea legitimității Papei Francisc, ruperea comuniunii cu acesta și respingerea Conciliului Vatican II”.

„Citația” Dicasteriului este datată 11 iunie, însă Viganò a ales să o facă publică pe 20 iunie, dată la care trebuia să compară în fața oficiului.

Într-o scrisoare de răspuns pe care a făcut-o publică, Arhiepiscopul, care a fost nunțiu apostolic (ambasador) al Vaticanului în SUA, în perioada 2011-2016, numit de papa Benedict XVI, a respins în termeni duri acuzațiile aduse.

„În fața acuzațiilor Dicasteriului, susțin, în calitate de Succesor al Apostolilor, că sunt în deplină comuniune cu Biserica Romano-Catolică Apostolică, cu Magisteriul Suveranilor Pontifi și cu tradiția doctrinară, morală și liturgică neîntreruptă pe care aceștia au păstrat-o cu fidelitate”.

Luând acuzațiile la adresa sa „ca pe o onoare”, Viganò a contraatacat, exprimându-și dorința de a „repudia, respinge și condamna scandalurile, erorile și ereziile lui Jorge Maria Bergoglio (numele „civil” al Papei Francisc – n.red.), care manifestă o gestionare absolut tiranică a puterii, exercitată împotriva scopului care legitimează autoritatea în Biserică: o autoritate care este vicariantă celei a lui Hristos și, ca atare, trebuie să asculte doar de El singur”.

Continuându-și pe același tot aspru contraatacul la adresa autorității Papei Francisc, arhiepiscopul adaugă:

„Nici un catolic demn de acest nume nu poate fi în comuniune cu «biserica bergogliană», deoarece aceasta acționează într-o evidentă discontinuitate și ruptură cu toți papii din istorie și cu Biserica lui Hristos.”

În ultimii ani, arhiepiscopul Viganò l-a acuzat pe Papa Francisc că, sprijinind cu entuziasm toate ideile globalismului și Marii Resetări – dictatura Covid, agenda LGBT, imigrația ilegală, Schimbarea Climatică etc. – a creat o „Biserică Paralelă”, după modelul „Statului Paralel”.

O poziție la fel de intransigentă a avut-o fostul nunțiu apostolic în SUA și la adresa lui Joe Biden, acuzându-l că, deși se declară „catolic devotat”, promovează agenda LGBT și aborționismul.

De altfel, în alegerile din 2020, fostul nunțiu s-a situat ferm de partea lui Donald Trump, numind acel scrutin o bătălie între „copiii Luminii” și „copiii Întunericului”.

În noiembrie 2021, Viganò a lansat un apel la o „Mare alianță mondială a Creștinătății” împotriva Globalismului, pe care a numit-o „cruciada ultimei șanse pentru eliberarea Pământului de forțele răului”.

Deși cel mai vocal, Viganò nu este singur în acțiunile sale, o poziție similară adoptând și alți importanți ierarhi catolici, precum cardinalul german Gerhard Müller, cardinalul american Raymond Burke, cardinalul african Robert Sarah sau episcopul american Joseph Strickland.

Este sigur că „procesul” Sfântului Scaun împotriva lui Carlo Maria Viganò va provoca un uriaș scandal în interiorul Bisericii Romano-Catolice, dat fiind că numeroși catolici și clerici se declară revoltați de progresismul actualului Papă.

Consecințele sale sunt incalculabile, totul putându-se transforma într-un proces al globalismului. Ele îi pot exploda în față Papei Francisc.

Se va ajunge la schismă? Sau chiar asta se dorește?

Donează pentru ActiveNews!

ActiveNews nu a primit niciodată altă publicitate decât cea automată, de tip Google, din care o îndepărtăm pe cea imorală. Aceasta însă nu ne asigură toate costurile.

Ziarele incomode sunt sabotate de Sistem. Presa din România primeste publicitate (adică BANI) doar în măsura în care este parte a Sistemului sau/și a Rețelei Soros. Sau dacă se supune, TACE sau MINTE.

ActiveNews NU vrea să se supună. ActiveNews NU vrea să tacă. ActiveNews NU vrea să mintă. ActiveNews VREA să rămână exclusiv în slujba Adevărului și a cititorilor.

De aceea, are nevoie de cititorii săi pentru a supraviețui așa cum este acum. Dacă și tu crezi în ceea ce credem noi, te rugăm să ne sprijini să luptăm în continuare pentru Adevăr, pentru România!
Sau direct în conturile Media Root de la Banca Transilvania:
RO02BTRLRONCRT0563030301 (lei)
RO49BTRLEURCRT0563030301 (euro)

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook
ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews


Pentru știri necenzurate
abonează-te acum!

Este gratis și poți anula oricând abonarea.

ActiveNews România. Caută pagina noastră și pe Telegram.
Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România
Top 5 autori
VideoNews

Grupul Nectarie Protopsaltul - Slavă la Sfântul Dimitrie Izvorâtorul de Mir (26 oct):

Arhid. Mihail Bucă și Grupul Psaltic TRONOS - Ofrandă Sfântului Cuvios Dimitrie (27 oct):

Autentifică-te sau înregistrează-te pentru a trimite comentarii.

Comentarii (7)
  • INJECTIA FINALA 21.06.2024 21:26
    Un papă viclean, ipocrit, venal
    Călărind trufaș catolicul cal ,
    Servitor globalismului tribal

    Face omenirii Un rău infernal
  • Iovano 21.06.2024 22:44
    'Se va ajunge la schismă?"
    Întreaga biserică catolică este schismatică!
  • Patriot Roman 22.06.2024 00:13
    De citeva zile in presa straina este acest art.E vb. ca Vigano sa fie data afara din biserica catolica.El a zis ca biserica catolica nu este a papei pe persoana fizica, ci a tuturor credincioșilor catolici.
  • Mihai Cantuniari 22.06.2024 06:22
    Actualul Papa impus de fortele distructive ale globalismului este si el doar o sluga, ca mai toti guvernantii actuali ai unei lumi care nu mai stie sa se apere si care doarme sperand ca Duhul Sfant sa lupte in locul ei. Duhul lupta, dar nu iti pune in traista.
  • Radu Comsuta 22.06.2024 09:47
    Inchiziția plandemică progresistă de la Vatican, condusă de un iezuit controversat, își cheamă dezidența să dea cu subsemnatul pentru nesupunere.
    Voi cu cine țineți, cu OMUL sau cu ursul (a se citi FIARA)?
  • Alex TG 22.06.2024 18:14
    Dupa acelasi model, prin care papa il acuza pe Vigano, vrea si ONU sa acuze fiecare individ pentru discurs incitator la ura si pentru nesupunere la tot ce decide Guterres & Co si, de asemenea, OMS vrea sa poata acuza fiecare individ care nu se supune orbeste "retetei salvatoare", din punct de vedere medical, stabilita de ei.

    Deci atacul asupra "rebelilor nesupusi" este coordonat de la centru si metoda se doreste aplicata pe multe cai si pe multe planuri, pentru orice om de pe planeta!
  • Radu Comsuta ► Alex TG 23.06.2024 21:58
    Corect.
Ultima oră

00:30

Astăzi e Ziua ta! La Mulți Ani Doamnei cântecului românesc, Corina Chiriac! Portret aniversar și Mărturisiri despre Părintele Arsenie Papacioc - VIDEO

00:10

ȘI PE LIE VEI BIRUI ȘI PENTRU HRISTOS VEI MĂRTURISI! Sfântul Mare Mucenic Dimitrie, Izvorâtorul de Mir - 26 octombrie

00:05

TREI NAȘTERI MIRACULOASE ÎN ACEASTĂ ZI DE 26 OCTOMBRIE: Mitropolitul Dosoftei acum 400 de ani, Dimitrie Cantemir acum 351 de ani, și Dimitrie Onciul, în 1856

00:00

Mihai Tîrnoveanu: Spre Valea Uzului! Cu Dumnezeu înainte!

23:00

Camelia Suruianu: RUGUL APRINS – simbol al isihasmului românesc

22:22

Pr. Bogdan Florin Vlaicu, emisiune cu dr. Geanina Hagimă, dr. Oana Mihaela Secara, dr. Damian Baciu și dr. Dragoș Dinulescu, despre motivele candidaturii lor ca independenți, proiectele lor și noua carte despre crimele Pfizer – VIDEO LIVE

22:03

UCIDEȚI X-UL LUI MUSK & BLACK OPS PENTRU JFK - ”Centrul pentru Combaterea Urii în mediul Digital” condus de un bolnav de ură ordonă operațiuni secrete murdare pentru înlăturarea lui Robert Kennedy Jr. și a rețelei X a lui Elon Musk

20:48

Prof. Dr. Nicholas Dima: Alegerile din America: Cu cine votam?

19:49

Revoltător: Activiștii LGBT fac un marș chiar de Sfântul Dimitrie pentru a cere legalizarea de urgență a “parteneriatului civil” între persoane de același sex

18:21

TELEFOANELE MOBILE și CANCERUL: Dovezi ale Toxicității Celulare. EXPERIMENT și STUDIU din 2024

17:45

25 octombrie 1944, eliberarea Ardealului de sub ocupația trupelor horthysto-naziste. CAREI, ULTIMA BRAZDĂ!

16:56

Simion și Ciolacu în finală. Ionuț Apahideanu, despre partidele “de dreapta”: Ați rămas setați pe cea mai puțin credibilă linie de atac împotriva lui Simion. Vă meritați soarta

15:00

Ion Cristoiu: Dacă e cu adevărat patriot, Nicolae Ciucă trebuie să renunțe în favoarea Elenei Lasconi

14:14

Elon Musk a devenit donator constant pentru Trump: Suma imensă pe care a donat-o șeful SpaceX

13:32

Andrei Gușă și-a anunțat candidatura la alegerile parlamentare