Se zgâlțâie Biserica Catolică: Papa Francisc îl cheamă la Judecată pe arhiepiscopul Viganò acuzându-l de Schismă

De Adrian Pătrușcă  /  

ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Vaticanul a reacționat în sfârșit la seria de atacuri lansate de fostul său nunțiu papal în SUA, în special după începutul „Plandemiei”.

Dicasteriul (oficiul) pentru Doctrina Credinței al Sfântului Scaun l-a convocat pe arhiepiscopul Carlo Maria Viganò să compară în fața sa pe 20 iunie, pentru a „putea lua cunoștință de acuzațiile și dovezile privind vinovăția de schismă”.

De asemenea, în ceea ce seamănă foarte bine cu o citație, Dicasteriul îl informează pe înaltul prelat că e acuzat pentru că ar fi făcut „declarații publice care au avut drept rezultat negarea elementelor necesare pentru menținerea comuniunii cu Biserica Catolică; negarea legitimității Papei Francisc, ruperea comuniunii cu acesta și respingerea Conciliului Vatican II”.

„Citația” Dicasteriului este datată 11 iunie, însă Viganò a ales să o facă publică pe 20 iunie, dată la care trebuia să compară în fața oficiului.

Într-o scrisoare de răspuns pe care a făcut-o publică, Arhiepiscopul, care a fost nunțiu apostolic (ambasador) al Vaticanului în SUA, în perioada 2011-2016, numit de papa Benedict XVI, a respins în termeni duri acuzațiile aduse.

„În fața acuzațiilor Dicasteriului, susțin, în calitate de Succesor al Apostolilor, că sunt în deplină comuniune cu Biserica Romano-Catolică Apostolică, cu Magisteriul Suveranilor Pontifi și cu tradiția doctrinară, morală și liturgică neîntreruptă pe care aceștia au păstrat-o cu fidelitate”.

Luând acuzațiile la adresa sa „ca pe o onoare”, Viganò a contraatacat, exprimându-și dorința de a „repudia, respinge și condamna scandalurile, erorile și ereziile lui Jorge Maria Bergoglio (numele „civil” al Papei Francisc – n.red.), care manifestă o gestionare absolut tiranică a puterii, exercitată împotriva scopului care legitimează autoritatea în Biserică: o autoritate care este vicariantă celei a lui Hristos și, ca atare, trebuie să asculte doar de El singur”.

Continuându-și pe același tot aspru contraatacul la adresa autorității Papei Francisc, arhiepiscopul adaugă:

„Nici un catolic demn de acest nume nu poate fi în comuniune cu «biserica bergogliană», deoarece aceasta acționează într-o evidentă discontinuitate și ruptură cu toți papii din istorie și cu Biserica lui Hristos.”

În ultimii ani, arhiepiscopul Viganò l-a acuzat pe Papa Francisc că, sprijinind cu entuziasm toate ideile globalismului și Marii Resetări – dictatura Covid, agenda LGBT, imigrația ilegală, Schimbarea Climatică etc. – a creat o „Biserică Paralelă”, după modelul „Statului Paralel”.

O poziție la fel de intransigentă a avut-o fostul nunțiu apostolic în SUA și la adresa lui Joe Biden, acuzându-l că, deși se declară „catolic devotat”, promovează agenda LGBT și aborționismul.

De altfel, în alegerile din 2020, fostul nunțiu s-a situat ferm de partea lui Donald Trump, numind acel scrutin o bătălie între „copiii Luminii” și „copiii Întunericului”.

În noiembrie 2021, Viganò a lansat un apel la o „Mare alianță mondială a Creștinătății” împotriva Globalismului, pe care a numit-o „cruciada ultimei șanse pentru eliberarea Pământului de forțele răului”.

Deși cel mai vocal, Viganò nu este singur în acțiunile sale, o poziție similară adoptând și alți importanți ierarhi catolici, precum cardinalul german Gerhard Müller, cardinalul american Raymond Burke, cardinalul african Robert Sarah sau episcopul american Joseph Strickland.

Este sigur că „procesul” Sfântului Scaun împotriva lui Carlo Maria Viganò va provoca un uriaș scandal în interiorul Bisericii Romano-Catolice, dat fiind că numeroși catolici și clerici se declară revoltați de progresismul actualului Papă.

Consecințele sale sunt incalculabile, totul putându-se transforma într-un proces al globalismului. Ele îi pot exploda în față Papei Francisc.

Se va ajunge la schismă? Sau chiar asta se dorește?

Donează pentru ActiveNews!

ActiveNews nu a primit niciodată altă publicitate decât cea automată, de tip Google, din care o îndepărtăm pe cea imorală. Aceasta însă nu ne asigură toate costurile.

Ziarele incomode sunt sabotate de Sistem. Presa din România primeste publicitate (adică BANI) doar în măsura în care este parte a Sistemului sau/și a Rețelei Soros. Sau dacă se supune, TACE sau MINTE.

ActiveNews NU vrea să se supună. ActiveNews NU vrea să tacă. ActiveNews NU vrea să mintă. ActiveNews VREA să rămână exclusiv în slujba Adevărului și a cititorilor.

De aceea, are nevoie de cititorii săi pentru a supraviețui așa cum este acum. Dacă și tu crezi în ceea ce credem noi, te rugăm să ne sprijini să luptăm în continuare pentru Adevăr, pentru România!
Sau direct în conturile Media Root de la Banca Transilvania:
RO02BTRLRONCRT0563030301 (lei)
RO49BTRLEURCRT0563030301 (euro)

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook
ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews


Pentru știri necenzurate
abonează-te acum!

Este gratis și poți anula oricând abonarea.

ActiveNews România. Caută pagina noastră și pe Telegram.
Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România
Top 5 autori
VideoNews

Despre arestarea lui Mihai Eminescu - Românul Absolut la Pe Drept Cuvânt cu Florentin Țuca și Nae Georgescu

Autentifică-te sau înregistrează-te pentru a trimite comentarii.

Comentarii (14)
 • Neanae 21.06.2024 21:26
  Incitare la ură? Io zic ca da! Monsignor Viganò trebuie urât și eliminat din prima linie. Rușine Papei și Vaticanului, acest Papa e barosul care dă în creștinism și în credință. Urmaș fidel al progresismului, un comunistoid pierdut în stratosfera, vrea să schimbe pasaje din Biblie, vrea libertate pt LGBTQRPUIILU’PEȘTE. Și alte alea. Monsignor Viganò TREBUIE PUS LA PUNCT FIINDCĂ SPUNE ADEVARUL ȘI ASTA DERANJEAZĂ TICALOSII LA CÂRMA OMENIRII CU PAPA ÎN FRUNTE - NOUA ORDINE MONDIALĂ E ÎN PERICOL CU UN OM DE EXCELENȚĂ CA VIGANÒ!!!

  Este evident pt toți care mai au un neuron ca trebuie scos pe tușă și dat dispărut printr-o mânăstire. Noua Ordine nu o face fiindcă se “compromite” și uite așa șeful cler scoate castanele din foc…
  Mi-e SCÂRBĂ, Punkt! Forță și curaj Monsignor Viganò, Dumnezeu vede, vă mulțumesc pentru a ne da nouă curaj. Doamne Ajută !
 • Mihai Cantuniari 22.06.2024 06:09
  Absolut de acord. Pentru mine un om drept cu taria adevarului de partea lui, ca Monseniorul Vigano, este adevaratul Papa, nu acest Francisc facut nu nascut. Dar omenirea doarme pe ea ca de obicei.
 • INJECTIA FINALA 21.06.2024 21:26
  Un papă viclean, ipocrit, venal
  Călărind trufaș catolicul cal ,
  Servitor globalismului tribal

  Face omenirii Un rău infernal
 • Iovano 21.06.2024 22:44
  'Se va ajunge la schismă?"
  Întreaga biserică catolică este schismatică!
 • Bizzu 22.06.2024 10:00
  Excelentă observație!
  Pe de altă parte, persecuția aplicată Monseniorului de către acești globaliști îl va legitima puternic într-un viitor în care globalismul va fi exterminat. Așa se clădește imaginea unui atlet al creștinătății, prin mărturisiri și persecuții. Exact ca în primii 300 de ani de creștinism.
 • Un Strain 21.06.2024 23:39
  Omenirea e oarba si adormita in cel RAU... Acest Papă e vindut si face jocul celui rau... Nici pe departe nu crede si nu se inchina lui Dumnezeu... De aici vin asa zisele Binecuvintari LGBTQ+++... In numele celui Rau nu in numele lui Dumnezeu... Dar Omenirea Doarme... Foarte multi sau 98% din asa zisi Credinciosi au impresia ca mergind Duminica la Biserica sunt Mintuiti... TOTAL FALS... Dumnezeu ne vrea aproape de el in fiecare minut.. Secunda... Nu Doar Duminica.... ????
 • Mihai Cantuniari 22.06.2024 06:10
  Subscriu. Asa este.
 • Passagero 22.06.2024 13:47
  Depinde carui dumnezeu te inchini in fiecare minut si secunda, ii cunosc pe unii care hălăie texte lungi din scripturi in fiecare zi, insa nu in Duhul Adevarului.
  Litera ucide, Duhul da viata.
  Mai bine mai putin, dar in Duhul Adevarului, decat in fiecare minut si secunda, dar in alt duh.
  Asa cum am mai zis, monseniorul Vigano are dreptate omeneasca cand arata cu degetul ca papoi Frantzisk este gol, insa nu are dreptate in Duhul Adevarului ca unul ce este "în deplină comuniune cu Biserica Romano-Catolică Apostolică, cu Magisteriul Suveranilor Pontifi...,etc".
  Papistasii au facut multe blestematii si crime in istorie (inclusiv in Romania) pe care nu le-au condamnat nici macar cei care iubesc adevarul omenesc, precum monseniorul Vigano, hehe, este extrem de greu sa hotarasti sa dai cu piciorul in tzepusha Adevarului atunci cand te-ai indulcit un mileniu de cele ale inselarii.
 • Ep 21.06.2024 23:41
  Și-uite așa-m-încălecat
  Papa e-un degenerat
  (la catolici ajungi sfânt dacă unul zice că s-a vindecat de vreo bubă când s-a rugat la tine, cu kondycja ca "experții" bisericii să fie de acord; îmi amintesc foarte bine cum "sfântul" polonez se făcea că plouă când sârbii ortodocși erau bombardați în '99 de săreau așchii din ei)
 • Patriot Roman 22.06.2024 00:13
  De citeva zile in presa straina este acest art.E vb. ca Vigano sa fie data afara din biserica catolica.El a zis ca biserica catolica nu este a papei pe persoana fizica, ci a tuturor credincioșilor catolici.
 • Mihai Cantuniari 22.06.2024 06:22
  Actualul Papa impus de fortele distructive ale globalismului este si el doar o sluga, ca mai toti guvernantii actuali ai unei lumi care nu mai stie sa se apere si care doarme sperand ca Duhul Sfant sa lupte in locul ei. Duhul lupta, dar nu iti pune in traista.
 • Radu Comsuta 22.06.2024 09:47
  Inchiziția plandemică progresistă de la Vatican, condusă de un iezuit controversat, își cheamă dezidența să dea cu subsemnatul pentru nesupunere.
  Voi cu cine țineți, cu OMUL sau cu ursul (a se citi FIARA)?
 • Alex TG 22.06.2024 18:14
  Dupa acelasi model, prin care papa il acuza pe Vigano, vrea si ONU sa acuze fiecare individ pentru discurs incitator la ura si pentru nesupunere la tot ce decide Guterres & Co si, de asemenea, OMS vrea sa poata acuza fiecare individ care nu se supune orbeste "retetei salvatoare", din punct de vedere medical, stabilita de ei.

  Deci atacul asupra "rebelilor nesupusi" este coordonat de la centru si metoda se doreste aplicata pe multe cai si pe multe planuri, pentru orice om de pe planeta!
 • Radu Comsuta ► Alex TG 23.06.2024 21:58
  Corect.
Ultima oră

19:12

Comisia Europeană: Transportatorii ucraineni nu mai pot fi opriți nici la vamă, nici în trafic

17:41

Armata israeliană a măcelărit peste 70 de oameni nevinovați în incercarea de a-l ucide pe fostul comandant Hamas - VIDEO ȘOCANT

17:22

Kievul recunoaște că a încercat să-l asasineze pe Vladimir Putin

15:45

Zuckerberg se dă bine pe lângă Trump: I-a scos toate restricțiile de pe Facebook și Instagram

14:35

Andrei Gușă: Festivalurile de drogangeală ca proiect de țară în România. CSAT? O glumă proastă!

14:23

Misiunea de pace 5.0 - Viktor Orban s-a întâlnit cu Donald Trump

14:04

Klaus Iohannis în zece ani de mandat nu a vizitat niciodată românii năpăstuiți din teritoriile ilegal ocupate de Ucraina după 1944 supuși unei barbare deznaționalizări

13:30

Brejnevul nostru, Pravda noastră, Uniunea Sovietică a noastră...

12:53

Poveste de coșmar pentru doi părinți din Elveția: Statul le-a luat fiica pentru că au refuzat să-i aprobe tranziția de gen

12:32

Ciolacu, afirmație misterioasă: ”Dacă dl. Iohannis ajunge prim-ministru, sunt convins că are un plan”

12:21

Luminița Arhire: O FRUNZĂ DE SALATĂ PE PLATOUL CU SINECURI

12:12

"Ai bască? - N-ai bască?" - Paul Gabriel Andrei: Iarăși e iureș

12:02

Iulian Capsali: CANONIZARILE NU SUNT TREABA ORICĂRUI BEZMETIC

11:55

Mihai Tîrnoveanu: Când Dumnezeu este incorect politic, intervine Institutul Ellie Wiesel!

11:48

Ierarhi români și bulgari la noua sărbătoare a Sf. Dimitrie cel Nou: Îi cerem să păzească Bisericile și popoarele noastre