Se încearcă legiferarea adeverinței verzi în România, dar Ministrul Muncii nu a citit Constituția vreodată

De Av. Elena Radu  /  

Foto: legeaz.net

Foto: legeaz.net

ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Ministrul Muncii nu a citit Constituția vreodată. Dacă ar fi citit-o, nu ar fi putut emite o asemenea enormitate: Că angajații din centrele sociale trebuie să prezinte dovada testare /vaccinare / trecere prin boală. Dacă nu prezintă o astfel de dovadă vor fi sancționați cu amendă. (prevederi introduse prin OUG - a făcut proiect de OUG în sensul ăsta). 

Păi să îi explicăm că se cheltuie banii ministerului de pomană cu asemenea mizerii.
Constituția României, aia pe care au jurat toți să o respecte, o găsesc aici, dacă nu au citit-o vreodată.

La art. 115 alin 6 din Constituție se prevede:
"(6) Ordonanțele de urgență nu pot fi adoptate în domeniul legilor constituționale, nu pot afecta regimul instituțiilor fundamentale ale statului, drepturile, libertățile și îndatoririle prevăzute de Constituție, drepturile electorale și nu pot viza măsuri de trecere silită a unor bunuri în proprietate publică."

Deci prin OUG nu pot fi afectate drepturile și libertățile prevăzute în Constituție.
Or, OUG - ul pe care s-a gândit sa îl inițieze Ministerul Muncii afectează cam multe drepturi.
Asa ca poate sa îl arunce direct la cos și sa nu mai piardă timpul și sa consume resurse organismele abilitate sa analizeze și sa dea avize de pomana.

Proiectul ala de OUG afectează:
- dreptul la viata privata (art 26 din Constituție)
- dreptul la munca (art 41 din Constituție).
(și, probabil, dacă ma mai gândesc mai bine, mai afectează vreo 2).

Asa ca odată ce afectează unele drepturi garantate de Constituție, OUG ul nu poate fi emis pentru ca este interzis în mod expres de Constituție. 
Nici nu  mai e necesara punerea în discuție a necesității, proporționalității, etc.

P.S.: Asta este prima ”lege” prin care vor sa legifereze adeverinta verde in Romania. 
Până acum nu am avut o lege adoptata care să conditioneze drepturile.
 
*******

Se încearcă legiferarea adeverinței verzi în România. 
Pentru binele nostru, normal, Ministerul muncii a inițiat un proiect de OUG
Nu avem nicio lege care să prevadă condiționarea drepturilor de testare/vaccinare/ trecere prin boala. 
Am avut numai acte normative secundare, care nu sunt legi. 
Asa ca dacă s-au gândit sa dea OUG pentru o categorie mica de cetățeni, înseamnă că au de gând ca prin OUG-uri sa mai adauge și alte categorii. 
Însă, Constituția nu le permite să introducă nimic prin OUG (art 115 alin 6).
(OUG urile intră în categoria ”legi”).Donează pentru ActiveNews!

ActiveNews nu a primit niciodată altă publicitate decât cea automată, de tip Google, din care o îndepărtăm pe cea imorală. Aceasta însă nu ne asigură toate costurile.

Ziarele incomode sunt sabotate de Sistem. Presa din România primeste publicitate (adică BANI) doar în măsura în care este parte a Sistemului sau/și a Rețelei Soros. Sau dacă se supune, TACE sau MINTE.

ActiveNews NU vrea să se supună. ActiveNews NU vrea să tacă. ActiveNews NU vrea să mintă. ActiveNews VREA să rămână exclusiv în slujba Adevărului și a cititorilor.

De aceea, are nevoie de cititorii săi pentru a supraviețui așa cum este acum. Dacă și tu crezi în ceea ce credem noi, te rugăm să ne sprijini să luptăm în continuare pentru Adevăr, pentru România!
Sau direct în conturile Media Root de la Banca Transilvania:
RO02BTRLRONCRT0563030301 (lei)
RO49BTRLEURCRT0563030301 (euro)

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook
ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews


Pentru știri necenzurate
abonează-te acum!

Este gratis și poți anula oricând abonarea.

ActiveNews România. Caută pagina noastră și pe Telegram.
Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România
Top 5 autori
VideoNews

Vlad Țăranu, elevul prigonit pentru Basarabia, la ActiveNews:

Autentifică-te sau înregistrează-te pentru a trimite comentarii.

Comentarii (8)
 • Carmen Bordeiu 10.09.2021 00:31
  In 30 august a fost aprobata o ORDONANȚĂ pentru modificarea și completarea Legii nr. 55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei COVID-19 și pentru modificarea și completarea unor acte normative în domeniul sănătății.
  In aceasta Ordonanță se stabileste ca certificatul european poate fi folosit în interiorul tarii.
  Deci e deja introdus. Acum doar mai trebuie aprobata ordonanță în parlament și gata.
 • Carmen Bordeiu 10.09.2021 09:34
  A se vedea Monitorul oficial nr 834 din 31.08.2021 în care este publicata OG nr 19 prin care se introduce un nou articol în legea 55 care prevede ca certificatele digitale ale UE privind covid19 pot fi utilizate pe teritoriul României. Deci exista deja.
 • A.C. 10.09.2021 21:16
  Cu tot respectul, o OG nu poate introduce articole in lege. Legile se modifica numai in Parlament. Nu merge invers. Executivul nu inlocuieste legislativul. Deci, se poate contesta lejer, doar sa se oboseasca cineva.
 • Dromihete ► A.C. 11.09.2021 00:49
  Hmmmm....Legea 55/2020 deja este ilegala si neconstitutionala, incalcand mai multe legi in vigoare, bazandu-se pe ceva ce nu poate fi demonstrat (existenta "carcalacului") si pandemia inexistenta si nedeclarata inca oficial si legal pe teriotoriul Romaniei...Starea de alerta este propagata pe sub masa, ilegal, la mica intelegere intre toti "politicienii" tradatori din Parlament. Nu-mi fac griji cum ca s-ar face ceva legal, tocmai de asta ar trebui sa ne punem un semn de intrebare...Cum se ranforseaza atatea OG-uri care incalca legile organice deja in vigoare si iti iei bataie/amenda etc asa se poate proceda si in cazul de fata. Despre tratatul de la Nurenberg mai are rost sa vorbim?
 • A.C. ► Dromihete 13.09.2021 22:58
  Nu, caci pe toata planeta nu se mai ia in considerare Codul de la Nuremberg...Nu ii mai pasa nimanui de lege, de regimurile constitutionale etc.Doar agenda trebuie indeplinita!!! Ce mai conteaza legalitatea?!
 • Rusi 10.09.2021 15:44
  Nu inteleg de ce nu a fost arestata Turcan pana acum pentru port ilegal de creier?
 • Sweeping 11.09.2021 00:20
  "Pasaportul verde" este precursorul ID2020. Este chiar sfarsitul vremurilor.


  https://www.globalresearch.ca/agenda-id2020-101-understanding-implications/5721260
  "Agenda ID2020 - este cu greu menționată de orice mass-media, darămite de mainstream. Agenda ID2020, dacă se desfășoară, este controlul suprem al populației mondiale de către o mică elită - a One World Order (OWO), numită și Noua Ordine Mondială (NWO). Este un mecanism care ar permite controlul fiecărei mișcări a fiecăruia dintre cei 7,9 miliarde de oameni ai planetei Pământ, inclusiv dosarele de sănătate ale tuturor, fluxurile de numerar, conturile bancare, precum și comportamentul nostru în această societate ultracontrolată - pe care mă abțin să o mai apelez ca civilizație."

  Sună nebunesc. Da, dar acesta este planul. Nici o teorie a conspirației.

  Acesta este visul absurd al câtorva multimiliardari, inclusiv Bill Gates. Și instrumentul pentru un astfel de control este un vaccin covid universal. Consultați acest articol pentru o prezentare generală a ceea ce s-ar putea întâmpla: „Virusul Corona Covid-19 Pandemie: Pericolul real este Agenda ID2020”:
 • Dromihete 11.09.2021 00:43
  Covid in Ebraica inseamna "posesie", am mai spus-o si o sa o mai repet, ca se pare ca se trezeste din ce in ce mai multa lume si acesta platforma se mareste (si asta e un lucru foarte bun) ID 2020 face parte din Agenda 2030 a ONU, nu este vorba numai despre controlul absolut prin "tehnologie" al "oamenilor" ramasi, este vorba despre control absolut asupra vietii pe pamanat, implementarea IoT (Internet of Things, chiar asta presupune). Aveti aici un link catre un site al unui proiect foarte interesant care dovedeste ce spun, si desi la stadiu incipient, merge "sub radar" au adunat deja peste 9 000 000 (milioane) de coduri de ADN transpuse in coduri de bare, care pot fi convertite si in coduri QR si avem si noi un ticalos ca si reprezentant acolo...din Piatra Neamt. De asemenea observati logo-ul, care aduce/simbolizeaza ca un cap de reptila. https://ibol.org/
Ultima oră

23:32

Papahagi a ținut o conferință despre el însuși: "Inteligența artificială și prostia naturală"

23:00

De ce preoții ortodocși de peste Prut vin la Patriarhia Română a Mitropoliei Basarabiei - Emisiune cu Pr. Eftimie Mitra. VIDEO

22:35

Dr. Geanina Hagimă: Note scrise în legătură cu ordinul privind eliminarea rujeolei, oreionului, rubeolei

22:00

Marele protopsalt Mihail Bucă a transmis imagini ale bombardamentului iranian chiar de la Sfântul Mormânt - VIDEO din Ierusalim și o CÂNTARE din drumul spre Muntele Athos: Meditație profundă

21:30

EMISIUNE ACUM: Vlad Țăranu, elevul de 16 ani pus la zid pentru ”Basarabia e România”: ”M-au întrebat pentru ce plâng și le-am spus: Pentru Dumnezeu, Neam și Țară!” LIBER la ActiveNews și Starea de Libertate - REDIFUZARE/VIDEO

21:09

Fotbalistul Ionuț Șerban internat de urgență pentru o stare de rău inexplicabilă. Sportivul de 28 de ani are nevoie de sânge grupa B(3) cu rh NEGATIV

20:37

Revista Familia Ortodoxă: De vorbă cu actorul Dan Puric despre starea neamului nostru

19:33

Noi decese ale unor persoane tinere din România: cadavrul unui bărbat de 40 de ani a fost găsit în Parcul IOR din București. Un tânăr a murit la festivalul de tatuaje organizat în Timișoara

18:05

David-Andrei Anghel, de la Liceul Internațional de Informatică din București, este cel mai bun elev-matematician din lume - Revista Profesionistă a Presei 8 – 12 aprilie 2024

17:41

În PE s-a votat Regulamentul care obligă România să primească imigranți: trebuie să le asigurăm locuințe și alte facilități

16:40

A murit un fost ministru de Interne - doar ce își serbase ziua de naștere. Doru Viorel Ursu a fost implicat în Mineriada FSN din iunie 1990

15:30

Riscul unui al III-lea Război Mondial dacă Israelul ripostează. Președintele Iranului: "Sioniștii vor primi un răspuns decisiv și mult mai puternic". Reacția Moscovei

14:56

Întrebarea-Cheie: Mai poate fi oprit Bibi?

14:22

Încă un preot candidează din partea AUR: Pr. Cătălin Axinte a primit acordul Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților pentru alegerile locale

14:06

Medic din Moldova, doar un an de închisoare, cu suspendare, pentru moartea unui om, după ce cazul său a stat prin tribunale timp de cinci ani