Scrisoarea lui Dan Puric către conducătorii României de azi

De Redacția  /  

ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Cunoscutul artist Dan Puric ne-a transmis următoarea scrisoare adresată liderilor țării, pe care o publicăm integral:

Sunteți, întâmplător și efemer, la conducerea acestei țări și o faceți cu stupidă iresponsabilitate, ca și cum ați fi eterni și n-ați avea nicio moștenire a trecutului și, mai ales, nicio responsabilitate a viitorului! Ați coborât țara aceasta în SUBSOLUL ființei ei și i-ați impus din propria voastră natura mică un destin istoric umil și mediocru. Ați aruncat peste bordul acestei corăbii, care se scufundă, numită România, tot ce făcea ca țara aceasta să înfrunte furtuna lumii ce-a venit peste noi. Ați aruncat și aruncați cu spaimă în apele tulburi ce ne înconjoară tot ce ați considerat că vă scufundă pe voi, cei puțini și înstrăinați de țară. Ați aruncat: CREDINȚA țării, TRECUTUL MARTIRIC și EROIC al acestui neam, de care v-ați dezis în viteză, laș și slugarnic, ca de un balast, neștiind că erau singurele lucruri care vă puteau mântui,  care vă puteau reda libertatea și, mai ales, care să vă legitimeze cu primul DREPT al unui popor, care nu este acela de a conduce, ci de a fi bine condus.

Ați aruncat bogățiile solului și subsolului acestei nefericite țări și, în aceeași măsură, fără nicio tresărire de conștiință, ați aruncat bogățiile ei sufletești, tradițiile ei, cultura ei, iar astăzi, în zilele în care vă strig cu durere, sunteți gata să aruncați în valurile furtunii murdare ce ne înconjoară, INOCENȚA copiilor noștri și, vai, deopotrivă ai voștri, acceptând să faceți la comandă străină de neam și de Dumnezeu, din grădinițe, școli, licee și universități un sinistru și cinic teren de experimentare a barbarelor ideologii și teze antropologice, ce se scurg din canalul unei lumi fără de Dumnezeu. Și astfel coparticipați din proprie inițiativă, prin trădările zilnice, prin compromisurile care v-au devenit deja organice, la cel mai sinistru proces de înrobire a românilor, în marea pușcărie globalistă, condamnând la un etern prizonierat și degenerare FIINȚA unui întreg neam și ghilotinându-i public și fără scrupule, ceea ce nici comunismul n-a reușit s-o facă, și anume MATCA SUFLETEASCĂ.

Ați aruncat la tomberonul lumii CINSTEA NUMELUI de ROMÂN! Ați violat CONȘTINȚA de SINE a acestui neam! Pe ce „biblie” ați jurat de ați putut face toate astea fără de nicio remușcare? De frică și din lașitate nu veți răspunde niciodată. Și atunci vin și vă spun eu: sunteți urmașii celor care au jucat la zaruri CĂMAȘA lui HRISTOS. Dar noi, poporul român, suntem urmașii celor care au ÎMBRĂCAT-O! Și de aceea, nu numai că ne despărțim, dar mai mult, ne vom lupta cu voi și cu o lume întreagă ca să n-o dezbrăcăm!

Ați deșertizat țara, impunându-i pervers și fără de nicio tresărire sufletească, cel mai tragic EXOD din istorie, ca pe golul rămas să vă ridicați mici imperii de cenușă dintr-o țară făcută scrum, neștiind că românul dezrădăcinat din propriul lui pământ va crea un ABIS de ABSENȚA ce vă condamnă de pe acum la o veșnică neodihnă și rătăcire, la un perpetum NOMADISM sufletesc în propria țară. Nu veți avea unde să vă puneți capul, căci pământul acesta a fost, este și va fi mormânt pentru toți, dar țărâna lui nu va acoperi nicicând TRĂDAREA voastră! Rânduri, rânduri de cruci neodihnite veți fi pe acest sfânt pământ românesc. Dar domnilor guvernanți, TIMPUL TRĂDĂRII de țară a trecut și deși ați umplut hambarele lumii cu avuția muncită cu atâta sudoare a acestei țări și noua ne-ați azvârlit spre hrană numai NEGHINA, iată că la orizontul acestui neam au răsărit din nou, neașteptat, spice de grâu curat a acestui suflet românesc mereu nedreptățit. N-aveți cum să le vedeți, pentru că aveți gândirea și sufletul procesate precum plantele modificate genetic ce și-au pierdut AMINTIREA! Dar acest neam deja se îndreaptă încet și tăcut spre ele, căci știe că de acolo, din acele spice neîntinate, își va plămădi din nou PÂINEA întru FIINȚĂ ce i-a hrănit CREDINȚA, prin care a biruit istoria!

Dan PURIC

Donează pentru ActiveNews!

ActiveNews nu a primit niciodată altă publicitate decât cea automată, de tip Google, din care o îndepărtăm pe cea imorală. Aceasta însă nu ne asigură toate costurile.

Ziarele incomode sunt sabotate de Sistem. Presa din România primeste publicitate (adică BANI) doar în măsura în care este parte a Sistemului sau/și a Rețelei Soros. Sau dacă se supune, TACE sau MINTE.

ActiveNews NU vrea să se supună. ActiveNews NU vrea să tacă. ActiveNews NU vrea să mintă. ActiveNews VREA să rămână exclusiv în slujba Adevărului și a cititorilor.

De aceea, are nevoie de cititorii săi pentru a supraviețui așa cum este acum. Dacă și tu crezi în ceea ce credem noi, te rugăm să ne sprijini să luptăm în continuare pentru Adevăr, pentru România!
Sau direct în conturile Media Root de la Banca Transilvania:
RO02BTRLRONCRT0563030301 (lei)
RO49BTRLEURCRT0563030301 (euro)

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook
ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews


Pentru știri necenzurate
abonează-te acum!

Este gratis și poți anula oricând abonarea.

ActiveNews România. Caută pagina noastră și pe Telegram.
Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România
Top 5 autori

Autentifică-te sau înregistrează-te pentru a trimite comentarii.

Comentarii (23)
  • AlxB 16.02.2024 19:06
    Romania are un Presedinte adevarat in persoana Maestrului DAN PURIC! Nimeni nu va putea spune de acum ca nu avem ce si pe cine alege.
  • Bizzu 16.02.2024 20:51
    Maestre Dan Puric, dacă te hotărăști să candidezi eu te votez fără să stau pe gânduri. Cu toată Familia mea. Nu pentru că te-ar susține AUR, nu pentru că ești un apropiat și - sper - mentor în cele lumești al BOR, ci pentru că de ANI de zile ești adânc scufundat în CREDINȚA cea mai autentică a acestui popor umilit la nesfârșit, pentru că exprimi în voce coerentă DUREREA acestui neam jefuit și siluit la nesfârșit de hoardele de satrapi mondiali, de data asta de la Davos, Bruxelles și Washington. Pentru că ai știut mereu să faci să vibreze acel colț ascuns al fiecărui suflet care plânge de dorul Libertății: nevoia de a fi ACASĂ la noi acasă. Îți va fi greu, foarte greu, Sisif ți-ar putea da sfaturi, dar poate cu voia lui Dumnezeu vei găsi puterea, credința și harul divin de a scăpa țara și poporul ăsta de năpasta globalisto-satanică care o apasă până la sufocare. Așa să ne ajute Dumnezeu! Amin!
  • IC XC NI KA 16.02.2024 21:18
    Conștiința - doi “i”. De la un viitor posibil președinte credincios am pretenții. Mari.

    În rest.. vedem. Doamne, ajută!
    Luminarea minții numai de la Domnul vine!

    Doamne, miluiește.
  • Quo vadis 16.02.2024 23:39
    Sunt sigura ca e o greseala de tipar, asa cum sunt sigura ca domnul Dan Puric, care este un intelectual rasat, stie cum se scrie "constiinta". Sa fim seriosi.
  • IC XC NI KA ► Quo vadis 17.02.2024 18:27
    Da, să fim serioși, chiar f serioși ..că nu prea știu de unde sunteți așa de sigură ..
    Acum văzând materialele de mai jos cu pr. Justin Pârvu nu cred că mai putem fi siguri de ceva ..din contră.

    Cuv. “conștiință” nu-i orice cuvânt! Să apară scris de două ori cu un singur “i” din coincidență și din greșeală ..nu prea cred.

    Nu mai pare a fi o simplă greșeală ..

    Doamne, ajută.
  • Dromihete 17.02.2024 08:03
    Imi place de Dan Puric, nu il cunosc personal, nu il stiu pe omul Dan Puric; insa rezonez cu ceea ce spune dumnealui, vorbeste bine, insufletit, da senzatia ca intelege anumite aspecte abisale ale esentei noastre ca neam, lucru imposibil pentru straini sau pentru cei cu creierii prajiti de ingineriile sociale atat de raspandinte, si atat de folosite in zilele noastre de catre parazitii/archonii care ne conduc si de catre slugile lor...
    Insa nu pot sa nu iau in calcul faptul ca pentru a fi un bun presedinte este nevoie de mai mult decat un spirit oratoric desavarsit; pe langa acest aspect, ma sperie scenariul Volodea - Ukrana - Khazaria, actor ajuns presedinte?
    Banuiesc ca e de la sine inteles ca suntem laborator de teste, din mai multe puncte de vedere, cum este si Ucraina...
  • UN_OM 17.02.2024 09:13
    Care-i noutatea, toți stiu 'secretul lui Polichinelle' ?! Trebuie ' să fi de mult președinte' pentru a crede că acolo poți fi / poți rezista de unul singur pentru că , ce să vezi, vorbim despre 'democracy' ori noi, de-a lungul istoriei, am fost / suntem / vom fi la ... 'răscruce de vânturi', oriicând 'vânturi' poate fi înlocuit cu 'interese', străine și autohtone.
  • C-G 17.02.2024 12:36
    Spre stiinta:
    https://apologeticum.wordpress.com/2009/07/21/complotul-tortionarilor-de-azi-impotriva-martirilor-de-la-aiud/
  • C-G 17.02.2024 12:40
    https://savatie.wordpress.com/2009/07/24/ce-se-intimpla-la-aiud-sau-ce-i-lipseste-parintelui-iustin-pentru-a-fi-un-elie-wiesel-al-romanilor/
  • C-G 17.02.2024 12:44
    Părintele Justin Pârvu - Despre Aiud:
    http://bindiribli.ro/2014/05/16/despre-aiud/
  • C-G 17.02.2024 12:44
    Părintele Justin Pârvu - Despre Aiud:
    http://bindiribli.ro/2014/05/16/despre-aiud/
  • C-G 17.02.2024 13:23
    Sfânta Evanghelie după Matei:
    15. Feriți-vă de proorocii mincinoși, care vin la voi în haine de oi, iar pe dinăuntru sunt lupi răpitori.
    16. După roadele lor îi veți cunoaște. Au doară culeg oamenii struguri din spini sau smochine din mărăcini?
    17. Așa că orice pom bun face roade bune, iar pomul rău face roade rele.
    18. Nu poate pom bun să facă roade rele, nici pom rău să facă roade bune.
    19. Iar orice pom care nu face roadă bună se taie și se aruncă în foc.
    20. De aceea, după roadele lor îi veți cunoaște.
  • C-G 17.02.2024 14:43
    O sinteza a faptelor:
    https://actadiurna2016.wordpress.com/2019/04/16/proiectul-schitului-inaltarea-sfintei-cruci-ripa-robilor-aiud-articol-scris-acum-10-ani-de-actualitate-si-azi-preluare-de-la-apologeticum/comment-page-1/
  • C-G 17.02.2024 14:46
    O sinteza a faptelor:
    https://actadiurna2016.wordpress.com/2019/04/16/proiectul-schitului-inaltarea-sfintei-cruci-ripa-robilor-aiud-articol-scris-acum-10-ani-de-actualitate-si-azi-preluare-de-la-apologeticum/comment-page-1/
  • C-G 17.02.2024 14:53
    Proiectul Dan Puric:
    http://martiri-aiud.ro/DepartmentFileHandler/980/980/plan-biserica-306.jpg
    http://martiri-aiud.ro/DepartmentFileHandler/980/980/plan-biserica-308.jpg
    http://martiri-aiud.ro/DepartmentFileHandler/980/980/biserica-815.JPG
    http://martiri-aiud.ro/DepartmentFileHandler/980/980/biserica-ansamblu-816.JPG
  • C-G 17.02.2024 15:31
    Daca va place, votati actorul. Poate interpreta orice i se cere.
  • viorel craciun 17.02.2024 17:58
    Avem " moda actorilor prezidentiabili " atat la fostul /actual presedinte ,cat la vecinul nostru de la est , " ZELENSKI " dupa nume , cat si la " MAREA DEMOCRATIE MONDIALA " adica " AMERICA " , Regan , etc, etc, SE PARE CA ESTE UN TREND " DEMOCRATIC " asa dar daca suntem " cu totii actori AI DEMOCRATIEI ALESULUI " de ce sa nu fim " CONDUSI TOT DE ACTORI AI DEMOCRATIEI ALESULUI " vedem rezultatele si la vecinul de la est , si la romanii de la " vest " de 8 ani si de abia asteptam " altii actori celebri " , vorba , vorbei " VIATA BATE FILMUL , ACUM " SCENA " BATE VIATA " Fiecare cu " patima lui " , unii " cu secu " , altii cu " partidul comunist " a, altii cu " credinta " , fiecare dupa intelepciunea si " actoria sa " , de aceea si Biblie spune " Dzeu nu se amesteca in alegerea ta , dar ai raspunderea ei si nu il acuza pe altul pentru " patima si alegerea ta " ACUM IN CAUZA FIIND ASA ZISUL " VOT DEMOCRATIC"
  • Codreanu 17.02.2024 19:25
    Marele câștig al democrației și neofactorilor tehnologici este că tot prostul poate își poate da cu parerea...are nevoie doar de un telefon și un pseudonim, că timp tot prostul are.
    ...in loc să dezvoltăm subiectul pe tema Dan Puric președinte, ne legăm de lipsa unei litere într-un text...asta pe lângă faptul că dintr-o dată apar noi comentatori care Doamne, au așa de multe de spus...deși au apărut cu mesaje doar ieri... Da, asta-i singura lor contribuție, să scuipe cu cxxxt o persoană pe care nu o cunosc...(Au auzit ei că cineva a zis ceva...).

    Lucrurile sunt simple:

    Dacă vrei să ai o Românie, alege un român, dacă vrei să ai credință, alege un om credincios, dacă vrei binele familiei tale alege un președinte cu familie & copii. Punct.
  • C-G 17.02.2024 20:50
    Asta-i problema dvs., ca apar noi comentatori... Nu e voie???
    Poate ne spuneti parerea dvs. si despre proiectul Aiud. Presupun ca il cunoasteti pe Dan Puric si activitatea lui (imi/ne reprosati ca scuipam cu cxxxt o persoana pe care nu o cunoastem). Apropo, dvs. scuipati cumva cu cxxxt???
  • C-G 17.02.2024 20:55
    Am avut doi presedinti cu familie si copii. Punct, cum spuneti dvs. Rezultatele... mai bine sa traga fiecare concluziile.
  • IC XC NI KA 18.02.2024 00:00
    Am înțeles că stați bine cu timpul, nu mi-e clar de când ..de ieri sau de alaltăieri, și nici problema pseudonimului - e de botez?
    Și, da, lipsa unei litere la capitolul la care suntem e f importantă. Sau e mai importantă observația dvs făcută pe un aspect atât de neimportant?

    În loc de “Punct”, mai bine dezvoltați subiectul pe tema Dan Puric președinte, dacă tot v-ați sesizat în acest sens - nu credeți? Și amplu vă rog .. dacă e mason sau nu, dacă pr. Justin Pârvu s-a înșelat sau nu în ceea ce-l privește etc.

    Și “dacă vrei să ai credință, alege un om credincios”, da corect. Dar credința cui? Că și dracu e credincios. Sper că știți ..

    Doamne, miluiește.
  • Delacruce 17.02.2024 19:54
    ,,Daca votul nostru ar putea schimba ceva ,nimeni nu ne ar mai lasa sa votăm " , spunea Mark Twain.
  • viorel craciun 17.02.2024 21:18
    Corecta , reala , informata ,nota domnului /doamnei " DELACRUCE " prin , zicerea lui " MARK TWAIN " care exprima esenta " asa zisei reprezentarii politice dintotdeauna " a " cetateanului " , ACUM CINSTITI SA FIM " MARK TWAIN " nu a cunoscut forma " politica " a comunismului , ca " REPREZENTANT DE STAT AL POPORULUI prin conducator suprem si partidul unic " si nici forma " DEMOCRATIEI POPULAR MONDIALE " ca " REPREZENTANT DE STAT AL ALESULUI DEMOCRATIC prin conducator suprem si ALESII SAI AI multi-partidelor democratice " dar in " bunul simt al sau de acum 100 si ceva de ani , a sintetizat " esenta " , " VOI VOTATI , NOI DECIDEM " restul sunteti doar " ACTORI PARTICPANTI " Decidentii sunt altii . REVENIND LA " MARX " ideologul comunismului , avea o alta zicere complementara cu a lui Mark Twain , fara nici o relatie " sociala , politica , culturala , etc, etc cu Mark Twain " , adica " VOTUL ESTE OPIUL POPORULUI in conducerea lui "
  1. În ce limbă bate "inima României" la Jocurile Olimpice de la Paris? – Fără pic de respect pentru "Team Romania"

  2. SATANISME pe față la festivitatea de deschidere a Jocurilor Olimpice de la Paris. Cina cea de Taină cu TRANSSEXUALI - FOTO/VIDEO

  3. Clipul sinistru cu repetițiile pentru deschiderea Jocurilor Olimpice de la Paris 2024: Ritual ocult satanist și programare predictivă - VIDEO

  4. Dan Radovici: ROMÂNIA SCUFUNDATĂ. Opinie Invitat ActiveNews: "Nici o șansă să (mai) pocnească vestita mămăligă românească!"

  5. ”Cine conduce SUA?” Acad. Eugen Mihăescu: De dragul DEMOCRAȚIEI

  6. Părintele Mihail Săsăujan îl pune la punct pe prolectultistul Alexandru Florian în cazul Sfântului Mărturisitor Dumitru Stăniloae: ”Elie Wiesel” aplică manipulator o metodă lipsită de profesionalism care ”convine ideii otrăvite” a autorilor înșelători

  7. BĂIEȚII CU FUSTIȚE. Luminița Arhire: O ”FEREASTRĂ OVERTON” LA NOI ÎN OGRADĂ

  8. UN DRAM DE NORMALITATE: Comunicatul Mănăstirii Petru Vodă despre Șoșoacă - ”cel mai firesc gest al ultimelor luni”. REVISTA PRESEI

  9. ÎNCĂ UN PROFESOR HOMOSEXUAL VIOLATOR DE COPII! Acuzat de viol și abuz homosexual asupra unor minori, pederastul Sorin Spineanu Dobrotă, profesor la Liceul de elită Sf. Sava, a fost pus doar sub control judiciar. E un propagandist homosexualist notoriu

  10. Senatorii AUR Ionuț Neagu și Andrei Dârlău solicită declararea premierului Ungariei, Viktor Orban, drept persoană INDEZIRABILĂ în România. Măsura ar atrage automat expulzarea extremistului antiromân de la Băile Tușnad

Ultima oră

23:30

SATANISME pe față la festivitatea de deschidere a Jocurilor Olimpice de la Paris. Cina cea de Taină cu TRANSSEXUALI - FOTO/VIDEO

23:00

Părintele Mihail Săsăujan îl pune la punct pe prolectultistul Alexandru Florian în cazul Sfântului Mărturisitor Dumitru Stăniloae: ”Elie Wiesel” aplică manipulator o metodă lipsită de profesionalism care ”convine ideii otrăvite” a autorilor înșelători

22:00

MĂRTURISITORII: Cum a plecat la Domnul sfântul neomartir Constantin Oprișan (26 iulie 1959). MĂRTURII

21:00

Dan Radovici: ROMÂNIA SCUFUNDATĂ. Opinie Invitat ActiveNews: "Nici o șansă să (mai) pocnească vestita mămăligă românească!"

19:30

UN DRAM DE NORMALITATE: Comunicatul Mănăstirii Petru Vodă despre Șoșoacă - ”cel mai firesc gest al ultimelor luni”. REVISTA PRESEI

18:47

Fapte, informații, date și... cifre: Dan Cristian Turturică, PDG al TVR, și-a mărit salariul brut la 42.000 lei/luna (5000 EURO NET)

17:55

BĂIEȚII CU FUSTIȚE. Luminița Arhire: O ”FEREASTRĂ OVERTON” LA NOI ÎN OGRADĂ

16:40

”Cine conduce SUA?” Acad. Eugen Mihăescu: De dragul DEMOCRAȚIEI

15:44

Senatorii AUR Ionuț Neagu și Andrei Dârlău solicită declararea premierului Ungariei, Viktor Orban, drept persoană INDEZIRABILĂ în România. Măsura ar atrage automat expulzarea extremistului antiromân de la Băile Tușnad

14:45

Mihai Tîrnoveanu: Viktor Orban și-a început descălecarea în România în uniforma de husar a criminalilor de români

13:50

ÎNCĂ UN PROFESOR HOMOSEXUAL VIOLATOR DE COPII! Acuzat de viol și abuz homosexual asupra unor minori, pederastul Sorin Spineanu Dobrotă, profesor la Liceul de elită Sf. Sava, a fost pus doar sub control judiciar. E un propagandist homosexualist notoriu

13:31

Jocurile sunt făcute: Obama o sprijină pe Kamala (VIDEO)

12:23

e-Factura B2C: Fiecare român ar putea avea un cod pentru cumpărături

12:05

Jocuri Olimpice incendiare - Franța acuză: "Atac masiv pentru paralizarea Căilor Ferate"

11:35

Carmen Iohannis, ținută de 5.000 de euro, la Paris - FOTO