Scrisoare deschisă din partea unei studente în an terminal la Universitatea Politehnică București: Nu mă vaccinez, mi se pare absolut absurdă această condiționare

De Av. Gheorghe Piperea  /  

ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


La cererea sa, public aici această scrisoare deschisă a unei studente la Politehnică, adresată rectoratului și ministerului. 

SCRISOARE DESCHISĂ

Senatului și domnului Rector al Universității Politehnice București,
Domnului ministru al educației,
Secretariatul General al Guvernului, 

Mă numesc Enache Maria - Elena, sunt studentă la Universitatea Politehnica din București, anul al IV-lea. Consider că luarea hotărârii de a permite doar studenților vaccinați cazarea în cămine nu este una corectă, nici legală.

Am dat admitere la Politehnică în baza liberului acces la educație, garantat în Constituția României. Atât în liceu cât si în facultate am obținut rezultate foarte bune (câteva exemple: Diploma de excelență - Simpozionul internațional "Universul Științelor", premiul I – "Sesiunea de Comunicări Științifice Studențești” - Universitatea Politehnica din București).

Acum, dreptul meu de a continua studiile îmi este condiționat din cauza vaccinului. Pentru a putea sta în cămin mi s-a impus să mă vaccinez fără să fiu întrebată dacă am vreo problemă de sănătate care poate împiedica acest lucru. Nu există niciun studiu concret care să demonstreze că vaccinul nu afectează persoanele cu Glaucom, de exemplu.

Am muncit foarte mult pentru a reuși să studiez în București la o universitate prestigioasă. În aceste zile mi se demonstrează că noi, studenții, suntem simple marionete controlate de un sistem foarte bizar. În cazul meu se află mii de studenți, puși să aleagă între educație și vaccin.

Încă de când a început pandemia, m-am tot gândit la ce impact va avea asupra mea si asupra omenirii… Mi se pare absolut absurdă această condiționare. Eu nu sunt împotriva vaccinării, doar vreau sa fiu liberă să iau decizia asta, nu să mi se impună un act medical fără de care nu am acces la cazarea în cămin sau la cursuri/seminarii. Mai sunt oare studentă a statului român?

Decizia mea este următoarea: nu mă vaccinez. Pentru mine, vaccinul conține o falsă soluție pentru problema actuală a societății, vaccinul înseamnă stoparea educației, frică de cel nevaccinat și discriminare. Iar, subiectiv vorbind, problemele personale de natură medicală nu îmi permit acest lucru, mai ales că absolut nimeni nu își asumă nimic din ceea ce înseamnă un act medical, nici producătorii acestor vaccinuri, nici distribuitorii, nici statul, nici cei care mi-l impun. Argumente se pot găsi multe. Însă, concret, mi se îngrădesc drepturi, fără ca măcar majoritatea să decidă. Nici măcar acest argument pueril nu este îndeplinit.

În consecință, fac un apel la aceste instituții ale statului să nu îmi impună acte medicale cu forța, să nu îmi condiționeze dreptul la educație și la cazarea la care am dreptul legal. Vă mulțumesc și sper ca statul român să mai existe încă.

Cu stimă,
Maria-Elena Enache.

P.S.: Este 100% previzibil că această postarea va fi marcată cu bine-cunoscutul anunț automat că vaccinul e ..., că vaccinul face ..., că informații despre covid se găsesc pe site-uri oficiale, în care tre' să avem religioasă încredere, bla, bla, bla. Dar îmi asum riscul unei noi sancțiuni. Scrisoare este prea importantă și sinceră și rezonabilă și logică pentru a fi ignorată.
 
 

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews

Susține ActiveNews
PayPal
Participă prin sprijinirea noastră
la lupta pentru Adevăr!
Buton Donează acum
căci mâine nu se știe ce ne mai așteaptă.
Pentru știri necenzurate
abonează-te acum!

Este gratis și poți anula oricând abonarea.

ActiveNews România. Caută pagina noastră și pe Telegram.
Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România
Top 5 autori
VideoNews

Doamna Aspazia Oțel Petrescu, despre Sfântul Ardealului, Părintele Arsenie Boca:

Întreaga emisiune cu cercetătorii CNSAS Florin Duțu, Florian Bichir și Victor Roncea:

Adevărul despre bebelușii avortați și vaccinuri, de la ROR la PFIZER. Două VIDEO TRADUSE ÎN ROMÂNĂ

PFIZER: ”Ne-am străduit cât de mult am putut să nu menționăm liniile celulare fetale”

Autentifică-te sau înregistrează-te pentru a trimite comentarii.

Comentarii (2)
 • DanielaBMED 27.09.2021 22:31
  Romanii suporta multe, dar sa nu uite conducatorii nostri ca este mai greu sa reintroduci dictatura dupa 30 de ani unor oameni care au mai trecut odata prin ea.
  Tinerii insa sunt multi pacaliti, pentru ca nu stiu cu ce se mananca dictatura, nu au trait-o pe pielea lor. Aparent isi mentin niste libertati cu certificatul verde, dar pe termen lung isi pot pierde adevarata libertate. Controlat tot timpul de hartii, sau scanati, urmariti, oamenii nu au cum sa fie liberi...
  Fata asta e asa cum ar trebui sa fie toti studentii. Cinste ei !
 • P.M. 07.10.2021 11:13
  Aceste asa zise vaccinuri au fost create pentru tot felul de boli,boli care intr un final duc la moarte;ce se vede acum este de abia inceputul;ele au fost create pentru exterminare.

  Unii vor muri imediat,alții la cateva ore,zile,saptamani,luni.
  Unii de avc (atac vascular cerebral) sau de ima (infarct miocardic acut),alții de tromboze, miocardita ori pericardita; insa cei mai multi vor muri la cativa ani dupa injectarea „salvatorului”, vor muri rãpuși de cancere galopante si boli autoimune;binenteles,cei mai multi dintre sinucigasi nu vor mai face legatura cu aceste asa zise vaccinuri;asta este si scopul:
  -cu cat apar mai tarziu reactiile adverse,cu atat mai mici sunt sansele sa se puna in legatura cu otravurile continute de vaccin.

  Nu trebuie sa mã credeți pe mine cei ce v ati vaccinat si cei ce urmeazã sa vã vaccinați,veti vedea singuri!nasol este cã atunci nu veți mai putea face nimic!totodata puteti contacta rudele celor morti sau mutilati sa i intrebati direct cum erau acele persoane inainte de vaccinare.

  Adenom
  Blastom
  Carcinom
  Leucemie
  Limfom
  Mielom
  Papilom
  Sarcom

  Oameni buni si rãi,nu vã vaccinați!!!
  Daca țineții la integritatea voastrã fizicã,psihicã și sufleteascã,chiar de veți månca ceapã cu påine,NU vã vaccinați!!
 1. Olivia Steer: Și eu mi-am pus problema că dîrele albe din urma avioanelor ar fi fum de motor. Dar nu era “fum de motor”, ci cu totul altceva. Ce? Nu știu

 2. Olivia Steer: Nu sînt singura vinovată de "conspiraționism”! Din eternele abordări menite să ne intimideze și să ne închidă gura, despre dârele avioanelor: chiar dacă ar fi să se sprayeze cu metale grele sau alte chimicale, șanse zero de a ajunge în orașe

 3. Olivia Steer: Studiu de pe site-ul NASA: Formarea eficientă a aerosolului stratosferic pentru ingineria climatică prin emisia de vapori condensabili din avioane

 4. Reîntoarcerea MARELUI PONEI ROZ direct pe TRINITAS TV. Diana Maria Brăgaru: Slugă la doi stăpâni?! Bănescu îl promovează pe H.R. Patapievici, pe față, în BOR. Pe când și pe Mungiu-Pippidi și "Evangheliștii" ei?!

 5. Eu Săndesc, nu gândesc! Directorul Spitalului Județean Timișoara, dezamăgit de rata scăzută de vaccinare din România: ”Suntem în afara lumii civilizate”

 6. Falsurile noii ”investigații” Recorder demontate punct cu punct. Hărțuirea unor preoți ortodocși și a soțiilor lor pare o producție la comandă. Familiile Marinela și Mădălin Iscru și Raluca și Ionuț Lipan reacționează: RECORDER - FABRICA DE FAKE NEWS

 7. Libertatea de exprimare nu trebuie să încalce alte drepturi. Comunicat PNȚMM

 8. Daniel Polifrone: O filmare cu o aeronavă aflată la altitudine mare, care are pauze în eliminarea gazelor. Nimeni nu a reușit încă să vină cu o explicație pertinentă - VIDEO

 9. Tandemul Poturaev - Bănescu și Hristosul de Plastic

 10. Marș LGBT în București, de Sfânta Parascheva, cu sprijin financiar din străinătate

Ultima oră

21:10

Adevărul despre bebelușii avortați și vaccinuri, de la ROR la PFIZER. Două VIDEO TRADUSE ÎN ROMÂNĂ pe adresa Patriarhiei Române - Pfizer: ”Ne-am străduit cât de mult am putut să nu menționăm liniile celulare fetale”

20:30

Antonio Guterres, despre pregătirea pentru “următoarea pandemie” - ONU îndeamnă guvernele și platformele să-i urmeze instrucțiunile pentru cenzurarea “dezinformării” și “discursurilor instigatoare la ură”

20:00

Profesoara Emilia Corbei din Gorj și Oana Mocanu din Roman au murit subit la 48 și 44 de ani. Ambele lasă în urmă câte un soț și un copil mic

19:15

Ce mai aduce preotul-influencer Vasile Ioana

18:35

† Daniel Arhiereul: Până la canonizare, răstignirea Părintelui Arsenie Boca continuă!

17:37

Mărturia sfintei închisorilor comuniste, Aspazia Oțel Petrescu, despre Sfântul Ardealului, Părintele Arsenie Boca - VIDEO

16:30

Mihai Tîrnoveanu: Perversitatea regizorilor alogeni și a figuranților lor. Atacul la Sfântul Ardealului, Arsenie Boca

15:45

USR-ista Clotilde Armand a fost prinsă de Poliția Rutieră

15:00

DON'T LOOK UP! Să nu cumva să îndrăzniți! Nu ridicați privirea din pământ! Priviți numai in jos!

14:07

În buricul UE se formează un Nucleu Anti-Război

13:00

1 octombrie: Rugăciune pentru Acoperământul Maicii Domnului

01:00

1 Octombrie 911: Sfântul Acoperământ al Maicii Domnului - minunea de la ora 4 din Vlaherne. Maica Domnului mereu cu noi

00:10

1 octombrie: Sfinții Cuvioși Iosif și Chiriac de la Bisericani. „Rămâneți pe loc, că și aceasta este Grădina Mea” - Minunea de la Bisericani: Grădina Maicii Domnului. Ce a făcut Sfântul Ștefan cel Mare

22:00

Av. Marina-Ioana Alexandru: Filmul "Arsenie. Viața de apoi" este o imensă blasfemie la adresa ortodoxiei, la adresa creștinilor ortodocși români, la adresa Bisericii Ortodoxe Române

21:35

Se-nvârte Vuia în mormânt ca Elicea: Omului Verde trebuie să i se taie Aripile!