Pentru gașca de la Davos, un război mondial este o variantă „win-win”, atâta timp cât nu se ajunge la un holocaust nuclear și nu sunt nimicite statele lor totalitare, create cu atâta efort.
O analiză de Brandon Smith de la Alt-Market.us pe care am tradus-o pentru cititorii ActiveNews.
*
Scopul războiului din Ucraina a fost, în opinia mea, evident dintotdeauna.
Ucraina nu are nimic de-a face cu interesele populației din Occident, nu are nimic de-a face cu securitatea Europei și nu are nimic de-a face cu progresul economic al Statelor Unite.
Cu toate acestea, NATO și globaliștii intervin politic în regiune cel puțin din 2014 și pregătesc terenul pentru un război cu Rusia.
Ca să fie clar, nu favorizez Rusia, după cum nu favorizez nici Ucraina.
Kremlinul are de multă vreme propriile sale legături cu globaliștii, după cum am subliniat în numeroase din articolele mele. Cât de profunde sunt aceste legături, poate fi dezbătut – e posibil ca luna de miere să se fi terminat și, acum, Rusia poate că nu mai e interesată de un loc la masa globaliștilor.
Ceea ce știu, însă, este că elitele occidentale doresc un război mondial și că au făcut tot ce le-a stat în putință pentru a declanșa unul.
Priviți lucrurile în felul următor:
- Ce s-ar întâmpla dacă ați face o listă cu toate operațiunile la vedere sau sub acoperire ale NATO în Ucraina – și apoi ați inversa scenariul?
- Ce s-ar întâmpla dacă Rusia ar urmări aceleași programe de destabilizare, control și proliferare a armelor în Mexic (așa cum au făcut sovieticii în Cuba, în anii 1960)?
Dacă Statele Unite ar invada Mexicul în mod preventiv ar fi perfect de înțeles.
Nu contează dacă Putin acționează sau nu în interesul Rusiei. Războiul era inevitabil pentru că NATO s-a asigurat să fie imposibil de evitat.
Dar ce scop poate avea un asemenea război prin procură?
Ei bine, nu prea are nici un scop... în afară de cazul în care scopul este instigarea la un război mondial între Est și Vest. În acest scenariu, globaliștii beneficiază foarte mult:
- Fac rost de un țap ispășitor pentru colapsul economic pe care l-au pus deja în mișcare.
- Multiplică factorul de frică la nivel mondial și fac ca populația să devină disperată și să dorească intervenția salvatoare a elitelor politice pentru a le rezolva problemele.
- Și pot scăpa de inamicii lor interni (conservatori și patrioți), acuzându-i că sunt „complicii Rusiei” și că vor să submineze efortul de război dacă îndrăznesc să se revolte împotriva acțiunilor lor anti-constituționale.
- În plus, au și ocazia de a trimite tineri (care s-ar putea răzvrăti) în tocătorul de carne din Ucraina, astfel încât să nu existe o nouă generație de luptători pentru libertate cu care să se confrunte.
Pentru gașca de la Davos, un război mondial este o variantă „win-win”, atâta timp cât nu se ajunge la un holocaust nuclear și nu sunt nimicite statele lor totalitare, create cu atâta efort.
Dar cum pot ei transforma războiul prin procură într-un război mondial fără să pară că ei sunt Băieții Răi? Aici e șmecheria!
Reprezentatul lor prin procură (în acest caz, Ucraina) ar trebui să întreprindă niște acțiuni care să irite Rusia în asemenea măsură încât să o determine la o reacție explozivă.
Rusia ar trebui să utilizeze tactici sau arme care să pună în pericol un număr mare de civili, ceea ce ar necesita o mai mare implicare a NATO și poate chiar intervenția ONU.
Ar trebui ca Rusia să distrugă un oraș important, cu sute de mii de civili.
Au nevoie ca Rusia să lanseze bombe MOAB [de calibru uriaș – „Mother of all bombs”] sau nucleare.
Au nevoie de o crimă de război dramatică; în caz contrar, opinia publică occidentală nu va sprijini o acțiune la sol sau nu va fi de acord cu un proiect militar.
Sprijinul popular pentru ajutorul financiar și militar acordat Ucrainei scade rapid, iar Ucraina știe că este pe cale să piardă.
Ofensiva de la Kursk pare un gest de disperare declanșat de această realitate.
Regiunea Kursk nu are aproape nici o valoare strategică modernă. Este o zonă agricolă, rurală, cu o bază industrială limitată.
Are conducte de gaze naturale care transportă energie în Europa, dar asta nu ajută Ucraina. Ucraina are deja probleme cu Germania, după aruncarea în aer a Nord Stream.
Există o centrală nucleară în zonă, dar este prea departe pentru ca trupele ucrainene să o cucerească (ar putea încerca să o distrugă cu drone și să provoace un incident nuclear, dar acest lucru ar trebui făcut sub acoperire, fără ca Ucraina să își asume răspunderea directă).
Principalii strategi susțin că operațiunea din Kursk a fost concepută pentru a obliga Rusia să mute trupe de intervenție de pe frontul din Donbas, unde înregistrează progrese impresionante.
Se presupune că acest lucru ar încetini ofensiva Rusiei, bazată pe uzură, și ar schimba cursul războiului. Însă, dacă acesta a fost planul, atunci a eșuat.
Se pare că trupele ucrainene din Kursk au fost oprite. Utilizarea tacticilor de manevră de tip NATO pentru a invada Kursk nu a dus de asemenea la nimic care să încetinească înaintarea Rusiei [în Donbas], care acum se pregătește să cucerească orașul Torețk.
De asemenea, rușii se apropie de Pokrovsk (principala redută a trupelor ucrainene în est).
Aceste zone sunt puternic apărate cu tranșee rezistente pe termen lung, dar Rusia trece peste ele.
Liniile defensive din afara acestor orașe sunt subțiri sau inexistente.
Ucraina ar fi imediat obligată să negocieze o încetare a focului.
De asemenea, Rusia a lansat cele mai mari atacuri cu rachete și drone din acest război în cincisprezece provincii ucrainene, provocând perturbări și mai grave ale utilităților.
Acest lucru dovedește două lucruri: armata rusă NU a fost diminuată sau paralizată și dispune încă de o cantitate mare de muniție cu rază lungă de acțiune, în ciuda afirmațiilor inițiale ale oficialilor NATO.
Există un motiv pentru care Kursk a fost atât de puțin apărat de Rusia – nu valorează nimic pentru Ucraina în ceea ce privește câștigarea războiului.
Acestea fiind spuse, aș dori să ofer o teorie alternativă cu privire la motivul pentru care Ucraina a făcut o astfel de mișcare...
În momentul în care Ucraina a intrat pe teritoriul Rusiei, discursul public și mediatic s-a schimbat. Acum se spune că „liniile roșii” ale Kremlinului nu au nici o importanță și că Ucraina a dovedit că Putin este „numai vorbe” când vine vorba de lovituri nucleare sau metropolitane.
Discuția s-a îndreptat către utilizarea rachetelor americane și europene cu rază lungă de acțiune în interiorul teritoriului rusesc.
Guvernul de la Kiev, sprijinit de NATO, cere oficialilor americani și europeni să le permită accesul la jucăriile destinate băieților mari.
O dată în plus, administrația Biden trebuie să pară că se opune acestei idei. Ea știe că dacă dă undă verde, în mod deschis, loviturilor ofensive cu arme ATACM pe teritoriul Rusiei, dincolo de front, va fi considerată ca trecând peste linia „sprijinului” logistic pentru a intra în război direct cu Rusia.
Da, sunt perfect conștient că agenții de informații și „consilierii” NATO s-au aflat pe teren în Ucraina încă dinainte de începerea războiului. Doar că nu a fost o politică oficială, pentru că opinia publică nu ar accepta așa ceva.
Cred că loviturile cu rază lungă de acțiune, adânc în interiorul Rusiei, vor provoca mai multe atacuri rusești asupra orașelor importante din vestul Ucrainei, unde locuiește majoritatea populației.
Aceste zone au rămas, în mare parte, neatinse de la începutul războiului.
În ciuda a ceea ce susține presa, Putin a avut grijă să limiteze lovirea centrelor civile mai mari. Acest lucru va înceta dacă rachetele NATO vor lovi orașele rusești.
Este posibil ca ofensiva de la Kursk să fi fost o tentativă de a pune în dificultate Rusia, astfel încât aceasta să lanseze atacuri sălbatice asupra unor ținte civile, oferind astfel NATO un pretext pentru a interveni. Aceasta e o teorie.
O altă teorie este că operațiunea de la Kursk a fost gândită pentru a-i convinge pe decidenții politici și opinia publică occidentală că nu vor exista repercusiuni nucleare, că Putin nu face decât să blufeze și că Ucrainei ar trebui să i se dea arme mai avansate pentru a bombarda Moscova.
Această teorie este promovată în mare măsură de Consiliul Atlantic, un think-tank globalist, care are legături cu Forumul Economic Mondial și cu „Inițiativa celor Trei Mări”.
Consiliul Atlantic consiliază direct guvernul ucrainean cu privire la toate aspectele războiului, inclusiv cele strategice, prin intermediul Centrului Eurasiatic.
De asemenea, consiliază NATO prin intermediul Centrului Scowcroft.
Pe site-ul Consiliul Atlantic se arată:
„Centrul Eurasia a lucrat neobosit pentru a răspunde invaziei pe scară largă a Kremlinului în Ucraina, folosind platforma noastră respectată și de mare vizibilitate și valorificând relațiile din guvern, societatea civilă și mass-media pentru a avea un mare impact.
„Centrul Eurasia oferă recomandări direct administrației și Congresului SUA, înalților oficiali ucraineni, conducerii europene, mass-media internaționale și societății civile.
„Centrul urmărește situația militară și politică din Ucraina și pledează pentru măsuri mai puternice și mai rapide de stopare și atenuare a pagubelor produse de războiul Kremlinului împotriva Ucrainei.”
Aș spune că Consiliul Atlantic este principalul „factor de influență” globalist în războiul din Ucraina – sursa majorității deciziilor strategice și de propagandă.
Sprijinul său pentru „Inițiativa celor Trei Mări” din 2014 încoace a fost forța motrice în efortul de a aduce Ucraina în UE și NATO – principalul motiv pentru care a început războiul.
Senatorul american Lindsey Graham, un Neo-Con și înverșunat susținător al folosirii Ucrainei ca intermediar pentru a declanșa un război cu Rusia, ia parte la proiectele Consiliului Atlantic cel puțin din 2010.
Consiliul Atlantic și contactele sale din mass-media sunt, în opinia mea, factorii de presiune cei mai importanți pentru atacuri cu rachete pe scară largă în Rusia.
Acestea sunt și sursa teoriei că liniile roșii ale lui Putin sunt false.
Consiliul Atlantic afirmă pe site-ul său:
„Ofensiva Ucrainei [în Kursk] ridică acum întrebări serioase cu privire la credibilitatea loviturilor tăioase ale Rusiei și la logica din spatele prudenței excesive a Occidentului. La urma urmei, invazia actuală a armatei ucrainene în Rusia este cu siguranță cea mai roșie din toate liniile roșii.
„Dacă Rusia ar fi luat serios în considerare o posibilă escaladare nucleară, acesta ar fi fost momentul în care să-și pună în aplicare numeroasele amenințări.
„De fapt, Putin a reacționat încercând să minimalizeze invazia, pretinzând în același timp că totul decurge conform planului.”
Este aceeași propagandă care a fost răspândită prinmajoritatea platformelor media ale Sistemului, în ultimele săptămâni.
(Ca o observație separată, Consiliul Atlantic a fost de asemenea puternic implicat în finanțarea dictaturii Covid și a propagandei vaccinale în timpul terorii pandemice.)
Ideea că loviturile balistice în Rusia cu rachete furnizate de NATO nu îl va determina pe Putin să folosească MOAB-uri sau bombe nucleare este realmente nebunească. Rețineți că loviturile cu rază lungă de acțiune în interiorul Rusiei nu vor schimba cu nimic condițiile de pe teren în Donbas.
Chiar dacă globaliștii nu pot convinge populațiile occidentale să aprobe atacuri balistice împotriva Rusiei, folosind arme plătite din banii noștri, puterile politice au un plan de urgență.
Ucraina a anunțat recent că și-a dezvoltat recent PROPRIA rachetă balistică cu rază lungă de acțiune, iar aceste arme se presupune că nu intră sub supravegherea SUA și a Europei.
În cele din urmă, aceste tipuri de lovituri vor duce la un răspuns rusesc care va părea brutal; iar seniorii războiului din Occident vor exploata la maximum acest eveniment. Vor da fuga cu el direct la Pentagon și vor cere un plan pentru recrutare militară în SUA.
Dacă acesta este planul, vor trebui să îl pună în practică ÎNAINTE de alegerile din noiembrie.
Pare tot mai probabil că Donald Trump va fi câștigătorul cursei prezidențiale. Susțin de multă vreme că globaliștii pregătesc un colaps economic sau un război mondial pe care îl vor arunca în poala lui Trump.
Ei au încercat deja să facă acest lucru cu pandemia Covid și cu criza inflaționistă.
Sincronizarea dintre ofensiva din Kursk și apelul pentru atacuri cu rachete asupra Rusiei nu este o coincidență. Trump susține că intenția sa este de a pune capăt războiului din Ucraina cât mai repede posibil, odată ce intră în funcție.
Acest lucru va însemna probabil un acord de pace cu efect de pârghie, care va implica cedarea regiunii Donbas de către Ucraina Rusiei.
Dacă Trump este sincer, atunci multe elite din Consiliul Atlantic, WEF și NATO nu vor fi mulțumite.
Acestea trebuie să escaladeze războiul spre ceva mai mare, ceva care să nu poată fi anulat.
În acest moment, războiul poate fi încheiat – este nevoie doar de puțină diplomație și de constrângerea Ucrainei pentru a pricepe că nu va primi Donbasul și Crimeea înapoi, indiferent câte vieți ar sacrifica.
Dar dacă există victime civile de ambele părți, situația devine ireversibilă. Bănuiesc că asta este ceea ce își doresc globaliștii.
Autentifică-te sau înregistrează-te pentru a trimite comentarii.
Cât privește invazia din Kursk, ea a fost pur și simplu încurajată de ruși. Crede cineva că în răstimpul de un an de când a fost planificată invazia din Kursk, inteligența rusă nu a știut nimic? Crede cineva că Ukraina poate masa 6-7 brigăzi de asalt la granița cu Russia fără ca rușii să vadă (nu doar să știe) acest lucru? Rușii au lansat pe orbită bolovani în loc de sateliți militari? Doar nu suntem copii. Apărarea Donbassului a fost drastic debilitată pentru că nu poți invada Kursk cu recruți.
Da, rușii evită obiectivele civile. În urma atacului din 26 august, efectuat de ruși cu peste 230 de rakete și drone au murit doar 3 civili ukrainieni (informație rusă) sau 5 civili (informație ukrainiană). Iar doborârea de către apărarea ukrainiană a peste 80% din vectori e o poveste pentru retardați. Exceptând dronele ieftine, raketele Khinjal, S-300, S-400 și Raduga au o rată de interceptare sub 0,02% și o precizie de invidiat.
Putin nu va mușca momeala. Nici-un rus întreg la minte nu va accepta împărțirea Russiei în 6-7 regiuni sub control american. Planul anglo-american este ca războiul la scară mare să cuprindă doar Europa iar anglo-americanii să fie pe post de chibiți. Lavrov a asigurat pe toată lumea că nu va fi așa. Lavrov e foarte direct,la fel ca Putin.
Ar face mai bine, cei din NATO și toți globalistii, să-și aducă aminte ca au o puță cu care sa se joace!
Doamne ferește-ne si apara=ne de arogantii ce vor sa schimbe lumea după bunul lor plac. Anatema lor!!!
cititi la linkul acesta
https://www.liberationnews.org/declaratia-psl-privind-interventia-militara-a-rusiei-in-ucraina/
Toate se intampla pt ca trebuie sa se desparta oile de capre si sa se curate graul de neghina, oricum nebunii lumii acesteia isi sapa singuri groapa in care vor cadea pt ca Dumnezeu nu da cu parul, ci lasa nebunii sa se piarda in prostia lor. Bineinteles ca nebunii lumii vor incerca sa traga pe toti dupa ei daca vor putea...
Armenia se stie ca este intre TURCIA SI AZERBADJAN , un stat crestin ortodox , intre doua state musulmane " din aceeasi mama " Imperiul Otoman. Armenia are si un punct strategic intre IRAN si AZERBADJAN privind accesul la MAREA NEAGRA .Deci se " joaca pe caii grei , in zona de control a Marii Negre cu accesul si controlul la " Vechiul drum al matasii " . privind Asia Mijlocie si Asia de Est .Felicitari domnului " VAX ALBINA " pentru munca sa de informare , timpul acordat pentru a scrie un asemenea " articol " raspunzand cetatenesc la un articol publicat pe site in cauza .Acest site , chiar permite o " comunicare " si de multe ori chiar o informare corecta , este un " brain-story " , o poveste a creierului , poate benefica pentru cei care il citesc si care isi exprima " povestea creierului " lor pe acest site. Repet fara sa jignesc pe nimeni , este " doar o poveste a creierului cetanesc " fiindca astia isi vad " De agenda lor " de asa zis " Stat democratic " EUROPEAN , RECTE AMERICAN