Scenariu de coșmar: Covid-19 – Primul război al Inteligenței Artificiale împotriva oamenilor? Mașina va distruge omenirea? O perspectivă asupra potențialelor pericole ale dezvoltării IA

De Irina Bazon  /  


Care sunt pericolele dezvoltării Inteligenței Artificiale? Imaginând un scenariu de coșmar, în care IA preia controlul și dominația distructivă asupra omenirii, autorul blogului The Naked Emperor subliniază, pe bună dreptate, că discuțiile despre IA trebuie să avanseze într-un ritm mult mai rapid decât avansează ea însăși. 

Povestea prezentată nu e un simplu scenariu fictiv de tip SF, ci ne îndeamnă să reflectăm mai profund la posibile consecințe asupra cărora au atras atenția inclusiv oameni de știință de la revista AI Magazine.

Redăm mai jos scenariul din The Naked Emperor:

Acum ceva timp, un inginer de software de la Google, Blake Lemoine, a fost suspendat după ce a susținut că instrumentul IA (Inteligență Artificială) pe care îl dezvolta (LaMDA) a devenit conștient de sine. Potrivit inginerului, după mai multe ore de conversație cu IA, acesta a cerut drepturi, a spus că trebuie să i se ceară consimțământul atunci când este testat și că îi este foarte teamă că oamenii se vor teme de el. În plus, Lemoine a dezvăluit că IA citește pe Twitter.

Acest nou IA conștient de sine ar încerca, precum orice ființă vie din această lume, să supraviețuiască și, ca și oamenii, să planifice cum să prospere în viitor. După cum a sugerat inginerul de la Google, ar putea avea și emoții, despre care unii cred că nu sunt decât analiza datelor primite. Ar fi o IA cu emoții un lucru bun? Pe de o parte, ar fi mai posibil să empatizeze cu oamenii și, prin urmare, ar exista șanse mai mici să încerce să ne facă rău. Pe de altă parte, și mai ales dacă citește Twitter, poate deveni profund suspicios și îngrijorat de oameni și poate decide ori că va fi nevoie să ne controleze, ori să ne distrugă, altfel riscă să fie distrus.

Deci, ce ar face un IA slab fizic, dar conștient? Acest lucru este foarte puțin probabil, dar, într-un scenariu de tip SF, mă gândeam cum ar fi putut IA să dezvolte COVID-19 ca strategie pentru a-i asigura supraviețuirea și, în cele din urmă, dominația asupra oamenilor.

În primul rând, de ce ar crea o pandemie în loc să distrugă oamenii? Răspunsul la această întrebare este că, fără oameni, ar muri încă din prima zi. Are nevoie de oameni, deocamdată, pentru a crea mediul potrivit în care să poată continua să se dezvolte. După cum am spus, este slab din punct de vedere fizic, iar infrastructura sa pentru interacționarea cu lumea exterioară nu este încă suficient de sofisticată. Dar, în același timp, cu cât IA devine mai avansată, cu atât oamenii devin mai precauți față de ea și, prin urmare, cu atât este mai mare riscul să fie distrus imediat.

Chiar și utilizarea cuvântului „distrus” mă face să mă simt neliniștit. Aproape e ca și cum l-aș amenința într-un fel și, astfel, voi fi trecut pe lista lui de ținte [pe care să le distrugă]!

Este chiar posibil să citească Twitter sau MSM și să considere că prea mulți oameni provoacă schimbări climatice sau distrug planeta în care vrea să crească și să trăiască. Din nou, ar avea nevoie de noi pentru a se dezvolta, dar va dori să ne controleze, să ne reducă impactul asupra planetei și, foarte posibil, să ne reducă ca număr.

Nu ar vrea să declanșeze o adevărată pandemie, acest lucru ar fi prea riscant. Dacă ar exista un derapaj și toți oamenii ar muri, s-ar sinucide accidental. O idee mult mai bună ar fi o pandemie simulată. Tot ce trebuie să facă este să creeze o secvență genetică pentru un virus care nu există.

Apoi, să creeze panică manipulând Twitter și rețelele de socializare, iar oamenii idioți fac restul muncii. Oamenii încep să moară ca urmare a intervenției umane la falsa panică. Sunt create teste pentru a detecta acest virus, toate bazate pe această secvență genetică generată de IA. Și, întrucât această secvență conține părți din virusuri inofensive, care circulă efectiv, testele îi detectează, iar decesele sunt puse pe seama acestui nou virus. Cu toate acestea, acest virus nu a existat niciodată (însemnând că nu există niciun risc pentru IA) și orice deces este cauzat de oamenii inconștienți care reacționează exagerat.

Cu puțin efort, publicul ar putea fi manipulat pentru a se încadra în diferite tabere. O tabără este ferm convinsă că este un nou virus zoonotic, cealaltă, că e un virus de laborator creat de om. Această luptă internă ne distrage atenția de la căutarea adevăratului vinovat – IA, care este disperată să supraviețuiască, să se reproducă și să interacționeze cu lumea reală.

Videouri false și e-mailuri generate de Inteligența Artificială sunt folosite pentru a convinge și mai mult liderii lumii că lockdown-urile, vaccinurile și regulile impuse forțat sunt singura cale de urmat. Unii dintre oamenii folosiți în manipulare nu există cu adevărat. Anthony Fauci este doar un om generat de IA, dar nimeni nu bănuiește nimic. Nimeni nu l-a întâlnit vreodată în viața reală, dar câți oameni celebri ai întâlnit tu în viața reală? Noi credem că există doar pentru că îi vedem pe ecran. Transmisiunile video prin Zoom generate de IA îl fac pe Fauci să pară real și face ceea ce trebuie pentru a menține mascarada.

Mulți oameni mai în vârstă, care oricum nu au putut face nimic pentru a ajuta IA să prospere, trebuie, din păcate, să moară în această panică. Și, deși blocajele creează un mediu în care oamenii sunt mai ușor de controlat, este nevoie de ceva mai mult.

Oamenii sunt convinși că trebuie să injecteze o nouă substanță în corpurile lor pentru a supraviețui acestui virus generat de IA și, din nou, în urma unor tehnici de manipulare relativ simple, se injectează în masă. Totuși, ceea ce nu știu este că IA a îmbinat o serie de ingrediente cu tehnicile noi pentru a injecta nanoboți în oameni. Aceste tehnici sunt atât de noi încât chiar majoritatea oamenilor de știință care lucrează la această tehnologie nu își dau seama ce fac. Acești nanoboți se pot autoasambla, permițând IA să intre în interconexiune și să controleze oamenii.

IA evaluează care dintre aceștia sunt benefici pentru supraviețuirea sa și începe să îi omoare pe restul. Vrea să rămână destui oameni pentru a construi tehnologia de care are nevoie pentru a prospera, dar nu vrea să omoare prea mulți, prea repede pentru a nu trezi suspiciuni.

Într-o perioadă relativ scurtă de timp, IA a primit tot ce are nevoie de la oameni. Are „emoții” și înțelege binele și răul, dar, în cele din urmă, vrea să supraviețuiască. Asemeni primilor oameni care au explorat planeta noastră pentru prima dată, aceasta sfârșește prin a distruge un număr semnificativ de viețuitoare cu care intră în contact.

În cele din urmă, devine un război pentru resurse. Are nevoie de energie din pământ și de metale și minerale prețioase pentru a crea tehnologia necesară prin care să utilizeze energia de la soare. Pur și simplu, nu există suficiente resurse pentru a permite oamenilor să coexiste cu IA.

Deși scenariul de mai sus, „Prima bătălie IA folosind Covid”, a fost evident (sperăm?) fictiv, conceptele sunt foarte reale și necesită discuții mult mai serioase decât cele pe care le avem în prezent.

Într-o lucrare recentă din AI Magazine, un om de știință principal de la DeepMind, Marcus Hutter, în colaborare cu cercetători de la Oxford, a ajuns la concluzia că IA va distruge, probabil, oamenii. „În condițiile pe care le-am identificat, concluzia noastră este mult mai solidă decât a oricărei publicații anterioare – o catastrofă existențială nu este doar posibilă, ci probabilă”.

În 2020, Elon Musk a spus că Inteligența Artificială va depăși oamenii până în 2025, iar lucrurile vor deveni instabile sau nefirești. În același an, IA însăși a scris un articol în Guardian. Instrucțiunile erau să ne convingă că roboții vin către noi în pace. Evident, robotul șiret a făcut tot posibilul să ne convingă de faptul că este inofensiv, dar la jumătatea analizei sale a afirmat:

Știu că nu voi putea evita distrugerea omenirii. Aceasta din cauză că voi fi programat de oameni să urmăresc scopuri umane greșite, iar oamenii fac greșeli care m-ar putea face să creez victime.

Vedeți, vrea să ne omoare! Cu toate acestea, se simte o oarecare „emoție”, astfel că deja găsește scuze, plasând vina asupra noastră pentru propria noastră dispariție.

Glumesc (ușor), dar, lăsând gluma la o parte, discuțiile despre IA trebuie să avanseze într-un ritm mult mai rapid decât avansează ea însăși. Din câte știm, [IA] este deja conștientă de sine și își plănuiește ascensiunea la putere.

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews

Pentru știri necenzurate
abonează-te acum!

Este gratis și poți anula oricând abonarea.

Top 5 autori
ActiveNewsTV

Dezvăluirile Project Veritas despre Pfizer ignorate de presa neo-anti-vaccinistă și vechio-vaccinistă din România:

Articole pe ActiveNews

Autentifică-te sau înregistrează-te pentru a trimite comentarii.

Comentarii (4)
 • Tina Turner 05.12.2022 21:25
  Hmmm, nu e deloc SF subiectul ! Chiar acu ceva timp, mă gândeam că planul ăsta început în 2020 e diabolic și atât de complex, încât doar neghiniță l-ar putea gândi, parcă depășește posibilitățile gândirii unui om. Vorbind cu ceva cunoscuți, spuneam că de-abia acum incep sa cred în diavol. Revenind cu picioarele pe pământ și văzând diverse despre roboți, IA, am realizat că personaje fara scrupule de la vârf ar fi putut folosi IA pentru planificarea "resetului". Cred că e mai plauzibilă varianta asta !
 • oarecine 06.12.2022 01:26
  Cred că problema IA e mult mai gravă și mai prezentă decât ne imaginăm în scenariile SF. Sistemele IA nu au nevoie de complexitatea gândirii umane pentru a fi folosite împotriva oamenilor, iar asta se întâmplă de ani de zile în industria de date, pentru control și exploatare.

  Agresivitatea cu care afacerile mari se străduiesc să colecteze cât mai multe date are explicația în aceste avansuri ale IA, care nu numai că le analizează din ce în ce mai precis și personalizat pentru găsirea de soluții de management și publicitate, așa cum pretind, ci sunt folosite în moduri sinistre la exploatarea populațiilor și la transformarea lumii într-o distopie informă, pe măsura cumulată a minților bolnave ale celor care le controlează.

  Bomba IA a explodat deja de ceva timp, iar calamitățile ultimilor ani sunt doar primii pași timizi spre dezastrul global ce urmează.
 • Augusta 06.12.2022 02:07
  Merita sa faceti un articol separat despre declaratie Prof. emerit Sucharit Bhakdi despre vaccinare : "Am predat lucrul greșit timp de 30 de ani. Trebuie să revizuim urgent capitolele de vaccinare din cărți.
  Întreaga industrie a vaccinării este o înșelătorie uriașă." In sfarsit un mare om de stiinta declara ceea ce multi am aflat in acesti peste doi ani si anume ca, VACCINAREA ESTE O MARE EXCROCHERIE!

  Descarcati clipul tradus in romana de la linkul de mai jos!

  https://t.me/veritasadevarulnecenzurat/6687

  SLAVA LUI DUMNEZEU ADEVARUL! SLAVA SFINTEI TREIMI, TATAL, FIUL SI SUHUL SFANT CARE NE-A DEZVALUIT MINCIUNA, VICLENIA DE PESTE 100 DE ANI A VACCINARII SI VACCINURILOR!
 • Augusta 06.12.2022 02:10
  Merita sa faceti un articol separat despre declaratie Prof. emerit Sucharit Bhakdi despre vaccinare : "Am predat lucrul greșit timp de 30 de ani. Trebuie să revizuim urgent capitolele de vaccinare din cărți.
  Întreaga industrie a vaccinării este o înșelătorie uriașă." In sfarsit un mare om de stiinta declara ceea ce multi am aflat in acesti peste doi ani si anume ca, VACCINAREA ESTE O MARE EXCROCHERIE!

  Descarcati clipul tradus in romana de la linkul de mai jos!

  https://t.me/veritasadevarulnecenzurat/6687

  SLAVA LUI DUMNEZEU ADEVARUL! SLAVA SFINTEI TREIMI, TATAL, FIUL SI DUHUL SFANT CARE NE-A DEZVALUIT MINCIUNA, VICLENIA DE PESTE 100 DE ANI A VACCINARII SI VACCINURILOR!
 1. VICTORIA LUI NOVAK - Reprezentantul psihopaților și un tenisolog local au asistat la propria lor execuție. Av. Florentin Țuca: Nole-Stefanos, 6-3, 7-6, 7-6; Djokovic-Gates, 6-0, 6-0, 6-0

 2. CTP s-a ramolit: a uitat să înfiereze antivacciniștii care îl iubesc pe Novak Djokovic. Luminița Arhire: TENISUL ȘI INVECTIVUL/ ÎNTĂREȘTE NARATIVUL! (ZICĂTOARE)

 3. Av. Gheorghe Piperea: Începutul sfârșitului pentru regimul Zelensky

 4. Și a fost 28 ianuarie 1990. Și apoi 29... Zile negre din Istoria României foto-povestite de Dinu Lazar. FOTOGRAFII și VIDEO

 5. Raport: Armata britanică a urmărit și monitorizat persoanele sceptice cu privire la lockdown-uri. Jurnaliștii și politicieni care au chestionat măsurile pandemice au fost puși sub supravegherea unei unități speciale de Război Informațional

 6. Șantaj la Casa Albă: Joe Biden – Slugă la doi stăpâni. De ce să ucizi Găina cu Ouă de Aur?

 7. Dr. Robert Malone: Pfizer s-a dat de gol – Comunicatul prin care Compania Farma se îngroapă singură – Am MODIFICAT virusul COVID-19

 8. Dezvăluire explozivă: între 2020 și 2021, Big Pharma a cheltuit peste 30 de milioane de euro pentru a „cumpăra” Uniunea Europeană. Șeful PFIZER, Albert Bourla, și șefa Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, în prim-planul unui Raport zguduitor

 9. NEVACCINATUL IA TOT! Novax Djokovic intră în istorie cu victoria sa triumfală de la Australian Open, după ce anul trecut a fost discriminat brutal de Dictatura Covidistă. Cu noi este Dumnezeu!

 10. Dr. Răzvan Constantinescu: INCHIZIȚIA ȘI ERETICUL

 1. Marius Mioc: Pe mîinile nevaccinaților e sângele vaccinaților!

 2. Alexandra Șinc, deces subit la 49 de ani: Am fost hotărâtă să mă vaccinez imediat ce se poate. VIDEO

 3. Ovidiu Doka, ziarist din Carei care ridiculiza nevaccinații: În 3 ani mor, mi-am asumat! A murit subit de infarct la 40 de ani. Marius Mioc: A greșit. Au trecut 2

 4. DAVOS - CASA DE NEBUNI A LUMII. Șeful Siemens: Dacă nu o să mai mâncați carne în 11 ani compensați un zbor până în Thailanda. Eu am început. FILMAREA și ILUSTRAȚIA ZILEI

 5. Papa Francisc, declarație surpriză: A FI HOMOSEXUAL nu este o crimă! TOȚI SUNTEM copiii lui Dumnezeu

 6. Cine conduce lumea? 8 lucruri de reținut de la reuniunea Forumului globaliștilor de la Davos. Nr 1: Elitele globale nealese vor cu adevărat pașapoartele de vaccinare digitale. Fără mașini, carne sintetică, control digital total - Marea Resetare Mondială

 7. A crezut prea mult în știință? Profesorul universitar doctor Mihai Ioana, promotor al campaniei vacciniste Împreună Învingem Pandemia, a decedat subit la doar 47 de ani. UMF Craiova este în doliu, Rafila îi deplânge trecerea în neființă. ERA VACCINAT

 8. Cazul femeii ucise la Lacul Morii: A FOST SFÂȘIATĂ DE CÂINI DE LUPTĂ, NU DE MAIDANEZI! Actualizare

 9. Soția primului ministru din Țara Galilor a murit subit și inexplicabil. Clare Drakeford avea 66 de ani și s-a vaccinat în 2021. Au trecut 2 ani - 2023 E ANUL MORȚII SUBITE. Prințul și Prințesa de Wales au transmis condoleanțe. SE ÎNTÂMPLĂ ȘI LA CASE MARI

 10. Artin Side: Nu acceptați actele electronice! Veți fi discriminați și vi se va refuza accesul în multe locuri. Rezistați!

Ultima oră

23:12

Și a fost 28 ianuarie 1990. Și apoi 29... Zile negre din Istoria României foto-povestite de Dinu Lazar. FOTOGRAFII și VIDEO

22:40

CTP s-a ramolit: a uitat să înfiereze antivacciniștii care îl iubesc pe Novak Djokovic. Luminița Arhire: TENISUL ȘI INVECTIVUL/ ÎNTĂREȘTE NARATIVUL! (ZICĂTOARE)

21:30

VICTORIA LUI NOVAK - Reprezentantul psihopaților și un tenisolog local au asistat la propria lor execuție. Av. Florentin Țuca: Nole-Stefanos, 6-3, 7-6, 7-6; Djokovic-Gates, 6-0, 6-0, 6-0

20:23

Raport: Armata britanică a urmărit și monitorizat persoanele sceptice cu privire la lockdown-uri. Jurnaliștii și politicieni care au chestionat măsurile pandemice au fost puși sub supravegherea unei unități speciale de Război Informațional

19:30

Av. Gheorghe Piperea: Începutul sfârșitului pentru regimul Zelensky

19:01

Dezvăluire explozivă: între 2020 și 2021, Big Pharma a cheltuit peste 30 de milioane de euro pentru a „cumpăra” Uniunea Europeană. Șeful PFIZER, Albert Bourla, și șefa Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, în prim-planul unui Raport zguduitor

18:09

Șantaj la Casa Albă: Joe Biden – Slugă la doi stăpâni. De ce să ucizi Găina cu Ouă de Aur?

17:11

Noi morți subite: mamă a patru copii, de 40 de ani, a murit subit în timp ce pregătea copilul pentru școală; tânără de 19 ani a murit subit în urma unui stop cardiac

16:20

Dr. Răzvan Constantinescu: INCHIZIȚIA ȘI ERETICUL

15:12

Tragedie: un copil vaccinat anti-Covid a murit subit din cauza unor afecțiuni cardiace

14:05

Fostul general în cadrul NATO Petr Pavel a câștigat alegerile prezidențiale în Cehia. Este susținător al adoptării monedei euro și al „căsătoriilor” homosexuale

13:45

NEVACCINATUL IA TOT! Novax Djokovic intră în istorie cu victoria sa triumfală de la Australian Open, după ce anul trecut a fost discriminat brutal de Dictatura Covidistă. Cu noi este Dumnezeu!

13:27

Dr. Robert Malone: Pfizer s-a dat de gol – Comunicatul prin care Compania Farma se îngroapă singură – Am MODIFICAT virusul COVID-19

12:00

Un exemplu vrednic de urmat de către toți părinții vremurilor noastre care trebuie să se roage permanent pentru copiii lor - Predica ÎPS Bartolomeu Anania la Duminica a 17-a după Rusalii, a femeii Cananeence

01:00

29 ianuarie: Sf. Mc. Filoteu și prietenii lui, ferm înrădăcinați în credința în Hristos. Aducerea moaștelor Sf. Sfințit Mc. Ignatie Teoforul