Scandal la Hollywood: Poate fi Antisemit un Evreu care a denunțat Holocaustul?

De Adrian Pătrușcă  /  

ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Mai bine de 450 de nume de la Hollywood au semnat o scrisoare deschisă în care îl condamnă pe regizorul și scenaristul Jonathan Glazer pentru discursul său de la Gala Oscarurilor.

Glazer a fost nominalizat de cinci ori și a primit două premii Oscar (Cel mai bun film străin și Cel mai bun sonor) pentru pelicula Zona de Interes.

Cu greu poate fi imaginat un film care să denunțe Holocaustul cu mai multă forță decât o face acesta.

Pe scurt, pelicula îl are ca personaj central pe Rudolf Höss, comandantul lagărului de la Auschwitz, care, împreună cu soția și copiii săi, trăiește în vecinătatea Fabricii Morții, în așa-numita „zonă de interes”.

Drama și tensiunea peliculei sunt date de eforturile lui Höss de a a-și ține familia într-un Paradis, izolată de Iadul cu care se află „gard în gard”.

Evident, însă, izolarea nu poate fi totală. Multe dintre corvezile gospodăriei sunt încredințate deținuților. Iar o dată, când se afla într-o plimbare la rău cu copiii, aceștia văd resturi umane în apă. Și așa mai departe.

Pentru Zona de Interes, Glazer, care are origini evreiești din Basarabia, a fost elogiat de critică.

Motiv pentru care a și fost laureat de două ori cu Oscar.

Dar aici a început problema.

Când a primit premiul Oscar pentru Cel mai bun film străin, Glazer a ținut un discurs în care, între altele, a spus:

„Toate alegerile noastre (ale realizatorilor - n.a.) au avut drept ca să oglindească și să ne confrunte pe noi cu trecutul. Nu pentru a spune: uite ce au făcut ei atunci, ci, mai degrabă, uite ce facem noi, cei de astăzi.

„Filmul nostru arată dezumanizarea dusă la paroxism. Aceasta ne-a modelat tot trecutul și prezentul.

„Chiar acum, ne aflăm aici ca oameni care resping deturnarea moștenirii evreieși și a Holocaustului de o ocupație care a dus la un conflict pentru atâția nevinovați.

„Fie că este vorba despre victimele de la 7 noiembrie din Israel, fie de atacul aflat în desfășurare în Gaza – toate victime ale acestei dezumanizări – ce facem noi pentru a ne opune?”

Discursul a fost aplaudat cu entuziasm de asistența prezentă la Gală.

Însă lucrurile de-abia începeau. Vorbind despre Masacrul din Gaza (deși foarte cu perdea), Jonathan Glazer a amorsat o bombă care a explodat curând.

Potrivit publicației Variety, peste 450 de artiști, directori executivi și angajați de la Hollywood au semnat o scrisoare deschisă de protest în care îl pun la zid pe evreul Glazer pentru... antisemitism (sic!).

În document se arată între altele:

„Condamnăm faptul că moștenirea noastră evreiască este deturnată cu scopul de a trasa o echivalență morală între un regim nazist, care a urmărit să extermine o întreagă rasă de oameni, și o națiune israeliană care dorește să evite propria sa exterminare (...).

„Folosirea unor cuvinte ca Ocupație pentru a descrie populația băștinașă evreiască, care își apără o patrie ce datează de mii de ani și a fost recunoscută ca stat de către ONU, deformează istoria.”

Printre semnatarii scrisorii se numără nume precum actorii Debra Messing și Tovah Feldshuh, directorii executivi Gary Barber și Gail Berman, regizorii Eli Roth și Rod Lurie, producătorii Lawrence Bender, Amy Pascal, Hawk Koch și Sherry Lansing etc., de care se presupune că ar fi trebuit să auziți.

La începutul acestui an, alte câteva sute de personalități cu origini evreiești din lumea filmului american au dat publicității o scrisoare deschisă în care se plângeau că evreii sunt discriminați la Hollywood și cereau să nu mai fie confundați cu albii.

Donează pentru ActiveNews!

ActiveNews nu a primit niciodată altă publicitate decât cea automată, de tip Google, din care o îndepărtăm pe cea imorală. Aceasta însă nu ne asigură toate costurile.

Ziarele incomode sunt sabotate de Sistem. Presa din România primeste publicitate (adică BANI) doar în măsura în care este parte a Sistemului sau/și a Rețelei Soros. Sau dacă se supune, TACE sau MINTE.

ActiveNews NU vrea să se supună. ActiveNews NU vrea să tacă. ActiveNews NU vrea să mintă. ActiveNews VREA să rămână exclusiv în slujba Adevărului și a cititorilor.

De aceea, are nevoie de cititorii săi pentru a supraviețui așa cum este acum. Dacă și tu crezi în ceea ce credem noi, te rugăm să ne sprijini să luptăm în continuare pentru Adevăr, pentru România!
Sau direct în conturile Media Root de la Banca Transilvania:
RO02BTRLRONCRT0563030301 (lei)
RO49BTRLEURCRT0563030301 (euro)

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook
ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews


Pentru știri necenzurate
abonează-te acum!

Este gratis și poți anula oricând abonarea.

ActiveNews România. Caută pagina noastră și pe Telegram.
Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România
Top 5 autori
VideoNews

INSTITUTUL NAȚIONAL AL COINCIDENȚELOR:

PREMIERĂ NAȚIONALĂ: VAXXED (III) - AUTORIZAT SĂ UCIDĂ. Filmul teribil despre morți subite, cancere galopante, vieți distruse. TRADUS ÎN ROMÂNĂ:

Autentifică-te sau înregistrează-te pentru a trimite comentarii.

Comentarii (7)
  • Arb 19.03.2024 18:26
    Am vazut mai acu citeva luni un film pe Netflix cu un subiect asemanator.
    Doar ca in avel film copilul comandantului de lagar intra intr-o relatie de prietenie cu un copil evreu din lagar.Si se strecoara pe sub sirma ghimpata in lagar si impreuna cu copilul evreu il cauta pe tatal acestuia, care urma sa fie "transferat" in alta "baraca"
    Care baracã era de fapt o camera de gazare.
    Si asa, din baraca in baraca ambii copii nimeresc impreuna cu zeci de detinuti in camera de gazare.Ei habar n-aveau.
    Faza dura este ca tatal copilului neamtz afla prea tirziu ca acesta a plecat de-acasa si pina afla unde se dusese, gazarea avusese deja loc, iar comandantul lagarului se gaseste la finalul filmului in fatza camerei de gazare care era deja goala, toti detinutii fijnd aruncati la groapa comuna.

    E vorba oare de acelasi film?
  • siBemol14a 19.03.2024 18:37
    Răspunsul la întrebarea din titlu este „NU”, și asta nu doar pentru că este o treabă internă între evrei care se va mușamaliza rapid, ci și pentru că un goy nu poate nici întreba și nici răspunde altceva.
  • Tic 19.03.2024 22:30
    Ei se simt discriminati la Hollywood ,care le aparține!Nu vor sa fie confundați cu albii.Cum vine asta?
    Apoi,citez"un regim nazist care a urmărit sa extermine o intreaba rasă de oameni".Deci recunosc că sunt rasisti,iar prin teza poporului ales ,sunt primii naziști ai planetei si ai istoriei,iar asta înseamnă boală grea.
  • Nelu- 19.03.2024 22:54
    Filmul despre care spuneti se numeste Baiatul in pijama vargata si a fost produs in 2008. Filmul de acum e Zona de interes si nu am auzit pina acum de el.
  • Nata 20.03.2024 04:40
    „Condamnăm faptul că moștenirea noastră evreiască este deturnată cu scopul de a trasa o echivalență morală între un regim nazist, care a urmărit să extermine o întreagă rasă de oameni, și o națiune israeliană care dorește să evite propria sa exterminare (...)."
    Astia sunt ciudati - nu e Israelul cel care vrea sa extermine palestinienii? Notiunea de holocaust a fost anihilata chiar de conducatorii evreii din Israel prin razboiul criminal pe care il poarta manati de dispret pentru aceasta natie (precum au fost ei dispretuiti de nemti ca "rasa inferioara"). Popoarele semitice nu sunt formate numai din evrei - semitice sunt popoarele din Orientul Mijlociu incluzand arabii care includ si palestinienii, evreii, acadienii si fenicienii. Toti acestia sunt popoare semitice. Obraznicia sau ignoranta celor care au facut afirmatia de mai sus ca nazistii au vrut "sa extermine o intreaga rasa de oameni si o natiune israeliana" este absurda. Problema a fost cu evreii - nu cu o rasa intreaga. Acesti evrei nu au invatat nimic din suferinta lor dincolo de a ura, a ucide si a trai in apartheid. Nu mai exista teritoriu care sa mai fie locuita de o natie pura 100% in lumea asa zis "civilizata" . Din pacate cei care gandesc ca cei care au semnat scrisoarea au ramas la o mentalitate barbara si tribala.
    Azi, rasa alba este asemuita cu "suprematia alba", criminala nevoie mare, in a carei civilizatie toti vin sa traiasca fara sa faca nimic decat sa zbiere cum li se cuvine totul fara sa contribuie cu nimic sau aproape nimic, sa o faca pe stapanii si asa mai departe. Acum pe evrei nu-i mai "aranjeaza" sa fie "albi" - acum ei sunt sfintii de culoare care au suferit si nu li s-a facut suficienta dreptata - zau??!! Acum ei au ajuns sa decida daca ucidem un grup etnic sau nu. Dezgustator! Cabala de la Hollywood sa-si tina gura caci sunt ridicoli. Probabil nu vor sa stie de pozitia israelitilor din Tel Aviv care cer incheierea razboiului si plecarea lui Sataniahu de la conducere. Orbi, sluti si criminali.
  • brian duffy 20.03.2024 09:41
    holocaust inseamna in ebraica ardere de tot (ca o ofranda adusa unei zeitati),,,
    acum intrebati va de evreii au numit asa ceea ce s a ntamplat in lagarele de concentrare

    https://www.youtube.com/watch?v=b2uuQkQYYuA
  • Marius Popescu 2561 20.03.2024 22:44
    Holocaustul nu a existat, este doar o industrie de stors bani, care nu supraviețuiește decât prin îndoctrinare continuă, prin filme, memoriale, manuale școlare, legi liberticide și prin discreditarea, agresarea sau scoaterea din circuitul public a celor care exprimă păreri contrare. Această condamnare prin lege a "negaționiștilor", de parcă holocaustul ar fi o religie de stat la care toți trebuie să adere, și nu o serie de fapte istorice pe care oricine are dreptul să le analizeze și să tragă propriile concluzii în funcție de datele găsite, acest pumn în gură pe care multe guverne occidentale l-au pus oamenilor onești este o imensă breșă în edificiul libertății de expresie. Și această breșă poate fi lărgită, dând naștere tuturor celorlalte adevăruri "revelate" incontestabile : cu plandemia, războiul în Ucraina, prăbușirea celor 3 turnuri pe 9 septembrie, atitudinea față de NATO sau de Rusia etc. Din momentul în care am acceptat să ni se impună PRIN LEGE o versiune asupra faptelor s-a zis cu libertatea noastră de expresie.
    Luat la bani mărunți, mitul holocaustului e o aberație, care nu rezistă la o minimă analiză obiectivă. Dar nimeni nu are curajul să propună o astfel de analiză.
  1. Mărturii din Iad: Și-a dorit un Nürnberg al Covidismului – A fost răpit, arestat și e torturat ritualic

  2. Trump, mesaj șocant către Vladimir Putin: ”Te voi lovi atât de tare încât nu-ți va veni să crezi. Voi lovi chiar în centrul blestematei de Moscova”

  3. Emmanuel Todd: "Nu ne putem salva decât dacă acceptăm înfrângerea NATO în Ucraina"

  4. SONDAJ: Liderul AUR poate ajunge președinte! Marcel Ciolacu conduce pe moment, cu 23,4%, George Simion e pe locul al doilea, cu 19,8%, Mircea Geoană pe locul al treilea, cu 17,2%

  5. Masoneria subminează democrația din România. Eliminarea AUR pusă la cale ca o ofrandă a marii manifestări masonice de la Bistrița? Protest la sindrofia de 20 de ani de la ”aprinderea luminilor” Lojei din care fac parte mari oficialități locale - FOTO

  6. Emmanuel Todd (II): Motivele înfrângerii Occidentului: media, Euro, nihilismul – S-a dorit distrugerea națiunilor – Cu Trump sau cu Harris, va fi groaznic în ambele cazuri

  7. Șeful NATO: Vom sprijini Ucraina până când va negocia cu Rusia dintr-o „poziție de forță”

  8. Tragedie de Sfânta Parascheva: Părintele Constantin-Ciprian Axente, în vârstă de doar 37 de ani, a murit subit în urma unui infarct!

  9. Dacă noi vom tăcea, la anul, la Sfânta, pietrele vor cânta. În apărarea Tradiției Bisericii și a psalților înlăturați din Sfânta Liturghie la Cuvioasa Parascheva

  10. Elena Lasconi ne vinde ”economizorul”: ”Are jet puternic!” - VIDEO. De asemenea, un capac de WC care e perfect ”pentru spațiile mici” - NO COMMENT

Ultima oră

14:20

Ion Cristoiu: Delir! Nicolae Ciucă acuză PSD, partener de guvernare, că reprezintă interesele rușilor în România

13:40

Zoe Dantes vă oferă: ”Oameni sub vremuri” și ”Veșnicia iubirii”

13:39

Kamala Harris vs Donald Trump. Ce arată cel mai recent sondaj pentru Casa Albă

12:57

Ororile eutanasiei: Canada a devenit un poligon al morții

12:40

SRS: Ciucă derapează grav și pierde și mai mult teren

11:56

Motivul absurd pentru care o elevă de la o școală creștină din Australia a fost obligată să-și dea jos cruciulița de la gât

11:35

Bill Gates, judecat în Olanda pentru implicarea în inducerea în eroare a oamenilor cu privire la siguranța vaccinurilor COVID-19

10:45

Silviu Gurlui: Despre cele și cei care au împărțit lumea: schimbări climatice, inginerii climatice

10:19

Începe oficial campania electorală pentru alegerile prezidențiale - Candidați, calendar, reguli

10:07

Liga Studenților a obținut locul III la Gala Tineretului din România, la categoria Implicarea tinerilor români de pretutindeni, pentru proiectul ”Tu ce faci pentru românii din Basarabia și Bucovina de Nord?”

09:54

Președintele-Prompter lovește din nou

09:37

Și-a aruncat tatăl în aer! Procurorii au reținut-o pe Laura Crișan, fiica omului de afaceri Ioan Crișan, asasinat la Arad în urmă cu trei ani

09:21

Italia protestează față de Consiliul Europei, după un raport în care poliția italiană este acuzată de rasism: Atunci să-i ia pe romi și pe migranții ilegali la Strasbourg

08:05

24 octombrie: Sfântul mare Mucenic Areta, tatăl lui Arian. Sfinții Marcu, Sotirih și Valentin, ce pe pământ fiind târâți, așa s-au săvârșit

23:30

MESIANISMUL VECHI ȘI NOU (II). Leviathanul ca proiect global