SUA blochează o declarație a G7 care CONDAMNA alegerile din Rusia – Putin provoacă FISURI la Washington

De Adrian Pătrușcă  /  

O imagine care spune totul: Blinken, Sullivan și Biden la Casa Albă

O imagine care spune totul: Blinken, Sullivan și Biden la Casa Albă

ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Departamentul de Stat de la Washington a oprit publicarea unei declarații a Grupului celor Șapte care declara recentele alegeri din Rusia drept o „farsă”.

Textul declarației, redactat pe un ton extrem de critic, care ridiculiza scrutinul din Federația Rusă, fusese pregătit de Italia, care prezidează anul acesta G7, scrie La Repubblica.

Foarte interesant este că textul – inclusiv termenul „farsă” – s-a bucurat de aprecierea lui Jake Sullivan, consilierul pentru Securitate Națională de la Casa Albă, însă a fost considerat nepotrivit de către Departamentul de Stat și de secretarul de stat Antony Blinken, care coordonează politica externă a Statelor Unite.

Aceasta dezvăluie existența unor divergențe grave în sânul administrației Biden, cel puțin în privința relațiilor Washingtonului cu regimul Putin.

Motivul oficial pentru care Departamentul de Stat a blocat declarația G7 ar fi fost „dorința de a nu oferi Moscovei un motiv pentru a se amesteca și mai mult în alegerile din SUA”.

O explicație de fațadă.

În realitate, însă, este evident că o declarație precum cea propusă de guvernul Giorgiei Meloni ar fi adâncit prăpastia dintre Occident și Rusia. Lucru pe care diplomația de la Washington nu pare dispusă să îl accepte.

Îndepărtarea Victoriei Nuland de la pupitrele de comandă ale Departamentului de Stat anunță schimbări importante.

Blocarea unui text care îl punea la zid pe Putin și noul său mandat prezidențial indică faptul că diplomația americană caută căi de „acomodare” cu un lider rus care va mai rămâne la Kremlin pentru încă cel puțin șase ani.

Jake Sullivan însuși declara că Washingtonul îl va privi pe Vladimir Putin ca pe „președintele Rusiei”.

În acest timp, Europa pare să fi preluat ștafeta belicoasă de la americani.

Guvernul Scholz a declarat că Berlinul nu va recunoaște rezultatul alegerilor din Rusiaîn vreme ce Emmanuel Macron pregătește trupe pentru Ucraina, inclusiv zonele unde acestea urmează să fie amplasate.

Iar Italia lui Meloni pritocește declarații războinice la adresa lui Putin.

Germania, Franța și Italia sunt cele mai puternice țări din Europa și dictează practic orientarea strategică a UE.

Donează pentru ActiveNews!

ActiveNews nu a primit niciodată altă publicitate decât cea automată, de tip Google, din care o îndepărtăm pe cea imorală. Aceasta însă nu ne asigură toate costurile.

Ziarele incomode sunt sabotate de Sistem. Presa din România primeste publicitate (adică BANI) doar în măsura în care este parte a Sistemului sau/și a Rețelei Soros. Sau dacă se supune, TACE sau MINTE.

ActiveNews NU vrea să se supună. ActiveNews NU vrea să tacă. ActiveNews NU vrea să mintă. ActiveNews VREA să rămână exclusiv în slujba Adevărului și a cititorilor.

De aceea, are nevoie de cititorii săi pentru a supraviețui așa cum este acum. Dacă și tu crezi în ceea ce credem noi, te rugăm să ne sprijini să luptăm în continuare pentru Adevăr, pentru România!
Sau direct în conturile Media Root de la Banca Transilvania:
RO02BTRLRONCRT0563030301 (lei)
RO49BTRLEURCRT0563030301 (euro)

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook
ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews


Pentru știri necenzurate
abonează-te acum!

Este gratis și poți anula oricând abonarea.

ActiveNews România. Caută pagina noastră și pe Telegram.
Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România
Top 5 autori
VideoNews

ÎMPUȘCAREA LUI TRUMP. TRANSMISIE LIVE:

Autentifică-te sau înregistrează-te pentru a trimite comentarii.

Comentarii (1)
 • Mielu' 21.03.2024 01:10
  Mie imi pare ca "colectiva" europeana -- cacofonie meritata! :) -- actioneaza intr-o disperare de cauza. Pe de-o parte, "Cum adica, am pierdut purcoaie de bani, de militari profesionisti, mercenari sau felurimi de voluntari infiltrati, tone de armament si munitii, ne-am pus pe butuci economiile si nevoile noastre, am pus in miscare un complex angrenaj de ong-uri, de bruiere, de dezinformare, de intoxicare, de sanctiuni pt sufocarea Rusiei , basca dominatia in fostele colonii (Africa, Asia) si acum sa ne alegem cu praful de pe toba?!?"
  Pe de alta, Macron (posibil Germania) & compania crede ca a prins o fereastra de oportunitate sa-si implineasca visul mai vechi, acapararea nato sub comanda franco-europeana. America, fie sub Trump, fie sub Biden sau oricare altul (confruntata cu grave si masive probleme sistemice) a cerut europenilor mai multa responsabilitate financiara (contributii costisitoare) daca vor sa-si imparta cu America roadele de "politist" (a se citi "hegemon") al lumii.
  In concluzie, Colectiva cabala nu-si poate permita sa piarda o prada grasa ca Rusia. Tot spuneau unele voci ca Micronul sufera de "complexul Napoleon" si s-ar putea sa sufere si consecintele napoleoniene.
  Intre timp, Estului european, cu ranile trecutului, inclusiv cel bolsevic, i se exploateaza toata incarcatura emotionala de ura de care sunt capabile, plus aspiratiile de grandoare ale unor natiuni frustrate de trecutul lor nefericit -- vezi Polonia, vezi Ungaria, vezi si Romania, si Grecia, Bulgaria, iar azi , Ukraina purtator de stindard, dar si altele din Vest, cum ar fi Austria cu trecutul ei imperial brusc intrerupt, dupa WW I, tot de aspiratiile celor multi si marunti de sub ea.
  Un nefericit haos de aspiratii si pofte, de dureri si frustari nevindecate, de obsesii care nu vor aduce decat moarte si distrugere generalizata, o sinucidere de fapt.
  "Unde dragoste nu e nimic nu e...", ci doar un garantat drum spre iad.

  Doamne Dumnezeule, iarta-ne si ne miluieste pe toti dupa mare mila Ta, si ingaduie Luminii Tale sa ne vindece orbire!
Ultima oră

17:33

Shannen Doherty, starul din Beverly Hills, a murit la doar 53 de ani

17:32

Fotograful Evan Vucci, omul potrivit, la locul potrivit

16:10

Cei mai importanți ideri mondiali au exprimat solidaritate după tentativa de asasinare a lui Trump

16:01

Doi ani de la Experimentul Philadelphia: Atacul asupra lui Trump a deschis vraiște Porțile Iadului

15:59

Profitând de haosul din America, rușii au început să atace Ucraina cu bombe de trei tone

15:39

Rapperul Wiz Khalifa și-a aprins joint-ul în fața copiilor, la Costinești. VIDEO de la festivalul de drogăngeală Beach, Please!

15:31

De-a prinsa pe cocoțate cu ANI

15:25

OVIDIU PAPADIMA – o Flacără a „GÂNDIRII” românești

15:06

Adrian Onciu: Autorii morali ai tentativei de asasinat

14:15

Rusia, reacție tăioasă la tentativa de asasinat a lui Donald Trump: Mai bine ați finanța poliția americană cu banii pe care îi trimiteți în Ucraina

13:25

Zelenski se declară ”îngrozit” de atentatul împotriva lui Donald Trump

12:35

Conducerea Secret Service, chemată să dea explicații în Parlament după tentativa de asasinat asupra lui Trump

12:13

Un susținător al lui Trump spune că a avertizat Serviciile Secrete despre prezența unui bărbat înarmat cu câteva minute înainte de atac: ”De ce nu l-au scos de pe scenă?”

12:01

Biden condamnă tentativa de asasinat asupra lui Trump și îndeamnă la unitate

07:00

Mefistonescu