ȘOC: INVOCÂND RUSOFILIA, UCRAINA ÎI CERE LUI KOVESI SĂ ANCHETEZE TELEVIZIUNI ȘI SITE-URI DIN ROMÂNIA

De Bogdan Tiberiu Iacob  /  

ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Spațiul informativ românesc e suspus atacurilor informative rusești, iar unele canale de televiziune care au fost acuzate în mod repetat că răspândesc propaganda rusă au lansat o altă campanie anti-ucraineană. Motiv pentru care e cazul să intervină în problemă procurorul general european Laura Kovesi, este de părere un organism ucrainean, The New Geopolitics Research Network, declarat independent și specializat în analize geopolitice.

Într-o ”analiză” – pe alocuri de-a dreptul delirantă! – semnată Mariana Prysiazhniuk, NewGeopolitics comentează azi problematica privind drepturile minorităților naționale din Ucraina, care a făcut să curgă multă cerneală în presa ultimelor săptămîni, la noi.

”Propagandiștii au folosit subiectul dureros, în context religios, dar evident au exagerat pentru că până și Biserica Ortodoxă Română a trebuit să explice” scrie NewGeopolitcs.

Organismul mai amintește cum tema a fost generos preluată de posturile românești România TV și Antena 3/CNN, dar și felul în care purtătorul de cuvânt al Bisericii Române, Vasile Bănescu, ar fi dezumflat tema devoalînd preoții români ca fiind reprezentanți ai Patriarhiei Moscovei, fără nicio legătură cu Ortodoxia română.

Pe lângă Romania TV și Antena 3/CNN, triada de propagandă din România include Realitatea Plus, la care se adaugă și site-uri deschis pro-Moscova și nu este un secret în România că aceste mass-media rămân lideri în încălcarea legislației audiovizuale, mai punctează NewsGeopolitics, ONG-asociat cu mai multe organisme românești, conform siteului oficial.

”De la începutul războiului, pe scară largă, aceste resurse informaționale fost sancționate în mod repetat pentru răspândirea dezinformarii și propagandei, inclusiv pe tema agresiunii ruse. De pe aceste canale, narațiunile pro-Kremlin despre Soros, persoane LGBT și protestele anticorupție care au izbucnit în România în 2018-2019 au fost revărsate direct în capul telespectatorilor români.

După începerea invaziei la scară largă, aceste canale TV au discutat serios despre falsuri despre „laboratoarele biologice” și „naziștii din Azov”. În realitate, aceste subiecte erau pretexte sângeroase pentru uciderea ucrainenilor de către ruși. Și tocmai pe acest fond a fost provocată opresiunea sistematică a refugiaților ucraineni în Europa.

De exemplu, în martie, „Realitatea Plus” a fost amendată pentru încălcarea echilibrului în acoperirea agresiunii Rusiei împotriva Ucrainei, când a început să vorbească despre „laboratoarele biologice din Ucraina”. În plus, postul a declarat că războiul din Ucraina nu a fost vina teroristului Putin, ci responsabilitatea comună a liderilor occidentali. Știrile „Romania TV” au fost, de asemenea, amendate de multe ori: pentru dezechilibrul de opinii, atacuri asupra persoanelor LGBT și povești despre Soros în timpul protestelor anticorupție din România din anii precedenți”.

Oligarhi fugari și un imperiu mediatic finanțat de Revoluție

„Romania TV” este asociat cu Sebastian Ghiță, un politician român refugiat în Serbia. Ghiță a câștigat un loc în parlamentul României – Camera Deputaților (Partidul Social Democrat), în 2012.

Ulterior, a fost condamnat la închisoare pentru fraudă financiară și spălare de bani prin compania sa de IT „Asesoft”. Ghiță a reușit însă să fugă în Serbia, unde rămâne și astăzi.

În 2017, Serbia a refuzat cererea de extrădare a României și ia acordat azil politic. Un detaliu grăitor: Ghiță și-a construit capitalul și legăturile de afaceri pe baza unor contracte pe care le-a primit de la compania petrolieră rusă Lukoil.

În Serbia, Ghiță este activ în politică și continuă să se angajeze în domeniul IT. În ianuarie 2019, refugiatul român a fost depistat la evenimentul „Primul dialog digital Serbia-Rusia”, la care au participat peste 60 de companii IT sârbe, în timpul vizitelor președintelui rus Vladimir Putin la Belgrad.

Dan Voiculescu, patron al Antenei 3/CNN și fondator al fundației Intact media, potrivit DIICOT (Direcția de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism) și Serviciului Român de Informații Externe (SIE), a furat între 150 și 300 de milioane de dolari în timpul Revoluției anticomuniste din România, din decembrie 1989, și în primele luni ale anului 1990. A folosit acești bani pentru a-și înființa firme în 1991. Voiculescu a fost condamnat la 10 ani pentru deturnare de fonduri publice, dar a făcut doar câțiva ani.

Și în sfârșit, canalul de știri „Realitatea Plus”, deținut de Cosmin Gușa și Maricel Păcuraru. Jurnaliștii români amintesc cum a spus Gușă în timpul unei emisiuni că Rusia este a doua sa patrie. Probabil că nu întâmplător circulă online o fotografie cu Gușa și Ghiță discutând ceva la Belgrad, unde Ghiță participă (sau organizează?) diferite petreceri IT pro-ruse.

NewGeopolitics mai amintește că în Moldova, Rusia a încercat să construiască un sistem de canale TV controlate folosind aceeași schemă: un oligarh – de asemenea fugar, Ilan Shor, care se ascunde de justiția moldovenească din Israel – și liderii forțelor politice corupte sunt principalii beneficiari ai mass-media, difuzând aceleași narațiuni despre „Soros”, „dominare externă” și „Occidentul care vrea război”.

Vorbim de șase posturi TV a difuzare a fost suspendată la sfârșitul anului trecut în Moldova. Este vorba despre Accent TV, Orhei TV, TV6, NTV-Moldova, Primul în Moldova și RTR-Moldova, care au fost afiliate oligarhului Ilan Shor, care se ascunde în Israel și finanțează proteste anti-guvernamentale în Moldova, precum și proprietarii din Partidul Socialiștilor. pro-rus. În aceleași zile, a fost interzisă și retransmisia „România TV” în Republica Moldova.

Interesant este că, după suspendarea difuzării posturilor tv de propagandă în Moldova, angajații acestor resurse informaționale au mers la București, unde doar colegii de la „România TV” le-au prezentat demonstrația de protest. În același timp, această situație pare deosebit de periculoasă pentru Republica Moldova în primul rând, nu pentru Ucraina, care a căpătat experiență în tehnicile mass-media ale Moscovei de-a lungul celor nouă ani de război.

Propagandiștii se străduiesc să prezinte această interdicție a posturilor pro-Kremlin din Moldova ca un atac la „canalele TV în limba rusă”, mai degrabă decât luptă împotriva influenței ruse. Și cu sprijinul împuterniciților Kremlinului care operează în România, ei fac și apel la faptul că „regimul” Sandu ar suprima libertatea de exprimare.

Prin urmare, merită să luăm în considerare această problemă în planul informațional, evaluând în mod realist amploarea influențelor hibride și a corupției transfrontaliere. Poate cazul celor trei posturi TV pro-Kremlin din România o va interesa pe Laura Codruța Kövesi, fostul procuror anticorupție al acestor țări și acum directorul Parchetului European. Cele trei posturi românești menționate mai sus au calomniat-o cu sârguință în zilele respective” se mai arată în materialul ONG-ului ucrainean. (Traducere și adaptare B.T.I.)
 
InPolitics
Donează pentru ActiveNews!

ActiveNews nu a primit niciodată altă publicitate decât cea automată, de tip Google, din care o îndepărtăm pe cea imorală. Aceasta însă nu ne asigură toate costurile.

Ziarele incomode sunt sabotate de Sistem. Presa din România primeste publicitate (adică BANI) doar în măsura în care este parte a Sistemului sau/și a Rețelei Soros. Sau dacă se supune, TACE sau MINTE.

ActiveNews NU vrea să se supună. ActiveNews NU vrea să tacă. ActiveNews NU vrea să mintă. ActiveNews VREA să rămână exclusiv în slujba Adevărului și a cititorilor.

De aceea, are nevoie de cititorii săi pentru a supraviețui așa cum este acum. Dacă și tu crezi în ceea ce credem noi, te rugăm să ne sprijini să luptăm în continuare pentru Adevăr, pentru România!
Sau direct în conturile Media Root de la Banca Transilvania:
RO02BTRLRONCRT0563030301 (lei)
RO49BTRLEURCRT0563030301 (euro)

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook
ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews


Pentru știri necenzurate
abonează-te acum!

Este gratis și poți anula oricând abonarea.

ActiveNews România. Caută pagina noastră și pe Telegram.
Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România
Top 5 autori
VideoNews

Veridicitatea Datei Paștelui Ortodox - Minunea Mâinii Sfântului Damaschin:

Autentifică-te sau înregistrează-te pentru a trimite comentarii.

Comentarii (10)
  • Sascha 10.02.2023 12:24
    1. Dacă tot TREBUIE ca întregul continent să se supună, orbește,piticului atomic și dement de la Kiev,nu văd de ce,pentru mai multă "eficiență",n-ar prelua Zelenski direct funcția Ursulei cea vitează.
    2. Este,de mult,clar,pentru orice om normal la cap, că această oficină de control și cenzură a Media autohtone,este una profund antiromânească,servind doar interesele dușmanilor României
  • Carbid 11.02.2023 11:19
    ...sau, TRĂDĂTORII VOR FI TRĂDAȚI... tot timpul!
  • BLUE 10.02.2023 12:33
    În ziua de azi, absolut toți străinii taie și spînzură ORICUM VOR în colonia asta nenorocita (fostă România), iar cei mai oropsiți sînt prăpădiții de români!!! Ca la noi, la nimeni!!!
  • Dorel Timpa 10.02.2023 13:29
    Ha ha ha, Ucraina p....lii,

    da de cînd și pina unde primim noi ordine de la Ucraina?
    Vedeti-va de treabă, mai băieți, că imediat venim la Kiev !
  • Mircea Dragan 10.02.2023 13:54
    Ucraina sa nu mai ceara nimic pana nu inapoiaza teritoriile furate de la Romania.
  • Patriot Roman 10.02.2023 14:28
    Babaietzi Nu Ukraina cere asta oficiaal ci un ONG obsCur! Nu va mai inflamati degeaba. Si la noi in Romania sint sute,mii de ONG uri cu finantare straina care pot cere orice,oricui! Caci nu e prost cine (a cerut) a mancat 7 paini ci e prost cine i-a dat.
  • Dromihete 10.02.2023 15:12
    Hahaha! Intarata-i Doamne! Sa se spulbere dracii si slugile lor intre ei, este cea mai dulce si dreapta judecata!
  • Carbid 11.02.2023 11:22
    Amin!
  • Mircea Dragan 10.02.2023 18:48
    Incepem sa fim ''corect'' politic. Din ce inteleg trebuie sa iubim ucrainienii, negrii, tot LGBTQ+ , etc.....
  • Mircea Dragan 11.02.2023 17:42
    Sa nu i se mai dea armament si bani sa se incheie razboiul in 3 zile. Zelenski stie ca Rusia poate fi invinsa doar de NATO nu de betivanii si femeile usoare din ucraina.
Ultima oră

22:35

FDA semnalează că vaccinurile ARNm Covid pot provoca convulsii la copiii mici

22:13

Pr. Bogdan Florin Vlaicu, în dialog cu Ingrid Ileana Bauer, doctor în teologie ortodoxă, și Prof. Florin Popescu, despre calculul datei Paștilor, semnificația Duminicii Intrării Domnului în Ierusalim, Săptămânii Patimilor și a Învierii – VIDEO LIVE

21:50

Care este ultima dorință a lui Celine Dion – artista măcinată de o boală cruntă, depistată în 2022, s-a destăinuit fanilor

19:47

Canada: Un oficial din Alberta dezvăluie că “aproape toate” incendiile din provincie din acest an au fost provocate de om, nu de “schimbările climatice” - VIDEO

19:26

Moldova va implementa votul prin corespondență. Alte țări care pot introduce acest tip de vot

18:16

Bomba silențioasă a lui Rafila: OMS anunță azi că ”tocmai a semnat cu România Strategia de Cooperare 2024 - 2030”. REACȚII

17:25

Un fotbalist de primă ligă, de 29 de ani, a anunțat că se retrage: A dat în judecată Pfizer și consideră că vaccinul Covid are legătură cu vătămările sale - “se află într-un calvar medical”

16:45

Procuratura a clasat dosarul penal deschis împotriva lui Mihai Tîrnoveanu. Revista Profesionistă a Presei

15:16

S-a stins Nicolae (Nic) Iliescu, publicist la Ziarul Național

14:31

Sorina Pintea, fost ministru al Sănătății, condamnată la 3 ani și șase luni cu executare de Tribunalul Cluj

13:35

Noul comunism cu față climatică. Analiză înspăimântătoare a documentelor UE realizată de Prof. dr. av. Gheorghe Piperea și Arina Vasilescu, de la Piperea & Asociații: UNIUNEA EUROPEANĂ, CARBONUL ȘI NOI

12:44

Ce făcea Ceaușescu în ziua în care s-a născut Bănescu, 2.06.'66? Document în atenția CNSAS: PROCES VERBAL

12:02

La 38 de ani de la Cernobîl, Zelenski se dă de gol

12:00

Zece noi studii detaliază riscurile pentru sănătate ale tehnologiei 5G. Radiațiile telefoanelor mobile. Analiză realizată de Dr. Joseph Mercola (ENG/VIDEO/PDF)

11:56

Pr. Viorel Cojocaru: Patriarhia Română si Patriarhia Moscovei: dialoguri diplomatice nefinalizate referitor la teritoriul canonic dintre Prut și Nistru. Odiseea Mitropoliei Basarabiei în anii independenței de stat a Republicii Moldova