SCANDALUL RACHETELOR ”RUSEȘTI”: UCRAINA – LA UN PAS SĂ FACĂ NATO KNOCK-OUT

De Bogdan Tiberiu Iacob  /  


Situația creată aseară în Polonia după explozia unor presupuse rachete urmate de moartea a doi cetățeni riscă să se complice dramatic, iar marele perdant să fie NATO, pe mîna Ucrainei. Stat care a devenit de aseară pînă acum principalul suspect în lovirea cu rachete a teritoriului polonez.

Să o luăm metodic.

Mapamondul a luat foc aseară după ce presa a informat că Rusia a atacat Polonia – intenționat ori nu – cu rachete. Șefi de stat și de guvern s-au repezit să condamne atacul barbar și să ceară măsuri dure împotriva Rusiei. Ca niciodată, Klaus Iohannis a sărit din pijama, spre miezul nopții, cu un comunicat de solidaritate cu Polonia, în timp ce Ciolacu aproape cerea intrarea NATO în război, direct dintr-un studio TV.
 
Cea mai serioasă sursă a informației, pe lîngă presa locală poloneză, era un ”influent oficial al intelligenceului american, sub protecția anonimatului”. Doar se știe că pentru asta sunt antrenați băieții din CIA ori NSA: cum află despre un eveniment catastrofal se reped cu declarații în presa mondială, dar off the record, vă rog frumos.

Despre Ungaria am aflat că a convocat și ea de urgență Consiliul de Securitate, deși motivul real era oprirea de către ucraineni a aprovizionării țării lui Orban cu gaz rusesc.

Rețelele sociale de la noi au fost suspect de prompt invadate de influenceri cunoscuți care înfierau cu siguranță deplină rachetele rusești criminale trase de Putin spre nevinovatul popor polonez. Niciun dubiu, indignare maximă.
Am mai aflat că Polonia a cerut activarea art.4 din tratatul NATO, adică o reuniune de urgență a leadershipului pentru a se decide dacă e cazul activării art.5, adică un răspuns militar. Șeful NATO, Jens Stoltenberg, a anunțat și el pentru azi cea mai importantă conferință de presă din istoria alianței.

”Ieri, rachete rusești au lovit teritoriul Poloniei vecine. Ar trebui să existe un răspuns rapid”, a spus Zelenski.
Sigur, lipsea aseară un mic ingredient din ciorbă, mai exact dovezile necesare susținerii tezei cu atacul rusesc, cu atît mai mult cu cît Moscova dezmințea categoric informația.

Azi dimineață, a venit marea răsucire, inclusiv de la nivelul președintelui SUA. Nu mai sunt rachete rusești, ci ucrainene pare-se, trase greșit împotriva altora rusești.

Polonia se grăbește să anuleze cererea de activare a art.4. Președintele Andrzej Duda declară public că nu există dovezi privind originea rusească a rachetelor.

Și totuși, situația e mai complicată decît pare.

Dacă e reală povestea cu rachetele ucrainene, se cheamă că armata lui Zelenski a făcut, fără să vrea, knock out alianța NATO.

Pentru simplul motiv că aseară leit-motivul liderilor occidentali și al presei internaționale a fost că o țară NATO a fost lovită cu rachete de către o țară din afara alianței.

Iar situația nu s-a schimbat peste noapte. S-a schimbat doar țara vinovată, din Rusia în Ucraina.
Ceea ce înseamnă că NATO are trei variante mari și late la îndemînă:

1) Va face tot posibilul ca ancheta privind explozia să fie îngropată pe termen lung, ca să nu fie limpezi vinovații, cam la fel cum s-a întîmplat la noi cu avionul și elicopterul doborîte în Dobrogea acum cîteva luni.

2) Va stabili că Ucraina e vinovată, dar fără a fi trasă în vreun fel la răspundere, pentru că atacurile prietenilor NATO nu se iau în considerare, nu-i așa? Nu e clar, însă ce consecințe ar putea avea asta în viitor asupra mecanismului de funcționare al alianței.

3) Va stabili că Ucraina e vinovată și va trebui să suporte anumite consecințe. Între care despăgubirea statului polonez și a familiilor celor uciși.

În acest din urmă caz, imaginea Ucrainei ar fi grav afectată, după ce, de luni de zile, un mecanism global uriaș de PR se chinuie să victimizeze cît mai spectaculos țara lui Zelenski. Care Zelenski riscă acum acuzația de minciună premeditată legată de rachetele rusești, pentru că se presupune că șeful forțelor armate ucrainene știa clar cine a lansat rachetele căzute în Polonia, dar a ales să dea vina pe ruși.

Bombardarea ambasadei Chinei de la Belgrad de către forțele NATO, în timpul războiului din Iugoslavia, soldată cu morți și răniți, a fost depășită grație înțelepciunii regimului de la Beijing, care nu a vrut să toarne gaz pe focul unui conflict și așa grav. Dar e la fel de adevărat că evenimentul din 1999 a lăsat urme de neșters în relațiile dintre China și SUA. Iar răni ale trecutului de acest tip pot fi oricînd redeschise sub presiunea unor evenimente ale prezentului, dovadă că în fiecare an, pe 7 mai, China comemorează tragedia.

Pe de altă parte, informația că Polonia a fost lovită de armata ucraineană – fie și în tentativa de a-și apăra propriul teritoriu de atacurile rusești – va alimenta, dacă se va dovedi reală, o teorie larg disputată încă de la începutul războiului, anume cea conform căreia ucrainenii nu e recomandat să primească armament occidental modern pentru că pur și simplu nu au capacitatea de a-l manevra corespunzător.

Premierul slovac Eduard Heger anunță și el că reprezentanții statelor membre NATO reuniți azi vor discuta probabil o solicitare de consolidare a apărării aeriene pe aripa estică a alianței. Împotriva rachetelor ucrainene, s-ar punea ridica întrebarea?

Se anunță, azi, o zi complicată și e de de urmărit felul cum se va poziționa NATO, orice pas greșit riscînd să agraveze și mai mult situația de pe frontul de răsărit. 
 
InPolitics

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews

Pentru știri necenzurate
abonează-te acum!

Este gratis și poți anula oricând abonarea.

Top 5 autori
ActiveNewsTV

Dezvăluirile Project Veritas despre Pfizer ignorate de presa neo-anti-vaccinistă și vechio-vaccinistă din România:

Articole pe ActiveNews

Autentifică-te sau înregistrează-te pentru a trimite comentarii.

Comentarii (3)
 • kalinikos 16.11.2022 14:29
  "consolidare a apărării aeriene pe aripa estică a alianței"
  adica pe langa minunatul scut anti-racheta, sa mai aduca inca vreo cinci, care sa fie in stare sa ne apre de niste amarate de S300.
  Ma gandesc ce s-ar fi intamplat daca era un Kalibr?
 • ioansperling 16.11.2022 16:06
  1.Cât de mult ne apără scutul american am văzut cu toții: cam cât i-a apărat și pe polonezi!
  2. Ucrainienii au tras din greșală nu una ci două rachete nu spre Rusia ci în direcția opusă!
  Mă să fie! Păi nu erau până mai ieri cea mai grozavă armată care i-a pus pe fugă pe ruși?
  Asta ori nu a fost greșală ori victoriile lor sunt povesti!
  3. Dacă a fost intenție NATO trebuie să riposteze! Dacă nu ripostează acum, cine ne spune ca o să riposteze vreodată pentru noi?
  4. Dacă "eroul" vrea cu tot dinadinsul razboi mondial si e capabil de asa ceva, trebuie prins și băgat in cămașe de forță!
  5. Ar fi vremea să ne trezim!
 • Razvan Mihai 16.11.2022 20:12
  Zelenski vrea o extindere a razboiului pe principiul " Sa moara si capra vecinului! ". Mi-a fost suficient de clar din primele saptamani de razboi unde bate si mi-o confirma de fiecare data cand isi deschide gura.

  Acesti ultimi 3-4 ani au fost cei mai mizerabili din istoria recenta dar sunt ferm convins ca e doar inceputul. Se doreste cu orice pret sa se rastoarne toate valorile fundamentale sanatoase ale omului, sa ii faca pe cei saraci si mai saraci, sa controleze si sa-i reduca pe cei inutili ca numar si vor reusi pentru ca au distrus din temelii educatia oamenilor, i-au facut niste robotei care nu mai stiu sa judece ci doar sa execute comenzile primite!
 1. VICTORIA LUI NOVAK - Reprezentantul psihopaților și un tenisolog local au asistat la propria lor execuție. Av. Florentin Țuca: Nole-Stefanos, 6-3, 7-6, 7-6; Djokovic-Gates, 6-0, 6-0, 6-0

 2. CTP s-a ramolit: a uitat să înfiereze antivacciniștii care îl iubesc pe Novak Djokovic. Luminița Arhire: TENISUL ȘI INVECTIVUL/ ÎNTĂREȘTE NARATIVUL! (ZICĂTOARE)

 3. Av. Gheorghe Piperea: Începutul sfârșitului pentru regimul Zelensky

 4. Și a fost 28 ianuarie 1990. Și apoi 29... Zile negre din Istoria României foto-povestite de Dinu Lazar. FOTOGRAFII și VIDEO

 5. Raport: Armata britanică a urmărit și monitorizat persoanele sceptice cu privire la lockdown-uri. Jurnaliștii și politicieni care au chestionat măsurile pandemice au fost puși sub supravegherea unei unități speciale de Război Informațional

 6. Șantaj la Casa Albă: Joe Biden – Slugă la doi stăpâni. De ce să ucizi Găina cu Ouă de Aur?

 7. Dezvăluire explozivă: între 2020 și 2021, Big Pharma a cheltuit peste 30 de milioane de euro pentru a „cumpăra” Uniunea Europeană. Șeful PFIZER, Albert Bourla, și șefa Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, în prim-planul unui Raport zguduitor

 8. Dr. Robert Malone: Pfizer s-a dat de gol – Comunicatul prin care Compania Farma se îngroapă singură – Am MODIFICAT virusul COVID-19

 9. NEVACCINATUL IA TOT! Novax Djokovic intră în istorie cu victoria sa triumfală de la Australian Open, după ce anul trecut a fost discriminat brutal de Dictatura Covidistă. Cu noi este Dumnezeu!

 10. Dr. Răzvan Constantinescu: INCHIZIȚIA ȘI ERETICUL

 1. Marius Mioc: Pe mîinile nevaccinaților e sângele vaccinaților!

 2. Alexandra Șinc, deces subit la 49 de ani: Am fost hotărâtă să mă vaccinez imediat ce se poate. VIDEO

 3. Ovidiu Doka, ziarist din Carei care ridiculiza nevaccinații: În 3 ani mor, mi-am asumat! A murit subit de infarct la 40 de ani. Marius Mioc: A greșit. Au trecut 2

 4. DAVOS - CASA DE NEBUNI A LUMII. Șeful Siemens: Dacă nu o să mai mâncați carne în 11 ani compensați un zbor până în Thailanda. Eu am început. FILMAREA și ILUSTRAȚIA ZILEI

 5. Papa Francisc, declarație surpriză: A FI HOMOSEXUAL nu este o crimă! TOȚI SUNTEM copiii lui Dumnezeu

 6. Cine conduce lumea? 8 lucruri de reținut de la reuniunea Forumului globaliștilor de la Davos. Nr 1: Elitele globale nealese vor cu adevărat pașapoartele de vaccinare digitale. Fără mașini, carne sintetică, control digital total - Marea Resetare Mondială

 7. A crezut prea mult în știință? Profesorul universitar doctor Mihai Ioana, promotor al campaniei vacciniste Împreună Învingem Pandemia, a decedat subit la doar 47 de ani. UMF Craiova este în doliu, Rafila îi deplânge trecerea în neființă. ERA VACCINAT

 8. Cazul femeii ucise la Lacul Morii: A FOST SFÂȘIATĂ DE CÂINI DE LUPTĂ, NU DE MAIDANEZI! Actualizare

 9. Soția primului ministru din Țara Galilor a murit subit și inexplicabil. Clare Drakeford avea 66 de ani și s-a vaccinat în 2021. Au trecut 2 ani - 2023 E ANUL MORȚII SUBITE. Prințul și Prințesa de Wales au transmis condoleanțe. SE ÎNTÂMPLĂ ȘI LA CASE MARI

 10. Artin Side: Nu acceptați actele electronice! Veți fi discriminați și vi se va refuza accesul în multe locuri. Rezistați!

Ultima oră

23:12

Și a fost 28 ianuarie 1990. Și apoi 29... Zile negre din Istoria României foto-povestite de Dinu Lazar. FOTOGRAFII și VIDEO

22:40

CTP s-a ramolit: a uitat să înfiereze antivacciniștii care îl iubesc pe Novak Djokovic. Luminița Arhire: TENISUL ȘI INVECTIVUL/ ÎNTĂREȘTE NARATIVUL! (ZICĂTOARE)

21:30

VICTORIA LUI NOVAK - Reprezentantul psihopaților și un tenisolog local au asistat la propria lor execuție. Av. Florentin Țuca: Nole-Stefanos, 6-3, 7-6, 7-6; Djokovic-Gates, 6-0, 6-0, 6-0

20:23

Raport: Armata britanică a urmărit și monitorizat persoanele sceptice cu privire la lockdown-uri. Jurnaliștii și politicieni care au chestionat măsurile pandemice au fost puși sub supravegherea unei unități speciale de Război Informațional

19:30

Av. Gheorghe Piperea: Începutul sfârșitului pentru regimul Zelensky

19:01

Dezvăluire explozivă: între 2020 și 2021, Big Pharma a cheltuit peste 30 de milioane de euro pentru a „cumpăra” Uniunea Europeană. Șeful PFIZER, Albert Bourla, și șefa Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, în prim-planul unui Raport zguduitor

18:09

Șantaj la Casa Albă: Joe Biden – Slugă la doi stăpâni. De ce să ucizi Găina cu Ouă de Aur?

17:11

Noi morți subite: mamă a patru copii, de 40 de ani, a murit subit în timp ce pregătea copilul pentru școală; tânără de 19 ani a murit subit în urma unui stop cardiac

16:20

Dr. Răzvan Constantinescu: INCHIZIȚIA ȘI ERETICUL

15:12

Tragedie: un copil vaccinat anti-Covid a murit subit din cauza unor afecțiuni cardiace

14:05

Fostul general în cadrul NATO Petr Pavel a câștigat alegerile prezidențiale în Cehia. Este susținător al adoptării monedei euro și al „căsătoriilor” homosexuale

13:45

NEVACCINATUL IA TOT! Novax Djokovic intră în istorie cu victoria sa triumfală de la Australian Open, după ce anul trecut a fost discriminat brutal de Dictatura Covidistă. Cu noi este Dumnezeu!

13:27

Dr. Robert Malone: Pfizer s-a dat de gol – Comunicatul prin care Compania Farma se îngroapă singură – Am MODIFICAT virusul COVID-19

12:00

Un exemplu vrednic de urmat de către toți părinții vremurilor noastre care trebuie să se roage permanent pentru copiii lor - Predica ÎPS Bartolomeu Anania la Duminica a 17-a după Rusalii, a femeii Cananeence

01:00

29 ianuarie: Sf. Mc. Filoteu și prietenii lui, ferm înrădăcinați în credința în Hristos. Aducerea moaștelor Sf. Sfințit Mc. Ignatie Teoforul